Tag gratis på museum med oplevelsespakken

4. december 2023 kl. 12:44 af Rasmus Estrup

For at takke for den store og trofaste opbakning fra vores flere end 5.000 sæsonkortholdere, har vi for andet år i træk lavet en oplevelsespakke i samarbejde med andre nordjyske kulturinstitutioner.

Første del af oplevelsespakken gælder fra i dag og de næste to uger frem.

Aalborg Historiske Museum inviterer således alle sæsonkortholdere gratis indenfor fra mandag 4. december til og med lørdag 16. december. 

På Vikingemuseet Lindholm Høje er der gratis entré for alle vores sæsonkortholdere fra mandag 4. december til og med søndag 17. december. 

For at få gratis adgang til de to museer skal man fremvise et aktivt sæsonkort ved indgangene. 

Foruden Vikingemusset Lindholm Høje og Aalborg Historiske Museum er også Aalborg Zoo og Nordsøen Oceanarium med i samarbejdet omkring oplevelsespakken, ligesom sæsonkortholdere også inviteres gratis til julehygge med AaB og Arbejdernes Landsbank samt vores preseason-arrangement i begyndelsen af 2024. 

Hele oplevelsespakken for vores sæsonkortholdere i 2023/2024 består af:

  • Gratis entré til Aalborg Historiske Museum fra mandag 4. december til og med lørdag 16. december og igen fra tirsdag 9. januar til og med lørdag 20. januar.
  • Gratis entré til Vikingemuseet Lindholm Høje fra mandag 4. december til og med søndag 17. december og igen fra tirsdag 9. januar til og med søndag 21. januar.
  • Gratis entré til Nordsøen Oceanarium enten søndag 10. december, torsdag 28. december, søndag 14. januar eller søndag 21. januar samt 20 procent rabat på billetter til sæsonkortholderes familiemedlemmer i samme weekend.
  • Gratis entre til Aalborg Zoo enten lørdag 13. januar eller lørdag 20. januar.  
  • Invitation til julehygge med AaB og Arbejdernes Landsbank onsdag 6. december.
  • Invitation til AaB’s preseason-arrangement i begyndelsen af 2024.

Oplevelsespakken er kun for sæsonkortholdere - ikke billetabonnenter.

Tags på denne nyhed

U/17-holdet slutter året med 6-0-sejr over FCK

4. december 2023 kl. 09:15 af Rasmus Estrup

Afslutningen på efterårssæsonen i U/17 Ligaen kunne ikke have været bedre. For i årets sidste kamp i lørdags vandt vores akademihold hjemme med cifrene 6-0 over FC København.

I en fremragende første halvleg åbnede Marcus Bonde målkontoen i det andet minut efter en omstilling og en assist af Johan Hvistendahl.

11 minutter senere fordoblede Valdemar Møller Damgaard føringen efter et hjørnespark, og i 24. minut gjorde Georg Ejsing det til 3-0 på oplæg af Christian Steensgaard Eriksen.

33 minutter inde i opgøret sikrede Bertram Skovgaard en pauseføring på 4-0, da han på en stikning fra Malthe Egebæk Mortensen vippede læderet over gæsternes keeper.

De gode takter fortsatte efter pausen, og ti minutter inde i anden halvleg sparkede Johan Hvistendahl kuglen i det lange hjørne efter en dyb bold fra Christian Tcancenco.

20 minutter før tid lukkede Bertram Skovgaard årets målkonto, da han opsnappede en tilbagelægning og sikrede en 6-0-sejr over FC København i årets sidste U/17 Ligakamp. 

- Det var en virkelig fed kamp at gå på ferie på. Især første halvleg var næsten perfekt både defensivt og offensivt. Vores mindset til kampen var outstanding med den helt rette koncentration, parathed og spændingsniveau. Vi angreb hver duel, som om det gjaldt vores liv, og alle spillede virkelig godt, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- I anden halvleg fortsatte vi med at køre på, og det var også stærkt, at vi samtidig holdt nullet og nu går på ferie med en helt igennem helstøbt præstation. Det betyder også, at vi har store forventninger til os selv forud for forårets kampe, for det er præstationer som denne, vi skal jagte hver gang, siger Theis Larsen.

Sejren betyder, at U/17 Ligaholdet går på vinterferie på fjerdepladsen med 25 point efter 13 kampe.

- Vi har leveret godt gennem hele sæsonen, men ikke altid fået de point, som vores spil berettigede. Lørdag fik vi et resultat som fortjent, og det var ikke tilfældigt. Det kom efter en periode med flere toppræstationer og enormt hårdt og dygtigt arbejde af spillerne på træningsbanen over længere tid. Og der er ingen tvivl om, at det giver os en sult til at jagte gode præstationer i foråret, siger U/17 Ligatræneren.

