Lørdag bæres den rød-hvide klubdragt

9. maj 2024 kl. 09:51 af Rasmus Estrup

Hver gang det er muligt, stiller vi op i vores rød-hvide klubdragt, og det er også tilfældet på lørdag, hvor vi kl. 14.00 gæster Sønderjyske på Sydbank Park i Haderslev. Her kan vi med minimum uafgjort sikre os tilbagevenden til 3F Superliga. 

Den rød-hvide klubdragt er i denne sæson en hyldest til fan- og stadionsangen “Som Ramt af Lynet”, der blev introduceret af AaB's fanscene i 2019 og siden er blevet sunget før kickoff til hver hjemmekamp.

Klubdragtens rød-hvide striber tager derfor form af lyn i denne sæson.

Klubtrøjen er ligesom både andentrøjen og håndsrækningstrøjen skabt i et tæt samarbejde mellem AaB og Macron. Materialet er det miljøvenlige, lette og åndbare Eco-Softlock-materiale, der er produceret af 100% genanvendt plastic. Eco-Softlock er certificeret af Global Recycled Standard, den vigtigste internationale standard for bæredygtig produktion af tøj og tekstiler.

Køb vores spillertrøjer på www.aabshoppen.dk. 

Du kan finde al praktisk info om lørdagskampen i Haderslev her. 

Tags på denne nyhed

Ahlmann indstiller karrieren, men fortsætter i AaB

8. maj 2024 kl. 10:45 af Brian Andersen

Jakob Ahlmann kom til AaB som 12-årig fra partnerklubben Brønderslev I.F., og indtil videre står han noteret for 329 officielle kampe og ni scoringer for AaB.

Kampantallet er 16. flest i AaB’s historie siden 1885, og herudover er det for Jakob Ahlmann blevet til tre A-landskampe og 19 U-landskampe for Danmark.

AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier udtaler:

- Vi har i et stykke tid haft gode og konstruktive drøftelser med Jakob Ahlmann om fremtiden, og vi er glade for, at han har takket ja til en ny rolle i staben omkring førsteholdet.

- Alene tallene og meritterne fortæller alt om, at Jakob har haft en meget flot karriere i AaB, og når man dertil kan lægge hans menneskelige egenskaber, så har man er person, der altid har repræsenteret AaB på værdig vis, konstaterer Ole Jan Kappmeier.

- Udover selvfølgelig sin indsigt i fodboldspillet og i fodboldverdenen generelt, så er vi overbeviste om, at også netop hans menneskelige egenskaber kan bidrage positivt i den nye rolle, og den del vil med Jakobs fortsatte gang på Hornevej (AaB’s anlæg, red.) dermed også have indvirkning ind i staben, den nuværende trup og hos de spillere, som i fremtiden kommer op fra AaB Akademiet, påpeger Ole Jan Kappmeier.

- Lige nu er målet selvfølgelig, at Jakob får den rette afslutning på sin fodboldkarriere, og herefter ser vi meget frem til hans fortsatte bidrag til AaB, siger Ole Jan Kappmeier.     

33-årige Jakob Ahlmann, der var med til at sikre The Double til AaB i 2014, er både vemodig over sit karrierestop, men også spændt på sin nye rolle:

- Selvom jeg altid har vidst, at jeg ikke kunne spille fodbold for evigt, så er det alligevel svært, hårdt og vemodigt at træffe den endelige beslutning om, at jeg ikke skal spille flere kampe efter denne sæson. Jeg vinker farvel til den passion og det store privilegie, det er at kunne repræsentere AaB på banen i så mange år. Det har jeg elsket hele vejen igennem, og det bliver underligt ikke at skulle trække en AaB-trøje over hovedet igen. For det at være AaB-spiller har været så stor en del af min identitet og mit liv de seneste 15 år. 

- Jeg kan stadig huske min første dag med førsteholdet i 2009, og siden er jeg gået fra at være den yngste til den ældste på holdet. I mellemtiden har jeg har været alle følelser igennem som fodboldspiller. Der har været grimme skader, vi har vundet titler, vi har fået mange femtepladser og vi har prøvet at rykke ned sammen. Men uanset hvad, har fansene altid stået der med en massiv opbakning. Det er også noget af det, der har gjort det megafedt at være AaB-spiller gennem hele min karriere. Den følelse kommer jeg også til at savne, siger Jakob Ahlmann.

- Når det er sagt, kan jeg mærke i maven, at det er den rette beslutning. Først og fremmest fordi jeg har fået denne mulighed for at træde ind i en ny rolle og starte min nye karriere i AaB, hvor jeg er rigtig, rigtig glad for at være, og hvor jeg glæder mig til at kunne yde et bidrag til klubben i en anden funktion end på banen.

