AaB TV: Vinder af sæsonens mål

9. juni 2023 kl. 08:28 af Rasmus Estrup

AaB-anfører Lucas Andersen scorede sæsonens bedste AaB-mål, da han sendte et frispark direkte i nettet til 3-1 i pokalsemifinalen mod Silkeborg I.F. 4. maj.

Det har AaB's fans vurderet gennem en afstemning mellem vinderne af månedens mål-konkurrencerne gennem sæsonen.

Lucas Andersens frisparksmål fik 54 procent af stemmerne, mens Allan Sousas panenka-straffespark mod Lyngby Boldklub tog andenpladsen med 17 procent af stemmerne.

AaB takker alle, der deltog i afstemningen og dermed også lodtrækningen om Louka Prips kampbrugte pokalfinaletrøje. Vinderen af trøjen blev Anna, som kontaktes på mail af AaB.

AaB TV: Stem på sæsonens mål

7. juni 2023 kl. 09:15 af Rasmus Estrup

Som altid efter en afsluttet sæson skal sæsonens AaB-mål kåres, og kandidaterne er de otte vindere af månedens mål-konkurrencerne gennem sæsonen.

Se målene og stem på din favorit her.

Alle der stemmer via linket er med i lodtrækningen om Louka Prips kampbrugte pokalfinaletrøje.

8: Lucas Andersen, AaB-Silkeborg I.F. 3-1, 4. maj 2023

Konkurrencen løber indtil fredag 9. juni kl. 8.00, hvorefter vinderen offentliggøres.

Mantl slutter i AaB ved udløb

7. juni 2023 kl. 07:38 af Brian Andersen

Den tyske U/21-landsholdsmålmand tiltrådte i januar på en lejeaftale for foråret og ydede et væsentligt bidrag for AaB.

AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier udtaler:

- Både på og uden for banen har Nico Mantl gjort et godt indtryk i AaB, og vi vil gerne takke ham for indsatsen og ønsker ham alt det bedste i hans fortsatte karriere.

Nico Mantl, der er noteret for ti officielle kampe for FC Red Bull Salzburgs bedste mandskab, opnåede 13 officielle kampe for AaB.

AaB's U/14-hold vandt pokalturneringen

6. juni 2023 kl. 14:55 af Rasmus Estrup

I sidste uge kunne AaB Akademiets U/14-mandskab løfte pokalen efter en sejr over FC Midtjyllands ungdomshold, Herning Fremad, i den jyske pokalfinale.

Efter en målløs første halvleg, hvor AaB ellers kom frem til mange chancer, kunne Amar Hadzajlija et kvarter inde i anden halvleg bringe nordjyderne i front på et straffespark.

En håndfuld minutter senere sparkede Saalman Cabdi Hassan et langskud i nettet til slutresultatet 2-0.

Dermed kunne AaB's U/14-holdet løfte pokalen efter slutfløjtet.

Tre sejre til AaB Akademiet

6. juni 2023 kl. 08:04 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB-AC Horsens 2-1

AaB’s U/19 Ligahold vandt fredag aften sæsonens sidste kamp på hjemmebane over AC Horsens.

Første halvleg var med AaB som mest spildominerende, men alligevel var det gæsterne, der fik den største mulighed i en målløs første halvleg.

Efter pausen foregik spillet i højere grad på AC Horsens’ præmisser, men AaB formåede at komme frem til flere gode chancer, og et par minutter før tid bragte Donovan Bagou nordjyderne i front.

Blot et minut senere udbyggede Patrick Allentoft til 2-0, da han vandt bolden højt og driblede forbi AC Horsens-målmanden.

Gæsterne fik i tillægstiden pyntet på resultatet på et hjørnespark til slutresultatet 2-1.

- Det var en kamp, der bekræftede, at vi som gruppe har rykket os igennem sæsonen. Vi viste beslutsomhed, dygtighed og afklarethed i vores opbygningsspil, og vi lykkedes med at spille os gennem et højt pres fra et dygtigt mandskab, siger U/19 Ligatræner Lars Noer Madsen.

- Kampen blev en slags kulmination, fordi vi ramte en kollektiv holdinsats, hvor alle præsterede godt og koncentreret kampen igennem, siger U/19 Ligatræneren og fortsætter:

- Vi stillede med et ungt hold, og det giver også en glæde og en motivation til, at vi kan arbejde videre med samme stamme næste år.

AaB’s U/19 Ligahold slutter sæsonen på tiendepladsen med 27 point efter 26 kampe.

U/17 Ligaen: AaB-AC Horsens 3-0

U/17 Ligahold spillede fredag aften sin tredjesidste kamp i denne sæson, da det blev til en hjemmesejr på 3-0.

Allerede efter fire minutter kunne det nordjyske hjemmehold bringe sig i front, da et gennemspillet angreb førte til et indlæg fra Nikolai Veilbæk Andersen til Bertram Skovgaard, som løb i position ved forreste stang og gjorde det til 1-0.

Efter 19 minutter blev føringen fordoblet, da Valdemar Møller Damgaard fandt Nikolai Veilbæk Andersen som fra kanten af feltet bragede AaB på 2-0.

Midt i anden halvleg lukkede AaB kampen på en god omstilling med Emil Nymann som målscorer og Mads Mochau som oplægger.

- Vi var i god kontrol hele kampen, stod godt imod deres indlæg og holdt nullet, så der var mange opløftende elementer, som vi kan tage med videre, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- Spillemæssigt tog vi fat om kampen og scorede tre flotte og velspillede mål, og de gange vi faldt lidt i kadence, fik vi justeret på nogle småting, og det var fedt at se, at spillerne reagerede godt på det og genvandt overtaget, siger Theis Larsen.

AaB’s U/17 Ligahold spiller sæsonens næstsidste kamp på lørdag kl. 15.15 på Hornevej mod Sønderjyske. Inden opgøret indtager AaB 12. pladsen i U/17 Ligaen.

U/15 Ligaen: AaB-AC Horsens 9-0

I U/15 Ligaen var AaB altdominerende, da AC Horsens lørdag blev besejret 9-0 på Hornevej.

U/15 Ligatopscorer Valdemar Rubæk Vestergaard scorede kampens to første mål, og inden pausen havde Alvar August Jensen og Christian Tcacenco også fundet vej til netmaskerne og sikret en nordjysk pauseføring på 4-0.

Efter pausen scorede William Thomsen til 5-0 og 6-0, mens Christian Eriksen udbyggede til 7-0 og Arthur Madsbøl gjorde det til 8-0.

I opgørets sidste minut noterede Elias Christensen sig for kampens sidste mål til 9-0.

AaB’s U/15 Ligahold ligger på femtepladsen med 41 point efter 23 kampe, og der resterer tre ligakampe i sæsonen. Næste kamp spilles onsdag aften kl. 19.00 på udebane mod FC Midtjylland.