Odada og Toku stopper ved udløb

28. maj 2024 kl. 16:30 af Brian Andersen

Den kenyanske landsholdsspiller Richard Odada vender således retur til Major Soccer League-klubben Philadelphia Union, mens ghanesiske Emmanuel Toku har belgiske Oud-Heverlee Leuven som arbejdsgiver.

AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier udtaler:

- Richard og Emmanuel har hver især ydet sit bidrag til holdet og vores oprykning, hvilket de skal have en stor tak for.

- Dog er vi i begge tilfælde blevet enige om at tage afsked efter sæsonen, og både Richard og Emmanuel ønskes alt det bedste fremover i deres respektive karriere, siger Ole Jan Kappmeier.

Richard Odada rejser i morgen på landsholdsopgaver med Kenyas landshold, hvorfor facit for den centrale midtbanespiller blev 22 officielle kampe og fire scoringer for AaB.

Inden sidste spillerunde på søndag mod Vendsyssel F.F. er Emmanuel Toku noteret for 17 officielle kampe og et mål i AaB-dragten.

Flere siddepladser frigivet til sæsonafslutningen

28. maj 2024 kl. 10:21 af Rasmus Estrup

Der er lagt op til et brag af en sæsonafslutning på Aalborg Portland Park på søndag, når vi kl. 15.00 møder Vendsyssel F.F. Flere end 9.500 har allerede billet til kampen. Køb billetter på www.billet.aabsport.dk. 

Der er nu også blevet frigivet 369 siddepladser med begrænset udsyn på Række 1 og Række 20 Complea Tribunen. Find pladserne på www.billet.aabsport.dk. 

På søndag opfordrer vi alle til at komme i rød-hvide farver for at Aalborg Portland Park bliver prydet på den bedst mulige måde. 

Som tak for opbakningen gennem hele sæsonen tilbyder vi sammen med hovedpartner Arbejdernes Landsbank alle tilskuere en gratis øl eller sodavand i fanzonen efter kampen mellem kl. 17.30 og 19.00.

I fanzonen inden kampstart og på grønsværen i pausen markerer vi også, at der i år er ti års jubilæum for The Double i 2014 og 25 års jubilæum for mesterskabet i 1999. Derfor hyldes spillere og stab fra de to mandskaber på Aalborg Portland Park på søndag.

Inden opgøret er der aktiviteter i fanzonen fra kl. 12.30, ligesom der i Lindholm Strandpark allerede fra kl. 10.30 er et stort fanarrangement med efterfølgende fanmarch mod Aalborg Portland Park kl. 13.00. 

Køb billetter på www.billet.aabsport.dk. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Stem på månedens mål i maj

28. maj 2024 kl. 08:38 af Rasmus Estrup

Det blev til seks AaB-træffere i løbet af maj, og de seks scoringer fordeler sig på tre mål af Kasper Jørgensen og tre mål af Mathias Jørgensen. 

Kandidaterne til månedens mål i maj er:
1: Mathias Jørgensen, AaB 1-2 Hobro I.K., 5. maj
2: Kasper Jørgensen, AaB 2-2 Hobro I.K., 5. maj
3: Kasper Jørgensen, AaB 1-0 FC Fredericia, 17. maj
4: Kasper Jørgensen, Kolding I.F. 0-1 AaB, 24. maj
5: Mathias Jørgensen, Kolding I.F. 1-2 AaB, 24. maj
6: Mathias Jørgensen, Kolding I.F. 1-3 AaB, 24. maj

Se målene i videoen øverst og klik her for at stemme på din favorit. 

Alle, der deltager i afstemningen via linket, er med i lodtrækningen om en signeret Kasper Jørgensen-andentrøje fra denne sæson. 

Konkurrencen løber ind til torsdag kl. 8.00, hvorefter vinderen trækkes og får besked via mail. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Mød cheftræner Menno van Dam

27. maj 2024 kl. 17:30 af Rasmus Estrup

40-årige Menno van Dam er netop tiltrådt som ny cheftræner i AaB, og i dette indslag kan du høre fra vores nye hollandske cheftræner, som kommer til klubben efter to år i Brøndby I.F., hvor han har været henholdsvis U/17 Ligatræner og U/19 Ligatræner. 

