Første skridt er taget

15. maj 2024 kl. 14:35 af Brian Andersen

Det var de hårde facts at forholde sig til, inden retningen for en ny sæson skulle sættes.

Målet var hurtigst muligt at vende tilbage til 3F Superligaen, men samtidig var det en nødvendighed for klubbens velbefindende og generelle økonomiske situation med markante besparelser. Det har været en opgave at genstrukturere klubbens sportslige setup for at lægge et bæredygtigt fundament for AaB.

Borte fra klubben er i dag Kasper Høgh, Louka Prip, Daniel Granli, Allan Sousa, Anosike Ementa, Theo Sander, Marcus Hannesbo, Iver Fossum, Nico Mantl, Kilian Ludewig, Pedro Ferreira og Lucas Andersen, der alle for et år siden var en del af AaB’s trup. Og eksempelvis fik hele otte af førnævnte navne spilletid i pokalfinalen mod FC København 18. maj 2023.

Ole Jan Kappmeier reflekterer:

- Først og fremmest er vi alle glade for, at vores primære målsætning om en øjeblikkelig tilbagevenden til 3F Superligaen kunne sikres allerede med tre spillerunder igen. Dette er et resultat af et stærkt samarbejde mellem spillere, stab og hele administrationen, som har ført til mange flere opture end nedture i sæsonen. Man må ikke undervurdere, hvor stærkt det er at rejse sig med det samme oven på sidste sæsons store skuffelse. En oprykning er aldrig nem eller garanteret, hvilket der er mange eksempler på, og den fælles præstation skal vi som klub bygge videre på.

- Vi gennemgik en stor udskiftning i truppen og på andre områder omkring holdet. Denne udskiftning var nødvendig for at styre klubben tilbage på sporet både sportsligt og økonomisk og for at fremme genopretningen i løbet af de næste par år, fastslår Ole Jan Kappmeier.

Ambitioner
Med blandt andet fire danske mesterskaber på CV’et inden for de seneste 30 år, så er AaB en klub, der bliver stillet store forventninger til. Det gælder både internt og fra omverdenen.

Dette aspekt forholder Ole Jan Kappmeier sig til:

- Vi vil altid være ambitiøse i AaB, og vi kommer nu op i en 3F Superliga, hvor vi har dyb respekt for vores konkurrenter, men vi vil fortsat følge vores vej. Vi vil forblive ydmyge og fortsætte med at arbejde flittigt og effektivt og samle en stærk gruppe, som deler klubbens ambitioner og strategi. Succesen kommer kun, hvis vi fokuserer på det, vi kan påvirke hver dag.

- Vores målsætning er i første omgang at sikre, at vi forbliver i 3F Superligaen. Den vej, vi har valgt, vil føre til succes, men den vil også have sine nedture undervejs. Vores strategi med fokus på at udvikle spillere fra vores eget akademi i samspil med dem, der kommer fra andre klubber, betyder også, at vi helt sikkert vil lave fejl, fordi der primært vil være tale om unge spillere, som er i en udvikling. Men vi kan kun få succes som klub, hvis vi modigt holder fast i vores strategi. Fundamentet for enhver investering vil være den langsigtede udvikling af klubben snarere end kortsigtet succes, forklarer Ole Jan Kappmeier og uddyber:

- Vi vil således investere endnu mere i AaB Akademiet, så vi kan bringe endnu flere af vores unge spillere igennem systemet, og samtidig er vi i gang med både at styrke infrastrukturen på Hornevej og staben omkring holdet.

- Vores kommende cheftræner vil sammen med yderligere tilføjelser til staben arbejde videre ud fra klare principper om klubbens spilidentitet og udvikle både holdet og spillerne i overensstemmelse med denne og dermed gradvist bane vejen for succes, lyder det fra Ole Jan Kappmeier.

Tredjesidste spillerunde i NordicBet Ligaen afvikles fredag aften kl. 19.00, hvor FC Fredericia gæster Aalborg Portland Park. Køb i forsalg billet her.

Tags på denne nyhed

9.000 har billet til fredagskampen

15. maj 2024 kl. 09:42 af Rasmus Estrup

Sæsonens næstsidste hjemmekamp spilles fredag aften kl. 19.00 mod FC Fredericia, og allerede nu har flere end 9.000 billet til kampen. Du kan også købe billetter på www.billet.aabsport.dk. 

Fanzonen åbner allerede kl. 16.30 på fredag, og frem til kl. 17.30 kan sæsonkortholdere få en gratis øl eller sodavand i fanzonen, når de viser deres sæsonkort sammen med den voucher, som vores sæsonkortholdere modtager på mail i morgen. 

Kl. 17.00 gæster karantæneramte Melker Widell også fanzonen, hvor han først vil servere øl, inden han sætter sig klar til at skrive autografer. 

I fanzonen vil en DJ levere musikken fra scenen, så alle kommer i rette festlige stemning frem mod kampstart kl. 19.00. 

Indgangene til Aalborg Portland Park åbner kl. 17.30, hvor også billethusene åbner. 

Køb i forsalg billetter her.

Tags på denne nyhed

Gratis øl/vand til sæsonkortholdere på fredag

14. maj 2024 kl. 15:40 af Rasmus Estrup

Der er lagt op til fredagsfest på Aalborg Portland Park på fredag, hvor vi tager imod FC Fredericia kl. 19.00 i sæsonens næstsidste hjemmekamp.

Fanzonen åbner allerede kl. 16.30, og som tak for den store og trofaste opbakning gennem hele sæsonen giver vi i samarbejde med Royal Unibrew alle sæsonkortholdere en gratis øl eller sodavand fra kl. 16.30 til 17.30.

Sæsonkortholdere vil torsdag modtage en voucher via mail, som skal vises sammen med sæsonkortet for at få udleveret en øl eller sodavand.

Widell skriver autografer og skænker øl
Karantæneramte Melker Widell kigger også forbi fanzonen på fredag fra kl. 17.00 til ca. 17.30.

Her vil han starte med at tage plads bag baren for at skænke øl til vores sæsonkortholdere, inden han gør klar til at skrive autografer.

I fanzonen vil en DJ indtage scenen og levere lydbilledet, så alle kan komme i den rette stemning inden kampstart. 

Køb billetter til kampen på www.billet.aabsport.dk.

Tags på denne nyhed

To karantænedage til Widell

14. maj 2024 kl. 08:21 af Rasmus Estrup

I lørdagskampen på udebane mod Sønderjyske modtog Melker Widell en advarsel i 40. minut og igen i 68. minut, hvilket også medførte en udvisning. 

Udvisningen betyder, at Melker Widell i alt er oppe på 54 karantænepoint for sæsonen og nu skal afsone to spilledages karantæne. Han er således ikke med, når vi fredag aften får besøg af FC Fredericia på Aalborg Portland Park kl. 19.00, ligesom han også misser udekampen mod Kolding I.F. fredag 24. maj kl. 19.00. 

Dermed bliver hans næste mulige optræden i NordicBet Ligaen i sæsonens sidste kamp mod Vendsyssel F.F. søndag 2. juni kl. 15.00. 

Du kan købe billetter til fredagskampen mod FC Fredericia og sæsonens sidste kamp på www.billet.aabsport.dk. 

Tags på denne nyhed

Uafgjort mod AGF i Future Cup

13. maj 2024 kl. 15:51 af Rasmus Estrup

Sæsonens fjerde kamp i Future Cup endte med en pointdeling efter 2-2 mod AGF, der i dag gæstede Hornevej.

Fra førsteholdstruppen var Rody de Boer, Nicklas Helenius, Sebastian Otoa, Richard Odada, Emmanuel Toku, Daniel Ask og André Álvarez Pérez med fra start, og i første halvleg var det os, der kontrollerede kampen bedst, selvom AGF headede et hjørnespark lige over mål efter 40 sekunder. 

I opgørets 14. minut vandt Nicklas Helenius sin direkte duel med en AGF-forsvarer og udnyttede den efterfølgende friløber sikkert, da han med et fladt spark mod fjerneste stolpe bragte os foran med 1-0.

Også Amar Diagne, Emil Nymann og Emmanuel Toku kom til afslutninger i første halvleg, men 1-0-føringen holdt til pausefløjtet. 

I pausen blev Nicklas Helenius, Sebastian Otoa, Richard Odada, Emmanuel Toku og Daniel Ask erstattet med akademispillerne Nikolai Veilbæk Andersen, Magnus Jensen, Oscar Meedom, Sebastian Stahlfest og Nikola Stojanovic.

Fra anden halvlegs start var det så AGF, der skabte mest, og Rody de Boer måtte hive en fin redning frem to minutter efter pausen.

I 59. minut udlignede AGF’s Julius Beck til 1-1, da han sparkede en flad afslutning ind via stolpen.

Herefter havde Amar Diagne en forbier, inden AGF efter et par langskud og et træf på stolpen et kvarter før tid kom foran med 2-1, da Malthe Friis-Christensen udnyttede en opspilsfejl i AaB-feltet.

Straks efter fik AGF en ny stor mulighed, som Rody de Boer dog kom i vejen for.

Ti minutter før tid stod Nikola Stojanovic for det flotte forarbejde, inden Oscar Meedom resolut udlignede til 2-2. 

Mod slutningen var både Sebastian Stahlfest og Oscar Meedom nærgående med gode afslutninger, men opgøret sluttede 2-2. Dermed står vi efter fire kampe i Future Cup med fem point.

- Vi så solide ud i første halvleg, hvor vi ikke gav nogle chancer væk, og som halvlegen skred frem fik vi også mere og mere flow i spillet. Vi kunne godt have skabt flere muligheder, men måtte tage til takke med en flot scoring af Heleinus, siger assistent- og transitionstræner Rasmus Würtz.

- Til anden halvleg skiftede vi en del ud, og vi havde det også sværere efter pausen, hvor vi også forærede dem to mål efter sløset opspil omkring vores eget felt. Der burde vi have være bedre og klogere, siger Rasmus Würtz, der sammen med den øvrige trænerstab havde valgt følgende startopstilling:

Rody de Boer
André Álvarez Pérez, Malthe Kjølby, Sebastian Otoa
Emil Nymann, Richard Odada, Kasper Davidsen, Daniel Ask, Emmanuel Toku
Nicklas Helenius, Amar Diagne

Indskiftet ved pausen blev Nikolai Veilbæk Andersen, Nikola Stojanovic, Sebastian Stahlfest, Oscar Meedom og Jacob Buus i stedet for Nicklas Helenius, Sebastian Otoa, Richard Odada, Emmanuel Toku og Daniel Ask. I 74. minut blev Kasper Davidsen erstattet af Jacob Buus. 

Næste opgave i Future Cup venter tirsdag 21. maj på udebane mod Sønderjyske.

Tags på denne nyhed
'