Egebæk og Hvistendahl startede mod Norge

4. august 2024 kl. 09:54 af Rasmus Estrup

Lørdag spillede U/17-landsholdet sin anden kamp ved den internordiske turnering i Sverige, da Norge var modstander, og igen var der godt med spilletid til de to akademispillere Johan Hvistendahl og Malthe Egebæk Mortensen.

Begge AaB-spillere var i går med i startopstillingen, og mens Johan Hvistendahl blev skiftet ud i pausen, fik Malthe Egebæk Mortensen 78 minutters spilletid.

Danskerne var foran med 2-1 ved pausen, men tidligt i anden halvleg udlignede Norge til slutresultatet 2-2. Efter slutfløjtet ventede en straffesparkskonkurrence, som Danmark vandt, og dermed tog U/17-landsholdet to point med fra kampen.

Danmark står med fem point efter to kampe, og den sidste kamp i turneringen spilles på tirsdag mod Sverige. Inden det opgør er Johan Hvistendahl noteret for 14 ungdomslandskampe, mens Malthe Egebæk Mortensen er oppe på 12 ungdomslandskampe.

AaB TV: FC Midtjylland-AaB 2-0

4. august 2024 kl. 06:51 af Rasmus Estrup

Vores udekamp mod FC Midtjylland i går endte desværre med et nederlag på 2-0.

I første halvleg havde vi flere langskud, mens Vincent Müller også tog godt fra i målet, inden hjemmeholdets Adam Buksa sparkede et langskud i kassen via indersiden af stolpen til 1-0 kort inden pausen.

Tidligt i anden halvleg var Andres Jasson tæt på en udligning, inden Ola Brynhildsen et kvarter efter pausen missede en stor chance - takket være en klasseredning af Vincent Müller.

Kort efter fik Kelvin John et stort tilbud af Elias Olafsson, der dog selv gjorde skaden god igen med en redning på stregen, inden Oumar Diakhité headede et hjørnespark lige forbi målhjørnet.

Med et lille kvarter tilbage blev det 2-0 til FC Midtjylland, da Ola Brynhildsen omsatte en omstilling.

I tillægstiden havde Kasper Jørgensen et fremragende frispark, som FC Midtjylland-keeperen tog sig flot af, og i modsatte ende var Vincent Müller kort før tid på plads, da Oliver Sørensen forsøgte sig fra tæt hold.

Dermed sluttede opgøret 2-0, og et fyldigt sammendrag af opgøret kan ses i videoen øverst.

Nederlag i Herning trods gode takter

3. august 2024 kl. 17:55 af Rasmus Estrup

Lørdagskampen ude mod FC Midtjylland sluttede trods en ellers fin præstation i en intens og ganske jævnbyrdig kamp med et nederlag på 2-0. Hjemmeholdet kom foran lige inden pausen ved Adam Buksa, og et lille kvarter før tid scorede Ola Brynhildsen kampens sidste mål.

Med en masse AaB-fans i det velbesøgte udebaneafsnit i ryggen lagde vi ud med en høj intensitet, og efter syv minutter var det Melker Widell, som sendte opgørets første afslutning afsted, da han uden for feltet sparkede over FC Midtjylland-målet med venstrebenet.

FC Midtjyllands første forsøg fulgte fem minutter senere, da Adam Buksa trykkede af fra distancen og tvang en Vincent Müller ud i en god redning.

Hjemmeholdet sad på spillet den næste håndfuld minutter, og i 18. minut måtte Vincent Müller igen hive en fin redning frem, da Denil Castillo i forlængelse af et hjørnespark sendte en hård og flad afslutning mod mål fra kanten af feltet.

I 20. minut endte et velopbygget AaB-angreb desværre i handskerne på Elias Olafsson, som i sidste øjeblik kom i vejen for Kasper Jørgensens indlæg mod John Iredale, og de næste ti minutter viste vi flere gode takter. Det blev blandt andet til blokerede forsøg fra både Mylian Jimenez og Kasper Jørgensen samt et skud over mål fra Melker Widell.

Melker Widell sendte fem minutter før pausen et nyt forsøg op på tribunen, men med to minutter til pausefløjtet kunne FC Midtjylland bringe sig i front til pausestillingen 1-0. Efter en længere angrebssekvens for hjemmeholdet, hvor Mylian Jimenez lå i vores felt og ømmede sig, tog Adam Buksa sigte et par meter uden for feltet, hvorfra han med stor præcision sparkede kuglen i nettet via indersiden af den fjerneste stolpe.

I pausen blev Mylian Jimenez udskiftet med Kasper Davidsen, og i begyndelsen af anden halvleg var Andres Jasson tæt på en udligning, da et godt opspil førte til en afslutningen fra amerikaneren, som lige uden for feltet sparkede lige forbi fjerneste stang.

Kort efter var nye, gode AaB-kombinationer ved at sætte Mathias Jørgensen op til en chance, men anførerens sidste træk blev få centimeter for langt, så Elias Olafsson nåede først på bolden.

En time inde kampen endte et nyt, lovende AaB-angreb med et blokeret forsøg fra Andres Jasson, men hjemmeholdet slog straks kontra, hvor AaB-defensiven blev spillet tynd og netop indskiftede Ola Brynhildsen fik bolden helt fri midt for mål. Nordmanden afventede inden sin afslutning i et håb om, at Vincent Müller smed sig, men vores tyske keeper var opmærksom, og diskede op med en klasseredning på forsøget fra tæt hold.

