AaB henter svensk forsvarsprofil

14. april 2016 kl. 11:45

Markus Holgersson har i de seneste par sæsoner været viceanfører hos cypriotiske Anorthosis Famagusta FC, og inden opholdet på Cypern var den 30-årige midterforsvarer i to år under ledelse af den tidligere mestertræner i AaB Hans Backe anfører for amerikanske New York Red Bulls.

MH2AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Markus Holgersson er en stærk forsvarsspiller, og han har båret anførerbindet i de fleste af sine klubber, hvilket vidner om karakter og gode lederegenskaber.

- Vi har i et stykke tid arbejdet på at lukke en aftale med Markus Holgersson, og vi er glade for, at han har valgt AaB som sin nye klub, fortæller Allan Gaarde.

- Med tilgangen af Markus Holgersson bliver vi tilført den forsvarsstyrmand, som vi har ledt efter de seneste to-tre måneder, og vi er dermed godt dækket ind med Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg og U/19-landsholdsspiller Morten Rokkedal til sammen med Markus at kæmpe om og bestride positionerne i det centrale forsvar, siger Allan Gaarde.

I svensk fodbold slog Markus Holgersson sit navn fast i Ängelholms F.F. i perioden 2005-2008 og efterfølgende i Helsingborgs I.F. i årene 2009, 2010 og 2011, hvor det i den sidste sæson sammen med blandt andre den nuværende AaB’er Rasmus Jönsson endte med en historisk The Treble.

MH3190 centimeter høje Markus Holgersson, der valgte ikke at forny sin kontrakt med Helsingborgs I.F. og i stedet i januar 2012 skrev kontrakt med New York Red Bulls, ser frem til at tiltræde i AaB fra den kommende sæson:

- AaB er en topklub, der har præsteret stærkt både i den nationale liga og i Europa, og forhåbentlig kan jeg bidrage til, at vi fortsat kan forbedre os.

- Fra Rasmus Jönsson har jeg kun hørt godt om AaB, og min ambition er at både holdet og jeg selv vil udvikle os yderligere, siger Markus Holgersson og tilføjer:

- Udover mit forsvarsspil er mine styrker seriøsitet, lederegenskaber og vindermentalitet, og jeg glæder mig til nogle spændende sæsoner i AaB.

Markus Holgersson blev i 2012 noteret for en enkelt A-landskamp for Sverige og var så sent som i juni 2015 udtaget til den svenske landholdstrup til opgøret mod Norge.

Markus Holgersson tiltræder i AaB fra den kommende sæson. 

'