Menno van Dam cheftræner i AaB

27. maj 2024 kl. 17:00 af Brian Andersen

Menno van Dam har som cheftræner for Brøndby I.F. i U/19 Ligaen i de seneste uger været involveret i en tæt mesterskabskamp.

I sidste sæson stod Menno van Dam i spidsen for Brøndby I.F. i U/17 Ligaen, hvor holdet sikrede sig The Double.

Inden tiden i Brøndby I.F. var hollandske Menno van Dam i sit hjemland i perioden 2014-2022 i forskellige trænerroller i ungdomssektoren hos SC Heerenveen og FC Groningen.

Før Menno van Dam valgte trænervejen havde han også en aktiv spillerkarriere i forskellige klubber i Holland og Tyskland. Sin fodboldopdragelse fik han hos SC Cambuur.

AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier udtaler:

- Vi har ikke uventet oplevet stor interesse for jobbet som cheftræner i AaB og blandt mange attraktive kandidater er Menno van Dam vores foretrukne person, og derfor er vi glade for, at vi har kunnet blive enige med Brøndby I.F. om en aftale.

- Jeg har i flere år haft kendskab til Menno og har fulgt hans karriere, og igennem en omfattende proces er vi blevet bekræftet i både personligheden og de faglige egenskaber, hvilket er yderligere bakket op af de referencer, som vi selvfølgelig også har foretaget. Vi har i processen haft grundige samtaler om de punkter, der er vigtige for os som klub for at kunne tage de næste skridt. Menno er enig i den sportslige strategi og i, hvad vi planlægger at opnå i AaB i de kommende år. Han passer således til profilen i alle de kategorier, der blev prioriteret i søgningen efter den nye cheftræner, forklarer Ole Jan Kappmeier.

- Menno er indbegrebet af den fodboldstil, vi ønsker at spille, forstår spillernes individuelle udvikling og har mange års erfaring med at pleje unge talenter, og vi ser meget frem til samarbejdet, lyder det fra Ole Jan Kappmeier.

Menno van Dam glæder sig til sin nye udfordring:

- Jeg er både spændt, glad og stolt over at blive cheftræner i en så stor klub i Danmark som AaB, og nu vil jeg benytte ugen til at lære staben, spillerne og de øvrige mennesker i klubben at kende.

- Jeg har bemærket, at fællesskab er en af AaB’s værdier, og det sætter jeg stor pris på. For en af de vigtigste ting for mig som træner er at skabe og være i et miljø, hvor vi er en familie. Det gælder både i truppen, i selve klubben og i relationen til vores fans, siger Menno van Dam.

- Vi skal sammen have et udtryk, hvor vi glæder os til hver kamp, og hvor folk ser frem til at komme på stadion og se os spille, fordi vi er et passioneret hold, der presser, underholder og angriber modstanderens straffesparksfelt uden selvfølgelig at være naive, fortæller Menno van Dam.

- I første omgang skal vi arbejde på, at vi igen bliver en fast del af Superligaen, og det skal gerne ske via et stort bidrag fra AaB Akademiet, hvor vi vil have et fælles fokus på at udvikle spillere, der kan avancere til førsteholdet, forklarer Menno van Dam.    

Menno van Dam er i Danmark i gang med at erhverve sig UEFA Pro-licens, hvilket er den højeste trænerlicens i europæisk fodbold.

Menno van Dam vil i morgen lede træningen for første gang og således stå i spidsen for AaB, når sæsonens sidste kamp spilles på søndag på Aalborg Portland Park mod Vendsyssel F.F.

Tags på denne nyhed

9.000 har billet til sæsonafslutningen

27. maj 2024 kl. 13:31 af Rasmus Estrup

Flere end 9.000 tilskuere har allerede nu billet til søndagskampen på Aalborg Portland Park mod Vendsyssel F.F., hvor vi slutter sæsonen af med et brag for at fejre vores tilbagevenden til 3F Superliga. Køb billetter til kampen på www.billet.aabsport.dk.

Alle opfordres til at komme i rød-hvide farver, så vi kan slutte sæsonen af på det smukkest mulige Aalborg Portland Park, hvor vi søndag også markerer, at det i år er 10 år siden The Double i 2014 og 25 år siden mesterskabet i 1999. I den forbindelse hyldes spillere og stab fra de to mandskaber.

Derudover tages der blandt andet også afsked med Jakob Ahlmann, der indstiller sin aktive karriere efter søndagskampen. 

Som tak for en trofast og flot opbakningen gennem hele sæsonen tilbyder vi sammen med hovedpartner Arbejdernes Landsbank alle tilskuere en gratis øl eller sodavand i fanzonen efter kampen mellem kl. 17.30 og 19.00. I løbet af samme tidsrum gæster spillertruppen også fanzonen. 

Inden opgøret er der aktiviteter i fanzonen fra kl. 12.30, ligesom der i Lindholm Strandpark allerede fra kl. 10.30 er et stort fanarrangement med efterfølgende fanmarch mod Aalborg Portland Park kl. 13.00. 

