Norsk U/20-landstræner skifter til AaB

3. juli 2023 kl. 10:30 af Rasmus Estrup

44-årige Mathias Haugaasen træder med øjeblikkelig virkning ind i rollen som assistenttræner for cheftræner Oscar Hiljemark og er med omkring holdet første gang i dag. 

Nordmanden, der kommer til AaB fra posten som Norges U/20-landstræner, har tidligere også været assistenttræner for både U/20- og U/21-landsholdet i hjemlandet samt assistenttræner i Bryne FK og Grorud IL, ligesom han blandt andet også har været scout for Manchester United F.C. og har en ph.d. i Coaching and Psychology ved Norges Idrettshøgskole.

AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier udtaler:

- Det har været vigtigt for os, at vi fandt den rette person til at være assistenttræner i AaB, og derfor har vi været igennem en grundig proces, hvor vi blandt flere kompetente kandidater er endt med en meget stærk profil i Mathias Haugaasen.

- Mathias kommer med erfaring både fra professionelle miljøer og talentudviklingsmiljøer, hvilket gør, at han passer til vores strategi med fokus på udvikling af egne talenter og implementeringen af unge spillere på vores førstehold, siger Ole Jan Kappmeier.

Mathias Haugaasen har en UEFA Pro-licens, der er den højeste trænerlicens i europæisk fodbold, og har været leder af det norske fodboldforbunds elitetræneruddannelse. 

- Jeg glæder mig meget til at blive en del af AaB. Ud fra de samtaler jeg har haft med Ole (Kappmeier, red.), James (Gow, teknisk chef, red.) og Oscar (Hiljemark, cheftræner, red.) har jeg fået et rigtig godt indtryk af klubben og det spændende projekt, der er sat i gang, siger Mathias Haugaasen.

- Jeg ser især frem til at være involveret i det daglige arbejde omkring træningsbanen og omklædningsrummet og på den måde være med til i fællesskab med resten af trænerstaben at præge udviklingen i klubben hver dag, siger AaB’s nye assistenttræner.

Foruden Mathias Haugaasen er også Fynn-Cedric Bach blevet knyttet til AaB’s trænerstab, hvor han i sidste uge begyndte som analytiker. Den 28-årige tysker har senest været analytiker for FC St. Paulis U/23, U/19 og U/17-mandskaber, ligesom han tidligere har været analyseassistent for FC St. Paulis førstehold.

Tags på denne nyhed

AaB lejer ung målmand

3. juli 2023 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

Max Vartuli, der er opvokset i Australien, har trænet med AaB i en uges tid, og den unge målmand fortsætter på Hornevej på et lejemål indtil 30. juni 2025. 

- Max er talentfuld målmand, som har gjort et godt indtryk både på og uden for banen den seneste uge. Han har en god fysik, er lærenem og ivrig efter hele tiden at udvikle sig. Vi håber, at han kan tage nogle gode skridt i de kommende år, hvor han både bliver en del af førsteholdstruppen og AaB Akademiet, siger AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier. 

Målmanden træder ind i AaB’s førsteholdstrup, men vil også jævnligt træne med omkring AaB Akademiets U/19 Ligahold.

Max Vartuli, som både har australsk og italiensk statsborgerskab, får trøje nummer 40 på Hele Nordjyllands Hold. 

Tags på denne nyhed

Lancering af tøjkollektion for sæsonen 2023/24

2. juli 2023 kl. 20:30 af Rasmus Estrup

Den nye tøjkollektion, der indeholder spiller- og træningstøj fra Macron, vil blive præsenteret ved et gratis event på Vesttribunen på Aalborg Portland Park torsdag 6. juli fra kl. 17.00-19.00. 

Her vil medlemmer af AaB’s spillertrup sammen med repræsentanter fra fanscenen omkring AaB løfte sløret for designet på kollektionen, herunder de nye AaB-spillertrøjer der skal pryde Hele Nordjyllands Hold i den kommende sæson.

Efter afsløringen af årets tøjkollektion fra Macron vil det være muligt at bevæge sig ud i Fanzonen på Aalborg Portland Park, hvor AaB Shoppen holder åbent, mens AaB er vært for en forfriskning fra baren i Fanzonen i samarbejde med Royal Unibrew.

AaB’s sæsonkortholdere har som altid mulighed for at få 10% rabat i AaB Shoppens fysiske butikker. Denne rabat gælder også på spillertøj.

Find mere info om begivenheden her.

Tags på denne nyhed

AaB sælger Høgh til Stabæk Fotball

2. juli 2023 kl. 17:00 af Rasmus Estrup

Kasper Høgh var oprindeligt udlejet til Oslo-klubben indtil nytår, men AaB og Stabæk Fotball er nu nået til enighed om en øjeblikkelig transfer, så den 22-årige angriber fortsætter i norsk fodbold.

AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier udtaler:

- Som håbet har Kasper indtil videre haft et godt ophold i Stabæk, hvorfor både han og Stabæk har ønsket at indgå en permanent aftale. Det har vi valgt at imødekomme, og vi ønsker Kasper alt det bedste fremover.

For Stabæk Fotball har Kasper Høgh indtil videre spillet 11 Eliteseriekampe med fem mål til følge samt scoret tre mål i tre pokalkampe.

- Jeg havde en utrolig lærerig tid i AaB, hvor jeg lærte mange gode mennesker at kende, og jeg sætter pris på, at jeg fik muligheden for at komme til Stabæk for at få noget spilletid og udvikle mig. Jeg føler mig godt tilpas heroppe både på og uden for banen og ser frem til at kunne fortsætte de gode takter, siger Kasper Høgh.

Kasper Høgh kom til AaB i januar 2022 på en kontrakt frem til sommeren 2026 og opnåede 21 officielle kampe og tre scoringer for Hele Nordjyllands Hold.

Tags på denne nyhed

AaB TV: AaB-Vendsyssel F.F. 2-1

1. juli 2023 kl. 07:49 af Rasmus Estrup

AaB spillede i går sommeropstartens første testkamp, da Vendsyssel F.F. blev besejret med 2-1 på et velbesøgt træningsanlæg på Hornevej. 

I en kamp, hvor cheftræner Oscar Hiljemark gav 45 minutters spilletid til 22 forskellige spillere, var det gæsterne, som i første halvleg skabte mest. 

Det blev også til en føringsmål til Vendsyssel F.F. midtvejs i første halvleg, da Oscar Buch sendte bolden over stregen efter et indlæg. 

I anden halvleg udlignede Louka Prip på et langskud, og kort før tid sparkede Emil Nymann også et langskud i kassen til slutresultatet 2-1. 

Se sammendrag af kampen fra Nordjyskes optagelser i videoen øverst, hvor du til sidst også kan høre fra cheftræner Oscar Hiljemark. 

Tags på denne nyhed
'