Premieresejr på 3-0 over B.93

22. juli 2023 kl. 15:56 af Rasmus Estrup

Hele Nordjyllands Hold indledte NordicBet Liga-sæsonen med en sejr på 3-0 over B.93 efter scoringer i anden halvleg af Lars Kramer, Lucas Andersen og Nicklas Helenius. 

AaB gik på banen til synet af et fyldt udebaneafsnit med 1.000 AaB-fans, men det var oprykkerne fra B.93, der kom frem til opgørets første afslutning, da Jeppe Erenbjerg prøvede lykken fra distancen og afsluttede lige på Josip Posavec. 

Den første afslutning i modsatte ende stod en hårdt presset Lucas Andersen for, da han efter et hjørnespark fra Younes Bakiz flugtede bolden forbi mål fra en svær vinkel. 

I det tiende minut tordnede B.93-anfører Mikkel Mouritz kuglen over mål fra kanten af feltet, inden Tim Prica to minutter senere forsøgte sig med et langskud, der sad lige på hjemmeholdets keeper. AaB fortsatte dog presset, da Tim Prica tacklede bolden fra Michael Falkesgaard, og i det 13. minut headede Rasmus Thelander et indlæg fra Kasper Jørgensen forbi. 

Efter et kvarter fik AaB kampens hidtil største chance, da Lucas Andersen slog et kantfrispark ind omkring kanten af det lille felt, hvorfra Lars Kramer headede bolden på kassen, men inde på stregen viftede Michael Falkesgaard med en god redning bolden ud til et hjørnespark. Herefter blev en skadet Younes Bakiz udskiftet med Oliver Ross. 

De følgende ti minutter var det AaB, der kontrollerede spillet på bolden, inden Tim Prica midtvejs i første halvleg headede et hjørnespark over mål fra forreste område. Oliver Ross fik en afslutning fra kanten af feltet blokeret i 29. minut, og efter en halv time stod Tim Prica og AaB-debutant Melker Widell i vejen for hinanden på Kasper Jørgensens indlæg til det lille felt. 

En håndfuld minutter før pausen fandt Melker Widell sin svenske landsmand Tim Prica i noget småspil på kanten af feltet, der endte med, at en afretning fra Tim Prica var ved at snyde B.93-keeperen, der dog nåede at fange bolden, inden den kunne krydse mållinjen.

Inden pausen fik Melker Widell testet Michael Falkesgaard med en ny afslutning, som målmanden igen kom i vejen for. 

Et minut efter pausen vippede Allan Sousa elegant bolden frem mod AaB's svenske debutant, der med en perfekt førsteberøring kom fri til en stor afslutningsmulighed, men Melker Widells forsøg sad lige på B.93-målmanden. 

Josip Posavec diskede fem minutter inde i anden halvleg op med en stor redning på et hovedstød fra Jeppe Erenbjerg, inden Lucas Andersen og siden Tim Prica forsøgte sig uden held i modsatte ende, hvorefter Allan Sousa, Jakob Ahlmann og Tim Prica blev udskiftet med henholdsvis Louka Prip, Andreas Poulsen og Nicklas Helenius. 

Efter 58 minutter sendte Lucas Andersen en farlig afslutning afsted, som gav et nordjysk hjørnespark. Dette slog Louka Prip ind i panden på Lars Kramer som headede AaB foran med 1-0. 

Straks efter at B.93 havde givet bolden op, snuppede AaB kuglen, og Louka Prip fandt med en stikning en helt fri Lucas Andersen, der udplacerede Michael Falkesgaard og udbyggede AaB-føringen til 2-0. 

Midt i anden halvleg blev Melker Widell erstattet med Pedro Ferreira, og 18 minutter før tid fik hjemmeholdet en fin chance til Emmanuel Ogude, der sparkede forbi mål. Heller ikke i modsatte ende fik Lucas Andersen ramt inden for målrammen, da Nicklas Helenius spillede AaB-anføreren frit igennem. 

I 80. minut førte et angreb fra hjemmeholdet til en stor mulighed for Jeppe Erenbjerg midt i AaB-feltet, men Rasmus Thelander fik kastet sig i vejen for afslutningen, der dernæst satte kurs mod sidenettet. 

I 87. minut tog Mikkel Mouritz sigte fra distancen, da han sparkede et langskud uden for målrammen, inden Nicklas Helenius i tillægstiden kanonerede AaB's 3-0-scoring i målhjørnet efter Louka Prips tredje assist i kampen. 

Dermed står AaB med tre point og en målscore på 3-0 efter første spillerunde. 

Næste kamp i NordicBet Ligaen spilles lørdag 29. juli kl. 14.00 mod AC Horsens, hvor der er udsolgt til "Stadion kalder nu igen". Ugen efter spiller AaB igen på hjemmebane. Denne gang mod FC Fredericia søndag 6. august. Køb billetter til det opgør på www.billet.aabsport.dk. 

Matchfacts - NordicBet Ligaen, grundspil, 1. spillerunde

B.93-AaB 0-3 (0-0)
59. min 0-1 Lars Kramer, 60. min 0-2 Lucas Andersen, 90. min 0-3 Nicklas Helenius
Advarsler B.93: Ingen
Advarsler AaB: Malthe Højholt (18), Allan Sousa (34), Melker Widell (65)
3.393 tilskuere på Østerbro Stadion

B.93 (4-2-3-1): Michael Falkesgaard, Daniel Thøgersen, Jacob Egeris, Emil Nørmark Christensen, Abdullah Iqbal, Niels Morberg (74: Tammer Bany), Mikkel Mouritz, Jeppe Erenbjerg (87: Andreas Heimer), Nicolaj Thomsen (87: Fisnik Isaki), Ahmed Daghim (64: Antonio Bustamente), Jonathan Mathys (64: Emmanuel Ogude).  

AaB (4-3-3): Josip Posavec, Kasper Jørgensen, Lars Kramer, Rasmus Thelander, Jakob Ahlmann (57: Andreas Poulsen), Lucas Andersen, Malthe Højholt, Melker Widell (68: Pedro Ferreira), Allan Sousa (57: Louka Prip), Tim Prica (57: Nicklas Helenius), Younes Bakiz (17: Oliver Ross). 

Dommer: Benjamin Helm Svedborg

Tags på denne nyhed

Hiljemark før sæsonpremieren

22. juli 2023 kl. 08:14 af Rasmus Estrup

AaB spiller i dag kl. 14.00 sæsonens første NordicBet Ligakamp, når Hele Nordjyllands Hold gæster B.93 på Østerbro Stadion. 

Efter fredagens træningspas satte Oscar Hiljemark ord på forventningerne til kampen og opbakningen fra de mange AaB-fans, der har købt billet til udebaneafsnittet. Se interviewet med cheftræneren i videoen øverst. 

Kampen i dag vises på TV3 Sport og Viaplay med optakt fra kl. 13.30. 

Tags på denne nyhed

AaB’s nye håndsrækningstrøje støtter Baglandet Aalborg

21. juli 2023 kl. 12:00 af Rasmus Estrup

Når AaB i morgen indleder sæsonen i NordicBet Ligaen vil det være iført klubbens nye håndsrækningstrøje fra Macron, da hverken klubdragten eller andendragten er anvendelig i udekampe mod B.93.

Siden 2016 har AaB’s tredjetrøje været en håndsrækningstrøje dedikeret til et godt formål i Nordjylland. AaB, Arbejdernes Landsbank og Macron donerer således 100 kr. for hver solgt trøje til et godt, nordjysk formål.

I sæsonen 2023/2024 er håndsrækningstrøjen dedikeret Baglandet Aalborg. Baglandet er et netværkstilbud for nuværende og tidligere anbragte, som gennem Baglandet får mulighed for at udbygge sit netværk samt opnå ny viden og nye færdigheder eksempelvis gennem et mentoruddannelsesforløb.

Baglandet har til huse i den gamle spejderborg på Kong Hans Gade, hvor man som nuværende eller tidligere anbragt kan blive en del af et fællesskab, der har til formål at give dem troen tilbage på sig selv og sine medmennesker samt støtte og motivere til uddannelse.