Forårets første kamp spilles som udgangspunkt lørdag 2. marts på hjemmebane mod Sønderjyske.

Mens U/17-holdet vandt 6-0 over FC København i lørdags, spillede også U/16-holdet en testkamp mod FC Københavns U/16-hold. Her lød de nordjyske sejrscifre på 6-2. 

 

Tags på denne nyhed

AaB TV: HB Køge-AaB 1-2

4. december 2023 kl. 06:32 af Rasmus Estrup

2023 blev i går afsluttet med en 2-1-sejr på udebane over HB Køge. 

Hjemmeholdet sendte kampens første afslutning på stolpen efter fem minutter, og efter flere gode AaB-chancer udlignede Richard Odada på et oplæg af Oliver Ross i 25. minut. 

I tillægstiden til første halvleg udbyggede Tim Prica til 2-0 på et oplæg af Richard Odada. 

Tidligt i anden halvleg pressede vi på for 3-0-scoringen, men chancerne blev misbrugt og i stedet slog HB Køge til, da William Madsen i 50. minut reducerede. 

Mod slutningen fik hjemmeholdet et par store chancer, men Josip Posavec kom i vejen, og dermed lykkedes det at vinde 2-1 i årets sidste kamp. Se et sammendrag af kampen i videoen øverst. 

Gårsdagens resultat betyder, at vi ligger på andenpladsen med 41 point efter 18 runder, hvilket er et point færre end Sønderjyske på førstepladsen og ti point flere end Hobro I.K. på tredjepladsen. 

Tags på denne nyhed

2-1-sejr i snevejrskamp i Køge

3. december 2023 kl. 16:55 af Rasmus Estrup

Efter en god og kontrolleret første halvleg med scoringer af Richard Odada og Tim Prica samt en reducering af HB Køge tidligt i anden halvleg vandt vi årets sidste kamp med 2-1. Dermed indtager vi ved vinterpausen andenpladsen i NordicBet Ligaen.

Hjemmeholdet kom kun frem til en afslutning i første halvleg, men den faldt allerede fem minutter inde i opgøret på kunstgræsset i Køge, da en fejlaflevering fra Sebastian Otoa endte hos Christian Tue. Sidstnævnte hamrede på kassen et par meter uden for feltet, men det flotte spark prellede heldigvis af på stolpen. 

Vores første mulighed i kampen tilfaldt Richard Odada efter et godt opspil med kombinationer mellem Melker Widell og Richard Odada, der fra en spids vinkel fik sin afslutning blokeret ud til et hjørnespark efter otte minutter. 

De følgende par minutter kom også Emmanuel Toku og Melker Widell til afslutninger, men sidstnævnte sparkede en god chance langt over, mens førstnævnte fik sit langskud blokeret. 

Midt i første halvleg kom vi frem til en tredobbeltchance, da Emmanuel Toku efter et indlæg fra venstre sendte bolden centralt til Richard Odada, der omkring straffesparkspletten fik sit forsøg blokeret. Returbolden sprang ud til Melker Widell, som sparkede på mål, men målmand Berkant Bayrak sprang ud i skuddet med en redning. Vi fastholdt dog angrebet, der blev afsluttet med et stærkt hovedstød af Richard Odada, der tvang HB Køge-keeperen til en flot redning helt ude ved stolpen. 

Efter 24 minutter lykkedes det endelig Richard Odada at finde vej til netmaskerne. Oliver Ross lagde et cutback-aflevering tilbage til kenyaneren, som midt i feltet sikkert sparkede kuglen i mål til en fortjent 1-0-føring. 

Et kvarters tid senere blev det også til et afrettet forsøg fra Tim Prica og et forbigående hovedstød fra Rasmus Thelander på det efterfølgende hjørnespark. 

I tillægstiden til første halvleg udbyggede Tim Prica så til 2-0, da Richard Odada med en præcis stikning sendte svenskeren i frit løb mod feltet. Med hjemmeholdets forsvarsspillere i hælene sparkede Tim Prica sikkert bolden i højt ind bag Berkant Bayrak til en pauseføring på 2-0. 

Fra anden halvlegs start ved snefaldet intensiveret i Køge, og få sekunder efter pausen var vi tæt på at udbygge til 3-0, da Melker Widell i udkanten af feltet kom til en afslutning, som HB Køge-keeperen gav en farlig returbold på, men midt i hjemmeholdets felt sparkede Malthe Højholt over målet fra en fri position. 

Et minuts tid senere tvang Richard Odada også målmand Berkant Bayrak til at give en returbold, som hjemmeholdet dog fik clearet, og i 49. minut headede Oliver Ross et indlæg lige forbi fjerneste opstander. 

