AaB TV: Første træningsdag i 2024

10. januar 2024 kl. 16:45 af Rasmus Estrup

Efter en pause hvor spillerne har fulgt personlige træningsprogrammer, var spillertruppen i dag tilbage i træningslokalet i Børge Bach Huset, hvor dagen bød på en række fysiske tests. 

I dette indslag kan du komme med ind i træningslokalet til årets første træningsdag og høre fra Lars Kramer, der ser frem til en opstart med meget hårdt arbejde. 

Tags på denne nyhed

Fokuseret Hiljemark ser frem til opstart

9. januar 2024 kl. 17:54 af Brian Andersen

I første omgang gælder det en række tests, hvorefter selve fodbolddelen er på programmet fra torsdag.

- Det bliver dejligt at komme i gang, og den første uges tid skal primært bruges på at finde ind i et flow med en dagligdag med træning igen, hvorefter der venter tre-fire ugers knaldhård træning inklusive de to testkampe mod FC Midtjylland og Randers FC, fortæller Oscar Hiljemark.

- Fra og med træningslejren i Spanien vil vi gå mere i kampmode og have fokus på både spillemæssige detaljer og taktiske ting, vi kan forbedre, mens der i den sidste uge efter hjemkomsten vil være tale om opbygning og finpudsning op til forårspremieren mod Sønderjyske, siger Oscar Hiljemark.

AaB møder FC Midtjylland 19. januar og Randers FC ugen efter, mens modstanderne på træningslejren i Estepona i Spanien fra 3. til 12. februar efter al sandsynlighed bliver Major League Soccer-klubben FC Dallas den 5. og de norske nyoprykkere til Eliteserien KFUM-Kameratene Oslo den 11.

Efter hjemkomsten venter en sidste testkamp mod en endnu unavngiven modstander. Topkampen mod Sønderjyske på Aalborg Portland Park afvikles 24. februar.

Tags på denne nyhed

Træningsstart i denne uge

8. januar 2024 kl. 17:18 af Brian Andersen

Onsdagen byder således på diverse tests, mens der fra torsdag er fodbold på programmet.

Første testkamp spilles fredag 19. januar på udebane mod FC Midtjylland.

AaB og cheftræner Oscar Hiljemark indleder forberedelserne til forårssæsonen med følgende trup:

1 Josip Posavec  29 kampe/0 mål
3 Jakob Ahlmann  323/9
4 Lars Kramer  58/5
7 Jubril Adedeji  0/0
8 Melker Widell  19/7
9 Nicklas Helenius  202/63
10 Lucas Andersen  176/29
11 Tim Prica  60/13
14 Malthe Højholt  105/0
15 Diego Caballo  16/1
16 Richard Odada  13/4
17 Emmanuel Toku  10/1
18 Daniel Ask  0/0
20 Kasper Jørgensen  31/2
22 Rody de Boer  3/0
23 Younes Bakiz  41/9
26 Rasmus Thelander  191/13
28 Jeppe Pedersen  15/2
34 Sebastian Otoa  23/2
38 Oliver Ross  58/7
40 Max Vartuli  0/0

Herudover kan også følgende spillere fra AaB Akademiet være aktuelle i store dele af opstarten:

31 Anders Noshe  1/0
32 Mads Bomholt  7/0
33 Emil Nymann  0/0
35 Eugene Amankwah  0/0
36 Sebastian Stahlfest  1/0
37 Oscar Meedom  2/0
39 Patrick Allentoft  0/0
43 Jacob Buus  0/0
44 Malthe Kjølby  0/0 
45 Nóel Atli Arnórsson  2/0
47 Amar Diagne  0/0
48 Kasper Davidsen  1/0
50 Bertil Grønkjær  0/0

Forårspremieren venter søndag 24. februar med topkamp på Aalborg Portland Park mod Sønderjyske.

Januarudsalg på AaB Shoppen

6. januar 2024 kl. 09:38 af Rasmus Estrup

På www.aabshoppen.dk kan du lige nu spare mange penge på forskelligt AaB-merchandise og forskellige AaB-spillertrøjer. 

