AaB mistede momentum i Randers

20. september 2013 kl. 20:24

Fra lægterne var der som vanligt fremragende opbakning til AaB fra de tilrejsende supportere, men denne aften gav det altså ingen gevinst.

Udebane_ny_KuskAaB var i samme startformation som for en uge siden mod SønderjyskE, og nøjagtig som i dysten i Haderslev strålede AaB spillemæssigt de første 25 minutter.

Første forsøg i kampen lod vente på sig til det niende minut, da værternes Nicolai Brock-Madsen testede AaB-keeper Nicolai Larsen, men AaB fik lynhurtigt etableret et kontraangreb, hvor Anders K. Jacobsen frispillede den fremstormende Kasper Kusk, der sikkert udplacerede Randers-målmand Mikkel Andersen.

Både offensivt og defensivt så AaB solide ud, men i det 27. minut skiftede momentum i opgøret, da Randers FC efter et kortvarigt pres fik udlignet til 1-1 med Victor Lundbergs flade afslutning fra kanten af straffesparksfeltet.

Blot fire minutter senere fik AaB dog en stor chance for at genetablere føringen, men Rasmus Thelander headede Kasper Kusks indadskruede frisparksbold centimeter forbi stolpen.

Få øjeblikke senere måtte AaB-forsvaret blokere Jonas Borring, mens Mads Agesen i det 36. minut headede forbi målrammen.

Det var hjemmeholdet, der nu vandt duellerne, og føringsmålet kom syv minutter før pausen, da AaB ikke fik clearet et indlæg fra venstre, der havnede hos Jonas Kamper, hvis afslutning blev rettet af i eget net af en uheldig Patrick Kristensen.

Inden pausen nåede Victor Lundberg og Nicolai Brock-Madsen at være nærgående, og fra anden halvlegs begyndelse blev Henrik Dalsgaard og Rasmus Jönsson sendt på banen som erstatning for Patrick Kristensen og Søren Frederiksen.

Både Nicolaj Thomsen og Kasper Kusk testede Mikkel Andersen, mens Nicolai Larsen i den modsatte ende viftede et giftigt langskud fra Jonas Kamper til hjørnespark.

I det 53. minut sparkede Elmar Bjarnason efter en flot detalje læderet på indersiden af den fjerneste stolpe, og den livlige affære fortsatte, da Rasmus Jönsson tre minutter senere sendte Henrik Dalsgaards forarbejde snert forbi målhjørnet.

Kampen lå konstant på vippen, og AaB appellerede efter en times spil for straffespark mod Kasper Kusk, men dommer Jens Maaes fløjte forblev tavs.

Kasper Kusk forsøgte sig endnu engang mod Mikkel Andersen, inden Adama Tamboura efter 65 minutter spadserede forbi Henrik Dalsgaard, inden den efterfølgende afslutning også denne gang traf indersiden af stangen.

Jakob Ahlmann fik blokeret en flugter med retning mod målet fra Nicolai Brock-Madsen, og umiddelbart efter fik AaB udlignet, da Rasmus Jönsson ganske vist i offside-position køligt udnyttede en eminent pasning fra Nicolaj Thomsen til at score sit første AaB-mål.

Glæden varede dog kort, for allerede fem minutter efter udligningen scorede Jonas Kamper til 3-2 på en flad flugter fra den bageste opstander.

I slutfasen pressede AaB hårdt på for en udligning, men hverken Anders K. Jacobsen eller Kasper Kusk havde held med at udnytte store tilbud, hvor cheftræner Kent Nielsens tropper måtte gå tomhændede fra AutoC Park Randers.

Næste udfordring for AaB er hjemmekampen næste søndag, hvor AGF kommer på besøg på Nordjyske Arena. Køb i forsalg din billet her.

Matchfacts – Superligaen, 9. spillerunde
Randers FC-AaB  3-2 (2-1)
9. min 0-1 Kasper Kusk, 27. min 1-1 Victor Lundberg, 38. min 2-1 selvmål Patrick Kristensen, 69. min 2-2 Rasmus Jönsson, 74. min 3-2 Jonas Kamper.
Advarsler Randers FC: Adama Tamboura (30), Mikkel Andersen (90).
Advarsel AaB: Rasmus Würtz (36).
5.690 tilskuere på AutoC Park Randers.

Randers FC (4-4-2): Mikkel Andersen, Johnny Thomsen, Mads Fenger, Mads Agesen, Adama Tamboura (88: Chris Sørensen), Jonas Kamper (82: Martin Svensson), Christian Keller, Elmar Bjarnason, Jonas Borring, Viktor Lundberg, Nicolai Brock-Madsen (76: Djiby Fall).

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen (46: Henrik Dalsgaard), Rasmus Thelander, Lasse Nielsen, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk, Rasmus Würtz (77: Anders Due), Kasper Risgård, Nicolaj Thomsen, Søren Frederiksen (46: Rasmus Jönsson), Anders K. Jacobsen.

Dommer: Jens Maae.