Billetsalget til pokalfinalen udskydes

8. maj 2023 kl. 07:57 af Rasmus Estrup

AaB er her til morgen blevet meddelt, at billetsystemet til pokalfinalen på nuværende tidspunkt ikke kan udstede billetter på grund af en teknisk fejl. Derfor er billetsalget beklageligvis udskudt.

Senere i dag vil det blive meldt ud, hvornår billetsalget til pokalfinalen kan begynde.

AaB’s sæsonkortholdere og samarbejdspartnere vil fortsat få 24 timers forkøbsret på billetter fra billetsalgets begyndelse.

Pokalfinalen spilles torsdag 18. maj kl. 17.00 i Parken mod FC København, og hver sæsonkortholder/samarbejdspartner har i perioden med forkøbsret mulighed for at købe op til fire billetter til pokalfinalen. Billetsalget kommer til at foregå på www.billet.aabsport.dk.

Det er vigtigt at dine oplysninger er korrekte på din profil på www.billet.aabsport.dk, da det er med udgangspunkt i de kontaktoplysninger, der er registreret på din profil, at man vil få mulighed for at udnytte forkøbsretten.

Efter de 24 timers forkøbsret vil billetsalget blive åbent for alle AaB-fans. Bemærk at det kun er tilladt for AaB-tilhængere at købe billetter gennem www.billet.aabsport.dk til pokalfinalen.

Stemningsafsnit på D-tribunen
Der er sat ca. 15.000 pladser af til AaB-tilhængere i Parken. Det dækker over pladser på D-tribunen, dele af C-tribunen og dele af A-tribunen. I første omgang åbnes der for salg af billetter til D-tribunen og AaB’s afsnit på C-tribunen.

AaB’s stemningsafsnit kommer til at være på D-tribunen, hvor pladserne vil være unummereret. Pladserne på C-tribunen og A-tribunen er nummererede pladser.

Prisen for en billet er 300 kr. inkl. gebyr.

Prisen er den samme for alle uanset alder. Børn såvel som voksne skal således have billet for at få adgang til pokalfinalen, uanset om barnet sidder på skødet af forældrene.

Der arbejdes på at etablere en stor AaB-fanzone i Fælledparken bag D-tribunen, hvor alle AaB-fans kan samles i timerne op til kampstart. Mere info om dette følger senere.

Handicapforhold
AaB råder over et begrænset antal kørestolspladser. Bestilling af disse billetter foregår gennem henvendelse til billet@aab-as.dk. Sæsonkortholdere har ligeledes forkøbsret til disse pladser, og vil således blive forfordelt, hvis de henvender sig, inden billetsalget frigives tirsdag kl. 10.00.

Har man behov for en ledsagerbillet, så kan en ledsagerbillet ligeledes rekvireres gennem henvendelse til billet@aab-as.dk. Ved henvendelse skal der fremsendes billede af gyldigt ledsagerkort.

AaB TV: AaB-AC Horsens 4-0

8. maj 2023 kl. 07:04 af Rasmus Estrup

AaB vandt i går 4-0 over AC Horsens i den vigtige søndagskamp på Aalborg Portland Park.

AaB dominerede fra start, og efter flere gode muligheder kunne Younes Bakiz i 37. minut sparke AaB i front efter et flot AaB-angreb.

Efter pausen headede Iver Fossum et giftigt indlæg fra Kristoffer Pallesen i nettet til 2-0, og i 72. minut var Younes Bakiz atter målscorer, da han hamrede et fladt indlæg fra Lucas Andersen op i nettaget til 3-0.

Ti minutter senere scorede Oliver Ross kampens sidste mål, da han kanonerede en nedfaldsbold i kassen til slutresultatet 4-0.

Se målene og opgørets mange øvrige chancer i dette fyldige sammendrag.

Billetinformation om pokalfinalen

7. maj 2023 kl. 19:15 af Rasmus Estrup

Torsdag 18. maj kl. 17.00 spiller AaB pokalfinale i Parken mod FC København, og tirsdag kl. 10.00 begynder billetsalget for sæsonkortholdere og samarbejdspartnere.

