Ross, Vartuli og Grønkjær i landsholdsaktion

18. oktober 2023 kl. 08:44 af Rasmus Estrup

Tre unge AaB’ere var i går på landsholdsopgaver for deres respektive ungdomslandshold, der alle spillede uafgjort.

Oliver Ross fik således debut på det danske U/21-landshold, da han i EM-kvalifikationskampen på udebane mod Tjekkiet blev skiftet ind i 84. minut af kampen, der endte 0-0.

Dermed opnåede Oliver Ross sin 20. ungdomslandskamp for Danmark, mens Sebastian Otoa, der også var udtaget til U/21-landsholdet for første gang, sad på bænken hele kampen.

Australsk debut til Vartuli
Der var i går også debut til den australske AaB-målmand Max Vartuli, som imod Danmarks U/19-landshold fik sin første optræden for Australiens ungdomslandshold, Young Socceroos.

Max Vartuli blev i venskabskampen i Marbella indskiftet i pausen ved stillingen 1-1. Tidligt i anden halvleg blev AaB-målmanden passeret, men kort før tid udlignede Australien til 2-2.

Venskabskamp gik derfor i en straffesparkskonkurrence, hvor Max Vartuli vogtede det australske mål, mens den tidligere AaB-keeper Theo Sander stod i det danske bur. Efter ti spark til hvert hold og tre redninger fra Max Vartuli vandt Australien straffesparkskonkurrencen med 7-6.

Grønkjær udvist i U/17-landskamp
AaB Akademiets målmand Bertil Grønkjær startede inde for det danske U/17-landshold, som i går spillede den tredje og sidste EM-kvalifikationskamp i Georgien.

Danskerne kom foran med 2-0 ved pausen, men tidligt i anden halvleg blev Bertil Grønkjær udvist.

Med to østrigske scoringer efter henholdsvis en times spil og 75 minutter endte kampen 2-2.

Dermed endte Danmark på tredjepladsen i puljen, hvilket som udgangspunkt ikke giver avancement i kvalifikationen, medmindre Danmark ender som en af de fem bedste treere.

16-årige Bertil Grønkjær er nu noteret for 11 ungdomslandskampe.

AaB TV: ASC Junior til AaB-træning

17. oktober 2023 kl. 11:20 af Rasmus Estrup

Mange unge AaB-fans brugte mandagen i efterårsferien på Hornevej, hvor medlemmer af AaB Support Clubs juniorafdeling, ASC Junior, i forlængelse af formiddagens træningspas fik lov til at træne med AaB-spillerne. 

Det var Arbejdernes Landsbank og AaB Support Club, der havde arrangeret træningen for de mange fremmødte børn, som foruden en god fodboldoplevelse også fik autografer af hele spillertruppen. 

AaB TV fulgte med, og du kan få et lille indblik i juniortræningen i videoen øverst. 

Læs mere om ASC Junior her. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Fodboldgolf med samarbejdspartnere

16. oktober 2023 kl. 21:11 af Rasmus Estrup

AaB arrangerede mandag eftermiddag fodboldgolfturnering for alle samarbejdspartnere. 

Derfor var mange samarbejdspartnere mødt op til en hyggelig og solrig eftermiddag hos Nordjysk Fodboldgolf i Nørhalne, hvor AaB's partnere dystede side om side med AaB's spillertrup, trænerstab og salgsteam. 

Se en lille stemningsvideo fra fodboldgolfturen i videoen øverst. 

Tags på denne nyhed

AaB ændrer struktur omkring U/19 Ligaholdet

16. oktober 2023 kl. 12:15 af Brian Andersen

Strukturændringen betyder blandt andet, at Peter Løvenkrands erstatter Lars Noer Madsen som cheftræner for AaB’s U/19 Ligahold. Samtidig bliver Peter Løvenkrands andenassistent omkring førsteholdstruppen, hvor han også vil være på træningsbanen fast nogle gange om ugen.

Lars Noer Madsen stopper således efter næsten halvandet år i spidsen for AaB i U/19 Ligaen, og akademichef Jacob Larsen takker Lars Noer Madsen for sin indsats i klubben:

- Lars tiltrådte på et vanskeligt tidspunkt, og han har været medvirkende til en positiv udvikling hos flere spillere, heriblandt Sebastian Otoa, Mads Bomholt og Nóel Atli Arnórsson.