- Nu skal jeg hjælpe med at finde fremtidens AaB-spillere – både udefra, men også internt blandt ungdomsspillerne på AaB Akademiet. Det føler jeg, at jeg gennem min erfaring som fodboldspiller og min uddannelse inden for sports management har en god ballast til. Men i første omgang skal jeg – ligesom alle andre der starter i et nyt job – suge en masse læring til mig. Jeg kommer heldigvis til at arbejde sammen med nogle meget kompetente mennesker, som jeg glæder mig til at lære en masse af, og forhåbentlig kan vi sammen få skabt et AaB-hold, som kan levere gode resultater, lyder det fra Jakob Ahlmann, som dog fastslår:

- Men inden jeg træder ind i min nye rolle, har vi fire kampe tilbage, og jeg vil som altid give alt, hvad jeg har, for at vi kan få en ordentlig afslutning på sæsonen og forhåbentlig få sikret en tilbagevenden til 3F Superligaen hurtigst muligt.

Jakob Ahlmann kan spille sin sidste kamp for AaB, når der 2. juni på Aalborg Portland Park er besøg af Vendsyssel F.F.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Bomholt forlænget til 2028

7. maj 2024 kl. 08:38 af Rasmus Estrup

Sidste sommer blev Mads Bomholt en del af transitionsgruppen med akademispillere, der jævnligt indgik i træningerne med førsteholdet, og nu har den 18-årige midtbanespiller netop forlænget aftalen med AaB til sommeren 2028. 

I dette indslag fra AaB TV sætter Mads Bomholt ord på forlængelsen og denne sæson, der allerede har budt på 15 førsteholdskampe. 

Tags på denne nyhed

Alle mand til Haderslev!

6. maj 2024 kl. 15:47 af Rasmus Estrup

Navn: Sydbank Park
Kapacitet: 10.000
Placering udebaneafsnit: Endetribunen.
Kapacitet i udebaneafsnit: 1.400
Kampstart: Kl. 14.00

Billetter: 
Voksen, ståplads: 110 kr.  
Barn (7-19 år), ståplads: 60 kr.
Barn (0-6 år), ståplads: Gratis

Køb billetter til kampen her: https://shop.soenderjyskefodbold.dk/billetsalg/sjeaab110524

Alle opfordres til at købe billet online inden kampen, så vi sammen kan undgå kø ved indgangen. Det er også muligt at købe billetter på kampdagen, såfremt der ikke er udsolgt i udebaneafsnittet. Indgangen findes på Gymnasiestien, og billetter købes ved indgangen i løssalg.

Adgang til tribunen åbner en time før kampstart. 

Kørestolsbrugere: 
Der er seks kørestolspladser i udebaneafsnittet. Der købes blot en alm. udebanebillet. Ledsager kommer med ind gratis. Kørestolspladserne er at finde på 1. række, lige når du kommer ind på udebanetribunen.

Ved spørgsmål kan disse rettes til sikkerhedsansvarlig hos Sønderjyske, Bent Hansen på +45 3070 9208 eller bh@soenderjyskefodbold.dk

Transport til og fra Haderslev

lles: 
AaB Support Club arrangerer bustur for både medlemmer og ikke-medlemmer af foreningen. Læs mere her.

Kør selv:  
Stadionvej 7, 6100 Haderslev

Sydbank Park er velforbundet med motorvej E45, som ligger 6 km fra Haderslev, samt gode indfaldsveje, som fører bilisterne direkte til Sydbank Park. Vi anbefaler, at man benytter følgende rute  i bil eller bus:
Fra nord – E45 – Frakørsel 66, Christiansfeld – Forbindelsesvejen – Hovedvej 170 – Christiansfeldvej – Gymnasiestien fra øst.

Bus:
Adressen for busstationen: Nørregade 52, 6100 Haderslev. Busstationen ligger 10-15 min. gang fra Sydbank Park.

Gårute fra Haderslev busstation til Sydbank Park: 
Se på kortet herunder. 

 

Parkering: 
Busser med udebanefans kan parkere på Gymnasiestien i den sydlige ende af Sydbank Park, hvor der også er indgang for udebanefans.
Det er vigtigt, at man kontakter Sønderjyskes sikkerhedschef, Bent Hansen, på mail bh@soenderjyskefodbold.dk, hvis man kommer i bus. 

Hvis man som udebanefan kommer i bil til Sydbank Park, så er det muligt, hvis pladsen tillader det, at parkere på Gymnasiestien. Busserne har dog førsteprioritet. Se kortet herunder for alternative parkeringsmuligheder.

Udvalg i boderne: 

  • Øl (0,4 l) - 50 kr.
  • Sodavand (0,4 l) - 35 kr.
  • Kildevand - 25 kr.
  • Fransk hotdog - 35 kr.
  • Grillmedister m/brød - 40 kr.
  • Grillpølse m/brød - 35 kr.
  • Kaffe - 30 kr.
  • Varm chokolade - 30 kr.
  • Assorteret slik og snacks kan købes i boden.
  • Betaling kan ske med kontanter og betalingskort (også kontaktløs).

Tifo og flag: 
På Sydbank Park øsnker man at imødekomme den positive fankultur og være behjælpelig med placering af banner/tifo.

