AaB knuste Hobro

1. november 2015 kl. 15:52

Dermed indtager AaB i hvert fald for en stund Alka Superligaens tredjeplads, hvorfra der er fem point op til FC Midtjylland på andenpladsen.

AaB-Hobro-1I forhold til pokalsejren i onsdags mod Lyngby Boldklub havde AaB fem ændringer i startformationen, hvor Henrik Dalsgaard, Jakob Ahlmann, Frederik Børsting, Kasper Risgård og Thomas Enevoldsen erstattede Patrick Kristensen, Jakob Blåbjerg, Andreas Bruhn, Andreas Blomqvist og Nicklas Helenius.

Mod et meget defensivt indstillet Hobro-mandskab blev AaB overladt al initiativ med bolden, og selvom der ikke var meget plads at spille på, havde Thomas Enevoldsen allerede inden for de første ni minutter haft tre særdeles nærgående afslutninger, mens Mads Justesen i den modsatte ende sendte et langskud højt forbi målrammen.

Gæsterne lykkedes i den efterfølgende fase med at trække tempoet ud af opgøret, hvorfor næste farlige sekvens lod vente på sig til det 26. minut, hvor kvikke AaB-kombinationer gav Nicolaj Thomsen en fin skudchance, men Hobro-keeper Jesper Rask reddede flot.

AaB-Hobro-4Det lå i kortene, at der skulle en dødbold til for at låse udeholdet op, og forløsningen kom efter 34 minutter, hvor en perfekt hjørnesparksbold fra Thomas Enevoldsen blev headet smukt i netmaskerne af Kasper Pedersen, der dermed kom på måltavlen for anden kamp i træk.

AaB var i total kontrol, men fem minutter før pausen opstod alligevel en mulighed til Hobros Pål Alexander Kirkevold, men Kasper Pedersen og Kenneth Emil Petersen fik i fællesskab afværget truslen.

Kampbilledet var uændret, og i halvlegens tillægstid blev føringen også fordoblet, da Nicolaj Thomsen brød bolden og fortsatte med et smukt drev, inden læderet blev serveret for topscorer Lukas Spalvis, der med vanlig kynisme sendte bolden fladt i mål.

Blot to minutter efter pausen burde Lukas Zweimal have scoret for anden gang, da indskiftede Jakob Blåbjerg leverede et fremragende oplæg, men fra en ganske vist lidt spids vinkel sendte Spalvis sin afslutning over det ellers tomme mål.

AaB-Hobro-11Thomas Enevoldsen nåede at forsøge sig igen, inden den pågående AaB’er omsider kom på måltavlen i det 58. minut, hvor Enevoldsen med en eminent førsteberøring i straffesparksfeltet fik vendt rundt og eksekveret Jakob Blåbjergs lige så eminente forarbejde i nettet til 3-0.

Få øjeblikke senere fik smukke AaB-broderier bragt Frederik Børsting fri, men denne gang reddede Jesper Rask med en fodparade.

Morten Beck Andersen afsluttede en udmærket skudmulighed forbi for Hobro, inden det nærmest lignede indendørs fodbold, da Jakob Blåbjerg fremragende serverede på et sølvfad for Frederik Børsting, der imidlertid sendte det gigantiske tilbud forbi mål.

AaB fortsatte ufortrødent takterne, og der var igen tale om flot opspil, før bolden havnede i højre hos Henrik Dalsgaard, hvis præcise indlæg blev headet i mål af en ellers hårdt presset Lukas Spalvis, der formåede at holde modstanderen væk.

AaB-Hobro-8Indskiftede Mathias Thrane blev blokeret for AaB, mens Pål Alexander Kirkevold fik en god skudchance for gæsterne otte minutter før tid.

To minutter før slutfløjtet var der tale om regulær legestue, inden Mathias Thrane kunne score sit første mål for AaB, og i tillægstiden blev 6-0 sejren cementeret, da Jakob Blåbjerg på ny stod for flot forarbejde, som Rasmus Jönsson med støvlesnuden fik snittet over mållinjen.

Dermed blev en perfekt eftermiddag lukket med manér, og næste opgave for AaB er udekampen på fredag aften i Haderslev mod SønderjyskE.

(Fotos: Carsten Kuna Kristensen).

Matchfacts – Alka Superligaen, 14. spillerunde
AaB-Hobro I.K.  6-0 (2-0)
34. min 1-0 Kasper Pedersen, 45. min 2-0 Lukas Spalvis, 58. min 3-0 Thomas Enevoldsen, 72. min 4-0 Lukas Spalvis, 88. min 5-0 Mathias Thrane, 90. min 6-0 Rasmus Jönsson.
Advarsler AaB: Ingen.
Advarsel Hobro I.K.: Adama Tamboura (37)
8.355 tilskuere på Nordjyske Arena.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann (45: Jakob Blåbjerg), Frederik Børsting (68: Mathias Thrane), Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Nicolaj Thomsen, Thomas Enevoldsen, Lukas Spalvis (77: Rasmus Jönsson).

Hobro I.K. (5-3-2): Jesper Rask, Mads Jessen (77: Mathias Bersang Sørensen), Thomas Hansen, Jesper Bøge (49: Rune Hastrup), Mads Justesen, Adama Tamboura, Martin Mikkelsen, Kasper Povlsen, Tidiane Sane (59: Morten Beck Andersen), Gökcan Kaya, Pål Alexander Kirkevold.

Dommer: Michael Johansen.