Würtz vil forfølge et nyt spor

9. april 2024 kl. 10:30 af Brian Andersen

Rasmus Würtz har bortset fra et par korte afstikkere til FC København og Vejle Boldklub (2007-2009) været en del af AaB siden 2002, hvor han skiftede fra barndomsklubben Skive I.K., og siden AaB-ikonet for snart fem år siden stoppede sin aktive karriere, har han været tilknyttet AaB i forskellige roller og altså senest som transitionstræner.

AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier udtaler:

- Vi har været og er særdeles glade for at have Rasmus som transitionstræner, og vi er ærgerlige over hans beslutning, men omvendt har vi også stor respekt for, at han og familien ønsker at prioritere anderledes.

- Med sine både menneskelige og faglige egenskaber har Rasmus været et vigtigt link i transitionen af de unge spillere, og han har bidraget med indsigt, ihærdighed og loyalitet, siger Ole Jan Kappmeier.

- I AaB er Rasmus Würtz en legende, og vi ønsker ham alt det bedste fremover, og hvem ved, om Rasmus igen en dag vender tilbage til AaB, hvor han altid vil være velkommen, lyder det fra Ole Jan Kappmeier.

Rasmus Würtz, der som spiller opnåede 487 officielle kampe for AaB, hvilket er næstflest i klubbens historie, fortæller om sin beslutning:

- Det har krævet lange og grundige overvejelser at nå frem til beslutningen, men jeg og vi som familie er nået frem til, at vi gerne vil forsøge at skabe os en ny hverdag.

- Det har selvfølgelig ikke været let at nå frem til at forlade AaB, for jeg er stadig utrolig glad for mit arbejde og den rolle, jeg har i klubben i dag. AaB er min klub, og der er ingen tvivl om, at det er vemodigt at sige farvel, men skal jeg og familien prøve noget andet, så skulle det være nu, forklarer Rasmus Würtz.

Tags på denne nyhed

Alle mand til Hobro!

8. april 2024 kl. 12:30 af Rasmus Estrup

Navn: DS Arena 
Kapacitet: 10.700 
Kapacitet i udebaneafsnittet: 1.300 
Placering udebaneafsnit: Udebaneafsnittet er placeret på endetribunen PAJO-BOLTE TRIBUNEN 

Billetter: 
Voksen 110 kr.  
Barn (under 16 år) 70 kr. 
Pensionist (+65 år) 70 kr.  

Køb billetter til kampen her: https://shop.hikfodbold.dk/kampe_2023_2024/hob_aab1 

Hobro I.K. opfordrer gæster til at købe billetter i forsalg online på ovenstående link for at undgå kø på kampdagen.

Hvis der ikke er udsolgt på kampdagen, kan billetter købes i billetboden ved gæsteafsnittet. 

Du behøver ikke printe din billet ud, hvis du har din billet på en smartphone, da den kan scannes herpå. Du skal blot huske at have strøm på telefonen og en intakt skærm. Det er den enkelte tilskuers eget ansvar, at billetten kan scannes.  

Kørestolsbrugere: 
Fans, som er gangbesværede og/eller bruger kørestol/rollator, tilbydes plads enten i den nederste del af udebaneafsnittet eller til venstre for afsnittet. Man vil med fordel kunne sende en e-mail tilsikkerhedschef@hikfodbold.dksenest to dage inden kampen for dialog.  

Transport til og fra Hobro 

Fælles: 
ASC arrangerer bustur for både medlemmer og ikke-medlemmer af foreningen. Læs mere på www.aabsupportclub.dk  

Kør selv: 
Adressen til DS Arena er Amerikavej 9A, 9500 Hobro.  

Parkeringsforhold: 
Der er P-plads ved gæsteafsnittet både for busser og personbiler. 

Offentlig transport: 
Benytter du offentlig transport stopper toget på Hobro station. Herfra er der 40-45 minutters gang gennem byen. Ellers kan man tage Bus 2 mod Hobro Busterminal, dernæst skifter du til Bus 1 mod Kirketoften, hvor du står af ved Hobro Idrætscenter

Mad og drikke:
Der kan betales med kontanter, dankort og MobilePay. 
- Fadøl 40 kr.
- Fadøl (5 stk)
175 kr.
- Sodavand
15 kr.
- Sportscola
20 kr.
- Kildevand
15 kr.
- Kaffe
15 kr.
- Kakao
15 kr.
- Stadionplatte 50 kr.
- Fransk hotdog
30 kr.

