Menno van Dam før sæsonpremieren

18. juli 2024 kl. 15:25 af Rasmus Estrup

3F Superligasæsonen står for døren, og i dag havde vi opstartens afsluttende træningspas inden vi i morgen gæster FC Nordsjælland i sæsonpremieren. 

I dette interview med cheftræner Menno van Dam sætter hollænderen ord på, hvordan det bliver at komme i gang med 3F Superligasæsonen, hvad han håber fansene får at se i morgen og hvad der skal leveres for at tage en sejr mod FC Nordsjælland.

Tager du turen til Right to Dream Park i Farum i morgen, kan du finde al praktisk information her. Ellers kan kampen ses på TV3 Sport og Viaplay, der viser optakt fra kl. 19.00. Kampstart er kl. 20.00. 

Tags på denne nyhed

Baglandet Aalborg modtager 22.500 kr. fra salg af håndsrækningstrøjen

18. juli 2024 kl. 08:56 af Rasmus Estrup

AaB’s tredjetrøje har siden 2016 været en såkaldt håndsrækningstrøje, som er en del af AaB’s CSR-projekt, Hele Nordjyllands Håndsrækning.

For hver solgt trøje donerer AaB, hovedpartner Arbejdernes Landsbank og beklædningspartner Macron sammen 100 kr. til et godt formål. I den forgangne sæson var den kardinalfarvede håndsrækningstrøje dedikeret Baglandet Aalborg. 

Baglandet, som ligger i den gamle spejderborg på Kong Hans Gade i Aalborg, er et netværkstilbud for nuværende og tidligere anbragte, som gennem Baglandet får mulighed for at udbygge sit netværk samt opnå ny viden og nye færdigheder gennem eksempelvis et mentoruddannelsesforløb. De nuværende eller tidligere anbragte kan dermed blive en del af et fællesskab, der har til formål at give dem troen tilbage på sig selv og sine medmennesker samt støtte og motivere til uddannelse.

Der er i alt blevet solgt 225 håndsrækningstrøjer i sidste sæson, hvor håndsrækningstrøjen ligesom klubtrøjen og andentrøjen var en hyldest til fan- og stadionsangen ”Som Ramt af Lynet”. 

Dermed kan AaB, Arbejdernes Landsbank og Macron donerer 22.500 kr. til Baglandet Aalborg. Pengene vil blive overrakt ved førstkommende lejlighed. 

- Det er dejligt, at vores fans også har taget godt imod sidste sæsons håndsrækningstrøje, så vi igen gennem Hele Nordjyllands Håndsrækning kan donere et væsentligt beløb til et velgørende formål i Nordjylland. Det er Baglandet i sandhed, og vi håber, at donationen kan være med til at gøre en positiv forskel for Baglandets brugere, siger AaB’s administrerende direktør, Michael Tuxen Boll.

Siden 2015 er der i alt blevet doneret flere end 1,9 millioner kr. gennem Hele Nordjyllands Håndsrækning.

Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning:
Baglandet Aalborg - velgørenhedstrøje 2023/2024 – 22.500 (100 kr. pr. solgt trøje)
De Frivillige på Aalborg Universitetshospital - forår 2024 – 106.498 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
RAV (Rådgivnings- og Aktivitetstilbud Vendsyssel) - efterår 2023 - 131.180 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
BHOV, Aalborg – velgørenhedstrøje 2022/2023 – 30.200 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)
Café Parasollen, Aalborg – forår 2023 – 139.040 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Safe House, Aalborg – efterår 2022 – 122.926 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Idræt For Sindet, Hjørring – velgørenhedstrøje 2021/2022 – 42.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)
Carpe Diem, Aalestrup - forår 2022 - 155.266 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
FrivilligAalborg - 2020 og 2021 - 172.138 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Personaleforeningerne ved Aalborg Universitetshospital og Regionshospitalet Vendsyssel – velgørenhedstrøje 2020 – 40.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)
Gestus Nord – velgørenhedstrøje 2019 – 41.400 (100 kr. pr. solgt trøje)
Barnets Blå Hus i Vesthimmerland – efterår 2019 – 112.196 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Skyggebørn – forår 2019 – 83.880 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
AaB Support Club og AaB TIFO KAOS – velgørenhedstrøje 2018 - 38.400 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)
Ønskeland – efterår 2018 – 108.652 kr.  (2 kr. pr. tilskuer)
Foreningen Grønlandske Børn – forår 2018 – 85.908 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Børn i sorg – Sorggrupperne i Aars – efterår 2017 – 109.850 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Veteran Oasen – velgørenhedstrøje 2017 – 90.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)
Kildehuset Fountainhouse – forår 2017 – 31.249 kr. (1 kr. pr. tilskuer)
Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr. (1 kr. pr. tilskuer)
Hjerterummet og Cykel20 – forår 2016 – 57.357 kr. (1 kr. pr. tilskuer)
The Back To Life Project – efterår 2015 – 66.410 kr. (1 kr. pr. tilskuer)
Headspace Aalborg – forår 2015 – 54.337 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Pr. dags dato er der i alt uddelt 1.910.480 kr. via Hele Nordjyllands Håndsrækning.

Tags på denne nyhed

AaB Akademiet opruster klubsamarbejdet

17. juli 2024 kl. 13:15 af Rasmus Estrup

En af hjørnestenene for AaB er alle de nordjyske partnerklubber, og nu opskaleres tilknytningen til partnerklubberne med AaB Akademiets fuldtidsansættelse af Emil Adelborg, som bliver ansvarlig for klubsamarbejdet.

Emil Adelborg bliver sammen med klubbens eksterne børneudviklingstræner, Jesper Baand, der blandt andet står for inspirationstræning rundt omkring i Nordjylland, partnerklubbernes bindeled til AaB i forhold til udvikling af børnefodbolden i de enkelte klubber. Noget der også tidligere er blevet styrket gennem etableringen af et børnetrænerlederforum tidligere på året.

 - Vores nordjyske partnerklubber er en af kernerne i klubbens strategi, og ansættelsen af Emil er et udtryk for vores ønske om at styrke det i forvejen gode forhold til partnerklubberne yderligere, hvilket Emil er den rette person til. Han er meget passioneret og har en stor viden inden for talentudvikling, og vi glæder os til, at han skal repræsentere AaB rundt omkring i vores partnerklubber, siger sportsdirektør James Gow, mens akademichef Mathias Krogh supplerer:

- Det her været essentielt for os at sikre mere organisatorisk tid til vores nordjyske partnerklubber for at styrke børnefodbolden i Nordjylland. Det gør vi i høj grad med ansættelsen af Emil. Samtidig frigiver det også flere timer til Jesper Baand i hans funktion som ekstern børneudviklingstræner, og vi er sikre på, at vi med tilføjelsen af Emil kan løfte samarbejdet mellem partnerklubberne og AaB. Et samarbejde Emil i forvejen kender indgående via hans store og langvarige engagement i Gug Boldklub, hvorigennem han har et bredt kendskab til regionen, kulturen og alt det øvrige, der gør nordjysk fodbold til noget helt særligt, siger Mathias Krogh. 

Emil Adelborg har i ti år været frivillig i Gug Boldklub, hvor han har trænet alt fra U/2 til U/12 og senest været børneudviklingstræner. Han har også tidligere stået for Topcentertræning samt Talent- og Teknikskoler i AaB-regi under Fælles Nordjysk Fodboldsamarbejde.

- Der er intet sted, jeg hellere vil være, end i AaB, og jeg er rigtig glad for at få mulighed for at komme rundt til vores nordjyske partnerklubber og høre, hvilke udfordringer de hver især står med. Så bliver det vores opgave at være sparringspartner og prøve at bidrage til en udvikling i børnefodbolden i hver enkelt klub. Forhåbentlig kan det være med til at sikre en masse glade børn og i sidste ende også dygtige, nordjyske talenter, der i fremtiden kan træde ind på Aalborg Portland Park, siger Emil Adelborg.

Macron-partnerskab omfatter også AaB Women

17. juli 2024 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

Når vi på fredag indleder en ny 3F Superligasæson på udebane mod FC Nordsjælland, går vi ind til den fjerde sæson iført spillertøj fra vores italienske beklædningspartner, Macron.

Siden 2021/2022-sæsonen har vi haft et tæt samarbejde med Macron, og nu udvides partnerskabet for de næste tre år, således Macron også bliver beklædningspartner for AaB Women indtil 1. juli 2027.

Dermed kan både AaB Women og 3F Superligaholdet fra denne sæson bære samme spillertrøjer og træningstøj, og i denne sæson er det spillertrøjer, som er med til at markere AaB’s 140-års jubilæum til maj næste år.

- Vores partnerskab med Macron har givet os nogle enestående muligheder i forhold til udviklingen af vores spillertrøjer, og det er også noget, vi kan se på salgstallene. Sidste år slog vi rekord i antallet af solgte trøjer, og i de første to uger efter lanceringen af den nye trøje har vi mere end fordoblet antallet af solgte trøjer sammenlignet med samme periode sidste år, siger AaB’s administrerende direktør Michael Tuxen Boll og fortsætter:

- Vi glæder os nu over, at vores gode samarbejde med Macron også for de næste tre år omfatter AaB Women, fordi det er med til at kunne styrke fællesskabet og sammenholdet i klubben, at klubbens mænd og kvinder kan bære samme spillerdragter. Gennem det udvidede partnerskab er vi også med til at kunne give AaB Women en del af den støtte, de har brug for, for at kunne præstere på højeste niveau, siger Michael Tuxen Boll.

Formand for AaB Women, Claus Fallingborg, uddyber:

- At AaB’s udvidede samarbejde med Macron også omfatter AaB Women er utrolig vigtigt for os, for det er med til at styrke opbakningen til AaB Women fra AaB A/S og sikre, at vi har det rette udstyr til at kunne nå vores mål. Samtidig giver det os gode forudsætninger for at kunne skabe endnu større sammenhængskraft mellem klubbens kvindehold og herrehold, siger Claus Fallingborg. 

Hos Macron, der har hovedsæde i Bologna, ser man også meget frem til at blive samarbejdspartner med AaB Women.

- Vi har de seneste tre år haft et rigtig givtigt samarbejde med AaB og i fællesskab skabt nogle unikke og lækre spillertrøjer, og da vi fik muligheden for også at indgå partnerskab med AaB Women, var vi ikke i tvivl, for vi vil gerne være med til at bakke op om hele klubben. Derudover giver det os også interessante muligheder, at vi nu står for beklædningen af både AaB Women og 3F Superligaholdet, siger Oliver Weber, Senior Sport Marketing Manager ved Macron.

De nye Macron-spillertrøjer bæres for første gang på fredag på udebane mod FC Nordsjælland kl. 20.00.

Tags på denne nyhed

90 minutter til Bomholt i EM-åbner

16. juli 2024 kl. 18:35 af Rasmus Estrup

Det danske U/19-landshold er for første gang med til en EM-slutrunde, og da landsholdet i dag tog hul på turneringen, var det med Mads Bomholt i startopstillingen. 

Danskerne mødte Spanien, og Europamestrenes ungdomslandshold bragte sig foran i 28. minut ved Real Madrid-ungdomsspilleren Chema Andrés. Kort inden pausen udlignede FC Midtjyllands Mikel Gogorza til 1-1. 

I 77. minut blev Spanien reduceret til ti spillere, men blot to minutter senere scorede Iker Bravo fra Bayer Leverkusen til slutresultatet 2-1, og i tillægstiden blev Mads Bomholt udskiftet.

Midtbanespilleren, der kom til AaB fra Hadsund Boldklub som U/13-spiller, er nu oppe på fire U/19-landskampe med to mål til følge. 

U/19-landsholdets næste kamp ved EM-slutrunden spilles på fredag mod Frankrig, og sidste gruppekamp følger på mandag mod Tyrkiet. Gruppens to bedste mandskaber avancerer til semifinalerne. 

Tags på denne nyhed
'