Inden han med Brøndby I.F.'s U/17 Ligahold vandt The Double, har han været ungdomstræner i SC Heerenveen og FC Groningen. 

Menno van Dams første kamp i spidsen for AaB er sæsonafslutningen på søndag kl. 15.00 mod Vendsyssel F.F. Allerede nu har flere end 9.000 fans billetter til kampen, og du kan også købe billet på www.billet.aabsport.dk. 

Tags på denne nyhed

Menno van Dam cheftræner i AaB

27. maj 2024 kl. 17:00 af Brian Andersen

Menno van Dam har som cheftræner for Brøndby I.F. i U/19 Ligaen i de seneste uger været involveret i en tæt mesterskabskamp.

I sidste sæson stod Menno van Dam i spidsen for Brøndby I.F. i U/17 Ligaen, hvor holdet sikrede sig The Double.

Inden tiden i Brøndby I.F. var hollandske Menno van Dam i sit hjemland i perioden 2014-2022 i forskellige trænerroller i ungdomssektoren hos SC Heerenveen og FC Groningen.

Før Menno van Dam valgte trænervejen havde han også en aktiv spillerkarriere i forskellige klubber i Holland og Tyskland. Sin fodboldopdragelse fik han hos SC Cambuur.

AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier udtaler:

- Vi har ikke uventet oplevet stor interesse for jobbet som cheftræner i AaB og blandt mange attraktive kandidater er Menno van Dam vores foretrukne person, og derfor er vi glade for, at vi har kunnet blive enige med Brøndby I.F. om en aftale.

- Jeg har i flere år haft kendskab til Menno og har fulgt hans karriere, og igennem en omfattende proces er vi blevet bekræftet i både personligheden og de faglige egenskaber, hvilket er yderligere bakket op af de referencer, som vi selvfølgelig også har foretaget. Vi har i processen haft grundige samtaler om de punkter, der er vigtige for os som klub for at kunne tage de næste skridt. Menno er enig i den sportslige strategi og i, hvad vi planlægger at opnå i AaB i de kommende år. Han passer således til profilen i alle de kategorier, der blev prioriteret i søgningen efter den nye cheftræner, forklarer Ole Jan Kappmeier.

- Menno er indbegrebet af den fodboldstil, vi ønsker at spille, forstår spillernes individuelle udvikling og har mange års erfaring med at pleje unge talenter, og vi ser meget frem til samarbejdet, lyder det fra Ole Jan Kappmeier.

Menno van Dam glæder sig til sin nye udfordring:

- Jeg er både spændt, glad og stolt over at blive cheftræner i en så stor klub i Danmark som AaB, og nu vil jeg benytte ugen til at lære staben, spillerne og de øvrige mennesker i klubben at kende.

- Jeg har bemærket, at fællesskab er en af AaB’s værdier, og det sætter jeg stor pris på. For en af de vigtigste ting for mig som træner er at skabe og være i et miljø, hvor vi er en familie. Det gælder både i truppen, i selve klubben og i relationen til vores fans, siger Menno van Dam.

- Vi skal sammen have et udtryk, hvor vi glæder os til hver kamp, og hvor folk ser frem til at komme på stadion og se os spille, fordi vi er et passioneret hold, der presser, underholder og angriber modstanderens straffesparksfelt uden selvfølgelig at være naive, fortæller Menno van Dam.

- I første omgang skal vi arbejde på, at vi igen bliver en fast del af Superligaen, og det skal gerne ske via et stort bidrag fra AaB Akademiet, hvor vi vil have et fælles fokus på at udvikle spillere, der kan avancere til førsteholdet, forklarer Menno van Dam.    

Menno van Dam er i Danmark i gang med at erhverve sig UEFA Pro-licens, hvilket er den højeste trænerlicens i europæisk fodbold.

Menno van Dam vil i morgen lede træningen for første gang og således stå i spidsen for AaB, når sæsonens sidste kamp spilles på søndag på Aalborg Portland Park mod Vendsyssel F.F.

Tags på denne nyhed
'