AaB overvintrer på andenpladsen

7. december 2015 kl. 21:05

Kampen bød på flotte scoringer fra Rasmus Jönsson og Thomas Enevoldsen, og sidstnævnte ligger nu med ni scoringer på en delt tredjeplads på Alka Superligaens topscorerliste. Scoringerne var AaB’s 38. og 39. i Alka Superligaen i denne sæson.

AaB-Viborg FF-2

Inden kampstart blev Lukas Spalvis hædret i forbindelse med udnævnelsen til Efterårets Profil i Alka Superligaen og Årets Spiller i Litauen. Samtidig blev Thomas Enevoldsen hædret for at have vundet prisen som Månedens Spiller i Alka Superligaen i november. Jukka Raitala modtog desuden en stor tak for sin tid og sit arbejde for holdet.

I forhold til den seneste kamp ude mod Brøndby I.F. i mandags havde AaB to ændringer i startopstillingen, hvor Kasper Pedersen og Kasper Risgård afløste Gilli Rólantsson og Frederik Børsting.

Allerede i kampens fjerde minut fik AaB en god mulighed, da Thomas Enevoldsen smart på et hjørnespark lagde bolden skråt bagud til Henrik Dalsgaard. Herfra forsøgte backen sig med en hård afslutning, der dog blev blokeret.

I det efterfølgende minut var det Viborgs Serge Deble, der forsøgte sig. Inde i feltet tog han et træk bag om støttebenet og forsøgte at sende bolden i mål i modsatte side. Forsøget blev dog overplaceret.

Kort efter var AaB igen på færde i modsatte ende. Jakob Blåbjerg modtog bolden i venstre side og lagde en bold indover til Lukas Spalvis, men angriberen blev holdt fra bolden af en Viborg-forsvarer, og chancen blev derfor ikke udnyttet.

AaB-Viborg FF-3

Viborg stod for den næste mulighed i kampen, da Jonas Kamper blev sendt i dybden i højre side og trykkede af på Nicolai Larsen, men AaB-keeperen parerede ud til hjørnespark. Her blev bolden lagt indover og endte ved Osama Akharraz, der lurede lidt uden for feltet. Han forsøgte at lægge bolden over Nicolai Larsen, der med fingerspidserne fik reddet bolden.

På trods af spillemæssigt overtag flød spillet ikke fuldstændigt for AaB, og det resulterede i flere boldtab midt på banen. Viborg forsøgte at køre kontra ved boldtabene, men AaB-forsvaret var hurtigt til at lukke af for fremstødene.

Thomas Enevoldsen pressede i det 19. minut på, da han modtog bolden i feltet og omringet af Viborg-spillere alligevel formåede at sende en bold på tværs. Peter Friis i Viborgs mål kunne dog gribe bolden uden problemer.

Herefter fulgte to gode muligheder til AaB. Først var det Henrik Dalsgaard, der trak ind i banen i det 24. minut, og han sendte en kvalificeret afslutning fladt mod mål. Bolden blev dog reddet. Det gjorde den til gengæld ikke i det næste minut, hvor Nicolaj Thomsen først drev bolden frem og afleverede til Rasmus Jönsson. Svenskeren spillede herefter bolden videre til Månedens Spiller, Thomas Enevoldsen. Han løftede smart bolden over forsvaret til Jönsson, der efter afleveringen var fortsat ind i feltet. Herfra bankede svenskeren bolden i mål med en utagelig flugter.

AaB-Viborg FF-9

Efter scoringen fik AaB’s spil en mere flydende karakter, og Viborg så gradvist mindre til bolden. Kasper Risgård kom efter fremragende opspil i det 30. minut frem til en afslutning, der dog blev blokeret.

Viborg fik en mulighed kort efter, da et frispark fra midten blev sendt mod Søren Reese, der var gået med frem i anledning af frisparket. Hans hovedstød gik dog et godt stykke forbi.

På trods af godt AaB-spil og optræk til flere chancer var det Viborg, der fik kampens næste chance  kort inden pausefløjt. Osama Akharraz kom i skudposition lidt uden for feltet, og herfra trykkede han et hårdt skud af sted mod mål, men bolden sneg sig et lille stykke forbi mål.

Herefter kunne holdene gå til pause i en kamp, der havde budt på en enkelt AaB-scoring og svingende spillemæssig kvalitet. Ind imellem var der dog også rigtig fint spil fra Hele Nordjyllands Holds side.