Herefter blev Melker Widell og John Iredale erstattet af Oliver Ross og Kelvin John. Sidstnævnte fik straks en kæmpechance, da FC Midtjylland-keeperen sendte bolden direkte ud i fødderne på vores tanzaniske landsholdsspiller, der på kanten af feltet skød på mål, men Elias Olafsson nåede ned desværre ned til afslutningen.

Midt i anden halvleg var vi farlige på ny. Denne gang ved et hjørnespark som Oumar Diakhité styrede lige forbi målhjørnet. Straks efter sparkede FC Midtjylland-indskifteren Aral Simsir forbi fra distancen.

I 74. minut blev Mads Bomholt skiftet ind i stedet for Andres Jasson, men efter en god AaB-periode, udbyggede FC Midtjylland sin føring i 77. minut, da en effektiv omstilling for hjemmeholdet endte hos Ola Brynhildsen, der trak ind midt i AaB-feltet og bankede 2-0-scoringen ind helt ude ved stolpen.

Med ni minutter igen foretog cheftræner Menno van Dam sin sidste udskiftning, da Nóel Atli Arnórsson gik fra banen til fordel for Nicklas Helenius.

Det var dog en anden indskifter, Oliver Ross, som kom frem til næste afslutning, da han i 85. minut sparkede forbi FC Midtjylland-målet, og i tillægstiden var det så hjemmeholdets Aral Simsir, som sparkede forbi AaB-målet fra distancen.

Seks minutter inde i tillægstiden var et fremragende frispark fra Kasper Jørgensen tæt på at give en reducering, men Elias Olafsson kom i vejen med en stærk redning. Vi fik dog fat i returen, som blev slået ind i feltet til Sebastian Otoa, der headede mod mål, men også her kom FC Midtjylland-keeperen i vejen.

Minuttet senere var Oliver Sørensen så tæt på i modsatte ende, men igen kom Vincent Müller i vejen. Dermed sluttede kampen med et nederlag på 2-0.

Efter nederlaget står vi fortsat med tre point efter de tre første runder. Vores næste 3F Superligaopgave er udekampen mod Viborg F.F. mandag 12. august kl. 19.00.

Næste hjemmekamp spilles søndag 18. august kl. 18.00 mod Brøndby I.F. Flere end 9.000 har allerede billet til opgøret, og der kan købes billetter på www.billet.aabsport.dk.

Matchfacts - 3F Superligaen, grundspil, 3. spillerunde

FC Midtjylland-AaB 2-0 (1-0)
44. min 1-0 Adam Buksa, 77. min 2-0 Ola Brynhildsen
Advarsler FC Midtjylland: Kristoffer Askildsen (89)
Advarsler AaB: Melker Widell (45), Oumar Diakhité (90)
8.703 tilskuere på MCH Arena

FC Midtjylland (4-4-2): Elias Olafsson, Adam Gabriel (72: Juninho), Ousmane Diao, Mads Bech, Joel Andersson, Darío Osorio (60: Ola Brynhildsen), Emiliano Martínez (72: Kristoffer Askildsen), Denil Castillo (57: André Rømer), Oliver Sørensen, Franculino Djú, Adam Buksa (60: Aral Simsir).

AaB (4-3-3): Vincent Müller, Kasper Jørgensen, Oumar Diakhité, Sebastian Otoa, Nóel Atli Arnórsson (81: Nicklas Helenius), Mylian Jimenez (46: Kasper Davidsen), Malthe Høholt, Melker Widell (64: Oliver Ross), Mathias Jørgensen, John Iredale (64: Kelvin John), Andres Jasson (74: Mads Bomholt).

Dommer: Jacob Karlsen

9.000 har nu billet til næste hjemmekamp

3. august 2024 kl. 11:29 af Rasmus Estrup

Der er stadig to uger til næste hjemmekamp på Aalborg Portland Park, men allerede nu har flere end 9.000 købt billet til kampen, der spilles søndag 18. august kl. 18.00 mod Brøndby I.F.

På grund af den store interesse er der også åbnet for pladser med begrænset udsyn på Complea Tribunen. Det drejer sig om 369 pladser på Række 1 og Række 20 på Complea Tribunen.

Udebaneafsnittet på 3F Tribunen er udsolgt, og AaB gør opmærksom på, at det ikke er tilladt at udvise tilhørsforhold til udeholdet på andre sektioner end udebaneafsnittet via påklædning, adfærd eller lignende.

Køb billetter til kampen på www.billet.aabsport.dk, hvor du også kan finde billetter til hjemmekampen mod AGF 23. august eller blive sæsonkortholder ligesom flere end 5.400 andre.

Menno van Dam før lørdagskampen

2. august 2024 kl. 14:36 af Rasmus Estrup

Lørdag kl. 16.00 gæster vi FC Midtjylland på MCH Arena i tredje runde af 3F Superligaen.

Inden opgøret står vi med tre point efter to kampe, og i morgen jagtes sæsonens anden sejr.

Umiddelbart efter fredagstræningen kiggede cheftræner Menno van Dam i dette interview frem mod lørdagskampen i Herning.

Find al praktisk info om kampen her.

Kampen i morgen kan ses på TV2 Sport med optakt fra kl. 15.30 eller høres i radion på P4.