Jørgensen: Vi hungrer efter en sejr på lørdag

9. maj 2024 kl. 14:24 af Rasmus Estrup

Sæsonens tre tidligere møder med Sønderjyske har givet en sejr og to uafgjorte, og Mathias Jørgensen har været med i de to seneste kampe, der er endt henholdsvis 2-2 og 1-0. I begge tilfælde har offensivspilleren stået for 1-0-scoringerne.

- Den første kamp mod Sønderjyske var også min første kamp i AaB-trøjen på hjemmebane foran vores egne fans, og med en scoring i fjerde minut kunne jeg ikke have ønsket en bedre start. Men jeg husker også, at vi stod med en ærgerlig følelse bagefter, fordi vi havde været foran med to mål og havde fornemmelsen af, at vi skulle have haft tre point. Dem fik vi så en måned senere, hvor kampen ellers foregik mere på Sønderjyskes præmisser, end vi havde håbet, siger Mathias Jørgensen, der altså scorede sejrsmålet i 1-0-sejren over Sønderjyske på Aalborg Portland Park 30. marts.

På lørdag kl. 14.00 gælder det så Sønderjyske igen. Denne gang på udebane mod NordicBet Ligaens førsteplads, der for en uge siden rykkede op i 3F Superligaen. Med minimum et point på lørdag kan vi også sikre en tilbagevenden til 3F Superliga.

- Vores fokus er på at levere en helstøbt præstation. Kan vi det, så tager vi også alle tre point dernede. Og vi går altid ind til kampe med et mindset om, at vi skal have tre point, men det kommer først og fremmest gennem en god præstation hele vejen rundt, siger Mathias Jørgensen.

Han er indtil videre noteret for otte scoringer i ti kampe, men er som resten af holdet uden sejr i de seneste fem kampe.

- Jeg vil altid gerne bidrage til holdet og være involveret i mål. Enten ved selv at score, ved at levere målgivende afleveringer eller indgå i relationer, der kan føre til mål. Men lige nu hungrer vi allesammen efter snart at få en sejr igen. Det kan vi mærke, og det er også noget fansene fortjener. Holder vi snuden i sporet, så er jeg sikker på, at den kan komme på lørdag, slutter Mathias Jørgensen.

Du kan finde al praktisk information om lørdagskampen her. Har du ikke mulighed for at tage turen til Haderslev, kan opgøret ses på Viaplay.

Tags på denne nyhed

Målrig U/17-sejr over FC København

9. maj 2024 kl. 11:11 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: FC København-AaB 3-1

Vores U/19 Ligahold kom dårligt ud til kampen på udebane mod FC København i går eftermiddags, da hjemmeholdet allerede efter fire minutter var foran med 2-0, og ti minutter før pausen udbyggede FC København også til 3-0.

Herefter fik vores U/19-drenge skabt et par muligheder, og efter pausen kom holdet ud med et bedre udtryk.

Fem minutter inde i anden halvleg blev en scoring af Kasper Davidsen annulleret for offside, men først fem minutter før tid fik Oscar Meedom sat en flot reducering til 3-1 i kassen.

Trods et forsøg på at jagte yderligere scoringer sluttede opgøret med et nederlag på 3-1.

- For anden kamp i træk kom vi desværre ikke ud med den intensitet, vi ønsker at have, og som vi har haft tidligere. Og når vi er bagud 2-0 meget tidligt mod et rigtig godt FCK-hold, er det vanskeligt at komme tilbage. Men efter deres 3-0-scoring fik vi ændret systemet, og det udmøntede sig faktisk i noget rigtig fint spil, siger U/19 Ligatræner Peter Løvenkrands.

- Vi kom også godt ud til anden halvleg, og jeg vil rose spillerne for, at de hele kampen igennem virkelig prøvede at komme tilbage i opgøret. Attituden var meget bedre gennem hele anden halvleg, og det var opløftende at se. Så det var en kamp både med gode og dårlige ting, som drengene skal lære af, siger Peter Løvenkrands.

