AaB besejret i tysk test

28. juli 2015 kl. 22:36

I forhold til fredagens sejr over Hobro havde cheftræner Lars Søndergaard foretaget to ændringer i startopstillingen, i det Rasmus Jönsson og Kasper Risgård blev erstattet af Frederik Børsting og Andreas Blomqvist.

HSV07Opgøret blev indledt i et højt tempo, hvor HSV fra start forsøgte at blæse AaB omkuld med højt pres. Det formåede AaB dog at spille sig fint ud af i den indledende fase, hvor det også blev til et par tilløb til chancer.

Tyskerne fortsatte dog ufortrødent, og et par boldtab i egne række var tæt på at koste, hvis ikke for en velspillende Nicolai Larsen i målet.

Han kunne dog ikke stille noget op, da en misforståelse mellem AaB’s forsvar og midtbane gav masser af plads til HSV’s Gideon Jung, der blev spillet helt fri i dybden og vippede bolden køligt over en fremstormende Nicolai Larsen til 1-0.

Kort efter truede HSV atter efter en personlig fejl i AaB-forsvaret, inden Thomas Enevoldsen i modsatte ende var tæt på at komme først på Frederik Børstings indlæg i feltet.

Rasmus Würtz måtte bide i græsset efter en hård tackling i det 22. minut, og fem minutter senere blev anføreren skiftet ud til fordel for Thomas Augustinussen.

HSV03I mellemtiden havde HSV dog fordoblet føringen, da man efter 24 minutter udnyttede et nyt gab mellem AaB’s bagerste kæder, således at Ivo Ilicevic kunne score sikkert.

På den halve time blev ondt værre for AaB, da det energiske HSV-mandskab scorede endnu engang.  Denne gang blev et indlæg i feltet ikke clearet, og bolden endte i stedet hos udækkede Matthias Ostrzolek, der med et knaldhårdt skud sendte bolden i nettet.

I denne fase af kampen virkede tyskerne hele tiden et skridt foran i handling og tanke, hvilket gjorde det svært for AaB at komme i offensiven, og pausestillingen 3-0 kunne der ikke indvendes noget i mod.

Til anden halvlegs start skiftede AaB ud på seks pladser, og den nye energi gav fornyet liv i AaB-offensiven, hvilket gav gevinst efter 51 minutter.

Her afsluttede Nicolaj Thomsen en fin AaB-omstilling med et godt skud fra kanten af feltet, der dog blev blokeret, men riposten endte i fødderne på Thomsen, der med en skudfinte fik sat Lukas Spalvis i scene i feltet, hvor litaueren afviste en modspiller og derefter sparkede køligt i mål til 3-1.

HSV01Opblomstringen varede godt et kvarters tid, hvor også Andreas Bruhn og Rasmus Jönsson viste fine takter, men gradvist overtog tyskerne atter taktstokken og tvang AaB tilbage på banen.

Efter flere tilløb og forsøg slog HSV atter til i 69. minut, da Thomas Augustinussen begik straffespark, som Kerem Demirbay sparkede ind ved roden af den ene stolpe, om end Nicolai Larsen var tæt på at afværge.

I slutfasen af kampede skiftede begge hold yderligere ud, hvilket gav et mere usammenhængende billede på banen, og som en logisk konsekvens heraf blev der længere mellem chancerne til nogen af de to mandskaber.

Mathias Thrane satte Andreas Bruhn godt op med et lille kvarter igen, men afslutningen blev for spidst og endte i sidenettet. Tilsvarende var HSV også nærgående yderligere et par gange, men Nicolai Larsen var hver gang en god sidste skanse for AaB og afværgede fint, hvor opgøret endte 4-1.

Mandag kl. 19.00 i Farum er det atter alvor, når AaB møder FC Nordsjælland i Alka Superligaen.

Match facts - opvisningskamp HSV-AaB

HSV-AaB 4-1 (3-0)

Mål:

1-0 14. minut Gideon Jung
2-0 24. minut Ivo Ilicevic
3-0 30. minut Matthias Ostrzolek
3-1 51. minut Lukas Spalvis
4-1 69. minut Kerem Demirbay (straffespark)

AaB: Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard (46. Jakob Ahlmann), Kenneth Emil Petersen (46. Oliver Abildgaard), Jakob Blåbjerg, Jukka Raitala (71. Asger Bust), Frederik Børsting (46. Andreas Bruhn), Rasmus Würtz (27. Thomas Augustinussen), Andreas Blomqvist (46. Mathias Thrane), Nicolaj Thomsen (86. Jannik Pohl), Thomas Enevoldsen (46. Rasmus Jönsson), Nicklas Helenius (46. Lukas Spalvis)

Ca. 3.000 tilskuere på Manfred-Werner Stadion i Flensborg.