Tifo og flag: 
Herunder følger en liste over materialer, der ikke behøver forhåndsgodkendelser:  
- Små flag  
- Megasize (3x3 meter) 
- Trommer  
- Megafoner  
- Bannere op til 1,5 meter 

Derudover materialer, der er nødvendige for at hænge tifo/bannere/etc. op. Dette glæder gaffatape, strips, malertape, ekstra batterier, etc. Der tillades ikke brug af creperuller eller konfetti på DS Arena. 

Vi takker alle AaB-fans for støtten til Hele Nordjyllands Hold på udebane.

Tags på denne nyhed

Akademinederlag mod Brøndby I.F.

8. april 2024 kl. 11:28 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB-Brøndby I.F. 2-4

Trods en rigtig god nordjysk start endte det desværre med et nederlag på hjemmebane mod Brøndby I.F. i U/19 Ligaen i lørdags.

AaB’erne havde skiftet formation til kampen, og det gav med det samme et spillemæssigt overtag, som udmøntede sig i to hurtige scoringer.

I opgørets femte minut bragte Mads Mochau AaB foran på et oplæg af Emil Nymann efter et godt angreb, og blot to minutter senere blev endnu et velspillet angreb udnyttet til en fordobling af føringen, da Mads Mochau denne gang assisterede Amar Diagne, som gjorde det til 2-0.

AaB fortsatte med at spille sig igennem gæsternes defensiv, og det blev også til en afslutning på overliggeren, inden gæsterne i 19. minut reducerede til pausestillingen 2-1 på en omstilling.

Trods reduceringen fortsatte AaB de gode takter og følte sig også snydt for et straffespark, men i 58. minut blev Amar Diagne udvist, da han modtog sit andet gule kort. 

Selvom AaB’erne i undertal prøvede at stå imod og også fik skabt chancer, førte gæsternes overtal til en udligning en håndfuld minutter senere og et Brøndby-føringsmål til 3-2 i 67. minut.

Igen lykkedes vores U/19-hold herefter med at tilspille sig flere muligheder for at udligne. Desværre faldt udligningen ikke, og i stedet lukkede Brøndby I.F. kampen med 4-2-scoringen fem minutter før tid.

- Det var virkelig et hårdt nederlag, for overordnet set spillede vi en fantastisk kamp, indtil vi blev ramt af et rødt kort til Amar Diagne, der ellers havde gang i en rigtig, rigtig god præstation, siger U/19 Ligatræner Peter Løvenkrands.

- Fra start reagerede spillerne rigtig godt på vores formationsændring, hvilket betød, at vi fik skabt masser af plads på kanterne, og vi spillede os igennem til nogle rigtig flotte scoringer. Vi burde også have været foran 3-0. På baggrund af det er det også rigtig ærgerligt at stå tilbage uden point, når vi leverede så stærk en indsats mod Brøndby I.F., der ligger på U/19 Ligaens andenplads og viste deres styrker, da de kom i overtal, siger Peter Løvenkrands.

U/19 Ligaholdet spiller næste ligakamp på lørdag ude mod Randers Freja FC. Allerede på onsdag skal holdet dog i aktion i pokalturneringen, når AGF kommer på besøg kl. 15.00.

U/17 Ligaen: AaB-Brøndby I.F. 1-3
Heller ikke i U/17 Ligaen blev det til point i weekendens opgør hjemme mod Brøndby I.F., der kunne tage hjem med en sejr på 3-1.

Vores U/17 Ligamandskab lagde ellers bedst ud, og efter fem minutter sparkede Valdemar Møller AaB i front med 1-0 på et straffespark.

Herefter fortsatte AaB-drengene med at skabe flere store chancer, men scoringerne udeblev, og i stedet udlignede Brøndby I.F. på et hjørnespark, der blev headet i nettet tæt under mål.

Lige inden pausen gjorde gæsterne det også til 2-1 i forlængelse af en dødbold.

Tidligt i anden halvleg blev AaB’s Mads Samson udvist, og efter 72 minutter udbyggede Brøndby I.F. føringen til slutresultatet 3-1.

- Det var en meget lige kamp på et højt niveau. Vi var bedst i indledningen, og burde havde ført mere end 1-0, men i stedet slog Brøndby I.F. til to gange inden pausen, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- Vi skal nu tage de gode ting fra kampen med videre, og så skal vi arbejde på at begå færre fejl og være mere skarpe i felterne. Havde vi været skarpere i begge ender i lørdags, havde vi vundet kampen, siger Theis Larsen.

