AaB på andenpladsen efter opvisning

6. oktober 2013 kl. 17:29

Dermed har AaB efter en tredjedel af turneringen afviklet spillet sig op på Superligaens andenplads, hvorfra der dog kun er syv point ned til rækkens næstsidsteplads.

VFF3I forhold til opgøret for en uge siden mod AGF havde AaB to ændringer i startformationen, hvor Kenneth Emil Petersen og Rasmus Würtz afløste Rasmus Thelander og Thomas Augustinussen.

Fra første til sidste minut var AaB totalt dominerende mod et ekstremt lavtstående udehold.

Første chance opstod i det femte minut, da Anders K. Jacobsen frispillede Rasmus Würtz, der fra venstre side af straffesparksfeltet sendte en kvalificeret afslutning afsted, men Viborg-keeper Michael Peskovic fik viftet læderet op på sammenføjningen.

Kasper Risgård fik et forsøg rettet af, inden føringsmålet kom i det 18. minut, da Kasper Kusk sikkert udnyttede et straffespark begået mod ham selv efter en frispilning af Rasmus Jönsson.

VFF11Både Nicolaj Thomsen og Kasper Kusk tvang efterfølgende redninger ud af Michael Peskovic, men stik mod spil og chancer fik Viborg F.F. ud af ingenting udlignet, da Superliga-topscorer Thomas Dalgaard midtvejs i halvlegen – efter tilsyneladende forinden at have begået frispark mod AaB-målmand Nicolai Larsen – headede en hjørnesparksbold i netmaskerne fra tæt hold.

Scoringen forandrede dog på ingen måde kampbilledet, og det var tæt på ny AaB-føring, da Rasmus Jönsson afsluttede Kasper Kusks oplæg hårdt mod mål, men igen leverede Michael Peskovic en stor redning.

Det lignede et nyt straffespark til AaB, da Lucas Jensen efter 31 minutter rykkede Jakob Ahlmann omkuld, men dommer Jakob Kehlets fløjte forblev tavs.

Den fortjente 2-1 træffer kom i stedet fire minutter før pausen, da Rasmus Würtz sendte en nydelig aflevering i dybden til Kasper Risgård, der elegant vippede læderet på tværs til Rasmus Jönsson, som headede AaB i front. En smuk scoring.

Efter pausen fortsatte den ensidige forestilling, og både Nicolaj Thomsen og Kasper Kusk kunne have scoret, inden Rasmus Jönsson i det 59. minut headede i netmaskerne for anden gang – i dette tilfælde efter nydeligt forarbejde fra Anders K. Jakobsen og Jakob Ahlmann.

VFF12I fortsættelsen var der store chancer til Anders K. Jacobsen, Rasmus Jönsson og Kasper Kusk, men slutfacit blev 3-1 efter en overbevisende og imponerende AaB-præstation.

Næste udfordring for AaB er udekampen mod de forsvarende mestre fra FC København søndag den 20. oktober.

(Fotos: Carsten Kuna Kristensen).

Matchfacts – Superligaen, 11. spillerunde
AaB-Viborg F.F.  3-1 (2-1)
18. min 1-0 Kasper Kusk, 23. min 1-1 Thomas Dalgaard, 41. min 2-1 Rasmus Jönsson, 59. min 3-1 Rasmus Jönsson.
Advarsler AaB: Kenneth Emil Petersen (39), Jakob Ahlmann (89).
Advarsel Viborg F.F.: Jonas Thorsen (82).
6.892 tilskuere på Nordjyske Aerena.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Lasse Nielsen, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk, Rasmus Würtz, Kasper Risgård (86: Thomas Augustinussen), Nicolaj Thomsen, Rasmus Jönsson (74: Lukas Spalvis), Anders K. Jacobsen.

Viborg F.F. (4-4-1-1): Michael Peskovic, Jonas Thorsen (87: Andreas Hagen), Mikkel Rask, Babajide Ogunbiyi, Christopher Poulsen, Lucas Jensen (72: Sebastian Andersen), Nicholas Gotfredsen, Marcel Rømer, Kevin Mensah, Simon Nagel (52: Aleksandar Stankov), Thomas Dalgaard.

Dommer: Jakob Kehlet.