Træningsstart i denne uge

8. januar 2024 kl. 17:18 af Brian Andersen

Onsdagen byder således på diverse tests, mens der fra torsdag er fodbold på programmet.

Første testkamp spilles fredag 19. januar på udebane mod FC Midtjylland.

AaB og cheftræner Oscar Hiljemark indleder forberedelserne til forårssæsonen med følgende trup:

1 Josip Posavec  29 kampe/0 mål
3 Jakob Ahlmann  323/9
4 Lars Kramer  58/5
7 Jubril Adedeji  0/0
8 Melker Widell  19/7
9 Nicklas Helenius  202/63
10 Lucas Andersen  176/29
11 Tim Prica  60/13
14 Malthe Højholt  105/0
15 Diego Caballo  16/1
16 Richard Odada  13/4
17 Emmanuel Toku  10/1
18 Daniel Ask  0/0
20 Kasper Jørgensen  31/2
22 Rody de Boer  3/0
23 Younes Bakiz  41/9
26 Rasmus Thelander  191/13
28 Jeppe Pedersen  15/2
34 Sebastian Otoa  23/2
38 Oliver Ross  58/7
40 Max Vartuli  0/0

Herudover kan også følgende spillere fra AaB Akademiet være aktuelle i store dele af opstarten:

31 Anders Noshe  1/0
32 Mads Bomholt  7/0
33 Emil Nymann  0/0
35 Eugene Amankwah  0/0
36 Sebastian Stahlfest  1/0
37 Oscar Meedom  2/0
39 Patrick Allentoft  0/0
43 Jacob Buus  0/0
44 Malthe Kjølby  0/0 
45 Nóel Atli Arnórsson  2/0
47 Amar Diagne  0/0
48 Kasper Davidsen  1/0
50 Bertil Grønkjær  0/0

Forårspremieren venter søndag 24. februar med topkamp på Aalborg Portland Park mod Sønderjyske.

Januarudsalg på AaB Shoppen

6. januar 2024 kl. 09:38 af Rasmus Estrup

På www.aabshoppen.dk kan du lige nu spare mange penge på forskelligt AaB-merchandise og forskellige AaB-spillertrøjer. 

Få blandt andet 50 procent rabat på spillertrøjer fra tidligere sæsoner og ATTENFEMOGFIRS-kollektionen. 

Du kan også spare 40 procent på eksempelvis træningstøj fra Macron, en Theodor-rygsæk, et AaB-grillsæt og vores julesweatere. 

Derudover kan du spare 15 procent på denne sæsons andentrøje samt hente flere gode rabatter på meget andet merchandise. 

Find januarudsalget her. 

Tags på denne nyhed

Buus på inspirationstur til Bilbao

5. januar 2024 kl. 08:15 af Rasmus Estrup

- Rent klubmæssigt er det ubetinget det fedeste sted, jeg nogensinde har været på besøg.

Sådan lyder det fra målmandstræner Poul Buus, der i december var på sin årlige inspirationstur til en anden klub i Europa.

Denne gang gik turen via bestyrelsesmedlem Thomas Hitzlspergers netværk til den spanske La Ligaklub Athletic Club i Bilbao, og på turen havde Poul Buus selskab af Kenneth Hedegaard, der er hovedansvarlig for målmandstræningen på AaB Akademiet og målmandstræner for U/19 Ligaholdet og U/17 Ligaholdet.

- Det er altid godt at have en anden målmandstræner med, som man kan vende alle de tanker, idéer og input, man får på sådan en tur, med. Vi har haft nogle gode diskussioner undervejs og ikke mindst også på turen hjem, hvor vi har fået vendt, hvilke elementer i deres målmandstræning, som vi selv skal prøve af her i det nye år, siger Poul Buus, der har været målmandstræner i AaB siden 2007.

Udover observation af målmandstræningen på alt fra La Ligaholdet til klubbens yngste ungdomshold bød turen også på en længere workshop for de to AaB-målmandstrænere, der sammen med ti forskellige målmandstrænere fra Athletic Club blandt andet fik diskuteret koncepter, scouting og træningsmiljø.

- De var meget åbne, og der var rigtig mange lighedstegn mellem os og dem i forhold til målmandstræningen. Så vi blev bekræftet i mange af de ting, som både vi og de arbejder med. Både i forhold til positioneringen i målmandstræningen, men også i forhold til hvordan de arbejder på tværs af akademiet og førsteholdet, hvilket vi også har stort fokus på. Og med de topmålmænd, de har skabt gennem deres akademi, må de indiskutabelt gøre noget rigtigt, siger Poul Buus.

Athletic Club fra Bilbao rekrutterer og anvender kun spillere fra Baskerlandet, og fra klubbens eget målmandsakademi er blandt andre klubbens egen førstemålmand og Spaniens nuværende førstevalg Unai Simón, Real Madrid-målmand Kepa Arrizabalaga, der er udlejet fra Chelsea FC, og Real Sociedads Álex Remiro.

