AaB med svært udgangspunkt i DBU Pokalen

13. april 2016 kl. 20:10

AaB havde svært ved at finde rytmen, mens AGF lagde et hårdt pres og især var nærgående i første halvleg. Anden halvleg bød på bedre AaB-spil, og mulighederne for reducering var til stede i flere omgange, mens AGF forsvarede sin føring på 2-0, der holdt indtil slutfløjt.

I forhold til den seneste kamp mod Hobro I.K. i Alka Superligaen tre dage tidligere havde AaB to ændringer blandt de startende elleve, hvor Gilli Rólantsson og Frederik Børsting afløste Patrick Kristensen og Rasmus Jönsson.

AaB-AGF-52682

AGF åbnede ballet med et nærgående forsøg i kampens fjerde minut, Hvor Danny Olsen forsøgte at overliste Nicolai Larsen langt udefra. Bolden sneg sig forbi venstre opstander til målspark. Kort efter forsøgte Daniel A. Pedersen sig også fra distancen, men skuddet var upræcist og truede ikke for alvor AaB-målet. Endnu en AGF-afslutning blev sendt af sted i det ottende minut, men Nicolai Larsen holdt sikkert bolden, da afslutningen sad direkte på AaB-målmanden.

Tretten minutter inde i kampen kom AaB til første mulighed, da godt kombinationsspil mellem Gilli Rólantsson og Frederik Børsting i højre side fik skabt plads til Kasper Risgård. Midtbanespilleren lagde bolden ind til Thomas Enevoldsen, der dog kun fik snittet bolden med hovedet.

Tyve minutter inde i kampen opstod en stor mulighed til Nicolaj Thomsen, der modtog bolden fra Frederik Børsting i højre side. Fra kanten af feltet hamrede Thomsen til bolden, der sneg sig lige over overliggeren.

Godt tyve minutter var spillet, da AGF’s Daniel Christensen løftede bolden ind i bagrummet til en fri Elmar Bjarnason, der gjorde det til 1-0 til gæsterne.

AaB-AGF-53273

AGF havde i den første periode lagt et hårdt pres på AaB, der ikke syntes at kunne finde rytmen. Efter en halv times spil kom AaB mere på bolden, dog uden at skabe store muligheder på banens sidste tredjedel. Mulighederne kom dog op imod pausefløjt, hvor Lukas Spalvis var tæt på to gange, men også AGF var nærgående i første halvlegs døende minutter.

De to hold kunne gå til pause efter en første halvleg, hvor gæsterne havde leveret mest og AaB var meget på hælene.

Anden halvleg var kun lige gået i gang, da et hurtigt taget AGF-frispark var tæt på at nå frem til Morten Duncan Rasmussen foran mål. AaB kom også hurtigt til en mulighed, da Frederik Børsting blev sat godt op på kanten af feltet, men skuddet gik forbi AGF-målet.

Anden halvlegs indledende minutter gav grund til optimisme for AaB. Hjemmeholdets pasningsspil hang bedre sammen, og holdet var mere farligt på modstanderens banehalvdel.

Ti minutter inde i anden halvleg serverede Nicolaj Thomsen bolden til Thomas Enevoldsen, der skød bolden en halv meters penge over mål.

På trods af de bedre AaB-takter fik AGF bragt sig foran med 2-0 i det 63. minut, hvor Morten Duncan Rasmussen satte hovedet på et indlæg i boksen.

Målscorer til 1-0, Elmar Bjarnason, forsøgte sig kort efter fra en spids vinkel, uden at det truede Nicolai Larsens mål.

Med tyve minutter igen af anden halvleg kom Frederik Børsting til skud uden for feltet efter et hjørnespark, men kantspilleren fik ikke det rigtige træf på bolden.

AaB-AGF-52966

Minuttet efter nåede Thomas Enevoldsen højest på et indlæg fra Nicolaj Thomsen, men bolden ville heller ikke denne gang ind for AaB.

AaB sad mere og mere på spillet frem mod kampens afslutning, og AGF forsøgte at forsvare føringen.

AaB var tæt på mulighed for reducering ti minutter før tid, hvor Rasmus Jönsson smart kom fri af sin opdækker i højre side, men hans indlæg efterfølgende blev clearet af gæsternes forsvar.

Reduceringen bankede igen på få minutter før tid, hvor Gilli Rólantssons afslutning fra nært hold med nød og næppe blev blokeret, og Thomas Enevoldsens frispark fra distancen var tæt på at gå hele vejen.

Spillet bevægede sig til sidst tættere og tættere på gæsternes mål, og Jannik Pohl var i overtiden centimeter fra at kunne færdiggøre arbejdet efter en flot solotur fra Rasmus Jönsson.

Dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt fløjtede kort efter af, og AGF fik en sejr på 2-0 i det første af de to pokalsemifinaler.

AaB har dermed et svært udgangspunkt inden den anden semifinaledyst, og Hele Nordjyllands Hold skal bruge en sejr i Aarhus for videre avancement i DBU Pokalen. Senest de to hold mødtes på AGF’s hjemmebane blev det til en 3-2-sejr til AaB.

AaB-AGF-53644

Først gælder det dog hjemmekampen i Alka Superligaen på søndag, hvor SønderjyskE gæster Nordjyske Arena.

AaB donerer 1 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Nordjyske Arena til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2016 går ubeskåret til Hjerterummet & Cykel20, som efter forårets første tre hjemmekampe allerede er sikret en donation på 17.715 kr.

Billetter til opgøret mod SønderjyskE kan købes i forsalg her.

Matchfacts – DBU Pokalen, semifinale
AaB-AGF 0-2 (0-1)
22. min 0-1 Elmar Bjarnason, 62. min 0-2 Morten Duncan Rasmussen.
Advarsler AaB: Oliver Abildgaard (3), Thomas Enevoldsen (73), Frederik Børsting (88).
Advarsler AGF: Daniel A. Pedersen (20), Steffen Rasmussen (61), Elmar Bjarnason (90).
7.196 tilskuere på Nordjyske Arena.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Gilli Rólantsson, Kenneth Emil Petersen, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg (77: Andreas Bruhn), Frederik Børsting, Oliver Abildgaard (46: Rasmus Jönsson), Kasper Risgård, Nicolaj Thomsen, Thomas Enevoldsen, Lukas Spalvis (63: Jannik Pohl).

AGF (4-1-4-1): Steffen Rasmussen, Dino Mikanovic, Nicklas Backman, Alexander Juel Jensen, Daniel Christensen, Jens Jønsson (77: Jesper Lange), Elmar Bjarnason, Danny Olsen (87: Kim Aabech), Daniel A. Pedersen, Stephan Petersen (74: Aleksandar Cavric), Morten Duncan Rasmussen.

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt.