Grønkjær på kassen i stor dansk sejr

18. februar 2024 kl. 09:51 af Rasmus Estrup

Det danske U/17-landshold spillede i går sin anden og sidste venskabskamp under opholdet i Pinatar i Spanien, og med fra start var AaB Akademiets målmand Bertil Grønkjær.

AaB-keeperen, der sad på bænken i første kamp mod Schweiz, vogtede således buret i hele lørdagsopgøret mod Irland. Et opgør, der blev vundet med 5-1.

Danskerne fik en forrygende start og kunne gå til pause foran 4-0.

Et kvarter inde i anden halvleg reducerede irerne til 4-1, inden Danmark midt i anden halvleg scorede kampens sidste mål til 5-1.

Bertil Grønkjær er nu noteret for 12 ungdomslandskampe. Syv af dem har været for U/17-landsholdet.

AaB TV: AaB-HamKam Fotball 2-1

18. februar 2024 kl. 07:00 af Rasmus Estrup

Lørdag eftermiddag vandt vi den femte og sidste testkamp i opstarten, da den norske eliteserieklub HamKam Fotball var modstander på kunstgræsset hos partnerklubben LKB Gistrup.

I en første halvleg hvor nordmændene kom til et par afslutninger og Jubril Adedeji og Melker Widell også havde et par store chancer, var det Younes Bakiz som lige inden pausen bragte os foran med 1-0 på et skud fra kanten af feltet.

Anden halvleg var blot nogle sekunder gammel, før HamKam Fotball udlignede til 1-1 ved Snorre Strand Nilsen, men 12 minutter efter pausen gjorde Younes Bakiz det til slutresultatet 2-1 for os.

I videoen øverst kan du se et sammendrag af kampen ud fra Nordjyskes livestream samt få reaktioner fra Younes Bakiz og cheftræner Oscar Hiljemark.

Efter en opstart med fire sejre og et nederlag venter forårspremieren i NordicBet Ligaen på lørdag på hjemmebane mod Sønderjyske kl. 13.00. Køb billetter til kampen her.

AaB vinder sidste testkamp

17. februar 2024 kl. 16:12 af Brian Andersen

Især i den sidste time var der tale om en overbevisende AaB-indsats, som således blev en fin generalprøve inden næste lørdags forårspremiere på Aalborg Portland Park mod Sønderjyske.

I kampens indledende minutter begyndte gæsterne aggressivt, men langsomt overtog AaB styringen på kampen.

Første store chance lod dog vente på sig indtil det 26. minut, hvor Jubril Adedeji trak sig fri, men afslutningen gik lige på den norske keeper Robert Marcus Sandberg.

To minutter senere havde Oliver Kjærgaard en næsten tilsvarende mulighed i den modsatte ende af banen, men målmand Rody de Boer var på plads for AaB.

AaB’s pres blev tungere og tungere, og ti minutter før pausen afsluttede Melker Widell en returbold over tværribben fra kanten af straffesparksfeltet.

Chancen blev endnu større til Melker Widell tre minutter før pausen, hvor Widell, Daniel Ask og Younes Bakiz var involveret, før Melker Widell helt fri ved den bageste stolpe igen sendte sit skudforsøg over mål.

Det fortjente føringsmål kom dog alligevel kort før pausen, da Younes Bakiz med en snedig, flad afslutning sendte læderet i netmaskerne tæt på den nærmeste stolpe, da han trak ind i banen fra venstre side.

Straks efter pausen udnyttede HamKam Fotball imidlertid passivt forsvarsspil fra AaB’s side til at bringe sig på omgangshøjde, da Snorre Strand Nilsen kunne score fra tæt hold til 1-1.

Kampbilledet blev dog hurtigt det samme som i det sidste kvarter af første halvleg, og AaB-dominansen blev kun mere og mere udtalt.

Efter knap en times spil kom Younes Bakiz igen på måltavlen, da han udnyttede Daniel Asks fremragende pasning henover forsvaret til at bringe AaB på 2-1.

AaB spillede herfra med stort overskud, og både Melker Widell, Mathias Jørgensen, Jubril Adedeji og Emmanuel Toku havde mulighed for at cementere sejren.

Med resultatet mod HamKam Fotball blev facit af AaB’s testkampe fire sejre af fem mulige, og om en uge er det alvor i dysten mod Sønderjyske, hvortil billetter i forsalg kan købes her.

Matchfacts – testkamp
AaB-HamKam Fotball  2-1 (1-0)
44. min 1-0 Younes Bakiz, 46. min 1-1 Snorre Strand Nilsen, 58. min 2-1 Younes Bakiz.

AaB (4-3-3): Rody de Boer, Kasper Jørgensen, Rasmus Thelander, Lars Kramer, Sebastian Otoa, Malthe Højholt, Daniel Ask (82: Mads Bomholt), Melker Widell, Mathias Jørgensen (75: Emmanuel Toku), Younes Bakiz (59: Oliver Ross), Jubril Adedeji.

Hiljemark glæder sig til sidste testkamp

16. februar 2024 kl. 15:44 af Rasmus Estrup

Lørdag kl. 13.30 træder vi ud på kunstgræsbanen i Gistrup til vinteropstartens sidste testkamp, hvor den norske eliteserieklub HamKam er modstander.

Forud for kampen sætter cheftræner Oscar Hiljemark i dette interview ord på forventningerne til opgøret, hvor det anslås at flere spillere denne gang vi få 90 minutter i benene.

Kampen i morgen spilles hos LKB Gistrup, der ligger på adressen Hadsundvej 407, 9260 Gistrup. Der er fri adgang for alle interesserede. Bemærk at der er vejarbejde på Hadsundvej i Gistrup. Derfor skal man køre ad Nøvlingvej og følge skiltene frem mod Gistrup Hallen og Gistrup Skole.

Opgøret livestreames også på nordjyske.dk, ligesom der på AaB's officielle konto på X - det tidligere Twitter - vil være opdateringer i forbindelse med scoringer.

AaB TV: Hvem ville være den bedste dommer?

16. februar 2024 kl. 10:34 af Rasmus Estrup

I denne video får de fire duoer Tim Prica og Younes Bakiz, Josip Posavec og Richard Odada, Oliver Ross og Malthe Højholt samt Melker Widell og Rody de Boer til opgave at udpege, hvem på Hele Nordjyllands Hold, der ville være den bedste dommer.

Der er ikke enighed blandt alle grupperne, selvom enkelte spillere går igen.