Flere billetter frigivet til lørdag

25. juli 2023 kl. 12:05 af Rasmus Estrup

“Stadion kalder nu igen” på lørdag, hvor Arbejdernes Landsbank, Det Nordjyske Mediehus og Aalborg Portland har købt samtlige billetter til kampen og inviteret alle AaB-fans gratis på Aalborg Portland Park til sæsonens første hjemmekamp.

Sæsonkortholdere og billetabonnenter havde førsteret på billetter, der blev tilgængelige for alle fans onsdag 5. juli. Ugen efter var alle billetter til AaB’s afsnit udsolgt. 

Men nu bliver en pulje på ca. 400 gratis billetter til A. Enggaard Tribunen frigivet. Det er billetter, som de samarbejdspartnere, der er forhindret i at komme til kampen, har valgt at frigive, så vi kan fylde Aalborg Portland Park mest muligt op.

Har du endnu ikke billet til kampen, kan du nu skynde dig ind på www.stadionkaldernuigen.dk, hvor man få en voucher, som kan veksles til to billetter på www.billet.aabsport.dk. Og skynd dig, for det er først-til-mølle-princippet, der gælder. 

Er der problemer med at aktivere voucheren, skal man kontakte billet@aab-as.dk og ikke gennemføre en betaling af billetterne, da købte billetter ikke refunderes.

Er du sæsonkortholder, skal du som altid bare anvende dit fysiske sæsonkort ved indgangen på kampdagen.

Billetter til AC Horsens' fanafsnit er også gratis. De håndteres af AC Horsens. 

Afstemning om Hele Nordjyllands Håndsrækning

24. juli 2023 kl. 13:40 af Rasmus Estrup

AaB og Arbejdernes Landsbank donerer ubeskåret to kroner pr. fremmødt tilskuer til AaB’s hjemmekampe i NordicBet Ligaen til et godt formål i Nordjylland gennem AaB’s pris Hele Nordjyllands Håndsrækning.

Hele Nordjyllands Håndsrækning har været doneret halvårligt siden 2015. Fra 2017 med støtte fra først Spar Nord Fonden og siden Arbejdernes Landsbank, der overtog Spar Nord Fondens rolle fra efteråret 2022.

I alt er der indtil videre blevet uddelt mere end 1,6 millioner kr. gennem Hele Nordjyllands Håndsrækning, der kan tilfalde foreninger, et værested, et behandlingscenter eller noget helt fjerde. Kun fantasien sætter grænser, men der skal dog være tale om et formål, der hverken har kommerciel eller politisk karakter. Udover at donationen skal gå til en god sag, skal modtageren også have postadresse i Region Nordjylland. 

I sidste uge blev alle indkomne ansøgninger gennemgået af et udvalg bestående af repræsentanter fra AaB, Arbejdernes Landsbank, AaB Support Club og seneste modtager af Hele Nordjyllands Håndsrækning, Café Parasollen.

I et stærkt og bredt ansøgerfelt er følgende tre kandidater nomineret til at modtage Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2023; RAV, Social Sundhed og Stop Spild Lokalt.

Nu er det op til AaB’s fans at vælge, hvem der skal være efterårets modtager. Stem på din favorit her.

RAV - Rådgivnings- og Aktivitetstilbud Vendsyssel
Rådgivnings- og Aktivitetstilbud Vendsyssel (RAV) er en åben café, der hjælper folk med demens og deres pårørende. RAV har adresser både i Hjørring, Frederikshavn, Skagen og på Læsø.

RAV giver støtte og rådgivning til dem, som eksempelvis lever med let demens, så den enkelte kan leve det vante liv så længe som muligt. Det er ligeledes også et tilbud til de pårørende, som kan få råd og vejledning i forhold til eksempelvis netværksgrupper med ligestillede.

Hvis RAV skulle modtage Hele Nordjyllands Håndsrækning vil donationen blandt andet blive brugt på oplevelser, aktiviteter og udflugter, som styrker de demensramte både fysisk og kognitivt og giver dem samhørighed og velvære.