Der henvises til den fælles TIFO-standard, som klubberne er blevet enige om. Den kan findes her.

Se ordensregler for Sydbank Park her

Derudover er ekstra remedier tilladt ved forevisning til kontrollør-korpset.
Det gælder strips, gaffatape, malertape, ekstra batterier til megafoner m.v.

Hvis man ønsker at medbringe større tifoer, bannere, rulleflag eller lign., skal der ansøges ved Sønderjyskes sikkerhedschef, Bent Hansen, på bh@soenderjyskefodbold.dk i henhold til aftalte Tifo-standard.

AaB takker alle for støtten til Hele Nordjyllands Hold på udebane.

Tags på denne nyhed

To akademisejre og et nederlag mod AC Horsens

6. maj 2024 kl. 09:34 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB-AC Horsens 1-2
Efter fem point i de seneste to kampe bød weekendens U/19 Ligakamp mod AC Horsens desværre på et nederlag på 2-1.

Gæsterne fra AC Horsens kom bedst ud til kampen, og bragte sig foran allerede i sjette minut på en omstilling efter en opspilsfejl.

Fem minutter senere svarede vores U/19 Ligahold igen, da et gennembrud i højresiden førte til en præcis aflevering fra Anders Noshe til Kasper Davidsen, som udlignede til 1-1.

Men blot to minutter senere udnyttede AC Horsens igen en AaB-fejl til at gøre det til 2-1.

Trods spildominans resten af kampen og flere gode momenter mod et forsvarende AC Horsens-hold lykkedes det ikke vores U/19 Ligahold at få udlignet, og i stedet fik AC Horsens mod slutningen skabt nogle store chancer, der dog heller ikke udmøntede sig i mål.

Dermed sluttede det med et nederlag på 2-1.

- Det var et frustrerende nederlag, hvor vi ved deres scoringer lavede for mange individuelle fejl, og det koster os. Der var i starten af kampen bare for mange spillere, der ikke ramte niveau, siger U/19 Ligatræner Peter Løvenkrands.

- Efter pausen kom vi godt ud og fik trykket AC Horsens helt tilbage. Vi fik også skabt nogle fine muligheder for at udligne i starten af anden halvleg, men vi manglede den sidste kvalitet, og mod slutningen fik AC Horsens så nogle store omstillingsmuligheder, da vi satsede lidt mere i jagten på en udligning, siger Peter Løvenkrands.

Vores U/19 Ligahold ligger på 13. pladsen med 18 point i 22 kampe inden næste opgave, der venter på onsdag på udebane mod FC København.

U/17 Ligaen: AaB-AC Horsens 4-1
U/17 Ligaholdet havde større succes med lørdagskampen mod AC Horsens, som blev vundet 4-1.

Selvom vores U/17 Ligahold var mest på kuglen fra første fløjt, så var det AC Horsens, der kom foran i 34. minut, men blot tre minutter senere sparkede Valdemar Møller udligningen i kassen på et langskud.

I anden halvleg styrede vores U/17-mandskab fuldstændig spillet med masser af chancer til følge. Et kvarter efter pausen sparkede Bertram Skovgaard så et straffespark i nettet til 2-1.

Ni minutter senere øgede Felix Skovholm til 3-1, og i 84. minut headede Victor Fjeldgaard et indlæg fra Benjamin Jørgensen over stregen til slutresultatet 4-1.

- Vi var bedst fra start til slut, og især i anden halvleg fik vi skabt et hav af chancer, men vi var lidt uskarpe foran mål og brændte også et straffespark, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- Generelt var kampbilledet, som vi gerne ville have det, og især i anden halvleg leverede vi på et højt niveau og lykkedes godt med vores gennembrudsspil, så det var fedt, siger Theis Larsen.

Vores U/17 Ligahold ligger efter 21 kampe på sjettepladsen med 37 point. Næste kamp spilles også på udebane mod FC København på onsdag.

U/15 Ligaen: AaB-AC Horsens 4-0
Ligesom I U/17 Ligaen lykkedes det også U/15 Ligaholdet at tage tre point med fra weekendens hjemmekamp mod AC Horsens.

Efter en rodet indledning overtog vores U/15-drenge mere og mere af spillet, og efter 34 minutter gjorde Christian Eriksen det til 1-0 efter et flot forarbejde af Abdinasir Abdullahi.

Et minut før pausen fordoblede Mikkel Zinck føringen til 2-0, da han flugtede en returbold op i målhjørnet, og inden pausefløjtet blev det også 3-0, da Christian Eriksen fuldendte et godt AaB-opspil.

I anden halvleg fortsatte vores U/15 Ligahold med at være i kontrol, og en håndfuld minutter før tid lukkede Noah Bertelsen Reiche kampen, da han sendte et langskud fladt i mål til slutcifrene 4-0.

Vores U/15-mandskab indtager efter 21 kampe tredjepladsen med 43 point, og næste U/15 Ligakamp spilles først 25. maj på udebane mod OB.  

Tags på denne nyhed
'