4-0 sejr i første test

23. januar 2012 kl. 17:50

Blokhus2Cheftræner Kent Nielsen måtte på forhånd se bort fra seks mand, ligesom det inden kampen var klart at der i opgøret ville blive spilletid til alle spillere.

Startopstillingen gav således plads til blandt andet Nicholas Gotfredsen, prøvespiller Pól Jóhannus Justinussen, Louay Chanko og Rolf Toft.

Opgøret blev indledt med lidt boldflytteri mens de to hold så hinanden an. Hos værterne var der tydeligvis fokus på at lægge et højt pres på Blokhus og holde på bolden, hvilket kunne ses ved adskillige fremløb på kanterne fra Kasper Bøgelund og Jacob Ahlman fra henholdsvis højre og venstre back.

Første forsøg mod mål var en forkølet afslutning fra Mathias Wichmann, der efter et kvarters spil sendt bolden forbi den ene stolpe, men fem minutter senere var der gevinst.

Godt opspil fra Anders Due resulterede i et indlæg fra Kasper Bøgelund i feltet, hvor en udækket Rolf Toft kunne midt for mål heade AaB i front 1-0.

Centralt på banen fyldte Rasmus Würtz og Mathias Wichmann godt og evnede både at sætte hurtige omstillinger i gang for AaB, alt imens man fint bremsede gæsternes.

Også gæstende Pól Jóhannus Justinussen, der som eneste mand spillede samtlige 90 minutter, leverede et positivt indtryk via flere gode indgreb i luftrummet, samt et fint blik for spillet.

AaB-dominansen fortsatte i en længere periode og muligheder til både Rolf Toft og Jeppe Curth, mens Nicolai Larsen i modsatte ende boksede godt væk på en sjælden dødbold til gæsterne.

Kort efter måtte Nicholas Gotfredsen udskiftes med en flænge over det ene øje, hans plads i midterforsvaret blev overtaget af Thomas Augustinussen.

Blokhus3Med tre minutter igen af første halvleg leverede Nicolai Larsen en refleksredning på stregen, inden Jeppe Curth minuttet efter i modsatte ende kunne heade bolden i mål i to omgange efter oplæg fra Rolf Toft.

Til anden halvlegs start sendte cheftræner Kent Nielsen syv nye mand på banen, heriblandt unge Jacob Blåbjerg og testspiller Anders Kaagh, der i anden halvleg dannede angrebsduo med Kayke.

De mange ændringer gav naturligt nok et dyk i kampens flow og tillod gæsterne fra Blokhus at komme en smule mere med i kampen, primært fordi AaB-presset i perioder ikke fungerede helt så effektivt.

Man skulle således frem til den hele time inden føringen blev udbygget yderligere. Unge Jacob Blåbjerg lavede et godt raid på venstrekanten og serverede tæt under mål et hårdt, fladt indlæg til fjerneste stolpe hvor Kayke sikkert kunne prikke bolden i nettet.

Blot otte minutter senere faldt opgørets sidste scoring, denne gang med Kayke i oplæggerens rolle til Kasper Kusk, der på kort inde i straffesparksfeltet sendte bolden i nettet.

Trods tilløb til endnu et par chancer blev det ikke til yderligere scoringer i de sidste tyve minutter på en frostkold eftermiddag på kunstgræsbanen på Hornevej.

4-0 blev slutfacit og et godkendt resultat inden næste test venter fredag i Hobro.