AaB hentede ny testsejr

5. februar 2016 kl. 17:01

Efter gårsdagens 3-1 sejr over Vendsyssel FF havde cheftræner Lars Søndergaard rystet posen til dagens kamp og valgt en startopstilling bestående primært af spillere fra AaB’s reservehold og U/19-ligahold.

Kampen første minutter blev rolige, men gradvist overtog AaB spillet og fik presset gæsterne godt tilbage på egen banehalvdel.

Første mulighed i kampen tilfaldt Andreas Bruhn, der efter 11 minutters spil slap fri i feltet, men måtte se sit placerede skud akkurat blokeret, så bolden trillede forbi den ene opstander.

En fejlaflevering fra Oliver Abildgaard efter 23 minutter gav Skive en stor chance, men afslutningen fra de gulblusede gæster sad lige på målmand Carsten Christensen.

hummel1Efter et par tilløb til chancer slog AaB så til hele to gange på blot fire minutter. Først ved Mathias Thrane, der efter 31 minutter kunne prikke bolden i nettet efter flot forarbejde af U/19-liga spiller Joakim Mæhle, der fikst rundede et par modspillere og fra baglinjen spillede bolden på tværs i feltet, hvor Thrane nemt kunne score ved fjerneste stolpe.

Tre minutter senere blev det så 2-0, og igen var Joakim Mæhle involveret, da han i samspil med Andreas Bruhn leverede et par hurtige afleveringer mellem to modstandere, hvorefter Bruhn med stor sikkerhed kunne sparke bolden ind i fjernste hjørne fra kanten af feltet.

Blot få minutter senere kunne det være blevet 3-0 efter godt forarbejde af Andreas Bruhn, men i stedet slog gæsterne til kort før pausen. Emil Zetterquist udnyttede et indlæg i feltet til at reducere fra nært hold, mens AaB’erne virkede passive i situationen.

Anden halvleg blev knap så underholdende som de første 45 minutter, og der var længere mellem chancerne til de to mandskaber.

Frederik Børsting og Andreas Bruhn havde muligheder for AaB, mens Skive i kampens sidste tyve minutter pressede godt på og var nærgående i flere omgange.

Der blev dog ikke scoret yderligere, og AaB kunne dermed notere sig den fjerde testsejr af fire mulige i forårets opstartsfase.

Mandag er der afrejse mod træningslejren i tyrkiske Belek, hvor yderligere tre testkampe venter mod FK Sioni Bolnisi, Slovan Bratislava og FC Vorskla Poltava.

Matchfacts testkamp (kunstgræsbane ved Aalborg Chang)

AaB-Skive IK 2-1 (2-1)

1-0 31. minut Mathias Thrane
2-0 35. minut Andreas Bruhn
2-1 44. minut Emil Zetterquist

AaB: Carsten Christensen,  Anders Østergaard (U/19 Ligaspiller) , Thomas Augustinussen, Jakob Blåbjerg (64. Laus Nielsen), Mathias Thrane, Frederik Børsting, Robert Kakeeto, Oliver Abildgaard, Andreas Bruhn, Christian Bassogog, Joakim Mæhle (U/19 Ligaspiller) (46. Moses Opondo)