Olafur Bjarnason bliver Head of Coaching i AaB

12. juli 2024 kl. 09:00 af Brian Andersen

49-årige Olafur Bjarnason, som er dansktalende, kommer til AaB med masser af erfaring som både træner, talentudvikler og spiller på højeste niveau.

Udover sine 28 A-landskampe for Island bød spillerkarrieren på ophold hos blandt andet svenske Malmö F.F. og norske SK Brann, og i alt har Olafur Bjarnason blandt meget mere spillet omkring 50 kampe i UEFA Champions League og UEFA Europa League.

Trænerkarrieren har udover en række islandske klubber også indbefattet fem år med træner- og spillerudvikling i det norske fodboldforbund samt senest en rolle som både akademichef og Head of Coaching i Stabæk Fotball.

AaB’s akademichef Mathias Krogh udtaler:

- Olafur Bjarnason har tidligere besøgt AaB i forbindelse med besøg fra det norske fodboldforbund og ved derfor, hvilken type klub han er kommet til, og han har i processen vist stor interesse for Aalborg, AaB og rollen som Head of Coaching, og vi tror på, at hans personlighed, baggrund og erfaringer er et godt match til vores udviklingsprogram.

- Der har generelt set været stor interesse for stillingen, og vi har i forløbet ledt efter en leder, der har erfaring med alle dele af arbejdet som Head of Coaching. Trænerudvikling, spillerudvikling, forældresamarbejde og kulturel ledelse er selvfølgelig vigtigt, ligesom vi har vægtet at få en person ind, som samtidig trives på banen – tæt på spillere og trænere, forklarer Mathias Krogh.

- Nu glæder vi os til at byde Olafur velkommen og gå endnu mere i detaljer omkring vores arbejdsgange og metodikker samt præsentere analyserne fra den nyligt overståede sæson. Desuden ser vi frem til igen at få en fast figur ind i den del af akademi-ledelsen, der omhandler træner-, spiller- og holdudvikling, hvor Olafur bliver nærmeste sparringspartner til trænere og ledere i ældste segment, mens Phillip Nødgaard fortsætter hos de yngste, fortæller Mathias Krogh.

Olafur Bjarnason ser frem til sin tiltræden:

- Jeg har besøgt AaB og Aalborg flere gange og har altid været fascineret af folkene, klubben og byen. AaB er en spændende klub med en stor historie og en masse potentiale. Der bliver gjort et godt stykke arbejde på AaB Akademiet, og jeg glæder mig til at bidrage til, at klubben fortsat kan udvikle sig i en positiv retning inden for kridtstregerne.

- Jeg har mange års erfaring som spiller, træner, trænerudvikler, akademichef og Head of Coaching i forskellige nordiske lande, og mit indtryk er, at dansk fodbold er et par niveauer over de andre lande. Derfor er det også interessant for mig personligt at kunne udvikle mig her, men mit vigtigste fokus ligger på at få akademitrænerne til at skinne, understreger Olafur Bjarnason.

- Jeg kommer til at udfordre, stille krav og hjælpe trænerne, så de udvikler sig bedst muligt, og så akademiet bliver endnu skarpere. Sammen skal vi skabe en kultur, hvor vi får udviklet flest muligt gode spillere, og det skal jeg gøre mit bedste for at bidrage til, lyder det fra Olafur Bjarnason.

Ligeledes er AaB’s sportsdirektør James Gow meget tilfreds med tilknytningen af Olafur Bjarnason:

- Olafur imponerede os under udvælgelsesprocessen med sin strukturerede og detaljeorienterede tilgang til idéudvikling. Vi tog os tid til at interviewe mange kvalificerede kandidater og er sikre på, at vi har fundet den rette. Vi blev hurtigt enige om både klubbens strategiske retning og vores fodboldfilosofi og havde meget produktive diskussioner, siger James Gow og tilføjer:

- Med sin erfaring vil Olafur hjælpe vores trænere og eksperter i deres udvikling. Han forstår, hvad det vil sige at udvikle talenter fra en region og bringe dem op på professionelt niveau. Det er vigtigt for os at have folk på Hornevej (AaB’s anlæg, red.), som både med hensyn til fodboldfærdigheder og personlig karakter eksemplificerer vores forpligtelse til at fremme vores egne talenter fra AaB Akademiet til det professionelle niveau.

