Vigtig 3-2-udesejr over FC Fredericia

1. marts 2024 kl. 20:24 af Rasmus Estrup

Aftenens målrige affære på Monjasa Park i Fredericia endte med en nordjysk 3-2-sejr. FC Fredericia kom ellers tidligt foran, men scoringer af Rasmus Thelander og Mathias Jørgensen førte til en 2-1-pauseføring. Tidligt i anden halvleg udlignede hjemmeholdet, men et hovedstødsmål af Lars Kramer sikrede os sejren, der betyder, at vi nu indtager førstepladsen i NordicBet Ligaen med to point flere end Sønderjyske, der spiller senere i weekenden.

Hjemmeholdet startede bedst og viste tænder efter 30 sekunder, da et indlæg fra venstre sejlede over til en spids afslutning fra Adam Jakobsen i feltets højreside, men ved den nærmeste stang stod Lars Kramer i vejen med en blokade.

I det tredje minut fandt AaB-defensiven en ny blokade frem på en afslutning fra Adam Jakobsen, men denne gang gik returbolden ud til Sofus Berger, som fra kanten af feltet sparkede FC Fredericia foran med 1-0 på en afslutning, der sad klistret op ad nærmeste opstander.

Seks minutter inde i opgøret stod Jubril Adedeji for vores første afslutning, men forsøget fra feltets bue gik forbi FC Fredericia-målet, og minuttet senere førte en stikning til hjemmeholdets Christian Gammelgaard til en afslutning i AaB-feltet, men Rody de Boer kom i vejen.

Efter 17 minutter kunne vi så udligne til 1-1. Diego Caballo sendte et indlægsfrispark til højre i feltet, hvor anfører Rasmus Thelander steg ubesværet til vejrs og med et perfekt hovedstød headede bolden ind i modsatte målhjørne bag en sagesløs Mattias Lamhauge.

Herefter fik vi bedre kontrol over kampen, og en god AaB-omstilling førte kort efter til en afslutning fra Mathias Jørgensen, der sparkede langt forbi. Midt i første halvleg var det så Mathias Jørgensen, der selv drev en omstilling fremad banen, inden han gav læderet videre til Melker Widell, som midt i feltet fik sin afslutning blokeret.

I 27. minut førte den gode AaB-periode til en 2-1-scoring af Mathias Jørgensen. Melker Widell blev spillet helt fri på venstrekanten, og med et skarpt indlæg til bagerste stolpe fandt svenskeren Mathias Jørgensen, som fra tæt hold kunne sparke sit andet AaB-mål i kassen i sin anden AaB-optræden.

En halv time inde i kampen blev hjemmeholdets Adam Jakobsen så spillet til en spids afslutning nær baglinjen, men Rody de Boer satte en stærk fodparade på det hårde hug fra FC Fredericia-spilleren.

Frem mod pausen slog Kasper Jørgensen så et godt indlæg ind til Melker Widell, som dog sendte sin afslutning forbi mål, og i modsatte ende sparkede Christian Gammelgaard en kraftfuld afslutning mod mål, men helt ude ved stolpen nåede Rody de Boer ned med en flot redning. Dermed lød vores pauseføring på 2-1.

Blot fem minutter inde i anden halvleg slog hjemmeholdet så til igen med et tidligt mål, da Emilio Simonsen drev bolden frem til AaB-feltet, hvorfra han fandt Christian Gammelgaard, der efter et træk sparkede bolden i nettet ved fjerneste stolpe til 2-2.

To minutter efter scoringen lagde vi et tryk på hjemmeholdets mål, da Daniel Ask først vendte rundt og fik sin afslutning blokeret, inden Younes Bakiz efter en skæv, men afrettet afslutning fra Kasper Jørgensen fik en stor hovedstødschance på kanten af det lille målfelt, men headeren sad lige på målmand Mattias Lamhauge.

Mulighederne i FC Fredericia-feltet fortsatte, og Rasmus Thelander fik blandt andet en stor chance, som han også sendte lige på FC Fredericia-keeperen, inden Younes Bakiz måtte se sit forsøg ende i en blokade fra hjemmeholdet. Herefter fulgte en indskiftning af Mads Bomholt i stedet for Daniel Ask.