- Men med den strategiudvikling, der ikke mindst sammen med James (Gow, teknisk chef, red.) konkret er igangsat, har vi vurderet, at der skulle en anden jobprofil til for at forstærke sammenhængskraften mellem U/19 Ligaholdet og førsteholdstruppen, og det er i det lys, at vi har valgt at tage afsked med Lars Noer Madsen, som jeg gerne vil takke for i to omgange at have leveret et stort stykke arbejde i AaB-regi, siger Jacob Larsen.

- Samtidig glæder vi os meget over, at det er lykkedes os at tiltrække Peter Løvenkrands, der sammen med nuværende assistent Emil Udsen fremover fysisk vil være placeret både hos akademiet, men også flere gange om ugen i Børge Bach Huset, så linket til staben omkring førsteholdstruppen yderligere optimeres, fortæller Jacob Larsen.

Den tidligere danske landsholdsspiller Peter Løvenkrands har trænererfaring fra et år i spidsen for Fremad Amager i landets næstbedste fodboldrække samt tre sæsoner hos Rangers FC tilknyttet såvel reserveholdet som akademiet i den skotske storklub.

43-årige Peter Løvenkrands har erhvervet sig UEFA Pro-licens, hvilket er den højeste trænerlicens i europæisk fodbold.

AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier glæder sig over den fortsatte videreudvikling af setuppet i AaB:

- Det er beklageligt og ærgerligt at skulle tage afsked med Lars Noer Madsen, men med en helt ny rolle med et link i dagligdagen til både staben omkring førsteholdet og U/19 Ligaholdet har vi fundet det mest optimalt at begynde på en frisk, og vi er meget tilfredse med, at Peter Løvenkrands har takket ja til at tiltræde i AaB.

- At kontinuerligt styrke vores akademi er og bliver et afgørende fokuspunkt for os, og i den forbindelse er det glædeligt at se, hvordan vi både på U/17-, U/15-, U/14- og U/13-niveau præger toppen af de respektive rækker, ligesom flere spillere fra U/19-årgangen byder sig til omkring førsteholdet, konstaterer Ole Jan Kappmeier og tilføjer:

- Holdenes resultater er et naturligt udkomme af det gode udviklingsorienterede arbejde, der foregår med talenterne hver eneste dag på træningsbanen. Den kurs og udvikling skal Jacob Larsen, James Gow samt trænere og ledere i AaB Akademiet have stor ros for, ligesom det er glædeligt at vores sportslige strategi også udmønter sig i et positivt samarbejde mellem akademiet og teamet omkring førsteholdstruppen.   

Peter Løvenkrands, der i sin aktive karriere udover sine 22 A-landskampe for Danmark også havde succesfulde og mangeårige udenlandsophold i klubber som engelske Newcastle United, tyske Schalke 04 og Rangers FC, ser frem til at tiltræde i AaB:

- Jeg er enormt glad for, at AaB har peget på mig til en spændende rolle, hvor jeg primært får ansvaret som cheftræner for U/19 Ligaholdet, men også bliver en fast del af staben omkring førsteholdstruppen.

- For mig er AaB en af de største klubber i Danmark, og jeg er stolt af at blive en del af et projekt og den retning, som klubben i seneste måneder har sat med deres sportslige strategi. Det tager tid at få tingene bygget op, men det er i mine samtaler med klubben blevet tydeligt, at der er en klar plan for, hvordan man ønsker at drive akademiet, så det også hænger sammen og kan videreføres op til førsteholdstruppen, så vi kan bringe AaB tilbage, hvor man i mine øjne hører til, siger Peter Løvenkrands, der tiltræder i AaB 1. november.

Transitionstræner Rasmus Würtz vil i de kommende to uger have ansvaret for AaB’s U/19 Ligahold, der på lørdag har udekamp mod Lyngby Boldklub.

AaB TV: Aars I.K. er nomineret til Årets Partnerklub

15. oktober 2023 kl. 12:19 af Rasmus Estrup

Til Partnerklubbernes Dag på søndag, hvor AaB kl. 15.00 møder B.93 på Aalborg Portland Park, hylder AaB alle sine flere end 100 nordjyske partnerklubber. 

I pausen af opgøret vil AaB også overrække prisen som Årets Partnerklub 2023. 

Tre partnerklubber er nomineret til prisen. Den første nominerede klub er Aars I.K., som du kan lære bedre at kende i indslaget øverst, hvor børneudviklingstræner Jan Poulsen sætter ord på, hvad Aars I.K. har succes med. 

De to andre nominerede offentliggøres i løbet af ugen. 

Køb billetter til kampen mod B.93 på www.billet.aabsport.dk. 

Tags på denne nyhed
'