Hver sæsonkortholder/samarbejdspartner får således 24 timers forkøbsret og mulighed for at købe op til fire billetter til pokalfinalen. Billetsalget foregår på www.billet.aabsport.dk.

Onsdag kl. 10.30 gives billetsalget frit, og her kan alle AaB-fans så købe billetter til kampen.

Bemærk at det kun er tilladt for AaB-tilhængere at købe billetter gennem www.billet.aabsport.dk til pokalfinalen.

AaB’s stemningsafsnit kommer til at være på D-tribunen, hvor pladserne vil være unummererede. Pladserne på C-tribunen og A-tribunen er nummererede pladser.

AaB råder over et begrænset antal kørestolspladser. Bestilling af disse billetter foregår gennem henvendelse til billet@aab-as.dk. Sæsonkortholdere har ligeledes forkøbsret til disse pladser og vil således komme forrest i billekøen, hvis de henvender sig, inden billetsalget frigives onsdag kl. 10.30.

AaB snupper flot og vigtig sejr på 4-0

7. maj 2023 kl. 14:48 af Rasmus Estrup

I en fantastisk kulisse vandt AaB søndag 4-0 over AC Horsens, hvilket betyder, at AaB nu er ét point bag AC Horsens på 10. pladsen. Younes Bakiz leverede to af dagens scoringer, mens de øvrige mål blev sat ind af Iver Fossum og Oliver Ross.

Foran flere end 10.000 tilskuere på et næsten udsolgt Aalborg Portland Park var det AaB, der gjorde det bedst i første halvleg og tilspillede sig kampens første mulighed, da Kilian Ludewig slog et indlæg ind i feltet. Indlægget gik forbi Nicklas Helenius og endte i bagerste område hos Allan Sousa, der desværre sparkede forbi.

Efter 16 minutter fik hjemmeholdet for første gang testet målmand Matej Delac, da et godt AaB-opspil med et indlæg af Kilian Ludewig efterfulgt af samspil mellem Allan Sousa og Nicklas Helenius gav Louka Prip en god afslutningsmulighed midt for mål. Fra kanten af feltet trykkede den tidligere AC Horsens-spiller sin flade afslutning mod kassen, men Matej Delac fik reddet forsøget.

Midt i første halvleg jonglerede Nicklas Helenius sig vej til AC Horsens-feltet, hvorfra han gav bolden videre til Allan Sousa, som sendte kuglen på tværs, hvor en hårdt presset Younes Bakiz sparkede over mål.

31 minutter inde i kampen var det et samarbejde mellem Younes Bakiz, Allan Sousa og Nicklas Helenius, som satte AaB's brasilianske nummer syv op til afslutning, men højrebensforsøget fra Allan Sousa gik forbi mål.

Fem minutter senere udmøntede det gode AaB-spil sig i et fortjent føringsmål. Kasper Jørgensens indlæg førte til samspil mellem Nicklas Helenius, Louka Prip og Allan Sousa. Sidstnævnte fandt med en flad tværbold Younes Bakiz, som sikkert sparkede 1-0-scoringen i kassen langs den ene stolpe.

Efter et nærgående indlæg i modsatte ende, som Nico Mantl boksede væk, var Allan Sousa i afslutterrollen fire minutter før pausen, men brasilianeren blev blokeret.

To minutter inde i tillægstiden til første halvleg fik AaB tilkendt et straffespark, da Anders K. Jacobsen havde arm på bolden. Kendelsen skulle dog til gennemsyn af VAR, og dommer Jakob Sundberg annullerede til sidst straffesparket for offside i opspillet. Dermed var pausestillingen 1-0 til AaB.

Fra anden halvlegs start skiftede AaB Kilian Ludewig ud med Kristoffer Pallesen, og sidstnævnte sendte allerede efter 40 sekunder et indlæg ind mod Iver Fossum, der headede bolden i handskerne på AC Horsens-keeperen.