Netop dogmen med kun at rekruttere spillere fra et bestemt geografisk område og samtidig formå at uddanne topspillere og i skrivende stund indtage fjerdepladsen i La Liga var meget inspirerende for vores erfarne målmandstræner.

- Uanset hvem man talte med, så var der en stolthed over at være en del af klubben. Den stolthed var gennemsyret i miljøet og atmosfæren. Derfor var det også en klub, jeg godt kunne besøge igen, for der er så mange gode paralleller fra det de gør, til det vi gør. Både overordnet som klub, men også rent målmandsteknisk. Jeg har ikke været et sted tidligere, hvor vi tænker så ens omkring målmandskoncepterne, som det var tilfældet her. Derfor forsøger vi også at skabe et samarbejde med dem og udveksle træningsmetoder og lignende fremadrettet, slutter Poul Buus.

Vores førstehold indleder forårsopstarten med fysiske tests onsdag 10. januar, mens første reelle fodboldtræning følger torsdag 11. januar. 

Tags på denne nyhed

Ferreira skifter til Santa Clara i Portugal

3. januar 2024 kl. 15:10 af Brian Andersen

Her er AaB og Pedro Ferreira blevet enige om en aftale med Clube Desportivo Santa Clara, som i øjeblikket indtager andenpladsen i den næstbedste portugisiske fodboldrække.

Pedro Ferriera kom i august 2020 til AaB fra Varzim SC.

AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier udtaler:

- Pedro Ferreira efterlader absolut et positivt indtryk i AaB, men med kun et halvt år tilbage af sin kontrakt, og med de ændringer i truppen, som vi allerede har foretaget os og er i gang med, har vi været enige med Pedro om, at det ville være optimalt at skilles nu.

- Derfor er vi også glade for, at en aftale er kommet i stand med Santa Clara, hvor vi ønsker Pedro al mulig held og lykke i de kommende år. Og samtidig vil vi takke ham for en dedikeret indsats i AaB, lyder det fra Ole Jan Kappmeier.

Pedro Ferreira takker af efter sin tid i Aalborg:

- Jeg er stolt over at have været en del af AaB i det seneste tre et halvt år. På banen har der både været gode og dårlige perioder – med sidste sæsons nedrykning som den værste oplevelse i min karriere. Men jeg tror på, at AaB lykkes med at rykke op igen. Det fortjener fansene også, for de har stået bag holdet uanset resultaterne i den tid, jeg har været i AaB. Det skal de have tak for, for det betyder meget for os spillere.

- Overordnet set har det været en god og lærerig oplevelse at være en del af AaB og bo i Aalborg. Da jeg skiftede hertil, var det første gang i mit liv, at jeg skulle bo uden for Portugal, og jeg talte nærmest ikke engelsk dengang. Siden har jeg nydt at lære den danske kultur at kende, og mit engelske er også blevet bedre, siger Pedro Ferreira.

- Jeg er nu nået til et sted i karrieren og livet, hvor jeg har brug for udfordringer et nyt sted, og timingen for et skifte er den rette nu - både for mig og for AaB, som jeg ønsker alt det bedste, slutter den på fredag 26-årige midtbanespiller.

Pedro Ferreira opnåede 95 officielle kampe og fem scoringer i AaB-trøjen. Kampantallet er niendeflest af en udlænding i AaB siden 1885.

Tags på denne nyhed

AaB inviterer til preseason i Musikkens Hus

3. januar 2024 kl. 10:00 af Rasmus Estrup

Alle vores sæsonkortholdere er sammen med vores samarbejdspartnere inviteret til et unikt preseason-arrangement i enestående rammer hos Musikkens Hus onsdag 24. januar. Dørene åbner kl. 18.00, og kl. 19.00 begynder selve arrangementet i koncertsalen.

Når dørene åbner vil alle gæster blive taget imod af AaB’s førsteholdstrup, som også står klar til at skrive autografer inden arrangementet i koncertsalen. Der vil desuden være livemusik i foyeren og mulighed for at købe merchandise i AaB Shoppens opsatte bod samt deltage andre aktivteter for AaB-fans i alle aldre.

Det vil gennem hele aftenen være muligt at købe drikkevarer og snacks i Musikkens Hus.

Årets preseason-arrangement er skabt i samarbejde med Arbejdernes Landsbank og Musikkens Hus, og det er de to AaB-koryfæer Thomas Augustinussen og Kasper Risgård, som vil være værter for selve arrangementet, der begynder kl. 19.00.

Undervejs følger der fra scenen interviews med klubbens sportslige ledelse, interviews med udvalgte spillere, præsentation af spillertruppen og spændende overraskelser. 

Sæsonkortholdere og samarbejdspartnere vil i de kommende dage modtage en mail angående tilmelding til årets preseason-arrangement, som foregår efter først-til-mølle-princippet, og mere info om aftenen vil følge, som dagen nærmer sig. 

Men sæt indtil videre et stort kryds i kalenderen onsdag 24. januar fra kl. 18.00, så vi sammen kan få den bedst mulige optakt inden det vigtige forår, der venter forude.

Tags på denne nyhed
'