Trods vores gode start på anden halvleg kunne HB Køge pludselig reducere til 2-1 i 50. minut. Josip Posavec reddede først et langskud flot langskud af Marcus Gudmann, men returbolden sprang ud til Youssef Dhaflaoui i venstre side af feltet, hvorfra han slog et fladt indlæg ind til William Madsen, som tæt under mål styrede reduceringen over stregen.

En lille håndfuld minutter senere sparkede hjemmeholdet et nyt langskud mod mål. Denne gang fra Casper Jørgensen, men Josip Posavec reddede sikkert afslutningen, og et frisparksforsøg i 57. minut fra HB Køges Marcus Gudmann ramte AaB-muren. 

HB Køge fortsatte med at trykke på, og i kølvandet på endnu et frispark i AaB-muren blev et farligt indlæg slået ind til bagerste stolpe, hvor Erkan Semovski steg til vejrs og headede mod mål, men Josip Posavec kom i vejen, inden Rasmus Thelander til sidste clearede. 

20 minutter efter pausen prøvede målscorer Tim Prica lykken med et langskud, der sad lige på målmanden, og i 73. minut blev den svenske angriber udskiftet og erstattet af Nicklas Helenius. Minuttet senere tæskede Diego Caballo et forsøg mod mål, men også dette sad lige på Berkant Bayrak. 

I 78. minut kom Mads Bomholt på banen i stedet for Oliver Ross, og senere i samme minut var det hjemmeholdets Youssef Dhaflaoui, som kom til en afslutning, der gik lige forbi fjerneste opstander. 

Fire minutter før stadionuret rundede 90 minutter fik Marcus Gudmann en stor mulighed, da bolden dumpede ned for fødderne af ham midt i vores felt, men inde på stregen hev Josip Posavec en stærk refleksredning frem. 

To minutter senere opstod en ny stor chance til HB Køge. Denne gang var det Erkan Semovski som bragede et godt tilbud over mål fra en god position i feltet. 

Tættere på en udligning kom hjemmeholdet ikke, og dermed snuppede vi en 2-1-sejr i årets sidste kamp. 

Vi går nu på vinterpause på andenpladsen i NordicBet Ligaen med 41 point efter 12 sejre, fem uafgjorte og et nederlag. Førstepladsen indtages af Sønderjyske med 42 point, mens Hobro I.K. og Vendsyssel F.F. begge har 31 point på tredje- og fjerdepladsen. 

Vores første kamp foråret spilles som udgangspunkt enten 23., 24. eller 25. februar på hjemmebane mod førstepladsen, Sønderjyske. 

Du kan blive klar til forårssæsonen med et sæsonkortabonnement eller billetabonnement på www.billet.aabsport.dk. 

Matchfacts - NordicBet Ligaen, grundspil, 18. spillerunde

HB Køge-AaB 1-2 (0-2)
25. min 0-1 Richard Odada, 45. min 0-2 Tim Prica, 50. min 1-2 William Madsen
Advarsler HB Køge: Christian Tue (58), William Madsen (63)
Advarsler AaB: Richard Odada (72)
1.765 tilskuere på Capelli Sport Stadion

HB Køge (4-3-3): Berkant Bayrak, Efe Bayrak, Marcus Gudmann, Silas Hald, Sebastian Larsen (85: Niklas Jakobsen),  William Madsen, Janus Seehusen, Casper Jørgensen, Christian Tue (74: Ifenna Dorgu), Erkan Semovski, Youssef Dhaflaoui. 

AaB (3-5-2): Josip Posavec, Lars Kramer, Rasmus Thelander, Sebastian Otoa, Emmanuel Toku, Richard Odada, Malthe Højholt, Melker Widell, Diego Caballo, Oliver Ross (78: Mads Bomholt), Tim Prica (73: Nicklas Helenius).

Dommer: Svend Funder  

Fotograf: Monique Matz

Tags på denne nyhed

Hiljemark før årets sidste kamp

3. december 2023 kl. 10:00 af Rasmus Estrup

Kl. 15.00 spiller vi efterårssæsonens sidste kamp på udebane mod HB Køge. Se her, hvordan du kan vise din støtte til holdet på tribunen for sidste gang i år. 

Forud for kampen kan du se dette interview med cheftræner Oscar Hiljemark, der umiddelbart efter fredagens træning satte ord på træningsugen efter sæsonens første nederlag i NordicBet Ligaen og forventningerne til årets sidste kamp i Køge. 

Inden kampen ligger AaB på andenpladsen med 38 point, hvilket er fire point færre end Sønderjyske på førstepladsen og syv point flere end Hobro I.K. på tredjepladsen. HB Køge indtager tiendepladsen med 14 point. 

Har du ikke mulighed for at være i Køge, kan dagens kamp også følges på Viaplay. 

Tags på denne nyhed
'