Akademisæsonstart med nederlag og sejr

19. august 2024 kl. 08:49 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: FC Nordsjælland-AaB 2-0

Weekenden bød på sæsonpremieren i U/19 Ligaen ude mod FC Nordsjælland, og trods en god indledning var det hjemmeholdet, der kunne tage de tre point.

Vores U/19 Ligahold lagde ellers ud med et godt tryk og gode løsninger i opbygningspillet, men som kampen skred frem overtog FC Nordsjælland taktstokken, og efter en halv time kom hjemmeholdet foran 1-0.

Efter pausen fortsatte FC Nordsjælland med at have overtaget, og ti minutter før tid modtog Malthe Holt sin anden advarsel og dermed et rødt kort.

Med en mand i undertal jagtede vores U/19-drenge fortsat en udligning, og i tillægstiden gav det en omstilling den anden vej, som førte til 2-0-målet, der lukkede kampen.

Næste opgave i U/19 Ligaen venter på lørdag kl. 13.00 hjemme på Hornevej mod Randers Freja FC.

U/17 Ligaen: FC Nordsjælland-AaB 3-1

Heller ikke for U/17 Ligaholdet bød sæsonåbneren i Farum på nordjyske point.

Efter en skidt start på kampen, gjorde FC Nordsjælland det til 1-0 i 13. minut. Herefter kom vores U/17-mandskab bedre med i kampen, og i 29. minut endte et flot opspil med en flot udligning af Christian Eriksen.

Til anden halvleg var det igen hjemmeholdet, der kom bedst ud, og inden for de første syv minutter efter pausen havde FC Nordsjælland fundet vej til netmaskerne to gange, så der stod 3-1 på måltavlen.

Spillemæssigt kom AaB-holdet herefter tilbage i opgøret med flere gode perioder på bolden, og særligt i de sidste 20 minutter var FC Nordsjælland presset ned på egen banehalvdel. Desværre førte de gode takter ikke til store, åbne målchancer, og opgøret sluttede derfor 3-1.

Sæsonens anden kamp i U/17 Ligaen spilles på Hornevej på lørdag kl. 15.15 mod Randers Freja FC.

U/15 Ligaen: Farum Boldklub-AaB 0-1

For U/15 Ligaholdet blev sæsonen indledt med en sejr i lørdagens visit i Farum.

Efter en indledning, hvor spillet bølgede frem og tilbage med vores U/15-drenge i god kontrol, gav flere gode angreb pote efter 21 minutter, da et gennemspillet angreb med flere hurtige pasninger førte til et føringsmål af Sebastian Cortsen på oplæg fra Amar Hadzajlija.

Frem mod pausen trykkede AaB-holdet på for en udbygning af føringen, men kort inden pausefløjtet stod stolpen i vejen efter endnu et velopbygget angreb.

Fra anden halvlegs start jagtede hjemmeholdet en udligning, men vores U/15-drenge formåede at stå imod presset og viste i stedet tænder på omstillinger,

Opgøret bød dog ikke på flere scoringer, og dermed blev det til en 1-0-sejr i sæsonpremieren.

Næste U/15 Ligakamp spilles på lørdag kl. 13.00 mod Randers Freja FC på Hornevej.

AaB TV: AaB-Brøndby I.F. 0-4

19. august 2024 kl. 06:43 af Rasmus Estrup

Søndagskampen på et udsolgt Aalborg Portland Park endte desværre med et stort 4-0-nederlag mod Brøndby I.F. foran 11.723 tilskuere.

Gæsterne dominerede fra første fløjt, og selvom Sebastian Otoa i 15. minut fik kampens hidtil bedste mulighed, så var det Brøndby I.F., der åbnede målkontoen i 33. minut, da Mathias Kvistgaarden headede gæsterne på 1-0.

Den føring fordoblede Filip Bundgaard tre minutter senere - ligeledes med et hovedstød.

Ti minutter efter pausen var Filip Bundgaard på pletten igen med 3-0-scoringen, og i 90. minut lukkede Mathias Greve kampen med målet til 4-0.

I videoen øverst kan du se TV-produktionens sammendrag af kampen.

Stort nederlag mod Brøndby I.F.

18. august 2024 kl. 19:55 af Rasmus Estrup

Trods det højeste tilskuertal på Aalborg Portland Park siden 2016 led vi et stort nederlag, da Brøndby I.F. i dag kunne tage hjem med en fortjent sejr på 4-0.

På et udsolgt Aalborg Portland Park med 11.723 fremmødte tilskuere var det gæsterne, der satte sig tungt på spillet gennem et højt presspil, og vi fik aldrig vores spil til at køre. Sean Klaiber sendte efter blot et minut et hårdt langskud forbi Vincent Müllers mål, og i tredje minut forsøgte også Daniel Wass sig fra distancen. Denne gang med en afslutning lige på vores tyske keeper.