U/17 Ligaholdet spiller næste U/17 Ligakamp på lørdag på udebane mod Randers Freja FC, mens der også for deres vedkommende allerede onsdag venter en pokalkamp på udebane mod Viborg F.F.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Vendsyssel F.F.-AaB 2-2

8. april 2024 kl. 06:42 af Rasmus Estrup

Søndag eftermiddag spillede vi foran 1.400 AaB-fans i udebaneafsnittet uafgjort med Vendsyssel F.F., da det nordjyske lokalopgør endte 2-2. 

Hjemmeholdet kom tidligt foran, da Omar Jebali i i to omgange headede på kassen fra tæt hold. Mens Rody de Boer flot reddede første afslutning, gik returbolden i nettet til 1-0. 

I opgørets 12. minut udlignede Oliver Ross, da Melker Widell smed et præcist indlæg ind mod bagerste stolpe, hvor den unge angriber frit kunne styre kuglen i nettet. 

Tre minutter senere ramte Vendsyssel F.F.'s Carl Lang træværket på et flot langskud, og efter 24 minutter kunne Younes Bakiz så fuldende et flot AaB-angreb, der gik via Mads Bomholt, Melker Widell og Mathias Jørgensens, inden Younes Bakiz sparkede 2-1-scoringen i nettet. 

Tre minutter efter pausen udlignede Rasmus Thellufsen til 2-2 på et hovedstød, og 13 minutter inde i anden halvleg fik Oliver Ross sit andet gule kort - og dermed en udvisning - da dommeren vurderede, at Oliver Ross filmede, da han gik i græsset i Vendsyssel-feltet. 

Trods mere end en halv time i undertal bød kampen ikke på flere scoringer, og dermed sluttede det 2-2.

Resultatet betyder, at vi ligger på førstepladsen i NordicBet Ligaen med 55 point, hvilket er tre flere end Sønderjyske på andenpladsen og 17 flere end FC Fredericia på tredjepladsen. 

Næste kamp spilles på fredag, hvor der på udebane mod Hobro I.K. venter et nyt nordjysk lokalopgør. 

Du kan købe billetter til næste hjemmekamp, der spilles søndag 21. april kl. 15.00 mod Kolding I.F. på www.billet.aabsport.dk.

Tags på denne nyhed

Uafgjort i Hjørring

7. april 2024 kl. 16:54 af Rasmus Estrup

Foran et fyldt udebaneafsnit med 1.400 AaB-fans spillede vi søndag eftermiddag 2-2. Hjemmeholdet kom tidligt foran ved Osam Jebali, men scoringer af Oliver Ross og Younes Bakiz sikrede en pauseføring på 2-1. Vendsyssel F.F. udlignede til 2-2 ved Rasmus Thellufsen kort efter pausen. Selvom Oliver Ross fik rødt kort i 58. minut holdt vi stand og ligger fortsat på førstepladsen i NordicBet Ligaen. 

Det var hjemmeholdet, der kom bedst fra start med opgørets første par afslutninger med et hovedstød fra Ayo Simon Okosun, som sad lige på Rody de Boer, og så et skud i sidenettet fra vores tidligere spiller, Frederik Børsting, efter fem minutter. 

Efter syv minutter kunne Vendsyssel F.F. bringe sig foran med 1-0, da en anden tidligere AaB'er, Rasmus Thellufsen, slog et kantfrispark ind i panden på Omar Jebali. I første omgang hev Rody de Boer ellers en klasseredning frem, men returbolden var Omar Jebali først over, og fra tæt hold fik han prikket kuglen over stregen. 

Vi svarede dog igen kort efter, da vi for første gang var oppe omkring Vendsyssel-feltet. Efter et par gode kombinationer i venstresiden slog Melker Widell et perfekt indlæg ind mod bagerste stolpe, hvor Oliver Ross fik kastet sig frem og udlignet til 1-1. 

Straks efter var Oliver Ross igen i afslutterens rolle efter et opspil i venstre. Denne gang endte afslutningen over mål. 

Et kvarter inde i kampen sendte Carl Lange et fremragende langskud mod mål, men kuglen prellede af på træværket nær fjerneste målhjørne. Tre minutter senere var hjemmeholdet igen på færde i AaB-feltet, men i sidste ende fik Kasper Jørgensen afværget faren. 

Efter 24 minutter kunne vi gennem et godt opspil bringe os i front. Mads Bomholt fandt Melker Widell, som sendte Mathias Jørgensen afsted på højreflanken. Ved kanten af feltet slog han bolden på tværs til Younes Bakiz, som i udkanten af feltet sikkert sparkede bolden fladt i kassen ved fjerneste opstander til en AaB-føring på 2-1. 