U/19 Ligaholdet indtager 13. pladsen med 18 point efter 23 kampe. Næste kamp venter lørdag 18. maj på hjemmebane mod FC Nordsjælland kl. 13.00.

U/17 Ligaen: FC København-AaB 2-5

U/17 Ligakampen på udebane mod FC København i går endte med en målrig og stærk sejr på hele 5-2.

I første halvleg bragte først Benjamin Pihl Jørgensen vores U/17-mandskab foran, inden Valdemar Møller udbyggede til en pauseføring på 2-0.

Efter pausen reducerede hjemmeholdet til 2-1, før Valdemar Møller straks efter scorede sit andet mål i kampen til cifrene 3-1.

Midt i anden halvleg gjorde FC København det til 3-2, men Gustav Andreasen udbyggede AaB-føringen til 4-2 med ca. ti minutter igen, og i tillægstiden lukkede Victor Fjeldgaard kampen med målet til 5-2.

- Det var en rigtig god sejr, og jeg synes, at vi spillede godt. Vi lykkedes med vores plan og fik FCK til at spille i det område, vi gerne ville have dem ind i, hvorefter vi kunne slå til på nogle gode omstillinger, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- I anden halvleg, synes jeg, at vi spillede klogt. Vi gav dog lidt for mange chancer væk, men overordnet set var det en stærk præstation, som blev krydret af nogle rigtig flotte mål, siger Theis Larsen.

U/17 Ligaholdet ligger efter 22 kampe på fjerdepladsen med 40 point, hvilket er et point færre end FC Midtjylland på tredjepladsen og to point færre end FC Nordsjælland på andenpladsen.

Næste U/17 Ligakamp venter 1. juni på udebane mod OB.

Tags på denne nyhed

Lørdag bæres den rød-hvide klubdragt

9. maj 2024 kl. 09:51 af Rasmus Estrup

Hver gang det er muligt, stiller vi op i vores rød-hvide klubdragt, og det er også tilfældet på lørdag, hvor vi kl. 14.00 gæster Sønderjyske på Sydbank Park i Haderslev. Her kan vi med minimum uafgjort sikre os tilbagevenden til 3F Superliga. 

Den rød-hvide klubdragt er i denne sæson en hyldest til fan- og stadionsangen “Som Ramt af Lynet”, der blev introduceret af AaB's fanscene i 2019 og siden er blevet sunget før kickoff til hver hjemmekamp.

Klubdragtens rød-hvide striber tager derfor form af lyn i denne sæson.

Klubtrøjen er ligesom både andentrøjen og håndsrækningstrøjen skabt i et tæt samarbejde mellem AaB og Macron. Materialet er det miljøvenlige, lette og åndbare Eco-Softlock-materiale, der er produceret af 100% genanvendt plastic. Eco-Softlock er certificeret af Global Recycled Standard, den vigtigste internationale standard for bæredygtig produktion af tøj og tekstiler.

Køb vores spillertrøjer på www.aabshoppen.dk. 

Du kan finde al praktisk info om lørdagskampen i Haderslev her. 

Tags på denne nyhed

Ahlmann indstiller karrieren, men fortsætter i AaB

8. maj 2024 kl. 10:45 af Brian Andersen

Jakob Ahlmann kom til AaB som 12-årig fra partnerklubben Brønderslev I.F., og indtil videre står han noteret for 329 officielle kampe og ni scoringer for AaB.

Kampantallet er 16. flest i AaB’s historie siden 1885, og herudover er det for Jakob Ahlmann blevet til tre A-landskampe og 19 U-landskampe for Danmark.

AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier udtaler:

- Vi har i et stykke tid haft gode og konstruktive drøftelser med Jakob Ahlmann om fremtiden, og vi er glade for, at han har takket ja til en ny rolle i staben omkring førsteholdet.

- Alene tallene og meritterne fortæller alt om, at Jakob har haft en meget flot karriere i AaB, og når man dertil kan lægge hans menneskelige egenskaber, så har man er person, der altid har repræsenteret AaB på værdig vis, konstaterer Ole Jan Kappmeier.

- Udover selvfølgelig sin indsigt i fodboldspillet og i fodboldverdenen generelt, så er vi overbeviste om, at også netop hans menneskelige egenskaber kan bidrage positivt i den nye rolle, og den del vil med Jakobs fortsatte gang på Hornevej (AaB’s anlæg, red.) dermed også have indvirkning ind i staben, den nuværende trup og hos de spillere, som i fremtiden kommer op fra AaB Akademiet, påpeger Ole Jan Kappmeier.

- Lige nu er målet selvfølgelig, at Jakob får den rette afslutning på sin fodboldkarriere, og herefter ser vi meget frem til hans fortsatte bidrag til AaB, siger Ole Jan Kappmeier.     

33-årige Jakob Ahlmann, der var med til at sikre The Double til AaB i 2014, er både vemodig over sit karrierestop, men også spændt på sin nye rolle:

- Selvom jeg altid har vidst, at jeg ikke kunne spille fodbold for evigt, så er det alligevel svært, hårdt og vemodigt at træffe den endelige beslutning om, at jeg ikke skal spille flere kampe efter denne sæson. Jeg vinker farvel til den passion og det store privilegie, det er at kunne repræsentere AaB på banen i så mange år. Det har jeg elsket hele vejen igennem, og det bliver underligt ikke at skulle trække en AaB-trøje over hovedet igen. For det at være AaB-spiller har været så stor en del af min identitet og mit liv de seneste 15 år. 

- Jeg kan stadig huske min første dag med førsteholdet i 2009, og siden er jeg gået fra at være den yngste til den ældste på holdet. I mellemtiden har jeg har været alle følelser igennem som fodboldspiller. Der har været grimme skader, vi har vundet titler, vi har fået mange femtepladser og vi har prøvet at rykke ned sammen. Men uanset hvad, har fansene altid stået der med en massiv opbakning. Det er også noget af det, der har gjort det megafedt at være AaB-spiller gennem hele min karriere. Den følelse kommer jeg også til at savne, siger Jakob Ahlmann.

- Når det er sagt, kan jeg mærke i maven, at det er den rette beslutning. Først og fremmest fordi jeg har fået denne mulighed for at træde ind i en ny rolle og starte min nye karriere i AaB, hvor jeg er rigtig, rigtig glad for at være, og hvor jeg glæder mig til at kunne yde et bidrag til klubben i en anden funktion end på banen.

- Nu skal jeg hjælpe med at finde fremtidens AaB-spillere – både udefra, men også internt blandt ungdomsspillerne på AaB Akademiet. Det føler jeg, at jeg gennem min erfaring som fodboldspiller og min uddannelse inden for sports management har en god ballast til. Men i første omgang skal jeg – ligesom alle andre der starter i et nyt job – suge en masse læring til mig. Jeg kommer heldigvis til at arbejde sammen med nogle meget kompetente mennesker, som jeg glæder mig til at lære en masse af, og forhåbentlig kan vi sammen få skabt et AaB-hold, som kan levere gode resultater, lyder det fra Jakob Ahlmann, som dog fastslår:

- Men inden jeg træder ind i min nye rolle, har vi fire kampe tilbage, og jeg vil som altid give alt, hvad jeg har, for at vi kan få en ordentlig afslutning på sæsonen og forhåbentlig få sikret en tilbagevenden til 3F Superligaen hurtigst muligt.

Jakob Ahlmann kan spille sin sidste kamp for AaB, når der 2. juni på Aalborg Portland Park er besøg af Vendsyssel F.F.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Bomholt forlænget til 2028

7. maj 2024 kl. 08:38 af Rasmus Estrup

Sidste sommer blev Mads Bomholt en del af transitionsgruppen med akademispillere, der jævnligt indgik i træningerne med førsteholdet, og nu har den 18-årige midtbanespiller netop forlænget aftalen med AaB til sommeren 2028. 

I dette indslag fra AaB TV sætter Mads Bomholt ord på forlængelsen og denne sæson, der allerede har budt på 15 førsteholdskampe. 

Tags på denne nyhed
'