- Vi er i Baglandet Aalborg meget beærede og taknemlige over at blive valgt i forbindelse med den nye trøje. Håndsrækningen vil betyde rigtig meget for Baglandet og vores muligheder for at kunne tilbyde vores brugere gode oplevelser og et udviklende fællesskab, siger Pernille Skak Lindegren, leder af Baglandet Aalborg. 

AaB’s midlertidige administrerende direktør Jesper Dalum supplerer:

- Det glæder os, at vi endnu en gang kan støtte et godt formål i Nordjylland gennem salget af vores håndsrækningstrøje. Baglandet gør en forskel for en udsat målgruppe, som vi håber på at kunne give en brugbar håndsrækning. Derfor håber vi, at AaB’s fans atter vil tage godt imod den nye håndsrækningstrøje, siger Jesper Dalum.

Håndsrækningstrøjen hylder fan- og stadionsang

AaB’s nye håndsrækningstrøje for sæsonen 2023/2024 er kardinalfarvet og indgår ligesom både klubtrøjen og andentrøjen i tøjkollektionen, der hylder AaB’s fan- og stadionsang “Som Ramt af Lynet”. Sangen blev introduceret af AaB’s fanscene i 2019 og synges umiddelbart inden kickoff til samtlige hjemmekampe på Aalborg Portland Park.

På ærmerne af håndsrækningstrøjen indgår lynene, som også ses i både klubtrøjen og andentrøjen. AaB’s logo tager igen form af det klassiske håndsrækningshjerte, som blev præsenteret i forbindelse med den første håndsrækningstrøje i 2016.

Salget af håndsrækningstrøjen for sæsonen 2023/2024 opgøres ved udgangen af sæsonen, hvorefter Baglandet vil modtage 100 kr. pr. solgt trøje.

Ikke tilgængelig på www.aabshoppen.dk endnu

Normalt produceres og leveres håndsrækningstrøjen først senere i sæsonen, men da AaB i første udekamp møder B.93, hvor tredjedragten er den bedste mulighed, bliver håndsrækningstrøjen båret allerede i morgen.

Det er desværre ikke muligt at købe håndsrækningstrøjen endnu, men AaB vil oplyse, så snart håndsrækningstrøjerne bliver sat i salg på www.aabshoppen.dk.

Igennem AaB’s pris Hele Nordjyllands Håndsrækning er der siden 2015 blevet uddelt i alt 1.650.302 kr. til gode formål i Region Nordjylland.

Kramer: Vi har en klar plan

21. juli 2023 kl. 09:04 af Rasmus Estrup

Østerbro Stadion danner i morgen kl. 14.00 ramme om AaB’s første kamp i NordicBet Ligaen, når Hele Nordjyllands Hold gæster B.93, der til denne sæson er rykket op fra 2. division.

- Vi har set video og analyseret B.93 i denne uge, og der er lagt en plan for, hvordan vi skal slå dem. Og det er ambitionen. Vi går ind til hver kamp med tre point for øje, og vi vil naturligvis gerne lægge ud med en sejr i premieren, siger forsvarsspiller Lars Kramer.

Han og resten af Hele Nordjyllands Hold har siden sommerens første træning på Hornevej 21. juni været igennem en måned med mange hårde træningspas og testkampe, der alle er vundet med cifrene 2-1, 2-1 og 4-1 over henholdsvis Vendsyssel F.F., FC Midtjylland og VfB Lübeck.

- Vi har haft en god opstart med tre sejre i tre kampe. Vi har forbedret os på træningsbanen, og jeg synes, vi står et bedre sted nu, end vi gjorde i sidste sæson, siger Lars Kramer og uddyber:

- Vores kvalitet på bolden er blevet bedre, og jeg synes, at Oscar (Hiljemark, red.) kører nogle træninger, der gør os bedre som hold. Vi har en klar plan for, hvad vi gerne vil, og når vi følger den, har det - i hvert fald her i opstarten - ført til sejre, så det håber vi fortsætter, når vi spiller om point, siger Lars Kramer.

I sidste sæson mærkede han opbakning til AaB’s udekampe fra 630 AaB-fans i gennemsnit, men allerede torsdag havde flere end 650 AaB-fans købt billet til udebaneafsnittet på Østerbro Stadion til sæsonpremieren i morgen.

- Det er vildt. Det er et godt tegn på, at klubben, byen og fansene alle vil det samme; nemlig at vi vinder en masse kampe, så vi kan vende tilbage til 3F Superligaen. Og hvis fansene møder op på denne måde til alle vores udekampe, så får vi forhåbentlig en rigtig fed sæson sammen, siger Lars Kramer.

Kampen mod B.93 i morgen spilles kl. 14.00 på Østerbro Stadion og vises på TV3 Sport og Viaplay med optakt fra kl. 13.30.

Tags på denne nyhed

Pokalkampen spilles 15. august

20. juli 2023 kl. 16:57 af Rasmus Estrup

AaB træder ind i Oddset Pokalen i første runde, hvor modstanderen er Jyllandsserieklubben Egen Ungdoms- & Idrætsforening, der ligger på øen Als tæt på grænsen til Tyskland.

Kampen er blevet programsat til tirsdag 15. august kl. 17.00 og spilles på Guderup Idrætsanlæg. 

Dermed ser AaB's program for sæsonen foreløbig således ud: 

NordicBet Ligaen 1. spillerunde – Lørdag 22. juli kl. 14.00 – B.93-AaB

2. runde – Lørdag 29. juli kl. 14.00 – AaB-AC Horsens

3. runde – Søndag 6. august kl. 15.00 – AaB-FC Fredericia

4. runde – Fredag 11. august kl. 19.00 – FC Helsingør-AaB

Pokalen, første runde – 15. august kl. 17.00 – Egen Ungdoms- & Idrætsforening-AaB

NordicBet Ligaen 5. runde – Fredag 18. august kl. 18.30 – AaB-Næstved Boldklub

6. runde – Torsdag 24. august kl. 19.00 – Hobro I.K.-AaB

7. runde – Søndag 27. august kl. 15.00 – AaB-Hillerød

8. runde – Søndag 3. september kl. 15.00 – AaB-Kolding I.F.

Evt. Pokalen, anden runde – 5., 6. eller 7. september

NordicBet Ligaen, 9. spillerunde – 15., 16. eller 17. september – Sønderjyske-AaB

10. runde – 22., 23. eller 24. september – AaB-HB Køge

11. runde – 29., 30. september eller 1. oktober – Vendsyssel F.F.-AaB

12. runde – 6., 7. eller 8. oktober – AC Horsens-AaB

13. runde – 20., 21. eller 22. oktober – AaB-B.93

14. runde – 27., 28. eller 29. oktober – Kolding I.F.-AaB

15. runde – 3., 4. eller 5. november – AaB-FC Helsingør

16. runde – 10., 11. eller 12. november – Næstved Boldklub-AaB

17. runde – 24., 25. eller 26. november – AaB-Hobro I.K.

18. runde – 1., 2. eller 3. december – HB Køge-AaB

19. runde – 23., 24. eller 25. februar 2024 – AaB-Sønderjyske

20. runde – 1., 2. eller 3. marts – FC Fredericia-AaB

21. runde – 8., 9. eller 10. marts – AaB-Vendsyssel F.F.

22. runde – 15., 16. eller 17. marts – Hillerød-AaB

23. runde – 30., 31. marts eller 1. april -

24. runde – 5., 6. eller 7. april -

25. runde – 12., 13. eller 14. april -

26. runde – 19., 20. eller 21. april -

27. runde – 26., 27. eller 28. april -

28. runde – 3., 4. eller 5. maj -

29. runde – 10., 11. eller 12. maj -

30. runde – 17., 18. eller 19. maj -

31. runde – 24., 25. eller 26. maj -

32. runde – 31. maj, 1. eller 2. juni -

De seks bedst placerede klubber i NordicBet Ligaens grundspil går efter 22 spillerunder videre til oprykningsspillet, hvor de to øverste hold efter yderligere ti spillerunder avancerer til 3F Superligaen. De seks nederst placerede klubber i NordicBet Ligaen kæmper om at undgå de to nedrykningspladser til 2. division.

Køb sæsonkort til AaB’s hjemmekampe her.

Tags på denne nyhed
'