Et kvarter senere fik Younes Bakiz efter en elegant dribling en spids afslutning blokeret til hjørne. Dette endte med en nedfaldsbold til Melker Widell, som bragede bolden langt over. 

I modsatte ende førte for nonchalant spil i AaB-defensiven til et langskud fra Frederik Børsting, som sigtede mod et frit mål. Men afslutning fra vores tidligere spiller var upræcis, og Rody de Boer kunne uden problemer gribe kuglen, inden den ville have passeret baglinjen. Dermed lød pausecifrene på en 2-1-føring til os. 

Anden halvleg var dog blot fire minutter gammel, før Vendsyssel F.F. fik bragt balance i stillingen, da hjemmeholdet efter flere indlæg holdt fast i kuglen omkring feltet, og Mathias Haarup til sidst slog bolden på tværs til Rasmus Thellufsen, som stangede 2-2-scoringen i nettet. 

13 minutter inde i anden halvleg modtog Oliver Ross sin anden advarsel i kampen, da dommeren vurderede, at Oliver Ross smed sig i feltet. Dermed blev vi reduceret til 10 spillere for resten af kampen. En håndfuld minutter senere blev Jakob Ahlmann udskiftet med Diego Caballo. 

Selvom Vendsyssel F.F. efter udvisningen havde bolden meget, førte det i første omgang ikke store muligheder med sig, og i 74. minut blev Melker Widell og Younes Bakiz erstattet af Daniel Ask og Jubril Adedeji. 

Kort efter fik hjemmeholdet en afslutning fra kanten af feltet blokeret, hvorefter spillet gik i modsatte retning. Her trykkede Mathias Jørgensen af fra distancen, men Oscar Linnér reddede flot forsøget. To minutter senere var Mathias Jørgensen igen på spil, men denne gang blev han tacklet i afslutningsmomentet. 

Ti minutter før tid var det så hjemmeholdets Lucas Jensen, der driblede sig vej til en afslutning på kanten af feltet, men forsøget gik over Rody de Boers mål. 

I 83. minut blev vores to sidste udskiftninger foretaget, da Richard Odada og Sebastian Otoa blev sendt på banen i stedet for Mads Bomholt og Kasper Jørgensen. 

Tillægstiden bød kun på en enkelt spids afslutning fra Mathias Jørgensen, som endte hos Oscar Linnér. 

2-2 blev dermed resultatet, hvilket betyder, at vi ligger på førstepladsen i NordicBet Ligaen med 55 point, hvilket er tre flere end Sønderjyske på andenpladsen og 17 flere end FC Fredericia på tredjepladsen. 

Vores næste kamp i NordicBet Ligaen er også et nordjysk udebaneopgør, da vi på fredag kl. 18.30 gæster Hobro I.K. på DS Arena. 

Næste hjemmekamp spilles søndag 21. april kl. 15.00 mod Kolding I.F. Køb billetter til kampen her. 

Matchfacts - NordicBet Ligaen, oprykningsspil, 24. spillerunde

Vendsyssel F.F.-AaB 2-2 (1-2)
8. min 1-0 Omar Jebali, 12. min 1-1 Oliver Ross, 25. min 1-2 Younes Bakiz, 49. min 2-2 Rasmus Thellufsen 
Advarsler Vendsyssel F.F.: Philip Rejnhold (41), Oscar Linnér (48), Victor Mpindi Ekani (69), Omar Jebali (87)
Advarsler AaB: Rody de Boer (18), Younes Bakiz (20), Oliver Ross (48), Oliver Ross (58), Mads Bomholt (66), Kasper Jørgensen (78)
Udvisning AaB: Oliver Ross (58)
3.807 tilskuere på Nord Energi Arena

Vendsyssel F.F. (4-2-3-1): Oscar Linnér, Mathias Haarup (67: Oscar Buch), Mads Greve, Omar Jebali, Philip Rejnhold (60: Rune Frantsen), Ayo Simon Okosun, Victor Mpindi Ekani (78: Gustav Dahl), Lucas Jensen, Rasmus Thellufsen (60: Oskar Øhlenschlæger), Frederik Børsting, Carl Lange.  

AaB (4-3-3): Rody de Boer, Kasper Jørgensen (83: Sebastian Otoa), Rasmus Thelander, Nóel Atli Arnórrson, Jakob Ahlmann (64: Diego Caballo), Melker Widell (74: Daniel Ask), Malthe Højholt, Mads Bomholt (83: Richard Odada), Mathias Jørgensen, Oliver Ross, Younes Bakiz (74: Jubril Adedeji). 

Dommer: Mikkel Redder

Tags på denne nyhed
'