I 12. minut leverede vores defensiv stærke blokader på skud fra Noah Nartey, Mathias Kvistgaarden og Filip Bundgaard, inden Sebastian Otoa tre minutter senere fik opgørets hidtil bedste mulighed. Samspil på højrekanten mellem Oliver Ross og Melker Widell førte til et cutback-indlæg fra Kasper Jørgensen mod Sebastian Otoa, der tordnede sit forsøg lige over mål fra kanten af feltet.

Efter forbiere fra Sean Klaiber og Mathias Kvistgaarden samt en blokade af Oumar Diakhité på et forsøg af Filip Bundgaard tvang Clement Bischoff Vincent Müller i en stor redning, som gav et hjørnespark. Dette endte i sidste ende med en 1-0-scoring til Brøndby I.F., da Mathias Kvistgaarden steg til vejrs i feltet og stangede en andenbold i nettet i 33. minut.

Oliver Ross sparkede kort efter et fladt langskud lige på Patrick Pentz, inden gæsternes føring blev fordoblet. Denne gang gav tøvende forsvarsspil i feltet Sean Klaiber mulighed for at sende bolden forbi Vincent Müller og ind i panden på Filip Bundgaard, der tæt under mål styrede Brøndby I.F. på 2-0 i 36. minut.

Oven på de to hurtige Brøndby-scoringer blev Mathias Jørgensen i to omgange sat i scene i modsatte ende. Første gang slap han selv igennem på venstrekanten og ramte sidenettet, og i anden omgang var det et indlæg fra Oliver Ross, som anføreren headede lige på Brøndby-keeperen.

Vores keeper måtte frem mod pausen hive to gode redninger frem for at holde gæsternes pauseføring på 2-0. Først var Mathias Kvistgaarden fri på kanten af feltet efter et indlæg fra Yuito Suzuki, og dernæst var det en farlig flugter fra distancen fra Sean Klaiber, som blev godt afværget af Vincent Müller.

Til anden halvleg blev John Iredale indskiftet i stedet for Kasper Davidsen, og halvandet minut efter pausen fik Melker Widell en god mulighed efter selv at have erobret bolden, men svenskerens afslutning sad i handskerne på Patrick Pentz.

Minuttet senere gik en ny afslutning fra Melker Widell forbi fra distancen, og fem minutter efter pausen var indskiftede John Iredale tæt på en reducering, da Andres Jasson sendte et hårdt indlæg ind til den frie, australske angriber, som desværre styrede kuglen forbi.

Forbi gik også et forsøg fra Filip Bundgaard minuttet senere, inden Vincent Müller reddede et forsøg fra Mathias Kvistgaarden, før Filip Bundgaard i 56. minut scorede sit andet mål i kampen, da han i forlængelse af et indkast tæt på AaB-feltet sparkede bolden ind ved fjerneste stolpe til 3-0.

Efter 3-0-målet blev Nicklas Helenius og Nóel Atli Arnórsson indskiftet i stedet for Mylian Jimenez og Kasper Jørgensen. Kort efter fik Oliver Ross efter en god førsteberøring en afslutning i Brøndby-feltet blokeret til et hjørnespark, som Oumar Diakhité ikke fik ordentligt træf på.

Den senegalesiske midtstopper måtte i 66. minut kaste sig ned i en blokade for at afværge at hattrick fra Filip Bundgaard, og i 67. minut var det så Clement Bischoff, der efter en god dribling var tæt på en scoring, men Vincent Müller diskede op med en god fodparade.

I 72. minut blev Mads Bomholt sendt i aktion i stedet for Oliver Ross. En håndfuld minutter senere headede Sebastian Otoa et indlæg over mål, og ti minutter før tid fik Andres Jasson så en afslutning reddet af en fodparade.

I 86. minut erstattede Amar Diagne Melker Widell, men i 90. minut var det en af Brøndby I.F.'s indskiftere, Mathias Greve, som steg til vejrs og pandede gæsterne på 4-0, der også blev slutresultatet.

Nederlaget betyder, at vi efter de første fem runder ligger på ottendepladsen med seks point.

Vores næste 3F Superligakamp spilles allerede på fredag, hvor vi hjemme på Aalborg Portland Park tager imod AGF kl. 19.00. Køb billetter på www.billet.aabsport.dk.

Matchfacts - 3F Superligaen, grundspil, 4. spillerunde

AaB-Brøndby I.F. 0-4 (0-2)
33. min 0-1 Mathias Kvistgaarden, 36. min 0-2 Filip Bundgaard, 56. min 0-3 Filip Bundgaard, 90. min 0-4 Mathias Greve
Advarsler AaB: Mylian Jimenez (21), Kasper Davidsen (22)
Advarsler Brøndby I.F.: Filip Bundgaard (53)
11.723 tilskuere på Aalborg Portland Park.

AaB (4-3-3): Vincent Müller, Kasper Jørgensen (60: Nóel Atli Arnórsson), Oumar Diakhité, Lars Kramer, Sebastian Otoa, Kasper Davidsen (46: John Iredale), Mylian Jimenez (60: Nicklas Helenius), Andres Jasson, Mathias Jørgensen, Oliver Ross (72: Mads Bomholt), Melker Widell (86: Amar Diagne).

Brøndby I.F. (3-4-3): Patrick Pentz, Sean Klaiber, Frederik Alves, Jacob Rasmussen, Sebastian Sebulonsen, Noah Nartey (85: Josip Radosevic), Daniel Wass, Clement Bischoff (69: Mathias Greve), Yuito Suzuki (85: Oscar Schwartau), Mathias Kvistgaarden (80: Ohi Omoijuanfo), Filip Bundgaard (69: Marko Divkovic).

Dommer: Jakob Sundberg

Menno van Dam før udsolgt brag mod Brøndby I.F.

17. august 2024 kl. 11:44 af Rasmus Estrup

Søndag kl. 18.00 får vi besøg af Brøndby I.F. i femte runde af 3F Superligaen på et fuldstændig udsolgt Aalborg Portland Park.

Forud for kampen står vi efter fire runder med seks point, mens søndagens gæster har syv point på kontoen.

Cheftræner Menno van Dam kigger i dette interview frem mod søndagskampen på Aalborg Portland Park, og vi opfordrer alle fans til at komme i god tid.

Fanzonen åbner kl. 15.30 og dørene til tribunerne åbner kl. 16.30, så søg gerne mod indgangene allerede der.

For hver tilskuer til alle 3F Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park i efteråret donerer AaB og Arbejdernes Landsbank i fællesskab 2 kr. til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2024 går ubeskåret til Wintherhjælpen. Efter den første hjemmekamp i sæsonen lyder donationen indtil videre på 18.878 kr.

Har du ikke fået billet til kampen i morgen, kan opgøret ses på TV3+ med optakt fra kl. 17.00. Ligeledes kan kampen følges i radioens P4.

Widell: Jeg glæder mig helt vildt

16. august 2024 kl. 16:31 af Rasmus Estrup

Hver eneste billet til søndagsbraget mod Brøndby I.F. er solgt, så der bliver fuldt hus på Aalborg Portland Park på søndag.

Det er noget, viceanfører Melker Widell ser utrolig meget frem til.

- Det er megafedt. Vi plejer at få rigtig god opbakning fra mange fans både på hjemmebane og udebane, men jeg glæder mig helt vildt til, at vi får fuldt hus på søndag. Det bliver rigtig sjovt, siger svenskeren.

Selvom han i foråret også oplevede flere end 10.000 tilskuere på Aalborg Portland Park i NordicBet Ligaen, så har stemningen i begyndelsen af denne sæson taget et skridt op, mener svenskeren.

- Jeg synes, at stemningen i sidste sæson var virkelig, virkelig god. Men allerede i de første kampe i denne sæson kan man mærke en anden nerve hos fansene. Man mærker lidt mere energi fra tribunerne, hvis vi får et hjørnespark, vinder en tackling eller vores målmand har en god redning. Og det giver os spillere meget.

- Først og fremmest giver det os den fordel, at vores modstandere får en følelse af, at de er oppe imod flere end bare os 11 spillere på banen, fordi vi har en 12. mand med på tribunen. Og så betyder det selvfølgelig også, at det bliver sjovere og nemmere for os at gøre det godt, når vi mærker den stemning, siger vores nummer otte.

Han og holdkammeraterne har til denne sæson arbejdet på en ny spillestil, som også skal vise sig søndag aften kl. 18.00 mod Brøndby I.F.

- Det bliver selvfølgelig en svær opgave. Vi møder et godt hold, men vi tror fuldt og fast på vores spillestil, og vi skal prøve at komme med det samme udtryk, som vi er kommet i de første kampe. Vi skal spille fremad, presse højt, erobre bolden højt og få fansene med os.

- Det er også en spillestil, der passer mig rigtig godt. Jeg prøver altid at spille med meget energi og vise, at jeg vil kæmpe for logoet på brystet, og det gælder også på søndag, siger Melker Widell.

Kampstart på søndag er kl. 18.00, og har man ikke fået billet, kan opgøret ses på TV3+ og Viaplay med optakt fra kl. 17.00, ligesom det kan høres i radioens P4.