17. september 2024 kl. 10:29 af Rasmus Estrup

I dag kl. 13.00 spiller vi sæsonens første kamp i Future Cup på udebane mod Randers FC.

Truppen til kampen ser således ud:

Rody de Boer, Marc Nielsen, Bjarne Pudel, Amar Diagne og Jubril Adedeji samt akademispillerne Malthe Kjølby, Valdemar Møller, Mads Mochau, Nikolai Veilbæk Andersen, Bertram Skovgaard, Malthe Holt, Christian Tcacenco, Nikola Stojanovic, Magnus Jensen, Benjamin Pihl Jørgensen, Mads Samson, Felix Nygaard Skovholm, Helgi Hafsteinn Jóhannsson og Nicolai Schmidt.

Kampen i dag spilles på bane 9 ved Randers FC's anlæg nær Cepheus Park Randers. Adressen er Viborgvej 92, 8920 Randers.

Målrig U/17-sejr over FC Midtjylland

16. september 2024 kl. 11:08 af Rasmus Estrup

U/17 Ligaen: AaB-FC Midtjylland 4-3
Lørdag tog vores U/17 Ligamandskab en 4-3-sejr hjemme på Hornevej over FC Midtjylland.

I begyndelsen var det dog gæsterne, der fik lagt et godt og højt pres, hvilket gjorde det svært for vores U/17 Ligaspillere at gennemføre gameplanen om at være dominerende i spiludtrykket.

FC Midtjylland kom foran efter 12 minutter, men inden kampen var en halv time gammel udlignede Christian Eriksen til pausestillingen 1-1.

Til anden halvleg blev der lavet lidt justeringer, som gav et mere dynamisk udtryk, hvor vores U/17-hold blev mere dominerende på bolden, og umiddelbart efter pausen scorede Gustav Rubæk Tilsted til 2-1.

FC Midtjylland svarede dog igen med to hurtige scoringer, hvilket gav gæsterne en føring på 3-2, inden Valdemar Rubæk Vestergaard straks efter udlignede til 3-3.

Midt i anden halvleg scorede William Thomsen det afgørende 4-3-mål, der sikrede en nordjysk sejr.

Vores U/17-mandskab ligger efter fire runder på andenpladsen i U/17 Ligaen med ni point. Foran ligger FC Midtjylland med samme pointantal og en bedre målscore, mens AGF på tredjepladsen ligeledes har ni point.

Næste U/17 Ligakamp spilles på lørdag på udebane mod Silkeborg I.F.

U/15 Ligaen: AaB-FC Midtjylland 2-4
Vores U/15 Ligamandskab fik lørdag også besøg af FC Midtjylland, og her endte det med et nederlag på 4-2.

Christian Provst Hassing Povlsen scorede ellers et nordjysk føringsmål i 25. minut efter oplæg fra Sebastian Cortsen, men FC Midtjyllands Frederik Nykjær scorede dernæst et hattrick med et mål i første halvleg og to mål i anden halvleg, inden gæsterne også fik udbygget til 4-1.

I sidste minut pyntede Sebastian Cortsen på resultatet, da han efter en assist fra Villads Dencker Adelborg reducerede til slutresultatet 4-2.

I U/15 Ligaen ligger vi efter fire kampe på sjettepladsen med seks point. Næste U/15 Ligakamp venter ligeledes på lørdag på udebane mod Silkeborg I.F.

Børn under 15 år: 25 kr.

Der tillægges et gebyr på 10 kr. pr. transaktion.

AaB-tilhængere skal købe billet til Sektion G på Carlsberg Tribunen, der er udebaneafsnittet. Det er ikke tilladt at udvise tilhørsforhold til AaB via eksempelvis trøjer, halstørklæder eller lignende på neutrale pladser.

Der er ikke mulighed for at købe billetter i udebaneafsnittet. Alle billetter skal købes på forhånd. Er der problemer med at købe billetter online, kan FC Fredericias billetkontor fanges på 75542081.

Adgang til tribunen åbner en time før kampstart.

Kørestolsbrugere:
Ved spørgsmål kan disse rettes til sikkerhedsansvarlig hos FC Fredericia, Martin Colin, på 26427878.

Transport til og fra Fredericia

Fælles:
AaB Support Club arrangerer bustur for både medlemmer og ikke-medlemmer af foreningen. Læs mere her.

Kør selv:
Monjasa Park
Vestre Ringvej 102
7000 Fredericia

Parkering:
Parkering for AaB-fans foregår foran Fredericia Idrætscenter eller ved Minibyen nede ved Danshostel.

