Sent og tungt nederlag i Sønderjyske

11. maj 2024 kl. 16:05 af Rasmus Estrup

Med et indkasseret straffespark kort før tid tabte vi lørdagens udekamp med Sønderjyske med 1-0 i en kamp, hvor vi i halvdelen af anden halvleg var en mand i undertal efter en udvisning til Melker Widell.

På et flot græstæppe måtte Sebastian Otoa allerede i det femte minut af en chancefattig første halvleg desværre udgå med en skade. Ind i hans sted kom Jakob Ahlmann. Straks efter sparkede Mathias Jørgensen bolden i nettet, men målet blev annulleret for offside. 

Mathias Jørgensen fik efter en jævnbyrdig periode uden chancer en god mulighed i 19. minut, da en høj erobring af Malthe Højholt førte til en afslutning i Sønderjyske-feltet af vores nummer 30. Afslutningen blev dog afrettet forbi nærmeste opstander. 

Dette blev starten til en fin periode for os, for kort efter prøvede Kasper Jørgensen lykken fra distancen, men langskuddet sad uden for målrammen, og efter 25 minutter var det så Melker Widell, der efter et hjørnespark sparkede en nedfaldsbold forbi via en sønderjysk afretning. 

Herefter kom en ny periode med meget bold på banens midte og uden chancer i hverken vores eller Sønderjyskes ende, inden Lars Kramer i 43. minut headede et hjørnespark fra Mads Bomholt over mål. 

I tillægstiden til første halvleg headede også Mathias Jørgensen. Denne gang efter en kantfrisspark, og denne gang blev bolden ubesværet reddet af målmand Nicolai Flø.  Pausestillingen lød dermed på 0-0 efter en første halvleg, hvor vi var i god kontrol. 

To minutter efter pausen måtte Josip Posavec så ud i sin første redning i kampen, da hjemmeholdet forsøgte sig med et fladt skud fra kanten af feltet, og en håndfuld minutter senere sparkede Ivan Nikolov kuglen over vores mål i forlængelse af en sønderjysk dødbold. 

Ti minutter inde i anden halvleg var Sønderjyske nærgående igen, da en afrettet afslutning fra Sefer Emini gik lige forbi nærmeste opstander. 

Sefer Emini tordnede et nyt langskud mod kassen i 58. minut, men det knaldhårde spark blev grebet ud af Josip Posavec. 

Midt i anden halvleg fik vi foretaget vores anden og tredje udskiftning, da Mads Bomholt og Oliver Ross blev erstattet af Richard Odada og Jubriul Adedeji. Minuttet senere modtog Melker Widell sin anden advarsel i kampen, og dermed var vi reduceret til 10 spillere resten af opgøret. 

Sønderjyske sad herfra tungt på spillet, og en håndfuld minutter efter udvisningen headede hjemmeholdet over mål efter et langt indkast. 

Hjemmeholdet havde dog vanskeligt ved at spille sig frem til chancer, men i 87. minut fik Sønderjyske tilkendt et straffespark, som Kristall Ingason sparkede i nettet til 1-0. 

Herefter skiftede vi Nicklas Helenius og Emmanuel Toku ind i stedet for Jakob Ahlmann og Younes Bakiz, og i tillægstiden modtog Sønderjyske-målscorer Kristall Ingason så sit andet gule kort og dermed en udvisning. 

Det efterfølgende frispark sendte Kasper Jørgensen forbi mål. 

I modsatte ende fik José Gallegos så en friløber over en halv bane, men Josip Posavec vandt duellen flot, og senere sparkede José Gallegos en god mulighed forbi. 

Vi pressede til sidst på for en udligning, men den udeblev. Dermed er vi fortsat på andenpladsen i NordicBet Ligaen med 56 point, hvilket er 12 flere end FC Fredericia, der mangler fire kampe.

Vores næste kamp i NordicBet Ligaen spilles på fredag kl. 19.00 mod FC Fredericia på Aalborg Portland Park. Køb billetter til det opgør samt sæsonens sidste hjemmekamp mod Vendsyssel F.F. 2. juni på www.billet.aabsport.dk. 

Matchfacts - NordicBet Liga, oprykningsspil, 29. spillerunde

Sønderjyske-AaB 1-0 (0-0)
88. min 1-0 Kristall Ingason (str.)
Advarsler Sønderjyske: Jacob Buus (79), Kristall Ingason (89), Kristall Ingason (90)
Udvisning Sønderjyske: Kristall Ingason (90)
Advarsler AaB: Melker Widell (40), Melker Widell (68)
Udvisning AaB: Melker Widell (68)
5.426 tilskuere på Sydbank Park

Sønderjyske (4-3-3): Nicolai Flø, Andreas Oggesen (60: Jacob Buus), Maxime Soulas, Daniel Grétarsson, Dalton Wilkins, Sefer Emini (74: Søren Andreasen), Tobias Sommer, Ivan Nikolov (60: Lukas Björklund), Tobias Klysner (45: Mads Agger), Kristall Ingason, Olti Hesyni (60: José Gallegos).