Anden halvleg fortsatte i samme spor som første, dog med et lidt mere aggressivt Viborg-mandskab.

Fem minutter inde i anden halvleg blev det til en halvstor mulighed til Viborg, da Jonas Kamper sendte en bold på tværs til Osama Akharraz, der resolut skød på mål. Her diskede Nicolai Larsen dog op med en fremragende fodparade, der holdt AaB i føringsposition.

To minutter modtog Lukas Spalvis bolden i højre side, og han spillede ind til Henrik Dalsgaard, der på kanten af feltet trak bolden bag om støttebenet til en skudmulighed. Skuddet ramte dog en forsvarsmur af spillere.

AaB-Viborg FF-7

AaB fik igen en god mulighed i det 55. minut, hvor både Nicolaj Thomsen og Lukas Spalvis var tæt på at komme på skudhold i feltet, men muligheden løb ud i ingenting, fordi Viborg fik lukket godt af.

AaB kom efterhånden i stigende grad i kontrol af kampen, og Viborg trak sig længere ned i et mere defensivt udgangspunkt.

AaB fordoblede sin målkonto i det 65. minut efter et udmærket angreb. Det hele startede med en genialitet fra Nicolaj Thomsen midt på banen. Den unge midtbanespiller løftede flot bolden over en spiller og satte angrebet i gang. Lukas Spalvis modtog efterfølgende bolden i feltet, og han sendte bolden modsat til Rasmus Jönsson, der uselvisk spillede bolden ind foran mål. Her stod Månedens Spiller, Thomas Enevoldsen, og med indersiden lagde han bolden helt op i højre målhjørne til 2-0.

Viborg forsøgte herefter at presse på for en reducering, og da Jonas Kamper blev spillet fri i venstre side, var det tæt på at lykkes. Fra en spids vinkel var han lige ved at overliste Nicolai Larsen, men bolden sneg sig uden om stolpen.

Viborg havde endnu mulighed i det 76. minut, hvor Osama Akharraz driblede sig ind i feltet i venstre side og spillede Serge Deble fri. Angriberen afsluttede, men Nicolai Larsen diskede op med en god redning.

Kort efter fik Henrik Dalsgaard vist sin sparketeknik, da han ved et fremstød i højre side afsluttede langt udefra med meget stor kraft. Skuddet var dog lige på Viborg-målmand Peter Friis.

Målscorer til 2-0, Thomas Enevoldsen, var i det 80. minut tæt på at score sit andet mål, da han efter et indkast kunne afslutte med et glidende spark. Forsøget blev reddet, og på riposten fik Mathias Thrane muligheden, men bolden ville ikke ind.

AaB-Viborg FF-6

Mod kampens afslutning viste AaB godt spil, og det udmøntede sig i gode muligheder. Især havde Thomas Enevoldsen et godt forsøg, da han fra kanten af feltet skruede bolden mod fjerneste målhjørne, men Peter Friis fik sat fingrene på bolden.

Kampens dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen fløjtede kort efter kampen af, og det blev en realitet, at AaB nu overvintrer på Alka Superligaens andenplads med et enkelt point op til FC København på førstepladsen. Det sker efter et efterår, der bød på 39 scoringer i AaB’s 18 Alka Superligakampe, og efteråret blev rundet af med ni sejre i de seneste ti betydende kampe.

(Fotos: Carsten Kuna Kristensen)

Matchfacts – Alka Superligaen, 18. spillerunde
AaB-Viborg F.F. 2-0 (1-0)
25. min 1-0 Rasmus Jönsson, 65. min 2-0 Thomas Enevoldsen.
Advarsler AaB: Kenneth Emil Petersen (18), Kasper Risgård (58), Rasmus Würtz (82).
Advarsler Viborg F.F.: Babajide Ogunbiyi (64).
8.360 tilskuere på Nordjyske Arena.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg (72: Gilli Rólantsson), Rasmus Jönsson (77: Mathias Thrane), Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Nicolaj Thomsen, Thomas Enevoldsen, Lukas Spalvis (82: Thomas Augustinussen).

Viborg F.F. (4-4-2): Peter Friis, Kristoffer Pallesen, Babajide Ogunbiyi, Søren Reese, Jonas Thorsen, Jonas Kamper (72: Sebastian Andersen), Jeppe Grønning, Lukas Lerager (83: Mathias Wichmann), Osama Akharraz, Jeppe Curth, Serge Deble (86: Ante Rukavina).

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen.