AaB køber landsholdsprofil i Peru

11. august 2016 kl. 09:36

Edison Flores scorede ved Copa America i 2-2 dysten mod Ecuador, inden Peru måtte forlade turneringen efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence mod Colombia.

ED2Edison Flores er købt fri af sin peruvianske klub topholdet Club Universitario de Deportes, hvor den kreative spiller og nuværende anfører har optrådt i to omgange med 121 kampe og 19 scoringer til følge.

Som 18-årig blev Edison Flores købt af spanske Villarreal, hvor det i to sæsoner blev til 44 kampe og syv træffere for klubbens næstbedste mandskab, inden Edison Flores ønskede at vende tilbage til Lima og Club Universitario de Deportes, som er Perus største og mest succesrige klub med 24 nationale mesterskaber.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde glæder sig over, at det er lykkedes at hente en spiller af Edison Flores’ kaliber til klubben:

- Vi har arbejdet på tilgangen af Edison Flores i flere uger, og umiddelbart er det min fornemmelse, at vi blandt andet er blevet belønnet for vores vedholdenhed, da endog noget større klubber end AaB i blandt andet Holland, Tyskland, Belgien, Spanien og Italien også har haft øje på Edison Flores. 

- Edison Flores har et enormt potentiale og dækker alle de offensive pladser, hvorfra han med sin hurtighed, sin energi, sit veludviklede venstreben og sit blik for spillet er farlig både som målscorer og som assistspiller, siger Allan Gaarde.

ED4- Med tilgangen af Edison Flores får vores hold en ny dimension, og vi er overbeviste om, at han udover at blive en værdifuld spiller også kan blive en yndling på Nordjyske Arena, konstaterer Allan Gaarde.

Edison Flores er foreløbig noteret for ti A-landskampe og to scoringer for Perus A-landshold, mens han som 17-årig i 2011 blev kåret som bedste spiller ved den prestigefyldte U/20-ungdomsturnering i Sydamerika Copa Libertadores, da Club Universitario de Deportes finalesejrede mod Boca Juniors fra Argentina.

- Jeg har fået et godt indtryk af AaB, som virker til at være en klub, der har orden i tingene, konstaterer Edison Flores.

- På afstand har jeg fulgt AaB i nogle uger; det har været en god start i ligaen, og jeg glæder mig til at hjælpe holdet.

- Mine styrker er min hurtighed, min teknik, mit blik for spillet og min gennembrudsfarlighed mand mod mand, og jeg holder lige så meget af at lægge op til et mål som selv at score, siger Edison Flores.

Edison Flores får trøje nummer 10 i AaB, hvor han indleder træningen i dag, da en midlertidig arbejds- og opholdstilladelse allerede er kommet på plads. Stadig mangler AaB at modtage en spilletilladelse, men det forventes, at denne kan komme i orden, så Edison Flores mandag aften i hjemmekampen på Nordjyske Arena mod Esbjerg kan være til disposition for cheftræner Lars Søndergaard. 

Kontrakten med AaB gælder til 30. juni 2020.

'