Gensyn med Lucas Andersen i morgen

1. juni 2024 kl. 09:45 af Rasmus Estrup

I februar tog vi afsked med Lucas Andersen, der skiftede til den engelske Championship-klub Queens Park Rangers, og siden har det ikke været muligt at give den tidligere anfører en ordentlig afsked på Aalborg Portland Park.

Den får han i morgen, når han gæster Aalborg Portland Park til sæsonafslutningen mod Vendsyssel F.F. 

Inden kampstart vil sportsdirektør Ole Jan Kappmeier overrække blomster til vores tidligere anfører, der opnåede 176 officielle kampe, 29 scoringer og 30 assists for AaB, som han i en alder af ti år skiftede til fra Aalborg Freja, og som han som 16-årig debuterede for i 2011.

Vil du være med til at give Lucas Andersen en ordentlig afsked i morgen, kan du købe billetter på www.billet.aabsport.dk ligesom flere end 10.500 andre. 

Tags på denne nyhed

Afsked med fem personer i morgen

1. juni 2024 kl. 07:37 af Rasmus Estrup

I morgen tager vi afsked med fem personer, som ikke fortsætter i næste sæson.

Fra staben tager vi afsked med fysisk træner Javier Agenjo, andenassistent og U/19 Ligatræner Peter Løvenkrands samt assistent- og transitionstræner Rasmus Würtz.

Sidstnævnte kom til AaB som spiller i 2002, og efter 487 officielle kampe, et mesterskab og en pokaltitel, lagde han som anfører støvlerne på hylden i 2019. De seneste fem år har han været tilknyttet AaB’s trænerstab, men efter denne sæson skifter han karrierespor, når han bliver underviser på en efterskole.

Fra spillertruppen tager vi i morgen afsked med Emmanuel Toku og Jakob Ahlmann.

Jakob Ahlmann kom til AaB fra partnerklubben Brønderslev I.F. som 12-årig, og i 2009 blev han en del af klubbens førstehold. Siden er det - inden i morgen - blevet til 331 kampe og ni mål samt en pokaltitel og et mesterskab for AaB. Efter kampen i morgen indstiller Jakob Ahlmann sin aktive fodboldkarriere og træder i stedet ind i rollen som fuldtidsscout i AaB.

Kampen i morgen mod Vendsyssel F.F. fløjtes i gang kl. 15.00, og du kan gøre som 10.500 andre og købe billet til sæsonafslutningen på www.billet.aabsport.dk.

Offensiv-talent fra KRC Genk skifter til AaB

31. maj 2024 kl. 16:45 af Brian Andersen

Den 20-årige landsholdsspiller fra Tanzania har været tre år i den belgiske klub, hvor Kelvin John hovedsageligeligt har optrådt for Jong Genk i den næstbedste belgiske række med 41 officielle kampe, fire scoringer og otte assists som facit.

Kelvin John er desuden noteret for en officiel kamp for KRC Genk samt seks A-landskampe og seks U-landskampe for Tanzania.

AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier udtaler:

- Kelvin John er en gennembrudsfarlig spiller, som vi tror, kan udvikle sig yderligere i AaB.

- Han har fart, er en god dribler og er således stærk én mod én, og vi ser ham som en spændende tilføjelse til vores trup, siger Ole Jan Kappmeier.

Kelvin John supplerer:

- Jeg har glædet mig meget til at blive en del af AaB, og jeg er lykkelig for, at det er faldet på plads, så jeg kan iklæde mig AaB’s rød-hvide trøje efter sommerpausen og træde ind på det flotte stadion.

- Allerede første gang AaB viste interesse, var jeg opsat på at komme hertil, og gennem mine samtaler med klubben har jeg fået et godt indtryk af setuppet og ikke mindst den spillestil, som klubben ønsker at praktisere, og den passer perfekt til mig, fortæller Kelvin John.

- Jeg håber, at jeg med min fart, min iver i genpresset og min vindermentalitet kan hjælpe holdet uge efter uge og samtidig udvikle mig som spiller i Superligaen, lyder det fra Kelvin John.

Kelvin John har første træningsdag i AaB 21. juni og tiltræder på en aftale indtil 30. juni 2028. Kelvin John får fra den kommende sæson trøje nummer 27 i AaB.

