AaB forlænger med Magnus Christensen

23. november 2016 kl. 10:08

19-årige Magnus Christensen kom til AaB som U/14-spiller fra den nordjyske samarbejdsklub Bangsbo Freja, og blev i sommer sammen med fem holdkammerater fra sidste sæsons bronze-U/19 Ligahold rykket op i AaB’s Superligatrup. 

Siden har den spilintelligente og teknisk stærke midtbanespiller allerede vist prøver på sine evner og er foreløbig noteret for 12 officielle kampe i AaB-trøjen samt otte kampe på de danske U/20- og U/19-landshold.

AG-kiggerAaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Med Magnus Christensen står vi med endnu et talent, der har vist sig klar til på sigt at indfri det potentiale, som vi har set i ham. Det er et centralt led i vores strategi at producere talenter i samarbejde med vores samarbejdsklubber i hele Nordjylland, og Magnus er et godt eksempel på, hvordan samarbejdet mellem AaB og i dette tilfælde samarbejdsklubben Bangsbo Freja kan fremelske spillere af høj kvalitet.

- Magnus kom til AaB i en ung alder og har siden gennemgået en imponerende udvikling i AaB’s ungdomssystem, indtil han i sommer blev rykket op i Superligatruppen. Her har han i løbet af sit første halve år bevist, at han kan være med på højeste niveau gennem de starter og indhop, som han har haft.

- Som spiller er han en teknisk dygtig midtbanespiller og besidder et godt overblik. Samtidig er han meget rolig på bolden, og han har været hurtig til at tilpasse sig tempoet og niveauet i Alka Superligaen. Vi tror på, at han på sigt kan være med til at føre arven videre fra Rasmus Würtz og Kasper Risgård på den centrale midtbane, hvis han fortsætter sin udvikling i samme tempo, lyder det fra Allan Gaarde.

Hos hovedpersonen selv er der også glæde over kontraktforlængelsen.

Magnus mod OB 2- Det er helt sikkert et stort skulderklap, og det var det, jeg havde håbet på da jeg blev rykket op i sommer, hvor jeg vidste, at der i første omgang ville være en vurdering af, om jeg havde niveauet. Det må jeg have vist, så nu gælder det om lægge yderligere på og blive endnu bedre, siger Magnus Christensen, der har nydt tiden siden sin indtræden i Alka Superliga-truppen.

- Det har været fedt, men også rigtig hårdt. Man skal vænne sig til flere forskellige ting, blandt andet den større intensitet og det øgede fokus på træning og kampe, men det er fantastisk at få lov til kun at fokusere på at spille fodbold.

- Nu gælder det om at forbedre mig yderligere på flere områder, blandt andet det fysiske, i forhold til muskelmasse og at kunne være med i 90 minutter, ligesom jeg i øjeblikket har fokus på at komme mere med i det offensive og forhåbentlig begynde at kunne lave assists og score mål, afrunder Magnus Christensen.

I AaB’s nuværende Superligatrup har 16 ud af 24 spillere spillet ungdomsfodbold for Hele Nordjyllands Hold, hvis næste udfordring i Alka Superligaen er opgøret mod Randers FC fredag kl. 18.00 på Nordjyske Arena.