AaB TV: AaB-Viborg F.F. 1-4

14. juli 2024 kl. 06:53 af Rasmus Estrup

I en chancerig, afsluttende testkamp mod Viborg F.F. tabte vi i går 4-1 på Hornevej. 

Efter en indledning med store chancer til blandt andre Melker Widell, Mathias Jørgensen og gæsternes Magnus Westergaard, bragte Viborg F.F. sig foran ved Renato Junior i 14. minut. 

Tre minutter senere havde Oliver Ross udlignet til 1-1 på et elegant straffespark, der blev begået mod ham selv. 

Efter scoringen hev Vincent Müller et par stærke redninger frem, mens vi kom frem til et par langskud, inden Renato Junior for anden gang i kampen bragte Viborg F.F. i front i 29. minut. 

Inden pausen måtte Vincent Müller på opgave igen, mens også Melker Widell fik en god chance. 

Efter pausen var Viborg F.F. skarpest i indledningen, inden Anosike Ementa et kvarter før tid gjorde det til 3-1 til gæsterne på en høj bold i det lille felt, som AaB-keeperen ikke kunne komme frem til. 

Kasper Davidsen havde efterfølgende et forsøg med hælen, inden Anosike Ementa lukkede kampen, da han fra egen banehalvdel bankede 4-1-scoringen i kassen. 

I videoen øverst kan du se et fyldigt sammendrag af kampen og høre fra cheftræner Menno van Dam. 

Tags på denne nyhed

Nederlag i generalprøven mod Viborg F.F.

13. juli 2024 kl. 16:39 af Rasmus Estrup

Det endte desværre med et nederlag, da vi lørdag eftermiddag fik besøg på Hornevej af Viborg F.F. i generalprøven inden sæsonpremieren fredag aften på udebane mod FC Nordsjælland.

I en meget chancerig første halvleg lagde Melker Widell efter fire minutter ud med en giftig afslutning mod fjerneste målhjørne fra kanten af feltet, men Viborg-keeper Lucas Lund nåede op til læderet.

I modsatte ende havde Magnus Westergaard to minutter senere en stor kontramulighed, som Vincent Müller hev en flot fodparade frem på, inden Kelvin John blev spillet igennem til en afslutning i Viborg-feltet, men den tanzaniske afslutning gik forbi.

I 13. minut var det så Mathias Jørgensen, der blev spillet igennem til en friløber af Oliver Ross, der havde erobret bolden ved midterlinjen, men AaB-anføreren sparkede forbi.

I stedet bragte gæsterne sig straks efter foran, da Renato Junior fra kanten af det lille felt styrede et indlæg fra højre ind under Vincent Müller.

Allerede i 17. minut fik vi dog udlignet til 1-1. Oliver Ross blev nedlagt i Viborg-feltet og tilkendt et straffespark, og fra pletten sparkede Oliver Ross selv bolden elegant i mål med en Panenka. 

Kort efter måtte Vincent Müller hive to flotte redninger frem på gode chancer til Serginho, og efter et par langskudforsøg i begge ender, kunne Viborg F.F. bringe sig foran med 2-1 i 29. minut. Igen var målscoreren Renato Junior, som fik bolden i bagerste område af feltet efter et afrettet indlæg og sparkede bolden højt i målet. 

Et par minutter senere var gæsterne tæt på at udbygge føringen, men Vincent Müller hev først en stærk redning frem på en friløber til Jakob Vester, inden vi på det efterfølgende hjørnespark måtte heade kuglen væk på stregen, før en afslutning fra en spids vinkel endte i sidenettet.

Frem mod pausen havde Melker WIdell et par forsøg, mens også Vincent Müller atter måtte tage godt fra.

Fire minutter inde i anden halvleg var Renato Junior tæt på at lave hattrick, da han fra tæt afstand headede mod mål, men Vincent Müller leverede en ny pragtredning på stregen.

Herefter bød opgøret på afslutninger fra Kasper Jørgensen og Mathias Jørgensen, inden vi efter en times spil foretog vores første udskiftninger, da Diego Caballo og John Iredale blev sendt ind i stedet for Kelvin John og Nóel Atli Arnórsson.

Kort efter sparkede gæsternes Jamie Jacobs et indlæg midt i AaB-feltet forbi, og i 73. minut fik Kasper Davidsen og Oliver Ross så afslutninger omkring det lille målfelt blokeret.

Et kvarter før tid blev det så 3-1 til Viborg F.F., da Anosike Ementa headede en høj bold i AaB-feltet i nettet bag Vincent Müller, som ikke kunne komme frem til kuglen. 

Efter scoringen blev Rasmus Thelander og Bjarne Pudel skiftet ind i stedet for Sebastian Otoa og Lars Kramer, og i 79. minut kom også Nicklas Helenius på banen, da Mathias Jørgensen blev udskiftet.

Herefter blev det til et par AaB-muligheder, inden Anosike Ementa efter et nordjysk boldtab med stor præcision sparkede bolden direkte i mål fra midterlinjen til 4-1.

Efter scoringen forlod Oliver Ross banen til fordel for Eugene Amankwah, og i 88. minut måtte Nicklas Helenius så desværre lade sig udskifte med en skade. Ind i hans sted kom Mathias Jørgensen. 

Opgøret bød dernæst ikke på flere chancer, og generalprøven sluttede således med et 4-1-nederlag.

Vi tager hul på 3F Superligasæsonen på fredag kl. 20.00 på udebane mod FC Nordsjælland.

Matcfacts – testkamp
AaB-Viborg F.F. 1-4 (1-2)
14. min 0-1 Renato Junior, 17. min 1-1 Oliver Ross (str.), 29. min 1-2 Renato Junior, 75. min 1-3 Anosike Ementa, 84. min 1-4 Anosike Ementa.

AaB (4-3-3): Vincent Müller, Kasper Jørgensen, Lars Kramer (76: Rasmus Thelander), Sebastian Otoa (76: Bjarne Pudel), Nóel Atli Arnórsson (60: Diego Caballo), Kasper Davidsen, Malthe Højholt, Melker Widell, Kelvin John (60: John Iredale), Mathias Jørgensen (79: Nicklas Helenius (88: Mathias Jørgensen)), Oliver Ross (85: Eugene Amankwah).

Tags på denne nyhed

Diagne og Amankwah bliver fast del af Superligatruppen

13. juli 2024 kl. 09:00 af Brian Andersen

18-årige Amar Diagne kom til AaB for syv måneder siden fra FC København og har udover at optræde for U/19 Ligaholdet sammen med blandt andre Eugene Amankwah været en del af en transitionsgruppe af spillere fra AaB Akademiet, som med jævne mellemrum har trænet med førsteholdet.

Debuten for AaB’s bedste mandskab kom for Amar Diagnes vedkommende 2. juni, hvor offensivspilleren blev indskiftet og lavede en assist i sejren over Vendsyssel F.F.

Amar Diagne har været udtaget til det danske U/16-landshold, men har i denne sammenhæng sin debut til gode.

Ghanesiske Eugene Amankwah på 19 år kom til AaB Akademiet for 11 måneder siden, og har i forberedelsesfasen til sæsonen bemærket sig i både venstre og højre forsvarsside. For hjemlandet er han indtil videre noteret for fem U-landskampe.

AaB’s sportsdirektør James Gow udtaler:

- Både Amar og Eugene udvikler sig godt, og i løbet af vores preseason har begge spillere grebet deres chance og vist, at de har evnen og mentaliteten til at konkurrere på dette niveau. Derfor er det naturligt for dem at tage det næste skridt nu.

Amar Diagne og Eugene Amankwah vil bære henholdsvis nummer 37 og 35 for AaB.

I AaB’s nuværende Superligatrup med 23 spillere har ni af spillerne spillet ungdomsfodbold i AaB.

Amar Diagne har kontrakt indtil 2028 – Eugene Amankwah indtil 2026.

Tags på denne nyhed

Sidste test spilles i morgen på Hornevej

12. juli 2024 kl. 15:53 af Rasmus Estrup

Om en uge gælder det sæsonpremieren i 3F Superligaen på udebane mod FC Nordsjælland, og i morgen spiller vi vores sidste testkamp, når vi møder Viborg F.F. på opvisningsbanen på Hornevej.

Oprindeligt var der planlagt både en førsteholdstestkamp og en reserveholdstestkamp mod Viborg F.F., men reserveholdstestkampen er blevet aflyst.   

- Vi griber kampen an som en Superligakamp, og særligt nu hvor det er opstartens første kamp i Aalborg, håber vi på at kunne vise vores fans en præstation, der giver dem lyst til at tage til Farum om en uge, når vi skyder sæsonen i gang, siger Menno van Dam.

- Igen i denne uge har vi trænet hårdt, og mens vi i de tidligere uger har haft fokus på henholdsvis opbygningsspillet og presspillet, har vi i denne uge fokuseret på omstillingsspil og forsvaret af eget felt. Inden for alle områderne er kommunikation en væsentlig faktor, og det vil jeg gerne se komme til udtryk i morgen, siger Menno van Dam.

Truppen til kampen i morgen består af følgende 19 spillere:

1 Vincent Müller, 3 Sebastian Otoa, 4 Lars Kamer, 8 Melker Widell, 9 Nicklas Helenius, 10 Oliver Ross, 11 Mathias Jørgensen, 13 Bjarne Pudel, 14 Malthe Højholt, 15 Diego Caballo, 16 Kasper Davidsen, 19 John Iredale, 20 Kasper Jørgensen, 22 Rody de Boer, 24 Nóel Atli Arnórsson, 26 Rasmus Thelander, 27 Kelvin John, 35 Eugene Amankwah og 37 Amar Diagne.

Mads Bomholt er rejst med U/19-landsholdet til EM, mens Jubril Adedeji, Mylian Jimenez og Andres Jasson sidder over. 

Kampen i morgen spilles kl. 13.30 på opvisningsbanen på Hornevej. Det er gratis for alle interesserede at overvære opgøret, der også livestreames på nordjyske.dk.

Mathias Jørgensen ny anfører for AaB

12. juli 2024 kl. 15:08 af Brian Andersen

Anfører for AaB har i det seneste halve år været Rasmus Thelander.

- Sammen med den øvrige stab har jeg valgt at kigge på tingene med friske øjne, og som konkurrencesituationen er lige nu på positionen som midterforsvarer, så synes jeg, det giver bedst mening, at det ikke er Rasmus, som er anfører. Dét betyder ikke, at Rasmus ikke kan og ikke skal bidrage med sine kompetencer til holdet, til truppen og til fællesskabet, men som anfører har jeg valgt Mathias Jørgensen.

- At Mathias nu bliver vores nye anfører, er for mig ganske logisk. Både på og uden for banen er Mathias hver eneste dag et fantastisk eksempel for sine holdkammerater; han er et godt menneske, som har øje for og en fornemmelse af folkene omkring ham, og på banen bringer han intensitet, energi, kvalitet og humør, så både som person og som spiller er han vigtig for os, og han lever til fulde op til klubbens værdier; professionalisme, passion, fællesskab og troværdighed, fremhæver Menno van Dam.

Mathias Jørgensen er stolt over at skulle bære anførerbindet i AaB:

- Jeg er på alle måder faldet fantastisk til i Aalborg og AaB, og jeg er meget, meget stolt over nu at skulle være anfører, hvilket er en stor, men også fed opgave, som jeg er meget ydmyg overfor.

- Samtidig er jeg sikker på, at det også er en rolle, jeg magter. At få æren betyder ikke, at jeg skal til at lave om på mig selv og forestille at være noget, jeg ikke er. Jeg får selvfølgelig mere ansvar, men ellers vil jeg forsøge at bidrage og lede som hidtil. Et fællesskab, hvor alle er på lige fod, har altid været vigtigt for mig, og at få skabt en sammentømret enhed bliver helt afgørende for, at vi også klarer os godt i Superligaen, mener Mathias Jørgensen.

Viceanfører bliver Melker Widell.

- Jeg er simpelthen så stolt af at være udpeget som viceanfører for denne fantastiske klub, og jeg glæder mig helt ufatteligt til, at sæsonen går i gang, lyder det fra Melker Widell.

AaB møder i morgen kl. 13.30 på anlægget på Hornevej Viborg F.F. i den afsluttende testkamp.

'