Social Sundhed - Aalborg
Social Sundhed i Aalborg er en organisation, der arbejder for at mindske social ulighed i sundhed i Nordjylland. Det sker ved, at studerende på sundhedsfaglige uddannelser frivilligt ledsager og støtter socialt udsatte i deres kontakt med sundhedsvæsenet.

Det kan være mennesker med sociale, psykiske og somatiske problematikker eller et svagt netværk, som får hjælp til eksempelvis at bestille tider til sundhedsaftaler, møde op til lægen eller på hospitalet eller til den overordnede kommunikation med sundhedsvæsenet.

Hvis Social Sundhed i Aalborg modtager Hele Nordjyllands Håndsrækning, skal donationen gå til at have en daglig vagttelefon, som borgerne kan komme i kontakt med samt kompetenceudvikling af de frivillige.

Stop Spild Lokalt - Hjørring
Stop Spild Lokalt i Hjørring er en frivillig forening, som indsamler mad fra supermarkeder i hele Nordjylland og uddeler maden gratis til ca. 200 nordjyske familier om ugen fra den såkaldte madoase i Hjørring.

Det gælder mad- og råvarer, som intet fejler, men ikke kan sælges på grund af eksempelvis en beskadiget emballage eller en udløbet datomærkning.

Såfremt Hele Nordjyllands Håndsrækning skulle gå til Stop Spild Lokalt, vil donationen gå til at hjælpe trængte familier med at holde eksempelvis fødselsdage, barnedåb, jul og konfirmationer.

Afstemning
Afstemningen er nu i gang, og man kan afgive sin stemme på en af de tre kandidater her.

Afstemningen slutter torsdag 27. august kl. 12.00, og modtageren af Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2023 offentliggøres fredag 28. august.

Lørdag 29. august kl. 14.00 spiller AaB sæsonens første kamp i NordicBet Ligaen, når AC Horsens gæster Aalborg Portland Park. 

Modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning:
Baglandet Aalborg - velgørenhedstrøje 2023/2024 - endnu ikke opgjort (100 kr. pr. solgt trøje)
BHOV, Aalborg – velgørenhedstrøje 2022/2023 – 30.200 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)
Café Parasollen, Aalborg – forår 2023 – 139.040 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Safe House, Aalborg – efterår 2022 – 122.926 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Idræt For Sindet, Hjørring – velgørenhedstrøje 2021/2022 – 42.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)
Carpe Diem, Aalestrup - forår 2022 - 155.266 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
FrivilligAalborg - 2020 og 2021 - 172.138 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Personaleforeningerne ved Aalborg Universitetshospital og Regionshospitalet Vendsyssel – velgørenhedstrøje 2020 – 40.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)
Gestus Nord – velgørenhedstrøje 2019 – 41.400 (100 kr. pr. solgt trøje)
Barnets Blå Hus i Vesthimmerland – efterår 2019 – 112.196 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Skyggebørn – forår 2019 – 83.880 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
AaB Support Club og AaB TIFO KAOS – velgørenhedstrøje 2018 - 38.400 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)
Ønskeland – efterår 2018 – 108.652 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Foreningen Grønlandske Børn – forår 2018 – 85.908 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Børn i sorg – Sorggrupperne i Aars – efterår 2017 – 109.850 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Veteran Oasen – velgørenhedstrøje 2017 – 90.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)
Kildehuset Fountainhouse – forår 2017 – 31.249 kr. (1 kr. pr. tilskuer)
Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr. (1 kr. pr. tilskuer)
Hjerterummet og Cykel20 – forår 2016 – 57.357 kr. (1 kr. pr. tilskuer)
The Back To Life Project – efterår 2015 – 66.410 kr. (1 kr. pr. tilskuer)
Headspace Aalborg – forår 2015 – 54.337 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Pr. dags dato er der i alt uddelt 1.650.302 kr. via Hele Nordjyllands Håndsrækning.

