Jørgensen har karantæne på mandag

22. maj 2023 kl. 11:15 af Rasmus Estrup

Kasper Jørgensen er ikke med, når AaB på mandag kl. 14.00 gæster hans tidligere klub, Lyngby Boldklub, i næstsidste runde af 3F Superligaen.

Backen fik i går et gult kort for en forseelse i 39. minut af kampen mod FC Midtjylland, og advarslen, der var hans fjerde i sæsonen, sender ham op på 20 karantænepoint, hvilket giver ham en spilledags karantæne.

Kasper Jørgensen er således igen til rådighed for cheftræner Oscar Hiljemark, når AaB lørdag 3. juni spiller sæsonens sidste kamp på hjemmebane mod Silkeborg I.F. Du kan købe billetter til hjemmekampen mod Silkeborg I.F. her.

Pointdeling i U/19 Ligaen

22. maj 2023 kl. 09:43 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB-Sønderjyske 1-1 (3-4)

AaB’s U/19 Ligamandskab spillede lørdag eftermiddag mod Sønderjyske i en solbeskinnet og velbesøgt hjemmekamp på Hornevej, hvor AaB på grund af flere skader havde rokeringer i startopstillingen, hvilket betød, at holdet lige skulle spille sig ordentligt ind i kampen.

Det lykkedes også særligt mellem felterne, hvor AaB var dominerende på bolden. Nordjyderne havde dog ikke nemt ved at skabe chancer, og da AaB-defensiven tog sig godt af de tilbud, som gæsterne kom frem til, kunne holdene gå målløse til pause.

Seks minutter inde i anden halvleg bragte Sønderjyske sig i spidsen med 1-0, men 14 minutter efter pausen udlignede AaB til 1-1, da Oscar Meedom headede et indlæg fra Patrick Allentoft i nettet til slutresultatet.

Som altid ved uafgjorte kampe i U/19 Ligaen skulle pointene derfor fordeles efter en straffesparkskonkurrence, og selvom Theo Sander reddede tre forsøg, så var det ikke nok. Derfor snuppede Sønderjyske to point, mens AaB måtte nøjes med et enkelt.

- Langt hen ad vejen spillede vi en fornuftig kamp, og jeg er meget tilfreds med de indsatser, som de mere uprøvede kræfter leverede. Det vidner om, at vi har en god og stabil trup. De unge U/17-spillere, der kom ind og fik spilletid, efterlod et godt indtryk, og det tegner godt for næste sæson, siger U/19 Ligatræner Lars Noer Madsen.

- Reaktionen efter Sønderjyskes føringsmål var også stærk, men til gengæld var vi alt for ukoncentrerede i straffesparkskonkurrencen. Det er meget skuffende, at vi ikke vandt den, når Theo reddede tre forsøg. Der burde vi have været skarpere i vores afslutninger, siger Lars Noer Madsen.

AaB ligger på 11. pladsen i U/19 Ligaen med 24 point og to spillerunder tilbage. Næste kamp spilles på lørdag på udebane mod Esbjerg fB.

AaB TV: AaB-FC Midtjylland 0-2

22. maj 2023 kl. 07:04 af Rasmus Estrup

AaB led i går et nederlag på eget græs mod FC Midtjylland, der kunne tage hjem fra Aalborg Portland Park med en 2-0-sejr.

Gustav Isaksen bragte allerede efter fire minutter gæsterne foran, da han hamrede en returbold i kassen i AaB-feltet, og senere i første halvleg fandt målscoreren atter vej til netmaskerne, men scoringen blev annulleret efter et VAR-gennemsyn, hvor der i stedet blev dømt for hånd på bolden i opspillet.

I modsatte ende var både Iver Fossum, Younes Bakiz og Lucas Andersen nærgående inden pausen, men i alle tre tilfælde gik bolden lige forbi træværket.

Fire minutter efter pausen scorede FC Midtjylland til 2-0 på en omstilling, som Gustav Isaksen drev frem, inden han serverede bolden til Paulinho, der scorede fra en spids vinkel.

Et kvarter efter pausen hev Nico Mantl en stor redning ud af ærmet på et hovedstød fra Junior Brumado, inden AaB i den anden ende af banen fik tilkendt et straffespark, der efterfølgende blev annulleret efter et VAR-gennemsyn.

VAR skulle også have endnu en eventuel straffesparkskendelse til gennemsyn i tillægstiden, men heller ikke denne gang endte det med et AaB-straffespark, og AaB måtte derfor forlade banen med et nederlag på 2-0.

I videoen øverst kan du se et fyldigt sammendrag af kampen.

AaB's næste 3F Superligaopgør spilles mandag 2. pinsedag på udebane mod Lyngby Boldklub. Næste hjemmekamp, der også er sæsonens sidste kamp, spilles lørdag 3. juni mod Silkeborg I.F. Køb billetter til det opgør her.

Nederlag i flot kulisse

21. maj 2023 kl. 15:58 af Rasmus Estrup

Søndagskampen på Aalborg Portland Park endte desværre med et nederlag, da AaB blev besejret med 2-0 af FC Midtjylland, der scorede sine mål tidligt i første halvleg og tidligt i anden halvleg. Nederlaget til trods ligger AaB stadig på 10. pladsen i 3F Superligaen med to runder tilbage.

I en flot kulisse prydet med mange rød-hvide farver og 10.185 tilskuere på Aalborg Portland Park blev AaB's nyligt afgåede bestyrelsesformand Torben Fristrup mindet med et minuts stilhed inden kickoff.

