18. marts 2024 kl. 15:33 af Brian Andersen

Melker Widell er udtaget til det svenske U/21-landshold, som 22. marts møder Cypern og fire dage senere Makedonien.

For Richard Odadas vedkommende gælder udtagelsen Kenyas A-landshold, som spiller testkampe inden Odadas retur til Danmark 28. marts.

Islands U/20-landshold med Nóel Atli Arnórsson i truppen spiller to testkampe mod Ungarn henholdsvis 20. og 22. marts.

To point i U/19 Ligaen

18. marts 2024 kl. 10:27 af Brian Andersen

Sønderjyderne scorede først, før Mads Bomholt udlignede efter et kvarters spil.

Hjemmeholdet formåede siden at bringe sig på 3-1, men først fik Oscar Meedom ti minutter før tid reduceret, og efterfølgende stod Nikolai Veilbæk Andersen i det 83. minut for udligningen.

I straffesparkskonkurrencen scorede Jacob Buus, Valdemar Damgaard Møller, Emil Nymann, Nikola Stojanovic og Magnus Jensen alle for AaB, mens værterne missede et enkelt forsøg.

Næste opgave i U/19 Ligaen er hjemme mod Brøndby I.F. 6. april.

Også i U/15 Ligaen var AaB i den forgangne weekend i aktion, og her blev det til et nederlag på 3-1 ude mod FC København.

AaB’s træffer faldt i det 26. minut, hvor Tobias Lundsgaard Jørgensen udlignede til 1-1.

I tabellen bevarede AaB tredjepladsen, før næste opgave 13. april på udebane mod Randers Freja FC.

AaB TV: Hillerød-AaB 1-2

17. marts 2024 kl. 06:57 af Rasmus Estrup

NordicBet Ligaens grundspil blev i går afsluttet med en udesejr på 2-1 over Hillerød Fodbold Elite på Right to Dream Park, hvor 790 AaB-fans havde fundet vej til udebaneafsnittet.

Hjemmeholdet kom bedst ud til kampen og ramte overliggeren med et hovedstød allerede i første minut.

I opgørets fjerde minut bragte Adrian Justinussen også Hillerød foran, da han bankede kuglen over Rody de Boer til 1-0.

Allerede i ottende minut udlignede Mathias Jørgensen dog til 1-1 med sin femte scoring i sine fire første AaB-kampe, da han nåede forrest på Oliver Ross' indlæg og dirigerede læderet i kassen.

Hillerød Fodbold Elite fortsatte dog med at skabe mest, og i 33. minut ramte Mads Høyer Julø stolpen, inden Adrian Justinussen to minutter senere sparkede kuglen lige over målhjørnet. Lige over mål ramte også Jubril Adedeji i modsatte ende inden pausen.

Anden halvleg bød ikke på lige så mange store chancer, og mod opgørets slutning havde vi fået greb om kampen. Det udmøntede sig i et drømmemål af Kasper Jørgensen, der i forlængelse af et hjørnespark hamrede bolden op i målhjørnet på et vidunderligt langskud til 2-1.

Herefter var Malthe Højholt tæt på at udbygge til 3-1, men William Lykke i Hillerød-målet diskede op med en imponerende refleksredning, og i tillægstiden måtte Jakob Ahlmann så agere redningsmand på stregen for at sikre 2-1-sejren.

De tre point betyder, at vi slutter grundspillet på førstepladsen med 51 point efter 22 kampe, hvilket er to point flere end Sønderjyske på andenpladsen og 15 flere end Vendsyssel F.F. på tredjepladsen.

I videoen øverst kan du se et fyldigt sammendrag af lørdagskampen i Farum.

Drømmemål sikrer ny sen AaB-sejr

16. marts 2024 kl. 16:17 af Brian Andersen

Dermed sejrede AaB for tredje kamp i træk, hvorfor førstepladsen i tabellen blev bevaret med en imponerende pointhøst på 51 i 22 kampe.

I forhold til opgøret for seks dage siden mod Vendsyssel F.F. havde AaB tre ændringer i startopstillingen, hvor Rasmus Thelander, Daniel Ask og Oliver Ross afløste Nóel Atli Arnórsson, Richard Odada og Younes Bakiz.

I et vindblæst Farum blev AaB fra første minut mødt af et sandt stormvejr med værterne altsatsende og aggressive i deres angreb på AaB.

Allerede inden der var spillet et minut havde Hillerøds Jonathan Witt headet på overliggeren, hvilket blev efterfulgt af to nærgående langskud.

Således havde AaB knapt nok rørt bolden, før Adrian Justinussen i det fjerde minut kunne brage hjemmeholdet foran med 1-0.

Og Hillerøds Rasmus Møller nåede også at have en fin hovedstødsmulighed, før AaB slog kontra i det ottende minut, hvor Mathias Jørgensen udnyttede forarbejdet fra Oliver Ross til at score for fjerde kamp på stribe.

Dette fik dog ikke værterne til at tabe spillelysten, og en ny stor mulighed opstod i det 12. minut, hvor Markus Bay modtog en cut back-aflevering, før han sendte læderet snert forbi den fjerneste stolpe.

AaB fik dog også markeret, at Hillerød defensivt var til at tale med, og efter 26 minutter fik Daniel Ask en skudmulighed langt udefra, da et højt pres fra Mathias Jørgensen resulterede i, at Hillerød-keeper William Lykke befandt sig på mellemhånd, men Ask fik afslutningen blokeret.

I den anden ende headede Sebastian Pingel lige på AaB-målmand Rody de Boer, og to minutter senere var Hillerød endnu tættere på, da Mads Høyer Julø ramte stolpen.

Den hæsblæsende første halvleg med hjemmeholdet i teten sluttede imidlertid med et skudforsøg fra Jubril Adedeji tæt over mål.

Igen fra anden halvlegs begyndelse forsøgte Hillerød at trykke AaB, som dog havde fået mere greb om kampen.

Denne udvikling blev mere og mere tydelig i de sidste 20-25 minutter, hvor også AaB’s indskiftere gjorde en positiv forskel.

Således var det i det sidste kvarter, AaB der pressede på for en afgørelse, hvilket kom fem minutter før tid, hvor Kasper Jørgensen med venstrebenet hamrede kuglen op i det nærmeste målhjørne.

Et minut før tid kunne Malthe Højholt definitivt have afgjort affæren, men William Lykke fik reddet afslutningen.

I tillægstiden var Hillerød i stedet tæt på en udligning, men Jakob Ahlmann fik heroisk afværget på selve mållinjen.

Herefter blev tre vigtige point i en svær udekamp kørt hjem.

Dermed er grundspillet i NordicBet Ligaen slut, og status inden de ti kommende kampe i oprykningsspillet er et forspring på to point til Sønderjyske og 15 point ned til Vendsyssel F.F. på tredjepladsen.

Kampprogrammet for resten af foråret forventes fastlagt først i næste uge.

Matchfacts – NordicBet Ligaen, 22. spillerunde
Hillerød Fodbold Elite-AaB  1-2 (1-1)
4. min 1-0 Adrian Justinussen, 8. min 1-1 Mathias Jørgensen, 85. min 1-2 Kasper Jørgensen.
Advarsler Hillerød Fodbold Elite: Tobias Arndal (15), Adrian Justinussen (87).
Advarsel AaB: Lars Kramer (45).
2.069 tilskuere på Right to Dream Park i Farum.

Hillerød Fodbold Elite (4-2-4): William Lykke, Simon Peter Friis Sharif (82: Marco Bruhn), Jonathan Witt, Rasmus Møller, Lucas Bøje Larsen (82: Gregers Arndal Lauritzen), Marinus Due Grandt, Nicklas Bjerre Schmidt (57: Alessio Alicino), Tobias Arndal (23: Mads Høyer Julø), Markus Bay (57: Valdemar Schousboe), Sebastian Pingel, Adrian Justinussen.

AaB (4-3-3): Rody de Boer, Kasper Jørgensen, Rasmus Thelander, Lars Kramer, Diego Caballo (55: Jakob Ahlmann), Malthe Højholt, Daniel Ask (78: Richard Odada), Melker Widell (70: Mads Bomholt), Mathias Jørgensen, Oliver Ross (70: Emmanuel Toku), Jubril Adedeji (78: Younes Bakiz).

Dommer: Jonas Bæk.

AaB igen over for formstærk modstander

16. marts 2024 kl. 07:55 af Brian Andersen

Således venter der i eftermiddag et spændende opgør på Right to Dream Park i Farum, hvor hjemmeholdet skal bruge en sejr, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at slutte i den bedste halvdel af rækken i NordicBet Ligaens grundspil.