Få blandt andet 50 procent rabat på spillertrøjer fra tidligere sæsoner og ATTENFEMOGFIRS-kollektionen. 

Du kan også spare 40 procent på eksempelvis træningstøj fra Macron, en Theodor-rygsæk, et AaB-grillsæt og vores julesweatere. 

Derudover kan du spare 15 procent på denne sæsons andentrøje samt hente flere gode rabatter på meget andet merchandise. 

Find januarudsalget her. 

Tags på denne nyhed

Buus på inspirationstur til Bilbao

5. januar 2024 kl. 08:15 af Rasmus Estrup

- Rent klubmæssigt er det ubetinget det fedeste sted, jeg nogensinde har været på besøg.

Sådan lyder det fra målmandstræner Poul Buus, der i december var på sin årlige inspirationstur til en anden klub i Europa.

Denne gang gik turen via bestyrelsesmedlem Thomas Hitzlspergers netværk til den spanske La Ligaklub Athletic Club i Bilbao, og på turen havde Poul Buus selskab af Kenneth Hedegaard, der er hovedansvarlig for målmandstræningen på AaB Akademiet og målmandstræner for U/19 Ligaholdet og U/17 Ligaholdet.

- Det er altid godt at have en anden målmandstræner med, som man kan vende alle de tanker, idéer og input, man får på sådan en tur, med. Vi har haft nogle gode diskussioner undervejs og ikke mindst også på turen hjem, hvor vi har fået vendt, hvilke elementer i deres målmandstræning, som vi selv skal prøve af her i det nye år, siger Poul Buus, der har været målmandstræner i AaB siden 2007.

Udover observation af målmandstræningen på alt fra La Ligaholdet til klubbens yngste ungdomshold bød turen også på en længere workshop for de to AaB-målmandstrænere, der sammen med ti forskellige målmandstrænere fra Athletic Club blandt andet fik diskuteret koncepter, scouting og træningsmiljø.

- De var meget åbne, og der var rigtig mange lighedstegn mellem os og dem i forhold til målmandstræningen. Så vi blev bekræftet i mange af de ting, som både vi og de arbejder med. Både i forhold til positioneringen i målmandstræningen, men også i forhold til hvordan de arbejder på tværs af akademiet og førsteholdet, hvilket vi også har stort fokus på. Og med de topmålmænd, de har skabt gennem deres akademi, må de indiskutabelt gøre noget rigtigt, siger Poul Buus.

Athletic Club fra Bilbao rekrutterer og anvender kun spillere fra Baskerlandet, og fra klubbens eget målmandsakademi er blandt andre klubbens egen førstemålmand og Spaniens nuværende førstevalg Unai Simón, Real Madrid-målmand Kepa Arrizabalaga, der er udlejet fra Chelsea FC, og Real Sociedads Álex Remiro.

Netop dogmen med kun at rekruttere spillere fra et bestemt geografisk område og samtidig formå at uddanne topspillere og i skrivende stund indtage fjerdepladsen i La Liga var meget inspirerende for vores erfarne målmandstræner.

- Uanset hvem man talte med, så var der en stolthed over at være en del af klubben. Den stolthed var gennemsyret i miljøet og atmosfæren. Derfor var det også en klub, jeg godt kunne besøge igen, for der er så mange gode paralleller fra det de gør, til det vi gør. Både overordnet som klub, men også rent målmandsteknisk. Jeg har ikke været et sted tidligere, hvor vi tænker så ens omkring målmandskoncepterne, som det var tilfældet her. Derfor forsøger vi også at skabe et samarbejde med dem og udveksle træningsmetoder og lignende fremadrettet, slutter Poul Buus.

Vores førstehold indleder forårsopstarten med fysiske tests onsdag 10. januar, mens første reelle fodboldtræning følger torsdag 11. januar. 

Tags på denne nyhed
'