AaB holdt i skak af Randers

30. august 2015 kl. 16:01

Efter flotte sejre mod OB og AGF kom AaB dermed ned på jorden igen, inden næste udfordring i Alka Superligaen venter om to uger i Parken mod FC København.

RFC1AaB var i samme opstilling som i den seneste kamp mod OB, og værterne blev fra første fløjt overladt alt initiativ.

Alligevel var det Randers FC, der fik en drømmestart på dysten, da Viktor Lundbergs frispark et par meter uden for straffesparksfeltet i det tredje minut blev rettet af i muren og passerede en prisgivet Nicolai Larsen i AaB-målet.

Blot tre minutter senere kunne udeholdet have fordoblet føringen, men Mustafa Amini headede en god mulighed over mål efter et kvikt kontrastød.

Det var i den grad overladt til AaB at åbne kampen, og det var i det niende minut særdeles tæt på en udligning, da Kenneth Emil Petersen med hovedet mødte Thomas Enevoldsens hjørnesparksbold, men Randers-keeper Karl-Johan Johnsson leverede en flot refleksredning på stregen.

Med resultatet på sin side have Randers FC held med at trække tempo ud af kampen, og man var selv nærgående på hjørnespark i det 22. minut, men Nicolai Larsen var på plads over for forsøget fra Mads Fenger.

RFC3Et par gange lykkedes det for AaB at true via Rasmus Jönsson og Henrik Dalsgaard, men generelt savnedes der kvalitet og tempo i de fleste af AaB’s aktioner såvel med som uden bold.

Således blev særligt anden halvdel af halvlegen en søvnig affære, og først i tillægstiden var AaB igen nærgående, da Kasper Risgård fra en spids vinkel sendte læderet i sidenettet efter et gennemspillet angreb.

Kampbilledet i anden halvleg blev det samme mod et meget lavtstående Randers-hold, og det var i det 52. minut tæt på en udligning, da flere kvikke pasninger skabte plads til Patrick Kristensen, hvis præcise indlæg blev headet på overliggeren af Lukas Spalvis.

AaB havde i en kortvarig fase fået mere fart i spillet, og Kasper Risgård sendte et kvalificeret spark fra distancen tæt forbi den fjerneste opstander, mens Randers FC første gang viste sig i anden halvleg, da Viktor Lundberg headede lige på Nicolai Larsen.

Senere afsluttede gæsternes Nicolai Poulsen en god skudchance langt over mål, og man fornemmede på dette tidspunkt efter en times spil, at det var marginaler, der kunne tippe udfaldet i den ene eller den anden retning.

Det krævede hårdt slid for AaB mod det fysisk stærke udehold, der efter 66 minutter kunne have lukket opgøret, men Jonas Borrings lobforsøg ramte tværribben.

Efterhånden gik kampen igen i tomgang, og selvom indskiftede Frederik Børsting med ti minutter igen testede Karl-Johan Johnsson, så var det i stedet Randers FC, som otte minutter før tid udnyttede en fejlpasning fra Kasper Pedersen til at fordoble føringen ved Mandla Masango.

Tre minutter før tid kunne spændingen være bragt tilbage i opgøret, men Karl-Johan Johnsson reddede fornemt hovedstødet fra indskiftede Nicklas Helenius.

Næste opgave for AaB er opgøret i DBU Pokalen på udebane mod Vendsyssel F.F. onsdag den 9. september.

Matchfacts – Alka Superligaen, 7. spillerunde
AaB-Randers FC  0-2 (0-1)
3. min 0-1 Viktor Lundberg, 82. min 0-2 Mandla Masango.
Advarsler AaB: Rasmus Würtz (2), Kasper Risgård (45), Jakob Blåbjerg (88).
Advarsel Randers FC: Mandla Masango (41).
6.188 tilskuere på Nordjyske Arena.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen (26: Jakob Blåbjerg), Kasper Pedersen, Patrick Kristensen (75: Frederik Børsting), Nicolaj Thomsen, Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Thomas Enevoldsen, Rasmus Jönsson, Lukas Spalvis (69: Nicklas Helenius).

Randers FC (4-4-2): Karl-Johan Johnsson, Johnny Thomsen, Mads Fenger, Jeppe Tverskov, Erik Marxen (33: Mandla Masango), Alexander Fischer, Christian Keller, Nicolai Poulsen, Jonas Borring, Mustafa Amini (81: Joel Allansson), Viktor Lundberg.

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen.