Tre AaB'ere udtaget til U/16-landsholdet

13. februar 2024 kl. 14:17 af Rasmus Estrup

Blandt de 20 navne, der er i dag er blevet udtaget til U/16-landsholdet, er tre spillere fra AaB Akademiet. 

Malthe Egebæk Mortensen, Johan Hvistendahl og Valdemar Rubæk Vestergaard, der normalt optræder for vores U/17 Ligahold, skal dermed en tur til Tyrkiet, hvor U/16-landsholdet fra 26. februar til 5. marts deltager i en UEFA Development-turnering. 

Undervejs spiller danskerne tre kampe. Den første spilles onsdag 28. februar mod Frankrig. Fredag 1. marts venter en kamp mod Japan, inden Danmark slutter af med et møde med Spanien mandag 4. marts. 

Valdemar Rubæk Vestergaard har i Tyrkiet mulighed for at få sin landsholdsdebut, mens Johan Hvistendahl tidligere har spillet seks U/16-landskampe, og Malthe Egebæk Mortensen har optrådt fire gange for U/16-landsholdet. 

Fokus på mentaltræning på AaB Akademiet

13. februar 2024 kl. 10:23 af Rasmus Estrup

I halvandet år har Niels Rossing, der er lektor i anvendt idrætspsykologi ved idrætsstudiet på Aalborg Universitet, været tilknyttet AaB Akademiet som mentaltræner. 

Fra i år kommer der øget fokus på den mentale udvikling for holdene på AaB Akademiet. Under ledelse af Niels Rossing har AaB Akademiet nemlig fået tilkoblet fem studerende fra Aalborg Universitet, som bliver tilknyttet hver sit akademihold fra U/13 til U/19 som et studiejob.

- Vi er rigtig glade for den udvikling, vi har haft på det mentale område på AaB Akademiet, mens Niels har været inde over. Han er både meget dygtig og vellidt, og så giver det os et løft, at han går igen både på universitet og på akademiet. Det giver en løftestang i forhold til at få den nyeste viden fra universitet og samtidig koble det op på noget praktisk herude, siger akademichef Jacob Larsen. 

- Nu forsøger vi sammen at løfte det endnu højere op, da vi har hentet dygtige studerende fra universitet ind. De skal være med til at have fokus på udviklingen af miljøet på hver enkelt hold og akademiet som helhed, fortsætter Jacob Larsen, mens Niels Rossing supplerer:

- Vi har ikke fokus på individuelle samtaler. I stedet fokuserer vi på hele miljøet og udviklingen af miljøet på hvert enkelt hold. Derfor er det meget trænerne, vi også er sparringspartnere med. For hvis vi kan give trænerne nogle værktøjer på det mentale område - på samme måde, som de har fodboldfaglige værktøjer - så har de noget, de løbende kan udvikle på, siger Niels Rossing. 

Niels Rossing holder oplæg for både spillere og trænere, ligesom han superviserer og sikrer en rød tråd i, hvordan de studerende agerer i forhold til hvert hold, så der ikke kommer forskellige input fra årgang til årgang, men er en sammenhæng i det. 

- Noget af det vi samarbejder med spillerne og trænerne om i øjeblikket, er kommunikationen internt mellem spillerne. Dette tema er blevet udviklet og testet af vores dygtige U/14-mentaltræner Anders Mølholt Jensen, der i øjeblikket skriver speciale om emnet. I det daglige observerer de studerende spillernes kommunikationen til både træning og kamp. Herefter kommer de med input og feedback til trænerne i forhold til, hvordan man kan optimere og påvirke kommunikationen, hvilket i sidste ende kan styrke relationerne mellem spillerne og deraf præstationen på banen, siger Niels Rossing, der nyder at være tilkoblet AaB Akademiet sideløbende med undervisningen på Aalborg Universitet. 

- Jeg elsker at undervise, men jeg vil også gerne se og mærke, hvordan teorierne kan føres ud i praksis i elitemiljøer. I Nordjylland er AaB det sted, der giver den mest ideelle praktiske erfaring. Ikke mindst gennem AaB Akademiet, fordi det er ét stort udviklingsmiljø med masser af potentiale. Sådan et miljø er meget spændende at observere og være en del af, siger Niels Rossing, mens akademichefen følger op:

- I det hele taget gør vi en masse ting i klubben og på AaB Akademiet for hele tiden at optimere miljøet. Dette er endnu et skridt i den rigtige retning, fordi vi lægger et fokus at udvikle på kulturen på akademiet. At vi i den forbindelse kan arbejde tæt sammen med gode folk fra Aalborg Universitet, er kun fedt, for universitet er en kæmpe ressource og stor lokal aktør, og vi kan lige så godt drage nytte af hinanden, så de studerende får praktisk erfaring, samtidig med at vi får den teoretiske viden fra deres studier bragt i spil hos os rent praktisk, siger Jacob Larsen.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Hvem er bedst i et køkken?

12. februar 2024 kl. 15:06 af Rasmus Estrup

De fire duoer Tim Prica og Younes Bakiz, Josip Posavec og Richard Odada, Oliver Ross og Malthe Højholt samt Melker Widell og Rody de Boer skal i denne video forsøge at pege på, hvem der er den bedste kok på holdet. 

Nogle af spillerne bringer sig selv på banen, mens andre på ingen måde vil pege på sig selv. 

Se de forskellige bud i videoen øverst. 

AaB+ udvides med ekstra træningspas i Aalborg KFUM

12. februar 2024 kl. 11:55 af Rasmus Estrup

I fredags åbnede salget af træningstilbuddet AaB+ i både Aalborg KFUM og Skibsby-Højene I.F. for nordjyske U/8-, U/9- og U/10-spillere. Men alle træningstilbuddene i Aalborg KFUM blev straks udsolgt.

Derfor udvides AaB+ i Aalborg KFUM nu med endnu et ugentligt træningspas, så børn, der ikke har nået at få en plads i første omgang, kan sikre sig plads på et nyt hold, der træner fredage mellem kl. 17.45 og 18.45.

I Skibsby-Højene I.F. er der stadig få pladser tilbage på U/9 og U/10-årgangene med træningstid fredage fra kl. 16.30 til 17.30. Også her er U/8-tilbuddet udsolgt. Der tilbydes i denne omgang ikke yderligere hold i Skibsby-Højene I.F.

Ekstra træningstilbud gennem AaB Akademiet
AaB+ er et træningskoncept for nordjyske børn fra U/8 til U/10 uanset niveau. Med AaB+ får de deltagende børn mulighed for at få ekstra træning gennem AaB Akademiet, og træningerne skal ses som et supplement til den faste træning hjemme i egen klub.

I dette forår vil der for første gang være træninger både hos partnerklubberne Aalborg KFUM og Skibsby-Højene I.F., men børn fra samtlige af AaB's nordjyske partnerklubber kan tilmelde sig.

AaB+ har fokus på udvikling af børnenes motoriske og tekniske færdigheder. Træningerne vil have en varighed af 60 minutter og træningsmetoderne tager afsæt i AaB Akademiets syn på børnetræning.

AaB Akademiet inddeler som udgangspunkt træningsgrupperne efter årgange, så U/8-spillerne træner i én gruppe, U/9-spillerne i en anden gruppe og U/10-spillerne i en tredje gruppe. AaB Akademiet forbeholder sig dog retten til at justere træningsgrupperne for bedst muligt at sikre, at alle børn udfordres på et passende niveau og sikres den bedst mulige oplevelse.

Fredagstræninger
Forårets træningsdagene for AaB+ i partnerklubberne Aalborg KFUM og Skibsby-Højene I.F. (SHI) i Hjørring ligger på følgende fredage:

Træningen foregår på følgende fredage: 8. marts (KFUM), 15. marts (KFUM/SHI), 22. marts (KFUM/SHI), 5. april (KFUM/SHI), 12. april (KFUM/SHI), 19. april (KFUM/SHI), 26. april (KFUM/SHI), 3. maj (KFUM/SHI), 17. maj (KFUM/SHI), 24. maj (KFUM/SHI), 31. maj (KFUM/SHI), 7. juni (KFUM/SHI) og 14. juni (SHI).

Prisen for deltagelse i forårssæsonen 2024 er 999 kr. for hele forløbet. 

Der er et begrænset antal pladser, og tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet.

Alle spørgsmål vedrørende AaB+ samt tilmelding bedes rettes til Steen Ammundsen på sa@aab-as.dk.

Tilmelding U/9 (16.30-17.30) - SHI i Hjørring
Tilmelding U/10 (16.30-17.30) - SHI i Hjørring

Tilmelding U/8 (17.45-18.45) - Aalborg KFUM
Tilmelding U/9 (17.45-18.45) - Aalborg KFUM
Tilmelding U/10 (17.45-18.45) - Aalborg KFUM

Tags på denne nyhed

AaB TV: KFUM-Kameratene Oslo-AaB 1-3

12. februar 2024 kl. 07:20 af Rasmus Estrup

Søndag afsluttede vi træningslejren i Estepona med en 3-1-sejr over KFUM-Kameratene Oslo, der netop er rykket op i den norske Eliteserie. 

Nordmændene kom tidligt foran allerede i opgørets tredje minut, men midt i første halvleg udlignede Lars Kramer efter et nordjysk hjørnespark. 

I anden halvleg sendte Tim Prica os foran med 2-1 efter en erobring af Oliver Ross og en assists af Mads Bomholt, og i 78. minut blev et godt AaB-opspil på venstrefløjen omdannet til et selvmål efter et hårdt indlæg af Tim Prica. 

I videoen øverst kan du se et fyldigt sammendrag af testkampen ud fra Nordjyskes livestream. 

'