Billetsalget er i gang til AaB-FC Fredericia

18. april 2024 kl. 10:00 af Rasmus Estrup

Siden tirsdag kl. 10.00 har vores billetabonnenter haft førsteret på billetter til sæsonens næstsidste hjemmekamp mod FC Fredericia 17. maj kl. 19.00, og nu er billetsalget åbent for alle på www.billet.aabsport.dk. 

Her kan du også gøre som flere end 7.500 andre AaB-fans og købe billetter til næste vigtige hjemmekamp, der spilles på søndag kl. 15.00 mod Kolding I.F., ligesom du også kan købe billetter til lokalopgøret mod Hobro I.K. søndag 5. maj kl. 15.00. Find billetterne på www.billet.aabsport.dk. 

AaB og Arbejdernes Landsbank donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til alle NordicBet Ligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2024 går ubeskåret til De Frivillige på Aalborg Universitetshospital, som efter forårets tre første hjemmekampe allerede er sikret en donation på præcis 42.046 kr.

Via Hele Nordjyllands Håndsrækning har AaB siden 2015 uddelt flere end 1,7 mio. kr. til gode formål i Region Nordjylland.

Tags på denne nyhed

U/15-sejr og U/17-nederlag i Farum

18. april 2024 kl. 09:10 af Rasmus Estrup

U/17 Ligaen: FC Nordsjælland-AaB 3-1
Onsdag gæstede vores U/17 Ligamandskab FC Nordsjælland, og opgøret endte med et nederlag på 3-1.

Allerede i første minut bragte hjemmeholdet sig foran efter en opspilsfejl i AaB-defensiven, og 33 minutter inde i kampen blev FC Nordsjællands føring fordoblet til pausestillingen 2-0.

20 minutter før tid fik FC Nordsjælland tilkendt et straffespark, men Bertil Grønkjær reddede forsøget fra pletten. Desværre røg riposten direkte ud til sparkeren, som denne gang fandt vej til nettet og udbyggede til 3-0.

En håndfuld minutter senere reducerede Valdemar Møller til 3-1 på flot vis, da Marcus Bonde lobbede bolden videre til Valdemar Møller, som satte kampens sidste scoring i kassen.

- Vi fik en rigtig dårlig start på en langt hen ad vejen ellers lige kamp. Men FC Nordsjælland var bare skarpere end os i nogle nøglemomenter, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- Vi havde mange optræk til chancer, men vi manglede ofte den sidste kvalitet i de afgørende afleveringer, og det var kendetegnet for kampen, at vi generelt manglede kvalitet. Og så indkasserede vi igen tre mål efter omstillinger. Det skal vi have rettet op på, for det er ganske enkelt bare for mange, siger Theis Larsen.

Vores U/17 Ligahold ligger i skrivende stund på sjettepladsen med 31 point efter 18 kampe. Sæsonens 19. U/17 Ligakamp spilles på lørdag kl. 15.15 på Hornevej mod AGF. 

U/15 Ligaen: Farum Boldklub-AaB 1-3
I U/15 Ligaen var cifrene byttet om, da vores U/15-hold gæstede FC Nordsjællands U/15-hold, Farum Boldklub.

Kort før pausen kunne nordjyderne bringe sig foran, da Ozair Ahadi headede et hjørnespark fra Magnus Bak i kassen til en pauseføring på 1-0.

Fire minutter inde i anden halvleg fik Farum Boldklub dog udlignet til 1-1 efter en opspilsfejl i AaB-defensiven, men ca. ti minutter senere kom vores U/15 Ligahold foran på ny. Abdinasir Abdullahi fandt Amar Hadzajlija, som fra kanten af feltet tog bolden med sig og sparkede den i nettet til 2-1.

Efter scoringen fik hjemmeholdet lagt et tryk, men i 83. minut lukkede vores U/15 Ligahold kampen, da Daryosh Popalzai lagde en dybdebold til Saalman Cabdi Hassan, som vippede læderet over målmanden til slutresultatet 3-1.

Sejren betyder, at U/15 Ligaholdet overtager tredjepladsen i U/15 Ligaen med 35 point efter 18 kampe.

Næste U/15 Ligakamp spilles på lørdag på hjemmebane mod AGF kl. 13.00.

Tags på denne nyhed

Bakiz: Vi vil dominere med bolden

17. april 2024 kl. 14:41 af Rasmus Estrup

Efter to udekampe i træk mod Vendsyssel F.F. og Hobro I.K., hvor der i begge tilfælde var udsolgte udebaneafsnit med plads til henholdsvis 1.400 og 1.300 AaB-fans, er vi søndag tilbage på Aalborg Portland Park. Kolding I.F. kommer nemlig på besøg i endnu en vigtig kamp i NordicBet Ligaens oprykningsspil.

- Hele sæsonen har opbakningen været fremragende, og at mærke opbakningen fra helt fyldte udebaneafsnit til de to seneste kampe har været fuldstændig fantastisk. Så selv når vi ikke spiller hjemme på Aalborg Portland Park, så føles det mange steder, som om vi er på hjemmebane på grund af vores fans, siger Younes Bakiz. 

Sæsonens to tidligere møder med Kolding I.F. er endt med to nordjyske sejre på henholdsvis 3-1 og 1-0 efter to langt hen ad vejen jævnbyrdige kampe, og Kolding I.F. ligger i skrivende stund på tredjepladsen i NordicBet Ligaen med 17 point færre end os. Dermed kan vi med en sejr på søndag tage et vigtigt skridt i oprykningsspillet.  

- Kolding I.F. er meget afklaret med, hvad de vil. For at ødelægge det skal vi gå ud at tage teten. Vi skal spille dominere på bolden, og så skal vi matche dem på det, de gerne vil. Lykkes vi med det, så skulle der også meget gerne være tre point på søndag, siger Younes Bakiz.

Han ser også meget gerne, at fredagens sene nederlag med to indkasserede scoringer i tillægstiden bliver revancheret.

- Vi har sæsonen igennem fået gode resultater og opbygget en vinderkultur, og så gør det ekstra ondt at få et nederlag. Derfor vil vi ekstra gerne vise os selv og fansene, at det ikke gentager sig. Vores vinderkultur skal vise sig igen på søndag, og så skal vi spillemæssigt også vise, hvad vi er lavet af, siger Younes Bakiz.

Billetter til søndagskampen mod Kolding I.F. kan købes på www.billet.aabsport.dk eller i billethusene på Aalborg Portland Park på søndag fra kl. 13.30. Fanzonen åbner kl. 12.30 på søndag. 

Tags på denne nyhed

AaB forlænger med Diagne til 2028

17. april 2024 kl. 09:30 af Rasmus Estrup

Amar Diagne kom ved årsskiftet til AaB Akademiet fra FC København, og siden har han været en del af transitionsgruppen med spillere, der er fast tilknyttet AaB Akademiet og indimellem træner med førsteholdet.

Foruden flere optrædener i U/19 Ligaen har offensivspilleren, der er førsteårs U/19-spiller, også været på bænken til to af forårets NordicBet Ligakampe mod henholdsvis Sønderjyske og Vendsyssel F.F.

Sportsdirektør Ole Jan Kappmeier udtaler:

- Amar er en talentfuld spiller, som har gjort et godt indtryk, siden han kom til AaB Akademiet i begyndelsen af året. Det gælder både i hans præstationer til træning på akademiet, kampe for U/19 Ligaholdet og på træningsbanen med førsteholdet, hvilket også har ført til, at han allerede to gange har været med i kamptruppen for NordicBet Ligaholdet.

- Amar er teknisk dygtig, har en god fart og er meget effektiv med sit temposkifte. Med sin personlighed og mentalitet kan han også være med at ændre udtrykket i en kamp, og nu gælder det for ham om at fortsætte sin udvikling i de kommende år, siger Ole Jan Kappmeier.

I første omgang fortsætter Amar Diagne som en del af transitionsgruppen, der blandt andre også omfatter Mads Bomholt, Nóel Atli Arnórsson, Kasper Davidsen, Anders Noshe og Bertil Grønkjær, som fik forlænget sine aftaler med AaB tidligere på sæsonen.

AaB sælger Hiljemark til IF Elfsborg

16. april 2024 kl. 14:00 af Brian Andersen

Oscar Hiljemark overtog i marts 2023 permanent cheftrænerposten i AaB, og i alt har den 31-årige svensker stået i spidsen for AaB i 45 officielle kampe.

Forinden havde han siden sit karrierestop som spiller i sommeren 2021 haft rollen som assistenttræner i AaB. Oscar Hiljemark kom til AaB fra Dynamo Moskva.

Det var i netop IF Elfsborg, at Oscar Hiljemark fik sit gennembrud som spiller og var med til at vinde det svenske mesterskab i 2012.

For AaB blev det til 11 officielle kampe og en enkelt scoring, inden overgangen til trænerrollen.

Sportsdirektør Ole Jan Kappmeier udtaler:

- Vi forlængede i maj 2023 aftalen med Oscar Hiljemark, fordi vi ser ham som et stort trænertalent, og det er kun naturligt, at der især i Sverige har været opmærksomhed omkring Oscars udvikling og trænerkvaliteter.

- Oscar overtog rollen på et særdeles kritisk tidspunkt, men alligevel var vi få marginaler fra at redde os i sidste sæson. I denne sæsons 25 ligakampe har Oscar resultatmæssigt sammen med den øvrige stab og spillertruppen til fulde løst opgaven med en flot pointhøst, og vi er tilfredse med, hvor vi står i dag, fortæller Ole Jan Kappmeier.

- Derfor havde vi heller ikke forestillet os, at vi skulle skifte cheftræner nu, men efter Elfsborgs henvendelse og Oscars ønske er vi efterfølgende blevet enige om betingelserne om en transfer, hvorfor vi har valgt at indgå en aftale, forklarer Ole Jan Kappmeier.

- Vi vil gerne takke Oscar for en dedikeret indsats for AaB, og vi ønsker ham det allerbedste fremover. Samtidig er vi trygge ved, at vores dygtige assistenttræner Mathias Haugaasen foreløbig står i spidsen for holdet, ligesom vi naturligvis har igangsæt processen omkring en rekruttering af ny cheftræner, slutter Ole Jan Kappmeier.

Oscar Hiljemark supplerer:

- Selvom jeg har haft tre et halvt meget omskiftelige år i AaB og Aalborg, så har familien og jeg været enormt glade for at være her.

- Vi kom til Aalborg, mens Covid-19 var på sit højeste (oktober 2020, red.), og dernæst skete mit karrierestop som spiller, inden jeg så blev først assistenttræner og siden cheftræner, og jeg vil være evigt taknemmelig for, at AaB på den måde hjalp mig videre og gav mig chancen som træner, siger Oscar Hiljemark.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg har store ambitioner og ønsker at kæmpe med om titler og spille i Europa, og den del kan min nye klub tilbyde mig med det samme, og jeg synes, at jeg efterlader AaB et godt sted, tilføjer Oscar Hiljemark.

- Jeg vil takke fansene for opbakningen og takke spillerne, staben og alle i AaB for en intens og lærerig periode sammen, og jeg vil altid følge klubben tæt, lyder det fra Oscar Hiljemark.

Som nævnt vil assistenttræner Mathias Haugaasen indtil videre varetage cheftrænerrollen.

Tags på denne nyhed
'