I 66. minut gav AaB-trykket gevinst, da Younes Bakiz slog et præcist indlægsfrispark direkte ind i pandebrasken på en fri Lars Kramer, der på kanten af det lille felt headede 3-2-scoringen over stregen.

En håndfuld minutter senere blev Sebastian Otoa indskiftet i stedet for Diego Caballo, men kort efter fik hjemmeholdets Adam Jakobsen en stor chance. Kasper Jørgensen fik dog kastet sig ned i en glidende afværgning i sidste øjeblik. Ti minutter før tid kunne Rody de Boer så finde handskerne frem på et hovedstød fra Mikkel Fischer.

I 84. minut foretog cheftræner Oscar Hiljemark sine sidste tre indskiftninger, da Richard Odada, Emmanuel Toku og Oliver Ross erstattede Jubril Adedeji, Mathias Jørgensen og Younes Bakiz.

Straks efter sparkede FC Fredericia et indirekte frispark i AaB-feltet direkte ind i AaB-muren.

I 87. minut var et indlægsfrispark fra Melker Widell tæt på at give gevinst, men ingen af holdkammeraterne fik styret bolden mod mål. I stedet bragede hjemmeholdets Simon Bækgård et kantfrispark direkte på mål, men en årvågen Rody de Boer kom stærkt i vejen for skuddet.

Mod slutningen blev indskiftede Emmanuel Toku sendt af sted i en omstilling mod FC Fredericia-feltet, men kantspillerens afslutning blev afrettet til et hjørnespark.

Herefter bød opgøret ikke på flere scoringer, og dermed snuppede vi alle tre point med en 3-2-sejr.

Sejren betyder, at vi nu indtager førstepladsen i NordicBet Ligaen med 45 point, hvilket er to flere end Sønderjyske på andenpladsen og 12 flere end FC Fredericia på tredjepladsen.

Vores næste kamp i NordicBet Ligaen spilles søndag 10. marts kl. 15.00 på Aalborg Portland Park mod Vendsyssel. Køb billetter til kampen på www.billet.aabsport.dk.

Matchfacts - NordicBet Ligaen, 20. spillerunde

FC Fredericia-AaB 2-3 (1-2)
3. min 1-0 Sofus Berger, 18. min 1-1 Rasmus Thelander, 27. min 1-2 Mathias Jørgensen, 51. min 2-2 Christian Gammelgaard, 66. min 2-3 Lars Kramer
Advarsler FC Fredericia: Frederik Carstensen (86)
Advarsler AaB: Kasper Jørgensen (53), Mads Bomholt (75), Emmanuel Toku (89)
1.575 tilskuere på Monjasa Park

FC Fredericia (4-3-3):, Anders Dahl, Mikkel Fischer, Jesper Juelsgård, Nicolaj Ritter (79: Mikkel Juel), Sofus Berger (68: Simon Bækgård), Lundrim Hetemi, Emilio Simonsen (87: Patrick Egelund), Christian Gammelgaard (68: Frederik Carstensen), Eskild Dall (79: Gustav Marcussen), Adam Jakobsen.

AaB (4-3-3): Rody de Boer, Kasper Jørgensen, Rasmus Thelander, Lars Kramer, Diego Caballo (72: Sebastian Otoa), Daniel Ask (62: Mads Bomholt), Malthe Højholt, Melker Widell, Mathias Jørgensen (84: Emmanuel Toku), Younes Bakiz (84: Oliver Ross), Jubril Adedeji (84: Richard Odada).

Dommer: Michael Rasmussen

AaB TV: Michael Tuxen Boll er ny administrerende direktør

1. marts 2024 kl. 12:34 af Rasmus Estrup

39-årige Michael Tuxen Boll har i dag første arbejdsdag på Hornevej, hvor han er tiltrådt som administrerende direktør i AaB A/S.

Michael Tuxen Boll kommer fra et job som kommerciel chef i Viborg F.F., hvor han har været siden 2020, og han har forinden i en 15-årige periode haft roller som administrerende direktør for Ull/Kisa Håndball i Norge, key account manager for ASICS Europa, salgschef i Vålerenga Fotball samt diverse andre kommercielle job.