AaB+ tilbyder ekstra U/8-træning i Aalborg KFUM

12. juli 2024 kl. 07:55 af Rasmus Estrup

Tidligere blev det supplerende træningstilbud, AaB+, udvidet med ekstra træningspas for U/9 og U/10-spillere i Aalborg KFUM, fordi pladserne på de første hold hurtigt blev udfyldt, og nu udvides der også med et ekstra træningspas for U/8-spillere.

Dermed er der nu ledige pladser for alle årgange hos Aalborg KFUM, ligesom der også er ledige pladser på alle årgangene i træningspassene hos Skibsby-Højene I.F.

I dette efterår foregår AaB+ i partnerklubberne Aalborg KFUM og Skibsby-Højene I.F. (SHI) i Hjørring på fredage mellem kl. 16.30-17.30 for træningspas 1, mens træningspas 2 i Aalborg KFUM for U/8, U/9- og U/10-spillere ligger i tidsrummet 17.45-18.45.

Træningen foregår på følgende fredage: 9. august (SHI), 16. august (KFUM/SHI), 23. august (KFUM/SHI), 30. august (KFUM/SHI), 6. september (KFUM/SHI), 13. september (KFUM/SHI), 20. september (KFUM/SHI), 27. september (KFUM/SHI), 4. oktober (KFUM/SHI), 11. oktober (KFUM/SHI), 25. oktober (KFUM/SHI), 1. november (KFUM/SHI) og 8. november (KFUM).

Ekstra træningstilbud gennem AaB+
AaB+ er et træningskoncept for nordjyske børn fra U/8 til U/10 uanset niveau. Med AaB+ får de deltagende børn mulighed for at få ekstra træning gennem AaB Akademiet.

Træningerne skal ses som et supplement til den faste træning hjemme i egen klub, og efterårets træninger i AaB+ foregår igen både hos partnerklubberne Aalborg KFUM og Skibsby-Højene I.F.

Børn fra samtlige af AaB's nordjyske partnerklubber kan tilmelde sig.

AaB+ har fokus på udvikling af børnenes motoriske og tekniske færdigheder. Træningerne vil have en varighed af 60 minutter, og træningsmetoderne tager afsæt i AaB Akademiets syn på børnetræning.

AaB Akademiet inddeler som udgangspunkt træningsgrupperne efter årgange, så U/8-spillerne (årg. 2017) træner i én gruppe, U/9-spillerne (årg. 2016) i en anden gruppe og U/10-spillerne (årg. 2015) i en tredje gruppe. AaB Akademiet forbeholder sig dog retten til at justere træningsgrupperne for bedst muligt at sikre, at alle børn udfordres på et passende niveau og sikres den bedst mulige oplevelse. AaB+ gælder kun for disse årgange, og barnet skal tilmeldes i den retmæssige årgang.

Prisen for deltagelse i efterårssæsonen 2024 er 1.199 kr. for hele forløbet. Tilmelding foregår via www.billet.aabsport.dk.

Der er et begrænset antal pladser, og tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet i den årgang, man tilhører.

Alle spørgsmål vedrørende AaB+ samt tilmelding bedes rettes til Steen Ammundsen på sa@aab-as.dk.

Tags på denne nyhed

Pudel på kontrakt til 2028

11. juli 2024 kl. 12:37 af Brian Andersen

Bjarne Pudel fik sin fodboldopdragelse i Armenia Bielefeld, hvorefter hans første seniortid bød på 74 officielle kampe for SC Wiedenbrück.

Herefter blev Pudel hentet til Borussia Dortmund, hvor han i oktober 2022 debuterede for klubbens næstbedste mandskab og siden opnåede i alt 29 officielle kampe for holdet.

Bjarne Pudel har den seneste godt en uge været gæstespiller i AaB.

AaB’s sportsdirektør James Gow udtaler:

- Vi havde selvfølgelig kendskab til spilleren på forhånd, men Bjarne har virkelig imponeret os i de seneste dage inklusive i testkampen i lørdags mod OB, og samtidig udviser han både den ydmyghed og dedikerede mentalitet, som vi har brug for i AaB.

- Bjarne er dygtig til at læse spillet og er stærk i duellerne og i luften. Dertil er han med sin ro og sin fortrinlige venstrefod en gevinst i det opbyggende spil, og vi tror på, at han kan udvikle sig yderligere og få en rolle hos os, siger James Gow.

Bjarne Pudel er glad for at fortsætte karrieren i AaB:

- Jeg er blevet taget virkelig godt imod og føler mig allerede komfortabel her.

- Klubben har store traditioner, og der er er god gruppe af spillere og stab med god karakter, så jeg har følt mig meget velkommen, og derfor var jeg ikke i tvivl, da AaB tilbød mig en kontrakt, fortæller Bjarne Pudel og tilføjer:

- Sæsonen nærmer sig, og selvfølgelig har jeg ambitioner om en masse spilletid, men det allervigste er, at vi som hold præsterer og skaber resultater, hvilket jeg vil forsøge at bidrage bedst muligt til.

Bjarne Pudel ønsker at spille med nummer 13 i AaB.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Jan Peters er ny formand i AaB A/S

11. juli 2024 kl. 08:01 af Rasmus Estrup

AaB A/S fik efter onsdagens ekstraordinære generalforsamling ny bestyrelsesformand, da den nye bestyrelse konstituerede sig med Jan Peters som formand.

Jan Peters indtager formandsposten efter Niels David Nielsen, der sammen med Mads Peter Veiby takkede af og blev erstattet af Finn Meinecke og klubbens nu tidligere sportsdirektør Ole Jan Kappmeier. 

Den nye bestyrelse består nu af formand Jan Peters og næstformand Kim Jacobsen samt Claus Fallingborg, Henrik Hagbarth, Thomas Hitzlsperger, Jørgen Raguse, Ole Jan Kappmeier og Finn Meinecke.

I dette indslag kan du høre fra både Jan Peters og Niels David Nielsen. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: James Gow er ny sportsdirektør i AaB

10. juli 2024 kl. 18:08 af Rasmus Estrup

Engelske James Gow, der 1. juni 2023 tiltrådte i klubben som teknisk chef, overtager nu posten som sportsdirektør i AaB.

Ole Jan Kappmeier er nemlig på dagens ekstraordinære generalforsamling blevet valgt ind i bestyrelsen i AaB A/S. Dermed stopper han samtidig som sportsdirektør i AaB. 

James Gow har tidligere været tilkoblet Liverpool FC i 13 år i forskellige roller – primært med fokus på talentudvikling. I Liverpool FC var han træner og analytiker for henholdsvis klubbens akademi og førstehold, teknisk direktør for LFC's internationale akademi i Kina og senere akademidirektør for Liverpool FC's internationale akademi i New South Wales, Australien, fra 2016 til 2020. Siden da har han også været teknisk direktør for Al Jazira Sports Clubs akademi i Abu Dhabi.

James Gow, der sideløbende med sin rolle som teknisk chef i AaB netop har færdiggjort sin UEFA Pro-licens-uddannelse, hvilket er den højeste trænerlicens i europæisk fodbold, ser frem til at fortsætte sit arbejde i AaB:

Du kan i dette indslag fra AaB TV høre både fra James Gow og Ole Jan Kappmeier. 

Tags på denne nyhed
'