AaB (3-5-2): Josip Posavec, Sebastian Otoa (5: Jakob Ahlmann (90: Nicklas Helenius)), Lars Kramer, Nóel Atli Arnórsson, Kasper Jørgensen, Melker Widell, Malthe Højholt, Mads Bomholt (67: Richard Odada), Younes Bakiz (90: Emmanuel Toku), Mathias Jørgensen, Oliver Ross (67: Jubril Adedeji).

Dommer: Svend Funder

Tags på denne nyhed

Haugaasen før topkampen mod Sønderjyske

11. maj 2024 kl. 07:53 af Rasmus Estrup

Fungerende cheftræner sætter i dette interview ord på fokusområderne forud for dagens topkamp i NordicBet Ligaen mod Sønderjyske, der i den forgangne spillerunde sikrede sig oprykning til 3F Superliga. 

Vi har tre gange tidligere i denne sæson mødt Sønderjyske, hvor det er blevet til to pointdelinger og en sejr. Med minimum en uafgjort i dagens kamp kan vi sikre en tilbagevenden til 3F Superliga. 

Kampstart i dag er kl. 14.00, og du kan finde praktisk informationer om turen til Haderslev her. 

Har du ikke mulighed for at være i Haderslev, kan kampen følges på Viaplay. 

Tags på denne nyhed

Bomholt udtaget til U/19-landskamp mod Tyskland

10. maj 2024 kl. 13:59 af Rasmus Estrup

18-årige Mads Bomholt får senere i maj chancen for at spille sin tredje ungdomslandskamp for Danmark.

Midtbanespilleren er nemlig udtaget til en venskabskamp med U/19-landsholdet mod Tyskland 22. maj på Sydbank Park i Haderslev. 

Venskabskampen er et led i forberedelserne til sommerens U/19 EM-slutrunde, som Danmark for første gang har kvalificeret sig til. 

Mads Bomholt forlængede for nylig sin aftale med AaB indtil sommeren 2028. Han fik debut på U/19-landsholdet i februar, hvor han scorede to gange i 3-2-sejren over Tjekkiet.

Hans statistik i landsholdsdragten lyder indtil videre på i alt to kampe og to mål.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sæsonens tidligere mål mod Sønderjyske

10. maj 2024 kl. 08:57 af Rasmus Estrup

I morgen kl. 14.00 kan vi med minimum uafgjort på udebane mod Sønderjyske sikre os tilbagevenden til 3F Superligaen. 

Inden opgøret kan du i dette tilbageblik få et gensyn med vores fire scoringer mod Sønderjyske i denne sæson. 

De to mål af Mathias Jørgensen samt scoringerne af Melker Widell og Richard Odada har nemlig ført til en sejr og to pointdelinger mod lørdagens modstander. 

Opgøret i morgen spilles på Sydbank Park, og tager du turen til Haderslev, kan du finde al praktisk info om kampen her. 

Har du ikke mulighed for at være i Haderslev i morgen, kan NordicBet Ligatopkampen følges på Viaplay. 

Tags på denne nyhed

Jørgensen: Vi hungrer efter en sejr på lørdag

9. maj 2024 kl. 14:24 af Rasmus Estrup

Sæsonens tre tidligere møder med Sønderjyske har givet en sejr og to uafgjorte, og Mathias Jørgensen har været med i de to seneste kampe, der er endt henholdsvis 2-2 og 1-0. I begge tilfælde har offensivspilleren stået for 1-0-scoringerne.

- Den første kamp mod Sønderjyske var også min første kamp i AaB-trøjen på hjemmebane foran vores egne fans, og med en scoring i fjerde minut kunne jeg ikke have ønsket en bedre start. Men jeg husker også, at vi stod med en ærgerlig følelse bagefter, fordi vi havde været foran med to mål og havde fornemmelsen af, at vi skulle have haft tre point. Dem fik vi så en måned senere, hvor kampen ellers foregik mere på Sønderjyskes præmisser, end vi havde håbet, siger Mathias Jørgensen, der altså scorede sejrsmålet i 1-0-sejren over Sønderjyske på Aalborg Portland Park 30. marts.

På lørdag kl. 14.00 gælder det så Sønderjyske igen. Denne gang på udebane mod NordicBet Ligaens førsteplads, der for en uge siden rykkede op i 3F Superligaen. Med minimum et point på lørdag kan vi også sikre en tilbagevenden til 3F Superliga.

- Vores fokus er på at levere en helstøbt præstation. Kan vi det, så tager vi også alle tre point dernede. Og vi går altid ind til kampe med et mindset om, at vi skal have tre point, men det kommer først og fremmest gennem en god præstation hele vejen rundt, siger Mathias Jørgensen.

Han er indtil videre noteret for otte scoringer i ti kampe, men er som resten af holdet uden sejr i de seneste fem kampe.

- Jeg vil altid gerne bidrage til holdet og være involveret i mål. Enten ved selv at score, ved at levere målgivende afleveringer eller indgå i relationer, der kan føre til mål. Men lige nu hungrer vi allesammen efter snart at få en sejr igen. Det kan vi mærke, og det er også noget fansene fortjener. Holder vi snuden i sporet, så er jeg sikker på, at den kan komme på lørdag, slutter Mathias Jørgensen.

Du kan finde al praktisk information om lørdagskampen her. Har du ikke mulighed for at tage turen til Haderslev, kan opgøret ses på Viaplay.

Tags på denne nyhed
'