Uafgjort forårspremiere trods 2-0-føring

24. februar 2024 kl. 14:56 af Rasmus Estrup

I årets første kamp mod Sønderjyske måtte vi nøjes med 2-2 foran 7.747 tilskuere på Aalborg Portland Park. Scoringer af Mathias Jørgensen og Melker Widell bragte os eller foran 2-0, men gæsterne kom tilbage i opgøret, der bød på debut til både Jubril Adedeji, Daniel Ask og målscorer Mathias Jørgensen.

Allerede efter et minut testede Younes Bakiz Sønderjyske-målmand Nicolai Flø, og i kampens blot fjerde minut kom vi foran med 1-0. 

I et velspillet angreb fandt Jubril Adedeji svenske Melker Widell, som lagde bolden til højre, hvor Mathias Jørgensen løb ind i feltet og sikkert sparkede bolden fladt ind ved fjerneste opstander til en nordjysk føring. 

Herefter fulgte et par blokerede langskud fra gæsterne, inden Maxime Soulas forsøgte sig med et akrobatisk saksespark, der gik over Rody de Boers mål i 18. minut. 

Frem til at stadionuret rundede 30 minutter, sendte begge hold nogle langskud forbi målrammerne i hver ende, og i 33. minut sparkede gæsterne også en nedfaldsbold i vores felt op på Vesttribunen.

Sønderjyskes José Gallegos tvang fire minutter senere Rody de Boer ud i en redning helt ude ved fjerneste opstander med et hårdt hug fra kanten af feltet, og kort efter måtte den hollandske målmand igen tage handskerne i brug, da Maxime Soulas forsøgte sig midt for mål. Denne gang var afslutningen dog uden saft og kraft.

Fem minutter før pausen var det igen vores tur til at true Sønderjyske-målet, da Lars Kramer slog et indlæg ind i panden på Rasmus Thelander, som headede lige over mål fra kanten af det lille målfelt. 

Minuttet senere var det så et indlæg fra målscorer Mathias Jørgensen, der fandt vej til Younes Bakiz, som ligeledes styrede kuglen uden for målrammen, og inden pausefløjtet fik gæsterne et nyt langskud fra Sefer Emini blokeret. Dermed lød pausestillingen på en 1-0-føring. 

Tidligt i anden halvleg tog Sønderjyskes topscorer Peter Christiansen sigte udefra, men afslutningen gik et par meter forbi mål, og i modsatte ende blev Mathias Jørgensen sendt afsted mod mål, men den hurtige kant fik sin afslutning blokeret i sidste øjeblik. 

Fem minutter inde i anden halvleg kunne vi så udbygge føringen til 2-0 efter et højt pres. Jubril Adedeji stajl bolden lige uden for Sønderjyskes felt, og efter en elegant dribling ved baglinjen trillede han bolden ind til en helt fri Melker Widell, som uden besvær prikkede 2-0-scoringen i kassen. 

Gæsternes José Gallegos jagtede en reducering i 57. minut, men fik sin afslutning fra kanten af feltet afværget af en glidende Rasmus Thelander. 

Reduceringen lod dog ikke vente længe på sig, for blot minuttet senere spillede Sønderjyske sig igennem AaB-defensiven og slog et indlæg på tværs til Kristall Ingason, som midt for mål sendte læderet ind bag Rody de Boer til 2-1. 

Den hollandske målmand blev kort efter fanget efter et uheldigt udspark, men gæsternes forsøg fra distancen gik forbi vores mål. 

I 73. minut foretog Oscar Hiljemark sine to første udskiftninger, da de to debutanter Mathias Jørgensen og Daniel Ask blev erstattet af Emmanuel Toku og Richard Odada, og fire minutter senere fulgte indskiftninger af Diego Caballo og Oliver Ross i stedet for Jubril Adedeji og Younes Bakiz. 

Straks efter udlignede Sønderjyske så til 2-2. Et hjørnespark blev snittet videre i målfeltet, og ved bagerste stolpe gled Peter Christiansen bolden over stregen til 2-2. 

I tillægstiden headede gæsterne en dødbold forbi AaB-målet, og opgøret førte ikke flere mål med sig. Dermed sluttede det 2-2. 

Resultatet betyder, at vi ligger på andenpladsen i NordicBet Ligaen med 42 point, hvilket er et point færre end dagens gæster. 

Næste NordicBet Ligakamp spilles på fredag kl. 18.30 på udebane mod FC Fredericia, og næste hjemmekamp på Aalborg Portland Park er lokalopgøret mod Vendsyssel F.F. søndag 10. marts kl. 15.00. Køb billetter til det opgør på www.billet.aabsport.dk. 

Matchfacts - NordicBet Ligaen, 19. spillerunde

AaB-Sønderjyske 2-2 (1-0)
4. min 1-0 Mathias Jørgensen, 51. min 2-0 Melker Widell, 58. min 2-1 Kristall Ingason, 78. min 2-2 Peter Christiansen
Advarsler AaB: Melker Widell (14), Jubril Adedeji (17), Sebastian Otoa (63)
Advarsler Sønderjyske: Atli Barkarson (45), Rasmus Vinderslev (70), Mads Agger (81)
7.747 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-3-3): Rody de Boer, Kasper Jørgensen, Thelander, Lars Kramer, Sebastian Otoa, Daniel Ask (72: Richard Odada), Malthe Højholt, Melker Widell, Mathias Jørgensen (72: Emmanuel Toku), Younes Bakiz (77: Oliver Ross), Jubril Adedeji (77: Diego Caballo). 

Sønderjyske (4-3-3): Nicolai Flø, Andreas Oggesen, Maxime Soulas, Daniel Gretarsson (89: Marc Dal Hende), Atli Barkarson, Sefer Emini (63: Mads Agger), Rasmus Vinderslev, Kristall Ingason (89: Tobias Klysner), Peter Christiansen, Søren Andreasen (74: Olti Hyseni), José Gallegos (63: Troels Kløve). 

Dommer: Jonas Bæk

Tags på denne nyhed

Hiljemark ser frem til forårspremieren

24. februar 2024 kl. 08:19 af Rasmus Estrup

Kl. 13.00 fløjtes der op til årets første kamp på Aalborg Portland Park, hvor vi tager imod Sønderjyske i en direkte duel om NordicBet Ligaens førsteplads. 

Flere end 9.000 fans har på forhånd sikret sig billet til kampen, og du kan gøre det samme på www.billet.aabsport.dk. 

Inden forårspremieren kan du i dette interview høre om cheftræner Oscar Hiljemarks syn på opstarten og forventninger til dagens opgør. 

Fanzonen åbner kl. 11.00 i dag, og en halv time senere åbner indgangene på Aalborg Portland Park. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Odadas pragtmål mod Sønderjyske

23. februar 2024 kl. 14:56 af Rasmus Estrup

I morgen kl. 13.00 gælder det forårspremieren i NordicBet Ligaen, når Sønderjyske gæster Aalborg Portland Park i en direkte duel om førstepladsen. 

Flere end 9.000 tilskuere har indtil videre billet til kampen, og du kan sikre dig en plads på www.billet.aabsport.dk. 

Inden lørdagskampen kan du med denne video få et gensyn med vores seneste mål mod Sønderjyske. Det var i efterårets møde i Haderslev, hvor Richard Odada hamrede læderet op i krogen fra kanten af feltet. 

Tags på denne nyhed

AaB sælger Prica til IFK Norrköping

23. februar 2024 kl. 13:00 af Brian Andersen

Tim Prica kom til AaB fra Malmö F.F. i sommeren 2020 og har i den mellemliggende periode også været udlejet halvandet år til WSG Tirol. 

AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier udtaler:

- Tim Prica har haft et indtrængende ønske om fast spilletid, hvilket vi, som tingene ser ud lige nu, ikke er i stand til at opfylde.

- Med flere folk i spil på nier-positionen har vi kompetent og hård konkurrence om pladserne, hvorfor det har givet mening for alle parter at realisere en transfer, da IFK Norrköping samtidig indfriede vores krav til en aftale, fortæller Ole Jan Kappmeier.

- Der skal ikke herske tvivl om, at vi har været glade for at have Tim Prica i AaB, hvor han altid vil være velkommen. Og for nu ønsker vi ham alt det bedste i sin nye klub, slutter Ole Jan Kappmeier.

Tim Prica er både vemodig og glad for sin nye udfordring:

- Jeg har virkelig været glad for min tid i AaB og Aalborg. Klubben og byen har altid været en stor del af mig. Derfor er det også vemodigt at sige farvel til så mange gode mennesker i og omkring klubben.

- AaB er en fantastisk klub, Aalborg er en fantastisk by og fansene har været fantastiske hele vejen igennem. Det er alt sammen noget, jeg kommer til at savne, og jeg ønsker AaB alt det bedste, siger en berørt Tim Prica og tilføjer:

- Nu ser jeg meget frem til at få mulighed for at spille for IFK Norrköping, der er en stor klub i Sverige, og jeg glæder mig til at kunne optræde for klubben i Allsvenskan.

Tim Prica opnåede 60 officielle kampe og 13 scoringer for AaB.

Tags på denne nyhed

Tyske influencere bliver en del af Sports Strategy Excellence 22, som er storaktionær i AaB

23. februar 2024 kl. 12:45 af Brian Andersen

For AaB indebærer det nye netværk blandt andet muligheden for en øget opmærksomhed og kendskabsgrad i både Tyskland og Danmark. Og dermed mulighed for positive afledte effekter på det kommercielle område.

ViscaBarca, Trymacs og Sascha Hellinger har tilsammen flere end seks millioner følgere på deres respektive platforme, og i morgen vil de være på besøg på Aalborg Portland Park, når AaB spiller topkamp mod Sønderjyske.

- Vi glæder os til at byde ViscaBarca, Trymacs og Sascha Hellinger velkommen på Aalborg Portland Park i morgen og glæder os til et fremtidigt samarbejde med dem gennem SSE22. Forhåbentlig kan de være med til at udbrede kendskabet om vores klub og vores historie, samtidig med at vi kan drage nytte af deres kompetencer, siger Jesper Dalum, der er midlertidig administrerende direktør i AaB, indtil Michael Tuxen Boll tiltræder om en uge, 1. marts 2024.

ViscaBarca er Tysklands største stadion-vlogger med 1,8 millioner abonnenter på YouTube, hvor han lægger stadion-vlogs op fra forskellige fodboldoplevelser i hele verden.

Trymacs har grundlagt en amatørklub med sine venner, og via livestreaming af deres egne hjemmekampe følger flere tusinde seere med på hans Twitch-kanal hver gang, og alene på Instagram har han 1,1 millioner følgere.

Sascha Hellinger står bag to YouTube-kanaler med flere end 3,4 millioner abonnenter og på Instagram har han 1,3 millioner følgere. Han er desuden vicepræsident i en klub i den nystartede tyske indendørsturnering Baller League.

Du kan i forsalg købe billetter til opgøret mod Sønderjyske her.

Tags på denne nyhed
'