3-3 i første testkamp

23. januar 2015 kl. 15:55

AaB startede opgøret på Aalborg Changs kunstgræsbane på Provstejorden overbevisende, og allerede i det tredje minut kom føringsmålet, da Anders K. Jacobsen lagde læderet til rette for Thomas Enevoldsen, der med venstrebenet følte bolden over AGF-keeper Lukas Fernandes.

gf1I fortsættelsen var Thomas Enevoldsen, Kasper Risgård og Nicklas Helenius alle tæt på at øge føringen, inden sidstnævnte havde heldet med sig i det 14. minut, hvor han frispillet af Anders K. Jacobsen rundede målmanden og skubbede bolden i netmaskerne til 2-0.

Bare tre minutter senere fik aarhusianerne imidlertid reduceret, da man lidt for let kombinerede sig igennem AaB’s forsvar, før Kim Aabech køligt udplacerede Carsten Christensen i AaB-målet.

Efterfølgende havde Nicklas Helenius og Morten Nordstrand forsøg i begge ender af banen, inden udligningen kom kort før pausen, hvor Kim Aabechs flade afslutning fra distancen gik under Carsten Christensen.

I pausen skiftede AaB hele ti mand, og eksempelvis blev der plads til tilbagevendte Rasmus Jönsson og nyindkøbte Andreas Blomqvist.

gf2Det var imidlertid gæsterne, der kom bedst fra land i anden halvleg, hvor Henrik Dalsgaard begik det straffespark, som Kim Aabech i det 52. minut kunne udnytte til at fuldbyrde sit hattrick.

Til gengæld stod Henrik Dalsgaard fem minutter senere for oplægget i den rigtige ende af banen, da han fandt Rasmus Jönsson på kanten af straffesparksfeltet, hvor Jönsson viste klassen med en god førsteberøring og en elegant scoring i næste bevægelse med højre inderside.

AGF forsøgte sig mod indskiftede Nicolai Larsen, før Kasper Pedersen med en fin bold sendte Rasmus Jönsson alene igennem efter 64 minutter, men alene med ligeledes indskiftede Steffen Rasmussen trak sidstnævnte det længste strå.

I slutfasen virkede AaB som holdet, der kunne fremtvinge en afgørelse, men yderligere scoringer udeblev, og uafgjort var også et fair udfald af anstrengelserne.

Se de seks scoringer her.

Allerede søndag skal AaB igen i aktion, når Vendsyssel F.F. er modstanderen kl. 13.30 i Hjørring.

Matchfacts – testkamp
AaB-AGF  3-3 (2-2)
3. min 1-0 Thomas Enevoldsen, 14. min 2-0 Nicklas Helenius, 17. min 2-1 Kim Aabech, 43. min 2-2 Kim Aabech, 52. min 2-3 Kim Aabech, 57. min 3-3 Rasmus Jönsson.

AaB (4-4-2): Carsten Christensen (46: Nicolai Larsen), Gilli Sørensen (46: Henrik Dalsgaard), Kenneth Emil Petersen (46: Morten Rokkedal), Kasper Pedersen, Oliver Abildgaard (46: Patrick Kristensen), Thomas Enevoldsen (46: Viktor Ahlmann), Thomas Augustinussen (46: Rasmus Würtz), Kasper Risgård (46: Andreas Blomqvist), Mathias Thrane (46: Nicolaj Thomsen), Nicklas Helenius (46: Rasmus Jönsson, 75:Robert Kakeeto)), Anders K. Jacobsen (46: Jannik Pohl).