AaB godt fra land i første testkamp

21. januar 2011 kl. 17:32
Efter 20 indledende jævnbyrdige minutter fik AaB sat sig på kampen, der bød på flere positive momenter.

Chris Rolfe måtte i sidste øjeblik trække sig med lidt ømhed i baglåret, hvilket gav plads i startopstillingen til den bare 16-årige Lucas Andersen, der flere gange gav prøver på sin spilforståelse og kreative evner.

Hjemmeholdet havde i det ottende minut opgørets første farlige forsøg, da John Dyring sendte en helflugter tæt forbi det øverste målhjørne, men som minutterne skred frem fik AaB bedre og bedre fat i spillet.

Første AaB-chance opstod efter 25 minutter, hvor en hjørnesparksbold dumpede ned for fødderne af Jeppe Curth, der sendte sin afslutning et godt stykke over mål.

Minuttet efter var det Anders Due, der testede Skive-målmand Thomas Nørgaard, og efter den halve time kom også føringsmålet, da Lucas Andersen efter et par formidable aktioner i straffesparksfeltet fandt Patrick Kristensen, der lagde bolden til rette for Anders Due, som sikkert udplacerede Thomas Nørgaard.

Fem minutter senere viste Lucas Andersen igen sin farlighed, da en Skive-forsvarer blev tørret med en skarp dribling, men det efterfølgende skudforsøg blev afværget af Thomas Nørgaard, der også fire minutter før pausen måtte levere en god redning på et ellers velplaceret skud fra Rasmus Würtz.

Pausen blev benyttet til at foretage hele syv ud- og indskiftninger, men den på papiret svagere AaB-besætning slog til med tre scoringer inden for anden halvlegs første 17 minutter.

2-0 træfferen faldt i det 53. minut, hvor Lucas Andersen brød igennem i venstre side af straffesparksfeltet og serverede bolden for en ligeledes velspillende Nicolaj Thomsen, hvis skudforsøg ramte stolpen, hvorefter Ronnie Schwartz sendte riposten i netmaskerne.

Fire minutter senere fandt Nicolaj Thomsen med en fin bold Ronnie Schwartz i højre side, hvorfra læderet blev sendt fladt på tværs af feltet, så fremstormende Lucho kunne score til 3-0.

Efter 62 minutter var det Daniel Christensens tur til at stå for et flot oplæg, som Ronnie Schwartz på fornem vis hamrede op i det ene målhjørne.

Dermed var der lukket og slukket med 4-0, og yderligere nævneværdige højdepunkter kom der ikke.

Allerede søndag gælder det Hobro.

Testkamp – kunstgræsbanen i Egeris Idrætsanlæg
Skive-AaB  0-4 (0-1)
30. min 0-1 Anders Due, 53. min 0-2 Ronnie Schwartz, 57. min 0-3 Lucho, 62. min 0-4 Ronnie Schwartz.

AaB: Karim Zaza (46: Nicolai Larsen), Kasper Bøgelund (46: Tobias Ørtoft), Kenneth Emil Petersen (46: Denis Dedovic), Jens-Kristian Sørensen, Lucho, Patrick Kristensen (46: Daniel Christensen), Rasmus Würtz (46: Marc Pedersen), Lucas Andersen, Anders Due (46: Jacob Laursen), Jeppe Curth (46: Nicolaj Thomsen), Ronnie Schwartz.