Tags på denne nyhed

AaB TV: B.93-AaB 0-3

23. juli 2023 kl. 07:28 af Rasmus Estrup

AaB vandt lørdag sæsonens første kamp, da B.93 blev besejret på Østerbro Stadion med 3-0 foran 1.000 medrejsende AaB-fans. 

Efter en målløs første halvleg bragte Lars Kramer AaB foran med 1-0 i 59. minut, da han headede et hjørnespark fra Louka Prip i nettet. 

Blot et minut senere blev AaB-føringen fordoblet, da Louka Prip med en perfekt pasning fandt en helt fri Lucas Andersen, og AaB-anføreren udplacerede resolut B.93-målmanden med målet til 2-0. 

I kampens tillægstid lukkede Nicklas Helenius kampen, da han efter Louka Prips tredje assist i kampen kanonerede kuglen op i målhjørnet til slutresultatet 3-0. 

Se et fyldigt sammendrag af kampen i videoen øverst. 

Tags på denne nyhed

Premieresejr på 3-0 over B.93

22. juli 2023 kl. 15:56 af Rasmus Estrup

Hele Nordjyllands Hold indledte NordicBet Liga-sæsonen med en sejr på 3-0 over B.93 efter scoringer i anden halvleg af Lars Kramer, Lucas Andersen og Nicklas Helenius. 

AaB gik på banen til synet af et fyldt udebaneafsnit med 1.000 AaB-fans, men det var oprykkerne fra B.93, der kom frem til opgørets første afslutning, da Jeppe Erenbjerg prøvede lykken fra distancen og afsluttede lige på Josip Posavec. 

Den første afslutning i modsatte ende stod en hårdt presset Lucas Andersen for, da han efter et hjørnespark fra Younes Bakiz flugtede bolden forbi mål fra en svær vinkel. 

I det tiende minut tordnede B.93-anfører Mikkel Mouritz kuglen over mål fra kanten af feltet, inden Tim Prica to minutter senere forsøgte sig med et langskud, der sad lige på hjemmeholdets keeper. AaB fortsatte dog presset, da Tim Prica tacklede bolden fra Michael Falkesgaard, og i det 13. minut headede Rasmus Thelander et indlæg fra Kasper Jørgensen forbi. 

Efter et kvarter fik AaB kampens hidtil største chance, da Lucas Andersen slog et kantfrispark ind omkring kanten af det lille felt, hvorfra Lars Kramer headede bolden på kassen, men inde på stregen viftede Michael Falkesgaard med en god redning bolden ud til et hjørnespark. Herefter blev en skadet Younes Bakiz udskiftet med Oliver Ross. 

De følgende ti minutter var det AaB, der kontrollerede spillet på bolden, inden Tim Prica midtvejs i første halvleg headede et hjørnespark over mål fra forreste område. Oliver Ross fik en afslutning fra kanten af feltet blokeret i 29. minut, og efter en halv time stod Tim Prica og AaB-debutant Melker Widell i vejen for hinanden på Kasper Jørgensens indlæg til det lille felt. 

En håndfuld minutter før pausen fandt Melker Widell sin svenske landsmand Tim Prica i noget småspil på kanten af feltet, der endte med, at en afretning fra Tim Prica var ved at snyde B.93-keeperen, der dog nåede at fange bolden, inden den kunne krydse mållinjen.

Inden pausen fik Melker Widell testet Michael Falkesgaard med en ny afslutning, som målmanden igen kom i vejen for. 

Et minut efter pausen vippede Allan Sousa elegant bolden frem mod AaB's svenske debutant, der med en perfekt førsteberøring kom fri til en stor afslutningsmulighed, men Melker Widells forsøg sad lige på B.93-målmanden. 

Josip Posavec diskede fem minutter inde i anden halvleg op med en stor redning på et hovedstød fra Jeppe Erenbjerg, inden Lucas Andersen og siden Tim Prica forsøgte sig uden held i modsatte ende, hvorefter Allan Sousa, Jakob Ahlmann og Tim Prica blev udskiftet med henholdsvis Louka Prip, Andreas Poulsen og Nicklas Helenius. 

