AaB ændrer struktur omkring U/19 Ligaholdet

16. oktober 2023 kl. 12:15 af Brian Andersen

Strukturændringen betyder blandt andet, at Peter Løvenkrands erstatter Lars Noer Madsen som cheftræner for AaB’s U/19 Ligahold. Samtidig bliver Peter Løvenkrands andenassistent omkring førsteholdstruppen, hvor han også vil være på træningsbanen fast nogle gange om ugen.

Lars Noer Madsen stopper således efter næsten halvandet år i spidsen for AaB i U/19 Ligaen, og akademichef Jacob Larsen takker Lars Noer Madsen for sin indsats i klubben:

- Lars tiltrådte på et vanskeligt tidspunkt, og han har været medvirkende til en positiv udvikling hos flere spillere, heriblandt Sebastian Otoa, Mads Bomholt og Nóel Atli Arnórsson.

- Men med den strategiudvikling, der ikke mindst sammen med James (Gow, teknisk chef, red.) konkret er igangsat, har vi vurderet, at der skulle en anden jobprofil til for at forstærke sammenhængskraften mellem U/19 Ligaholdet og førsteholdstruppen, og det er i det lys, at vi har valgt at tage afsked med Lars Noer Madsen, som jeg gerne vil takke for i to omgange at have leveret et stort stykke arbejde i AaB-regi, siger Jacob Larsen.

- Samtidig glæder vi os meget over, at det er lykkedes os at tiltrække Peter Løvenkrands, der sammen med nuværende assistent Emil Udsen fremover fysisk vil være placeret både hos akademiet, men også flere gange om ugen i Børge Bach Huset, så linket til staben omkring førsteholdstruppen yderligere optimeres, fortæller Jacob Larsen.

Den tidligere danske landsholdsspiller Peter Løvenkrands har trænererfaring fra et år i spidsen for Fremad Amager i landets næstbedste fodboldrække samt tre sæsoner hos Rangers FC tilknyttet såvel reserveholdet som akademiet i den skotske storklub.

43-årige Peter Løvenkrands har erhvervet sig UEFA Pro-licens, hvilket er den højeste trænerlicens i europæisk fodbold.

AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier glæder sig over den fortsatte videreudvikling af setuppet i AaB:

- Det er beklageligt og ærgerligt at skulle tage afsked med Lars Noer Madsen, men med en helt ny rolle med et link i dagligdagen til både staben omkring førsteholdet og U/19 Ligaholdet har vi fundet det mest optimalt at begynde på en frisk, og vi er meget tilfredse med, at Peter Løvenkrands har takket ja til at tiltræde i AaB.

- At kontinuerligt styrke vores akademi er og bliver et afgørende fokuspunkt for os, og i den forbindelse er det glædeligt at se, hvordan vi både på U/17-, U/15-, U/14- og U/13-niveau præger toppen af de respektive rækker, ligesom flere spillere fra U/19-årgangen byder sig til omkring førsteholdet, konstaterer Ole Jan Kappmeier og tilføjer:

- Holdenes resultater er et naturligt udkomme af det gode udviklingsorienterede arbejde, der foregår med talenterne hver eneste dag på træningsbanen. Den kurs og udvikling skal Jacob Larsen, James Gow samt trænere og ledere i AaB Akademiet have stor ros for, ligesom det er glædeligt at vores sportslige strategi også udmønter sig i et positivt samarbejde mellem akademiet og teamet omkring førsteholdstruppen.   

Peter Løvenkrands, der i sin aktive karriere udover sine 22 A-landskampe for Danmark også havde succesfulde og mangeårige udenlandsophold i klubber som engelske Newcastle United, tyske Schalke 04 og Rangers FC, ser frem til at tiltræde i AaB:

- Jeg er enormt glad for, at AaB har peget på mig til en spændende rolle, hvor jeg primært får ansvaret som cheftræner for U/19 Ligaholdet, men også bliver en fast del af staben omkring førsteholdstruppen.

- For mig er AaB en af de største klubber i Danmark, og jeg er stolt af at blive en del af et projekt og den retning, som klubben i seneste måneder har sat med deres sportslige strategi. Det tager tid at få tingene bygget op, men det er i mine samtaler med klubben blevet tydeligt, at der er en klar plan for, hvordan man ønsker at drive akademiet, så det også hænger sammen og kan videreføres op til førsteholdstruppen, så vi kan bringe AaB tilbage, hvor man i mine øjne hører til, siger Peter Løvenkrands, der tiltræder i AaB 1. november.

Transitionstræner Rasmus Würtz vil i de kommende to uger have ansvaret for AaB’s U/19 Ligahold, der på lørdag har udekamp mod Lyngby Boldklub.

AaB TV: Aars I.K. er nomineret til Årets Partnerklub

15. oktober 2023 kl. 12:19 af Rasmus Estrup

Til Partnerklubbernes Dag på søndag, hvor AaB kl. 15.00 møder B.93 på Aalborg Portland Park, hylder AaB alle sine flere end 100 nordjyske partnerklubber. 

I pausen af opgøret vil AaB også overrække prisen som Årets Partnerklub 2023. 

Tre partnerklubber er nomineret til prisen. Den første nominerede klub er Aars I.K., som du kan lære bedre at kende i indslaget øverst, hvor børneudviklingstræner Jan Poulsen sætter ord på, hvad Aars I.K. har succes med. 

De to andre nominerede offentliggøres i løbet af ugen. 

Køb billetter til kampen mod B.93 på www.billet.aabsport.dk. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Mød Julius Nagel

14. oktober 2023 kl. 10:05 af Rasmus Estrup

Siden 1. juli har Julius Nagel været ansat som scouting- og rekrutteringschef i AaB. 

Forinden har Julius Nagel blandt andet være Head of Scouting ved sportsbrandet Puma i en håndfuld år. 

I dette indslag fra AaB TV kan du gennem interviews med sportsdirektør Ole Jan Kappmeier og scouting- og rekrutteringschef Julius Nagel høre nærmere om sidstnævntes rolle i AaB. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Stidsholt til træning på Hornevej

13. oktober 2023 kl. 13:49 af Rasmus Estrup

Siden 2021 har AaB Akademiet og Stidsholt - Nordjyllands Idrætsefterskole haft et tæt samarbejde. 

Dette samarbejde giver blandt andet AaB's akademispillere mulighed for at kombinere et efterskoleophold på Stidsholt med elitetræning på AaB Akademiet. 

Som en del af samarbejdet har elever fra Stidsholt - Nordjyllands Idrætsefterskole været en tur forbi Hornevej for at blive trænet af trænere fra AaB Akademiet. 

Få et indblik i dagen samt mulighederne ved samarbejdet i dette indslag, der også indeholder interviews med AaB's akademichef Jacob Larsen og forstander på  Stidsholt - Nordjyllands Idrætsefterskole Andreas Larsen

Tags på denne nyhed

Ferreira i AaB’s udlændinge Top 10

13. oktober 2023 kl. 10:22 af Brian Andersen

Dermed passerede portugiseren i dysten mod AC Horsens, hvor han i øvrigt også scorede, foranliggende Tom van Weert, Kjetil Wæhler og Caca, som delte tiendepladsen på AaB’s All time-liste over kampe af udlændinge for Hele Nordjyllands Hold.

Pedro Ferreira har nu kun tre kampe op til Danny Califf. Hidtil har blot seks udlændinge i AaB’s historie opnået 100 kampe eller flere.

Herunder en opdateret Top 20 All Time-liste der toppes af Jacob Rinne:

1. Jacob Rinne, Sverige  168 kampe
2. Iver Fossum, Norge  137
3. Andres Oper, Estland  133
4. Andreas Johansson, Sverige  125
5. Mattias Lindström, Sverige  108
6. Thomas Gill, Norge  107
7. William Graham Lockey, England  98
8. Ståle Solbakken, Norge  96
9. Danny Califf, USA  95
10. Pedro Ferreira, Portugal  92
11. Caca, Brasilien  91
11. Tom van Weert, Holland  91
11. Kjetil Wæhler, Norge  91
14. Anders Andersson, Sverige  88
14. Daniel Granli, Norge  88
16. Siyabonga Nomvethe, Sydafrika  86
17. Martin Ericsson, Sverige  77
18. Jozo Matovac, Sverige  76
19. Trond Andersen, Norge  75
20. Rasmus Jönsson, Sverige  72
27. Tim Prica, Sverige  56
28. Lars Kramer, Holland  52

51. Josip Posavec, Kroatien  23
Melker Widell, Sverige  15
Diego Caballo, Spanien  10
Richard Odada, Kenya  8
Emmanuel Toku, Ghana  6
Rody de Boer, Holland  3

59 udlændinge i AaB har gennem tiden opnået 20 kampe eller flere for klubben.

(Statistisk kilde: John Laden Jensen og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed
'