For at komme fra parkeringspladsen til udebaneafsnittet på Monjasa Park, så går man højre/syd om Fredericia Idrætscenter, ned mod Danhostel og Den Historiske Miniby. Nede ved minibyen går der en grussti op til venstre, forbi børnehaven Ta’ Fat og direkte ind i udebaneafsnittet.

Tog:
Ankommer man med tog, er der tre forskellige gangstier fra Lumbyesvej, når man har passeret Madsby Legepark. Se billedet herunder.

• Medister med brød (50 kr.)

Dørene til tribunen åbner kl. 17.00, og frem til kl. 17.30 er der happy hour med nedsatte priser på drikkevarer.

Tifo og flag:
Herunder følger en liste over materialer, der ikke behøver forhåndsgodkendelser:
- Små flag
- Megasize (3x3 meter)
- Trommer
- Megafoner
- Bannere op til 1,5 meter

Derudover materialer, der er nødvendige for at hænge tifo/bannere/etc. op. Dette glæder gaffatape, strips, malertape, ekstra batterier, etc.

Der tillades ikke brug af creperuller eller konfetti på Monjasa Park.

AaB takker alle for den fornemme opbakning på udebane.

AaB TV: AaB-Lyngby Boldklub 2-1

14. september 2024 kl. 08:16

Fredagskampen på Aalborg Portland Park bød på en 2-1-sejr over Lyngby Boldklub.

Mathias Jørgensen bragte os i front i tillægstiden til første halvleg, da han løb fra Lyngby-defensiven og sendte bolden sikkert ind ved fjerneste stolpe efter en perfekt stikning fra Melker Widell.

I 71. minut udlignede gæsterne til 1-1, da et langt indlæg sejlede over til Leon Klassen, som trak ind i feltet og sparkede bolden fladt ind bag Vincent Müller.

I tillægstiden slog Mads Bomholt til og sikrede en sejr på 2-1, da han efter et indlæg, der gik via Nicklas Helenius og Oliver Ross, sparkede sejrsmålet over stregen.

I videoen øverst kan du se tv-produktionens sammenklip med de tre scoringer.

TV3 Sport har også lavet et lille sammendrag af kampen med kommentatorlyd, som kan findes ved at klikke her.

Vigtig triumf mod Lyngby Boldklub

13. september 2024 kl. 21:10 af Rasmus Estrup

Mads Bomholts sene sejrsmål sikrede os alle tre point i fredagskampen på Aalborg Portland Park mod Lyngby Boldklub. Kort inden pausen bragte Mathias Jørgensen os i front, og Lyngby Boldklub udlignede 20 minutter før tid, inden Mads Bomholt altså afgjorde sagerne og sikrede os en 2-1-sejr i 94. minut.

Efter en hyldest af danske veteraner og fællessangen Som Ramt af Lynet fik gæsterne allerede i andet minut bolden over stregen, da Tobias Storm med hælen prikkede bolden ind bag Vincent Müller efter en duel med Melker Widell i det lille målfelt. Gæsterne troede derfor, at de var kommet i front, men efter et VAR-gennemsyn blev scoringen annulleret for hånd på bolden.

De følgende minutter foregik hovedsagligt på Lyngby Boldklubs banehalvdel, og da uret rundede 10 minutter headede Oliver Ross et indlæg fra Melker Widell mod mål, men kuglen sad lige i handskerne på Lyngby-målmand Jonas Krumrey.

En håndfuld minutter senere headede gæsternes Malik Abubakari et ufarligt hovedstød fra distancen i favnen på Vincent Müller, og i 20. minut kom Lyngby-angriberen til en ny afslutning. Denne gang på et fladt indlæg midt i feltet, men Sebastian Otoa fik tacklet Malik Abubakari i afslutningsøjeblikket.

Midtvejs i første halvleg gik et fladt Lyngby-langskud forbi, inden Kasper Jørgensen i modsatte ende steg til vejrs og headede over mål efter et kantfrispark.

Efter 42 minutter måtte Sebastian Otoa udgå med en skade, og U/21-landsholdsspilleren blev erstattet af Lars Kramer. Umiddelbart efter udskiftningen forsøgte Andres Jasson sig med et langskud, der blev blokeret, hvorefter vi fastholdt angrebet, som mundede ud i en forbier fra Kasper Jørgensens pandebrask.

Højrebacken var dog ikke færdig med at komme til afslutninger, for et minut inde i tillægstiden tog han bolden ned med brystet og hamrede en halvflugter over mål.

I det fjerde tillægsminut kom vores føringsmål så, da Melker Widell lagde en perfekt stikning ned bag Lyngby-forsvaret, som anfører Mathias Jørgensen spænede fra, inden han med sin førsteberøring sikkert lagde kuglen fladt over i modsatte målhjørne til stor jubel på en udsolgt Vesttribunen og en pauseføring på 1-0.