To minutter senere spillede Kasper Jørgensen Louka Prip frit igennem, men alene med Matej Delac sparkede Louka Prip bolden over mål.

Seks minutter efter pausen fik gæsterne deres hidtil bedste mulighed i kampen, da Elijah Just blev sat op til en afslutning, men han ramte en nordjysk blokade, og da Thomas Santos kort efter slap igennem til en friløber, hoppede bolden op på hans arm, og AaB fik tilkendt et frispark.

I modsatte ende kunne AaB så udbygge føringen til 2-0 i 54. minut. Et nyt indlæg fra Kristoffer Pallesen gik hele vejen over til bagerste stolpe, hvor Iver Fossum havde sneget sig med frem, og nordmanden headede fra klos hold bolden i nettet.

Fem minutter senere blev Lucas Andersen indskiftet i Allan Sousas sted, og straks efter var AC Horsens tæt på en tilfældig reducering, da en clearing fra Nico Mantl ramte Anders K. Jacobsen. Heldigvis for Hele Nordjyllands Hold gik bolden herefter lige forbi AaB-målet.

Midt i anden halvleg prøvede både Iver Fossum og Nicklas Helenius lykken fra distancen uden held, men efter 71 minutter var der på ny gevinst. Først reddede AC Horsens-keeperen et farligt hovedstød fra Nicklas Helenius på stolpen, men returbolden var Lucas Andersen over, og han fandt Younes Bakiz, som i det lille felt bankede sit andet mål i kampen i kassen til 3-0.

Herefter var netop indskiftede Marco Ramkilde tæt på at udbygge til 4-0, men angriberen ramte stolpen. AaB genvandt straks efter bolden, og en anden indskifter, Oliver Ross, fik derefter tvunget Matej Delac til en stor redning.

I 82. minut formåede Oliver Ross så at passere AC Horsens-målmanden, da han på en nedfaldsbold tornede læderet i kassen til 4-0.

To minutter senere havde gæsternes Anders K. Jacobsen et hug på undersiden af overliggeren.

I tillægstiden var AaB i to tilfælde tæt på at udbygge til 5-0, men hverken Louka Prip eller Nicklas Helenius lykkedes med at få bolden over stregen. Dermed endte kampen med en 4-0-sejr til AaB.

Sejren betyder, at AaB nu har ét point op til AC Horsens, som ligger over nedrykningsstregen. Der resterer fire runder af 3F Superligaen.

AaB's næste kamp spilles på fredag på udebane mod OB. Næste hjemmekamp venter 21. maj mod FC Midtjylland. Køb billetter til kampen her.

Matchfacts - 3F Superligaen, Kvalifikationsspillet, 28. spillerunde

AaB-AC Horsens 4-0 (1-0)
37. min 1-0 Younes Bakiz, 54. min 2-0 Iver Fossum, 72. min 3-0 Younes Bakiz, 82. min 4-0 Oliver Ross
Advarsler AaB: Ingen
Advarsler AC Horsens: James Gomez (28), Moses Opondo (74)
10.011 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-3-3): Nico Mantl, Kilian Ludewig (46: Kristoffer Pallesen), Lars Kramer, Daniel Granli, Kasper Jørgensen (71: Sebastian Otoa), Younes Bakiz (75: Oliver Ross), Malthe Højholt, Iver Fossum (75: Marco Ramkilde), Louka Prip, Nicklas Helenius, Allan Sousa (59: Lucas Andersen).

AC Horsens (3-4-3): Matej Delac,  James Gomez, Malte Kiillerich, Mikkel Lassen (71: Samson Iyede), Thomas Santos, Jonas Gemmer (58: Aron Sigurdarson), David Kruse (83: Hjalte Toftegaard), Lubambo Musonda (83: Marcus Hannesbo), Elijah Just, Anders K. Jacobsen, Moses Opondo (83: Jashar Beluli).

Dommer: Jakob Sundberg