AaB og AGF præsenterer "Slaget om Jylland"

24. september 2013 kl. 09:00

Søndagens duel på Nordjyske Arena bliver den indbyrdes kamp nr. 123 i Danmarksturneringen, og for at skærpe dynamikken omkring Superliga-klassikeren mellem Jyllands to største byer yderligere har AaB og AGF indgået et samarbejde, der involverer spillere, trænere og fans fra begge klubber.

Gavecheck_AaB_AGF- ”Slaget om Jylland” sættes i søen med henvisning til begge klubbers position og historie i jysk og dansk fodbold. Det er Jyllands to mest traditionsrige Superliga-klubber, der til sammen har masser af historie, titler og medaljer imellem sig. De kampe, vi spiller, er normalt drabelige dueller, som begge hold – og begge holds tilhængere – sætter en ære i at vinde. Det ønsker vi at sætte fokus på og sørge for, at mange flere tilskuere kommer til at opleve, siger AaB’s sportschef Allan Gaarde.

Samarbejdet omkring ”Slaget om Jylland” indeholder flere fælles tiltag. Før kampene vil der fremover være åbent pressemøde med begge holds trænere og anførere. Der vil være konkurrencer for de to klubbers fans og deltagelse af begge holds maskotter på kampdagen. Og der vil være masser af gode tilbud for naturligvis at tiltrække så mange tilskuere som muligt og gøre alle tre indbyrdes kampe i hver sæson til noget helt specielt.

Udover de tre point spiller klubberne om 10.000 kr. sponsoreret af Danske Spil, som vinderholdet umiddelbart efter slutfløjtet løber ned og overrækker sine supportere. Beløbet er øremærket tifo-arbejdet og stemningsskabende aktiviteter til det næste indbyrdes slag om Jylland. Slutter en kamp uafgjort, så spilles der i det efterfølgende opgør om 20.000 kr. og så fremdeles.

- Sammen med AaB har vi i et stykke tid puslet med tanken om at skabe en ramme omkring vores opgør, som de fortjener. Med de to holds historik, kultur og vilje til at duellere ser jeg virkelig frem til dette udvidede samarbejde. Det vil give vores indbyrdes kampe en ny dimension og derudover være med til skabe endnu mere hype om Superligaen, lyder det fra AGF’s sportschef Brian Steen Nielsen.

Det første fælles, åbne pressemøde holdes torsdag den 26. september kl. 15.00 i Friis Citycenter i Aalborg med deltagelse af de respektive cheftrænere Peter Sørensen fra AGF og Kent Nielsen fra AaB samt klubbernes to anførere Steffen Rasmussen og Thomas Augustinussen.

I forbindelse med pressemødet, hvor alle er velkomne, vil der blive uddelt forskellige AaB-souvenirs til de 150 først fremmødte.

”Slaget om Jylland” er foreløbig aftalt som en begivenhed i de tre respektive indbyrdes opgør i indeværende sæson, men det er hensigten, at eventen skal være tilbagevendende.

Den foreløbige indbyrdes statistik i Danmarksturneringen vidner om stor jævnbyrdighed med 48 sejre til AGF, 47 AaB-sejre og 27 uafgjorte opgør.

Køb i forsalg din billet her.