Tags på denne nyhed

Løvenkrands stopper i AaB – Theis Larsen overtager U/19 fra næste sæson

31. maj 2024 kl. 15:34 af Brian Andersen

AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier beklager Peter Løvenkrands’ afgang:

- Vi har været glade for at have Peter Løvenkrands i AaB, hvor han har bidraget positivt med både sin faglighed, store erfaring og sin personlighed, men vi respekterer naturligvis Peters beslutning og ønsker ham alt det bedste i fremtiden.

AaB’s akademichef Mathias Krogh supplerer:

- Peter Løvenkrands er kommet med en ekstrem professionel tilgang til det at være fodboldspiller. Helt konkret har han formået at øge intensiteten i den daglige træning, hvilket har haft en positiv indvirkning på den individuelle udvikling.

- Ligeledes har Peters store trænererfaring givet os mulighed for at se os selv udefra, hvilket helt sikkert har bidraget positivt til udvikling særligt af de ældste akademispillere. Som person er Peter arbejdsom, han er ærlig, og så er han rigtig god i sit relationsarbejde til både spillere og ledere, fremhæver Mathias Krogh, der samtidig glæder sig over, at nuværende U/17 Ligatræner Theis Larsen har takket ja til opgaven som U/19 Ligatræner fra den kommende sæson:  

- Det er enormt glædeligt, at vi kan rekruttere internt. Theis har erfaring med alle aldersgrupper på akademiet, og han har særligt det seneste halvandet år taget store skridt i sin trænerudvikling, og vi er overbeviste om, at Theis er den rette til at forberede spillerne til førsteholdsfodbold i AaB, slutter Mathias Krogh.

Peter Løvenkrands har nydt sit tid i AaB:

- Jeg vil gerne takke klubben for at have givet mig chancen, og jeg har virkelig nydt at arbejde sammen med en masse fantastiske mennesker.

- Jeg er også ked af at skulle stoppe, men jeg glæder mig over en god udvikling omkring U/19 Ligaholdet og på AaB Akademiet i det hele taget, ligesom det selvfølgelig har været dejligt og vigtigt, at vi fik oprykningen tilbage til Superligaen på plads, og for mig personligt har jeg også i den forbindelse glædet mig over muligheden for at arbejde individuelt med spillerne i førsteholdstruppen. AaB er en suveræn klub, og jeg ønsker klubben alt muligt held og lykke fremover, siger Peter Løvenkrands.

Theis Larsen ser frem til sin nye opgave.

- Først og fremmest skal sæsonen afsluttes bedst muligt i U/17 Ligaen.

- Men jeg er da stolt af, at AaB i denne proces virkelig har vist, at man tror på mig som træner, og jeg glæder mig helt vildt til de kommende opgaver på U/19 efter sommerferien, fastslår Theis Larsen.

I U/19 Ligaen spilles sidste runde i i morgen på udebane mod OB, mens AaB i U/17 Ligaen har fire spillerunder tilbage inklusive lørdagens duel – ligeledes mod OB.

Mød profiler fra 1999 og 2014 i fanzonen

31. maj 2024 kl. 13:27 af Rasmus Estrup

I anledning af at det i år er 25 år siden mesterskabet i 1999 og ti år siden The Double i 2014, hylder vi de to mandskaber på Aalborg Portland Park til sæsonafslutningen på søndag mod Vendsyssel F.F.

Køb billetter til kampen på www.billet.aabsport.dk.

Spillere og stab fra de to hold er inviteret til kampen, og listen over de deltagende omfatter:

 • Hans Backe
 • Jens Jessen
 • Torben Boye
 • Søren Frederiksen (1999)
 • Anders Andersson
 • Allan Gaarde
 • Lars Thomsen
 • Henrik “Mini” Rasmussen
 • Jacob Krüger
 • Lars Søndergaard
 • Christian Skafte
 • Lynge Jakobsen
 • Thomas Augustinussen
 • Kasper Risgård
 • Jeppe Curth
 • Patrick Kristensen
 • Kasper Kusk
 • Andreas Bruhn
 • Jan Mortensen
 • Henrik Bøgvad
 • Søren Kaalund
 • Ernst Damborg
 • Morten Skjoldager
 • Palle Jensen

Nogle af ovenstående gæster fanzonen fra kl. 13.20 til 13.45, hvor der også vil være interviews på scenen.

Derudover hyldes de allesammen på grønsværen i pausen.

Kampstart på søndag er kl. 15.00, og du kan gøre som flere end 10.000 andre og købe billet til kampen på www.billet.aabsport.dk.

Tags på denne nyhed
'