AaB pointløse fra land

1. marts 2013 kl. 20:21

Nederlaget var ærgerligt, men ikke ufortjent, da manglende tyngde og urimeligt mange boldtab satte det unge AaB-mandskab under pres.

udebane-generel2Både Kasper Pedersen og Jakob Blåbjerg gjorde det udmærket i midterforsvaret, mens Søren Frederiksen også kunne være sin debut bekendt.

AaB havde planlagt samme 11 mand i startformationen, som i den afsluttende testkamp mod Randers FC – dog med den ændring at Mathias Wichmann og Nicolaj Thomsen havde byttet plads på midtbanen.

Under opvarmningen måtte Lasse Nielsen desværre udgå med en forstrækning i baglåret, hvorfor der blev plads til Jakob Blåbjerg.

AaB indledte spillemæssigt fint og fik ligeledes en drømmestart, da Kasper Pedersen med en af sine allerførste Superliga-berøringer med bolden allerede i det tredje headede Mathias Wichmanns hjørnesparksbold i netmaskerne.

Også Kasper Kusk forsøgte sig i den glimrende AaB-åbning, men efterhånden kom værterne bedre med.

Silkeborgs første mulighed opstod i det 12. minut, da AaB-keeper Nicolai Larsen boksede læderet ud til Jesper Bech, hvis følte flugter fra kanten af straffesparksfeltet gik langt over mål.

Fem minutter senere havde Jesper Bech mere held, da han udækket headede Frank Hansen indlæg i mål, efter at Nicolai Larsen i første omgang havde reddet et lumsk skud fra den forhenværende AaB’er Kasper Risgård.

To minutter efter udligningen headede farlige Marvin Pourié forbi for hjemmeholdet, og AaB havde det svært i denne fase, hvor man primært på midtbanen havde svært ved at fastholde bolden i egne rækker.

I slutfasen livede AaB dog igen op, og Kasper Kusk fik i det 44. minut sin afslutning blokeret efter et vedholdende AaB-angreb.

Efter pausen fik AaB nøjagtig som i første halvleg en ønskestart med en tidlig træffer, da indskiftede Patrick Kristensen scorede ved den forreste stolpe, efter at Kasper Kusk havde fået bolden med sig.

Herfra var det dog reelt slut med offensive tiltag fra AaB’s side, og både Marvin Pourié, Kasper Risgård og Daniel Pedersen forsøgte sig, inden udligningen kom med 21 minutter igen, da et hjørnespark blev snittet videre til Kasper Risgård, der fra tæt hold smart sparkede bolden bagud over hovedet på sig selv og i mål.

Initiativet forblev efterfølgende hos silkeborgenserne, og snart var stillingen også 3-2 til hjemmeholdet, da en uheldig boldberøring fra Jakob Ahlmann skabte en omstilling to mod to, hvor Marvin Pourié på ægte angriber-manér afdriblede Kasper Pedersen for i næste bevægelse at hamre kuglen fladt i nettet.

I de afsluttende minutter fik AaB skabt et vis pres, men overtaget gav sig udover en afslutning udefra fra Rasmus Würtz ikke udslag i reelle scoringstilbud.

Dermed måtte AaB gå tomhændede fra årets første turneringskamp, men allerede på onsdag den 6. marts venter næste opgave, når OB kommer på besøg på Nordjyske Arena. Du kan i forsalg købe din billet til dette spændende opgør her.

Matchfacts – Superligaen, 20. spillerunde
Silkeborg I.F.-AaB  3-2 (1-1)
3. min 0-1 Kasper Pedersen, 17. min 1-1 Jesper Bech, 49. min 1-2 Patrick Kristensen, 69. min 2-2 Kasper Risgård, 74. min 3-2 Marvin Pourié.
Advarsel Silkeborg I.F.: Daniel Flyger (89).
Advarsler AaB: Ingen.
3.409 tilskuere på Mascot Park.

Silkeborg I.F. (4-4-2): Lasse Heinze, Daniel Pedersen, Simon Jakobsen, Jesper Mikkelsen, Christopher Poulsen, Frank Hansen, Dennis Flinta, Jesper Bech, Kasper Risgård, Martin Svensson (86: Daniel Flyger), Marvin Pourié (90: Christian Holst).

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk, Rasmus Würtz, Mathias Wichmann (81: Rolf Toft), Nicolaj Thomsen (46: Patrick Kristensen), Søren Frederiksen (60: Søren Frederiksen), Nicklas Helenius.

Dommer: Michael Tykgaard.