Halvandet minut efter første fløjt var det så gæsterne, der sendte første afslutning afsted, da Gustav Isaksen tog sig af et frispark i en god position. Sparket gik over AaB-muren, men inde på stregen var Nico Mantl sikkert på plads.

Efter blot fire minutter fandt Gustav Isaksen dog frem til målnettet. En flugter fra Oliver Sørensen blev i første omgang blokeret af Pedro Ferreira, men returbolden faldt ud til en fri Gustav Isaksen, som bragede FC Midtjylland på 1-0.

Gustav Isaksen var på spil igen et par minutter senere, da et indlæg fra Henrik Dalsgaard sad i pandebrasken på målscoreren, der denne gang headede forbi.

Herefter fik AaB sat mere spil sammen omkring gæsternes felt, og 13 minutter inde i kampen fandt et indlæg fra Pedro Ferreira Iver Fossum foran nærmeste stang. Normandens flade forsøg gik dog lige forbi opstanderen.

I 19. minut løb Gustav Isaksen fra AaB-forsvaret og udplacerede Nico Mantl, men efter et VAR-gennemsyn blev scoringen annulleret for hånd på bolden i opspillet. På det efterfølgende AaB-frispark endte Lucas Andersens indlæg i sidste ende for fødderne af Iver Fossum, men nordmandens skud blev denne gang blokeret.

Med knap ti minutter til pausefløjtet førte et længere AaB-opspil til et langskud fra Younes Bakiz, der blev hamret lige over mål, og tre minutter før pausen var et nyt tordenhug tæt på at udligne for AaB. Men Lucas Andersens drøn fra kanten af feltet gik lige forbi målhjørnet og endte i sidenettet. Dermed var AaB ved pausen bagud med 1-0.

Fra starten af anden halvleg fortsatte AaB egentlig de gode takter fra slutningen af første halvleg, men fire minutter efter pausen slog FC Midtjylland kontra på et AaB-hjørnespark. Gustav Isaksen drev bolden op til AaB-feltet, hvorfra han gav bolden videre til Paulinho, som fra venstre side af AaB-feltet sparkede bolden fladt ind under Nico Mantl til 2-0.

Ti minutter efter pausen fik Pedro Ferreira et langskud blokeret ud til hjørne, hvorefter portugiseren blev udskiftet med Anosike Ementa. Kort efter udskiftningen fik gæsternes Paulinho også en afslutning blokeret, inden Nico Mantl diskede op med en pragtredning på et giftigt hovedstød fra Junior Brumado.

Efter 63 minutter forsøgte Younes Bakiz sig med på et frispark, der ramte muren. Kort efter blev Anosike Ementa tacklet i skudøjeblikket i FC Midtjyllands felt, inden Iver Fossum 20 minutter inde i anden halvleg lige akkurat ikke kunne nå frem til Lucas Andersens nærgående indlæg.

Midt i anden halvleg fik Gustav Isaksen en friløber, som Nico Mantl tog sig flot af med en fodparade, inden linjevogteren hævede flaget for offside, hvorefter Daniel Granli blev indskiftet i Lars Kramers sted. Ti minutter før tid fulgte indskiftninger af Louka Prip, Kilian Ludewig og Oliver Ross.

Efter 86 minutter sparkede Kasper Jørgensen en god mulighed i en blokade, hvorefter AaB fik tilkendt et straffespark, da bolden ramte Mads Døhr Tychosens hånd, inden den faldt ned til Kasper Jørgensen. Men efter et VAR-gennemsyn blev straffesparket annulleret.

AaB lykkedes ikke med at komme tættere på en reducering i slutminutterne, og dermed endte kampen med et nederlag på 2-0.

Resultatet betyder, at AaB ligger på 10. pladsen i 3F Superligaen med 27 point og to spillerunder tilbage. 11. pladsen indtages af AC Horsens, som ligeledes har 27 point, men en dårligere målscore. Tre point efter AaB og AC Horsens ligger Lyngby Boldklub.

AaB's næste 3F Superligakamp spilles på udebane mod netop Lyngby Boldklub 2. pinsedag kl. 14.00. Sæsonens sidste kamp venter på Aalborg Portland Park mod Silkeborg I.F. lørdag 3. juni. Køb billetter til den kamp på www.billet.aabsport.dk.

Matchfacts - 3F Superliga, Kvalifikationsspillet, 30. spillerunde

AaB-FC Midtjylland 0-2 (0-1)
5. min 0-1 Gustav Isaksen, 50. min 0-2 Paulinho
Advarsler AaB: Jakob Ahlmann (38), Kasper Jørgensen (39), Younes Bakiz (45)
Advarsler FC Midtjylland: Henrik Dalsgaard (26)
10.185 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-3-3): Nico Mantl, Kasper Jørgensen, Lars Kramer (70: Daniel Granli), Rasmus Thelander, Jakob Ahlmann (80: Kilian Ludewig), Pedro Ferreira (57: Anosike Ementa), Malthe Højholt, Iver Fossum (80: Oliver Ross), Younes Bakiz, Nicklas Helenius (80: Louka Prip), Lucas Andersen.

FC Midtjylland (4-4-2): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Stefan Gartenmann, Juninho, Paulinho (90: Victor Bak), Aral Simsir (66: Charles), Armin Gigovic, Emiliano Martinez, Oliver Sørensen (90: Valdemar Byskov), Gustav Isaksen (83: Mads Døhr Tychosen) Junior Brumado (66: Edward Chilufya).

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt