5-0-sejr til AaB på Nordjyske Arena

4. oktober 2015 kl. 15:45

AaB kom foran allerede efter fire minutter, og herfra blev det til yderligere fire scoringer af Hele Nordjyllands Hold, der med sejren rykker tre pladser op i tabellen i den aktuelle stilling i Alka Superligaen, mens Lukas Spalvis er ny topscorer.

SønderjyskE-2

I forhold til den seneste kamp i tirsdags i DBU Pokalen mod Lystrup I.F. havde AaB otte ændringer i startopstillingen, hvor Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Jakob Ahlmann, Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Frederik Børsting, Thomas Enevoldsen og Lukas Spalvis afløste Jukka Raitala, Jakob Blåbjerg, Gilli Rólantsson, Thomas Augustinussen, Oliver Abildgaard, Andreas Bruhn, Rasmus Jönsson og Jannik Pohl.

AaB startede meget på bolden, og allerede i det 4. minut gav det en scoring til AaB. Efter hjørnespark fik Henrik Dalsgaard bolden langt uden for feltet, og han skød resolut fra distancen. Marin Skender i SønderjyskE’s mål kunne ikke holde bolden, og så var Lukas Spalvis hurtigt på riposten. I to omgange fik han ekspederet bolden i mål med en hård afslutning.

Tre minutter senere var Kasper Risgård på færde i SønderjyskE’s felt, da han blev spillet dybt i venstre side. Efter et par driblinger forsøgte han at få afsluttet, men skuddet blev blokeret.

Lukas Spalvis fik i det 12. minut en stor mulighed, da Thomas Enevoldsen spillede ham helt fri foran målmanden, men dommeren dømte offside.

Nicolaj Thomsen gjorde det til 2-0 for AaB i kampens 16. minut, da bolden på et hjørnespark landede ved hans fødder. Han flugtede mod mål, og bolden blev rettet af, så Marin Skender i SønderjyskE’s mål kunne uden chance se bolden dale i mål ved hans side.

SønderjyskE kom til den første chance, da et langt indkast blev sendt ind i feltet, hvorefter Adama Guira skød på mål, men forsøget gik forbi. I den anden ende af banen fik AaB kort efter en stor mulighed på en omstilling, hvor Nicolaj Thomsen sendte Thomas Enevoldsen i dybden. Herfra tog han to hurtige træk og sendte bolden på tværs mod Lukas Spalvis, men timingen manglede lige det sidste mellem de to angribere i situationen.

Mod midten af første halvleg kom SønderjyskE mere på bolden og skubbede højere op på banen for at komme til muligheder. AaB holdt dog stand i defensiven, samtidig med at kampen udviklede sig til en mere jævnbyrdig affære rent spillemæssigt.

I det 31. minut kom SønderjyskE til en mulighed, da Andreas Oggesen blev spillet fri i højre side, men Nicolai Larsen parerede skuddet til hjørnespark.

På en hurtig omstilling i det 38. minut sendte Jakob Ahlmann en lang bold langs sidelinjen til Nicolaj Thomsen, der sendte den videre til Kasper Risgård foran feltet. Herfra skød han på mål, men Marin Skender kunne uden videre problemer gribe bolden.

SønderjyskE-8

Tre minutter før pausen var SønderjyskE tæt på at få reduceret, da Andreas Oggesen sendte en lang bold ind midt i AaB’s felt. Bolden blev på helt tæt hold headede bolden over mål. Det blev derfor ved 2-0 indtil pausen.

Anden halvleg startede med SønderjyskE mest på bolden, og i det 47. minut fik Janus Drachmann afsluttet, men lige på Nicolai Larsen.

Efterhånden som anden halvleg skred frem fik AaB dog mere fat i bolden, men opspillet var præget af en del boldtab.

I det 54. minut fik Jakob Ahlmann en mulighed, da han efter samarbejde med Lukas Spalvis kom fri i feltet, men SønderjyskE’s forsvar var hurtigt over ham og fik bremset angrebet.

I det 60. minut spillede resulterede godt opspil mellem Thomas Enevoldsen, Kasper Risgård og Frederik Børsting i, at Thomas Enevoldsen kom i position til at tage skuddet fra kanten af feltet. Han fik sendt en hård, flad afslutning ind mod SønderjyskE’s mål, og skuddet var for hårdt til, at Marin Skender kunne holde den, selvom han fik hånden på. Bolden gik i mål, og der stod 3-0 til AaB. Tre minutter senere tog Frederik Børsting også chancen fra kanten af feltet, men denne gang holdte Marin Skender bolden.

SønderjyskE-3

Lukas “Zweimal” Spalvis fik scoret mål nummer to i det 65. minut, da Henrik Dalsgaard når sin tophastighed strøg frem med bolden i højre side. Dalsgaard fik øje på Lukas Spalvis, der stod fri midt i feltet og spillede bolden på tværs. Herfra kunne Spalvis hamre bolden i mål med højrebenet til 4-0.

Bare tre minutter senere spillede Thomas  Enevoldsen bolden dybt til Nicolaj Thomsen, der afsluttede med venstrebenet. Forsøget blev halvklaret af Marin Skender, hvorefter Frederik Børsting kunne prikke bolden det sidste over stregen til 5-0.

Netop indskiftede Rasmus Jönsson kom først på et hjørnespark i det 75. minut, men han fik ikke ordentligt ram på bolden, der kunne sendes ud af faren af SønderjyskE-forsvaret.

På trods af den store føring til AaB fortsatte begge hold at spille med høj intensitet. I det 82. minut fik SønderjyskE tildelt frispark fem meter uden for AaB’s felt, og herfra fik Pierre Kanstrup testet Nicolai Larsen med et tørt hug, der tvang målmanden ud i en parering.

Efter to tillægsminutter kunne dommer Jakob Kehlet fløjte kampen af. Med sejren på 5-0 hopper AaB tre pladser op til en femteplads i den aktuelle stilling i Alka Superligaen. Med Lukas Spalvis’ to mål i kampen er han desuden ny førende topscorer i Alka Superligaen med otte mål indtil videre.

Næste opgør for AaB er udekampen mandag den 19. oktober kl. 19.00 mod Esbjerg fB på Blue Water Arena.

SønderjyskE-9

Matchfacts – Alka Superligaen, 11. spillerunde

AaB-SønderjyskE 5-0 (2-0)
4. min 1-0 Lukas Spalvis, 16. min 2-0 Nicolaj Thomsen, 60. min 3-0 Thomas Enevoldsen, 65. min 4-0 Lukas Spalvis, 68. min 5-0 Frederik Børsting.
Advarsler AaB: Thomas Enevoldsen (45), Frederik Børsting (62).
Advarsler SønderjyskE: Ingen.
5.518 tilskuere på Nordjyske Arena.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann (68: Jakob Blåbjerg), Frederik Børsting, Rasmus Würtz (77: Oliver Abildgaard), Kasper Risgård, Nicolaj Thomsen, Lukas Spalvis, Thomas Enevoldsen (75: Rasmus Jönsson).

SønderjyskE (4-1-4-1): Marin Skender, Marc Pedersen, Pierre Kanstrup, Kees Luijckx, Søren Mussmann, Janus Drachmann, Andreas Oggesen (70: Baldur Sigurdsson), Adama Guira, Nicolaj Madsen (79: Jeppe Simonsen), Johan Absalonsen, Thomas Dalgaard (46: Tommy Bechmann).

Dommer: Jakob Kehlet.