Køb billetter til kampen på www.billet.aabsport.dk.

Tags på denne nyhed

Pointdeling i U/19 Ligaen og U/15 Ligaen

27. maj 2024 kl. 07:51 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB-Silkeborg I.F. 1-1 (4-5 efs.)
Vores U/19 Ligamandskab tog lørdag imod Silkeborg I.F. på Hornevej i næstsidste kamp i sæsonen. Her endte det med et enkelt point efter uafgjort og et efterfølgende nederlag i straffesparkskonkurrencen.

I første halvleg var det egentlig vores U/19-drenge, der havde mest kontrol over spillet, som hovedsageligt foregik på gæsternes banehalvdel, men i 28. minut kunne Silkeborg I.F. bringe sig foran til pausestillingen 1-0.

Ti minutter inde i anden halvleg kunne Malthe Holt så bringe balance på scoringstavlen, da han headede et hjørnespark over stregen til 1-1.

Frem mod slutfløjtet var vores U/19 Ligahold flere gange tæt på et sejrsmål, men chancerne førte ikke yderligere scoringer med sig. Dermed endte det 1-1, hvorfor pointene skulle fordeles i en straffesparkskonkurrence. Her trak gæsterne det længste strå. Silkeborg I.F. kunne dermed tage hjem med to point, mens det blev til et enkelt nordjysk point.

I U/19 Ligaen ligger vi nu på 13. pladsen med 20 point efter 25 kampe.

Sæsonens sidste U/19 Ligakamp spilles lørdag 1. juni på udebane mod OB.

U/15 Ligaen: OB-AaB 1-1 (5-3 efs.)
Også i U/15 Ligaen blev det til et enkelt point i weekenden, da vores U/15-hold gæstede OB.

Efter en rodet indledning var det vores gæstende mandskab, der fik kontrol over opgøret, og en halv time inde i kampen bragte Malthe Egebæk Mortensen flot vores U/15-hold foran, da han efter gode driblinger sparkede bolden i nettet til en nordjysk pauseføring på 1-0.

Efter pausen overtog OB overtaget, og ti minutter inde i anden halvleg udlignede hjemmeholdet til 1-1 på en omstilling.

1-1 blev også slutresultatet, og derfor skulle pointene fordeles i en straffesparkskonkurrence. Her scorede hjemmeholdet på sine fire første spark, og da vores U/15-drenge samtidig brændte to af de fire forsøg fra pletten, måtte vores U/15-mandskab nøjes med et point.

I U/15 Ligaen ligger vi efter 22 kampe på fjerdepladsen med 44 point, hvilket er samme pointantal som Randers Freja FC, der ligger på tredjepladsen efter 23 kampe.

Næste U/15 Ligakamp spilles lørdag kl. 13.00 på hjemmebane mod Brøndby I.F.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Akademiet laver mad på Tech College

26. maj 2024 kl. 08:36 af Rasmus Estrup

Som et led i at gøre AaB Akademiets transitionsspillere parate til en mulig tilværelse som profesionelle fodboldspillere har U/19 Ligaspillerne i dette forår tre gange besøgt Tech Colleges afdeling for hotel, restauration, ernæring og fødevarer. 

I et samarbejde med Tech College og AB Catering er vores U/19 Ligaspillere nemlig blevet undervist i at lave sund og nærende mad fra bunden, så de kan tilegne sig viden om de ernæringsmæssige sammensætninger, der er vigtige for sportsudøvere. 

Det er studerende på ernæringsassistentuddannelsen, som står for undervisningen af akademispillerne, mens AB Catering sponsorerer madvarerne. 

I dette indslag kan du komme med i køkkenet og høre fra sportsdirektør Ole Jan Kappmeier, uddannelseschef for hotel, restauration, ernæring og fødevarer hos Tech College, David Dahl Madsen, marketingchef i AB Catering, Andreas Sondrup og U/19 Ligaspiller Mads Bomholt. 

 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Kolding I.F.-AaB 2-3

25. maj 2024 kl. 07:09 af Rasmus Estrup

Sæsonens sidste udekamp i NordicBet Ligaen endte fredag aften med en 3-2-sejr over Kolding I.F. 

I 25. minut bragede Kasper Jørgensen et frispark fra en spids vinkel i kassen til 1-0, og inden pausen udlignede hjemmeholdet til 1-1 på et selvmål af Rasmus Thelander. 

Tidligt i anden halvleg slog Mathias Jørgensen turboen til og løb fra Kolding-forsvaret. Det resulterede i en 2-1-scoring i 53. minut og en 3-1-scoring to minutter senere. 

Midt i anden halvleg scorede Kolding I.F.'s Paul Ngongo kampens sidste mål, da han reducerede til 3-2. 

I videoen øverst kan du se et fyldigt sammendrag af kampen. 

Sæsonens sidste kamp spilles søndag 2. juni kl. 15.00 mod Vendsyssel F.F. på Aalborg Portland Park. Køb billet til kampen på www.billet.aabsport.dk. 

Tags på denne nyhed
'