Tidligt i anden halvleg styrede Oliver Ross bolden mod mål på et indlæg, men forsøget sad lige på Jonas Krumrey, der i 49. minut også tog sig af et langskud fra Mathias Jørgensen.

Lyngby Boldklubs første aftræk i anden halvleg kom fra Lauge Sandgrav, som blev blokeret, og 11 minutter efter pausen kom Sævar Atli Magnusson på et indlæg, som han dirigerede mod mål, men inde på stregen stod Vincent Müller i vejen.

Efter 64 minutter var Melker Widell tæt på et pragtmål, men Lyngby-keeperen fik det yderste af fingerspidserne på det flotte svenske langskud, som i stedet ramte overliggeren. Herfra sprang bolden ud til Mathias Jørgensen, der gav læderet videre til Andres Jasson og i sidste ende blev det til en afslutning fra Oliver Ross, som sparkede over.

Minuttet senere var Lyngby Boldklub så meget tæt på en udligning efter en dobbeltchance, men i begge tilfælde kastede Oumar Diakhité sig ind i heroiske blokader nær målstregen.

Umiddelbart efter blev Kelvin John og Diego Caballo indskiftet i stedet for Andreas Bruus og Kasper Davidsen, men i 71. minut fik Lyngby Boldklub udlignet til 1-1, da et indlæg sejlede ud af feltet til Leon Klassen, der trak ind i feltet og sparkede bolden hårdt og fladt i nettet ved nærmeste stolpe.

Efter scoringen trykkede gæsterne på for endnu en scoring, og Vincent Müller måtte i 78. minut hive en stærk redning frem for at forhindre et langskud i at suse op i målhjørnet. Dernæst blev Mads Bomholt og Nicklas Helenius indskiftet for Andres Jasson og Mylian Jimenez.

De to var lige akkurat kommet på banen, før Lyngby Boldklub var tæt endnu engang. Men igen hev Vincent Müller en stor redning frem - denne gang fra tæt hold - og returbolden røg heldigvis ind i en rød-hvid blokade.

Tre minutter før stadionuret rundede de 90 minutter blev indskiftede Magnus Warming sendt alene afsted over for Vincent Müller, men vores tyske keeper vandt duellen, da Lyngby-spilleren forsøgte at vippe bolden over målmanden, der blev stående oprejst og greb kuglen.

To minutter inde i tillægstiden var gæsterne nærgående på et direkte hjørnespark, som vores tyske målvogter dog fik afværget.

I det fjerde tillægsminut kunne Aalborg Portland Park så bryde ud i ekstatisk jubel. Efter et indlæg til Nicklas Helenius røg bolden videre mod Oliver Ross, der ikke kunne komme frem til en afslutning. I stedet gik læderet videre til Mads Bomholt som i udkanten af feltet sparkede 2-1-scoringen i kassen.

Sejren betyder, at vi i skrivende stund ligger på ottendepladsen med ni point efter otte kampe.

Vores næste 3F Superligakamp spilles mandag 23. september på udebane mod FC København. Inden da venter en kamp i Oddset Pokalen på udebane mod FC Fredericia på torsdag.

Næste hjemmekamp spilles søndag 29. september kl. 14.00 mod Sønderjyske. Køb billetter til det opgør her.

Matchfacts - 3F Superligaen, grundspil, 8. spillerunde

AaB-Lyngby Boldklub 2-1 (1-0)
45. min 1-0 Mathias Jørgensen, 71. min 1-1 Leon Klassen, 90. min 2-1 Mads Bomholt
Advarsler AaB: Oumar Diakhité (20)
Advarsler Lyngby Boldklub: Brian Hamalainen (26), Pascal Gregor (30), Casper Winther (89)
7.811 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-3-3): Vincent Müller, Kasper Jørgensen, Oumar Diakhité, Sebastian Otoa (43: Lars Kramer), Mylian Jiemenez (79: Mads Bomholt), Andres Jasson (79: Nicklas Helenius), Kasper Davidsen (69: Diego Caballo), Melker Widell, Andreas Bruus (69: Kelvin John), Oliver Ross, Mathias Jørgensen.

Lyngby Boldklub (3-5-2): Jonas Krumrey, Lucas Lissens, Pascal Gregor, Brian Hamalainen, Tobias Storm (46: Leon Klassen), Lauge Sandgrav, Casper Winther, William Kumado, Sævar Atli Magnusson (69: Magnus Warming), Malik Abubakari (58: Frederik Gytkjær), Jonathan Amon.

Dommer: Simon Duerlund Rasmussen