Efter 58 minutter sendte Lucas Andersen en farlig afslutning afsted, som gav et nordjysk hjørnespark. Dette slog Louka Prip ind i panden på Lars Kramer som headede AaB foran med 1-0. 

Straks efter at B.93 havde givet bolden op, snuppede AaB kuglen, og Louka Prip fandt med en stikning en helt fri Lucas Andersen, der udplacerede Michael Falkesgaard og udbyggede AaB-føringen til 2-0. 

Midt i anden halvleg blev Melker Widell erstattet med Pedro Ferreira, og 18 minutter før tid fik hjemmeholdet en fin chance til Emmanuel Ogude, der sparkede forbi mål. Heller ikke i modsatte ende fik Lucas Andersen ramt inden for målrammen, da Nicklas Helenius spillede AaB-anføreren frit igennem. 

I 80. minut førte et angreb fra hjemmeholdet til en stor mulighed for Jeppe Erenbjerg midt i AaB-feltet, men Rasmus Thelander fik kastet sig i vejen for afslutningen, der dernæst satte kurs mod sidenettet. 

I 87. minut tog Mikkel Mouritz sigte fra distancen, da han sparkede et langskud uden for målrammen, inden Nicklas Helenius i tillægstiden kanonerede AaB's 3-0-scoring i målhjørnet efter Louka Prips tredje assist i kampen. 

Dermed står AaB med tre point og en målscore på 3-0 efter første spillerunde. 

Næste kamp i NordicBet Ligaen spilles lørdag 29. juli kl. 14.00 mod AC Horsens, hvor der er udsolgt til "Stadion kalder nu igen". Ugen efter spiller AaB igen på hjemmebane. Denne gang mod FC Fredericia søndag 6. august. Køb billetter til det opgør på www.billet.aabsport.dk. 

Matchfacts - NordicBet Ligaen, grundspil, 1. spillerunde

B.93-AaB 0-3 (0-0)
59. min 0-1 Lars Kramer, 60. min 0-2 Lucas Andersen, 90. min 0-3 Nicklas Helenius
Advarsler B.93: Ingen
Advarsler AaB: Malthe Højholt (18), Allan Sousa (34), Melker Widell (65)
3.393 tilskuere på Østerbro Stadion

B.93 (4-2-3-1): Michael Falkesgaard, Daniel Thøgersen, Jacob Egeris, Emil Nørmark Christensen, Abdullah Iqbal, Niels Morberg (74: Tammer Bany), Mikkel Mouritz, Jeppe Erenbjerg (87: Andreas Heimer), Nicolaj Thomsen (87: Fisnik Isaki), Ahmed Daghim (64: Antonio Bustamente), Jonathan Mathys (64: Emmanuel Ogude).  

AaB (4-3-3): Josip Posavec, Kasper Jørgensen, Lars Kramer, Rasmus Thelander, Jakob Ahlmann (57: Andreas Poulsen), Lucas Andersen, Malthe Højholt, Melker Widell (68: Pedro Ferreira), Allan Sousa (57: Louka Prip), Tim Prica (57: Nicklas Helenius), Younes Bakiz (17: Oliver Ross). 

Dommer: Benjamin Helm Svedborg

Tags på denne nyhed

Hiljemark før sæsonpremieren

22. juli 2023 kl. 08:14 af Rasmus Estrup

AaB spiller i dag kl. 14.00 sæsonens første NordicBet Ligakamp, når Hele Nordjyllands Hold gæster B.93 på Østerbro Stadion. 

Efter fredagens træningspas satte Oscar Hiljemark ord på forventningerne til kampen og opbakningen fra de mange AaB-fans, der har købt billet til udebaneafsnittet. Se interviewet med cheftræneren i videoen øverst. 

Kampen i dag vises på TV3 Sport og Viaplay med optakt fra kl. 13.30. 

Tags på denne nyhed
'