Akademispiller er på U/16 Future-landsholdet

17. september 2023 kl. 07:53 af Rasmus Estrup

I slutningen af august var Christian Steensgaard Eriksen fra AaB Akademiet med på en træningssamling for U/16 Future-landsholdet, og nu er AaB-talentet udtaget til Future-landsholdets to kommende venskabskampe. 

3. oktober spiller Danmarks U/16 Future-landshold mod Belgien i Varde, og to dage senere mødes de to nationer i Billund. 

U/16 Future-landsholdet er for spillere, der typisk ikke er kommet i vækstspurt og derfor kan være overmatchet i træning og kampe med spillere i samme årgang.  

Prica og Allentoft på tavlen i Viborg

16. september 2023 kl. 16:12 af Brian Andersen

En række spillere fra førsteholdstruppen, heriblandt Lucas Andersen, Jakob Ahlmann, Tim Prica, Pedro Ferreira og Emmanuel Toku, var alle på banen i opgørets første 45 minutter, mens Rody de Boer og Jeppe Pedersen spillede hele kampen.

Og med AaB-briller var første halvleg på Energi Viborg Arena også ganske opløftende med fine spillemæssige momenter og en klar overvægt i chancer, og godt midtvejs i halvlegen blev det fortjent 1-0, da Lucas Andersen med en nydelig pasning sendt Tim Prica alene igennem, hvilket den svenske angriber benyttede til at runde keeperen og fra en lidt spids vinkel sende læderet i netmaskerne.

Selvom der var gode muligheder til blandt andre Emmanuel Toku, Lucas Andersen og Tim Prica, så blev det ved en etmålsføring ved pausen mod et også navnestærkt Viborg F.F.-mandskab.

Qua den store profilmæssige udskiftning i pausen, så skiftede momentum ikke overraskende i det meste af anden halvleg, selvom AaB’s spillere fra akademiet stort set alle gjorde en god figur og i flere omgange tilspillede sig chancer.

Det var dog hjemmeholdets Alassana Jatta, der midtvejs i anden halvleg fik scoret til 1-1, og i fortsættelsen forblev dysten en chancerig affære.

Med to minutter igen troede AaB, at sejren blev sikret, da Patrick Allentoft stjal bolden fra Jakob Bonde på kanten af straffesparksfeltet og prikkede bolden forbi målmanden, men i tillægstiden fik den tidligere AaB’er Anosike Ementa på en returbold tæt under mål skaffet 2-2 til værterne.

Men alt i alt 90 gode og lærerige minutter i Viborg.

Tags på denne nyhed

Udekamp mod Viborg F.F. i Future Cup

16. september 2023 kl. 09:28 af Rasmus Estrup

AaB spiller i dag sæsonens anden kamp i Future Cup, når AaB kl. 13.00 møder Viborg F.F. på Energi Viborg Arena. 

Sæsonens første Future Cup-opgør blev vundet med 3-0 over Silkeborg I.F., og følgende mandskab skal forsøge at følge op på det resultat i dag:

Rody de Boer, Max Vartuli, Jakob Ahlmann, Lucas Andersen, Pedro Ferreira, Tim Prica, Emmanuel Toku, Jeppe Pedersen, Mads Bomholt, Noel Atli Arnorsson, Sebastian Stahlfest, Kasper Davidsen, Eugene Amankwah, Patrick Allentoft, Emil Nymann, Jacob Buus, Malthe Kjølby og Nikolai Veilbæk Andersen.

Dagens kamp kan ses på Energi Viborg Arena, der ligger på Stadion Allé 7, 8800 Viborg. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sønderjyske-AaB 1-1

16. september 2023 kl. 07:10 af Rasmus Estrup

AaB spillede i går 1-1 på udebane mod Sønderjyske i topkampen i NordicBet Ligaen. 

I en chancefattig første halvleg fik AaB en scoring af Younes Bakiz annulleret for offside, inden hjemmeholdets Peter Christiansen kort før pausefløjtet udnyttede en friløber og bragte Sønderjyske foran 1-0. 

Med et fremragende hug udlignede Richard Odada, da han fra kanten af feltet sendte læderet op i fjerneste målhjørne i begyndelsen af anden halvleg. 

Resten af kampen var der fine muligheder i begge ender. Emil Berggreen var i et par omgange tæt på for hjemmeholdet, mens Kasper Jørgensen og Emmanuel Toku trykkede på i modsatte ende. Kampen sluttede dog 1-1. 

I videoen øverst kan du se et sammendrag af fredagens kamp. 

AaB er fortsat ubesejret og på førstepladsen i NordicBet Ligaen. Næste kamp spilles på fredag på hjemmebane mod HB Køge, hvor der holdes Students' Grandstand Party med fri adgang for studerende på videregående uddannelser i Nordjylland. Læs mere om det her. 

Tags på denne nyhed
'