I dette interview sætter Michael Tuxen Boll ord på tiltrædelsen som administrerende direktør for AaB.

Hiljemark før fredagskampen i Fredericia

1. marts 2024 kl. 08:12 af Rasmus Estrup

NordicBet Ligaens andenpladser gæster rækkens tredjeplads i aften kl. 18.30, hvor vi besøger FC Fredericia på Monjasa Park.

Inden opgøret ligger vi på andenpladsen med 42 point, mens FC Fredericia er på tredjepladsen med 33 point.

Forud for aftenens kamp har cheftræner Oscar Hiljemark i dette interview sat ord på forventningerne til aftenens duel, som kan ses på Viaplay.

Tager du turen til Fredericia, kan du finde al praktisk info her.

de Boer: Presser hinanden og arbejder hårdt

29. februar 2024 kl. 15:53 af Rasmus Estrup

I efterårssæsonen spillede Rody de Boer to pokalkampe fra start, mens det i NordicBet Ligaen blev til en enkelt indskiftning i pausen på udebane mod Sønderjyske, men til årets første opgør i lørdags var den hollandske målmand i startopstillingen.

- Det var rigtig dejligt at starte inde. Ikke mindst på grund af fansene, som leverede en fantastisk opbakning hele kampen. Vi var selvfølgelig ærgerlige over, at det ikke blev til tre point, men dem jagter vi igen i morgen, siger Rody de Boer.

Den 26-årige hollænder startede inde i fire af opstartens fem testkampe, og i de tre sidste kampe var det med fuld spilletid, ligesom i forårspremieren.

- Man vil altid gerne spille, og jeg har arbejdet hårdt for at finde vej til startopstillingen efter et halvår med meget lidt spilletid. Vi har som hold gjort det godt her i opstarten, så jeg var meget glad for at spille i lørdags, siger målmanden og sætter ord på samarbejdet med Josip Posavec.

- Vi har et godt samarbejde, presser hinanden og arbejder begge hårdt. Lige nu arbejder han hårdt for at genvinde pladsen i startopstillingen, og jeg arbejder hårdt for at fastholde min plads i målet, så vi holder hinanden skarpe, siger Rody de Boer.

Indsatsen på træningsbanen i denne uge har ifølge Rody de Boer også været skarp forud for fredagskampen mod FC Fredericia, der ligger på tredjepladsen i NordicBet Ligaen med ni point færre end os.

- Vi har trænet godt, er skarpe og fokuserede, så vi er klar til i morgen. Vores pokalkamp mod FC Fredericia endte desværre med et skuffende nederlag, men præsterer vi, som vi gjorde i lørdags, og får lagt lidt mere tryk på, så tror jeg på, at vi tager tre point med hjem til Aalborg, siger målmanden, der selv vogtede buret i efterårets 3-2-nederlag i pokalturneringen.

- FC Fredericia minder lidt om Sønderjyske i deres spillestil. De vil gerne have bolden og spille god fodbold. Men for os gælder det om at fokusere på at løse vores egne opgaver, og får vi samtidig god opbakning fra vores mange medrejsende fans, så henter vi tre point, slutter Rody de Boer.

Kampstart i morgen er kl. 18.30, og opgøret vises på Viaplay. Tager du turen til Fredericia, kan du læse al praktisk info her.

AaB TV: Sæsonens seks mål mod FC Fredericia

29. februar 2024 kl. 10:17 af Rasmus Estrup

To gange tidligere i denne sæson har vi stået over for fredagens modstander, FC Fredericia, og det har hidtil ført seks AaB-træffere med sig.

Du kan se de to kasser af Rasmus Thelander samt målene af Oliver Ross, Melker Widell, Diego Caballo og Allan Sousa i videoen øverst inden kampen i morgen.

Kampstart i morgen er kl. 18.30, og du kan læse alt om, hvordan du kan støtte holdet fra tribunen i morgen her.

Har du ikke mulighed for at se kampen fra tribunen i Fredericia, kan opgøret følges på Viaplay.