AaB TV: AaB-AC Horsens 1-0

30. juli 2023 kl. 07:06 af Rasmus Estrup

AaB tog lørdag anden sejr i træk i NordicBet Ligaen, da sæsonens første hjemmekamp på et udsolgt Aalborg Portland Park blev vundet med 1-0 over AC Horsens.

AaB dominerede stort kampen igennem og kom til flere store chancer, men en velspillende AC Horsens-keeper, Matej Delac, stod ofte i vejen på stregen.

Det var også tilfældet i kampens tiende minut, hvor Allan Sousa måtte se sit straffespark reddet af den kroatiske målmand, som i modsatte ende kunne se sin målmandskollega og landsmand Josip Posavec tage sig sikkert af de muligheder, gæsterne kom frem til.

Trods de mange chancer skulle AaB frem til 88. minut, før der kom hul på bylden. Her fandt et indlæg fra Allan Sousa vej til Nicklas Helenius, som stangede sejrsmålet i kassen til 1-0.

I tillægstiden blev Pedro Ferreira udvist, men AaB holdt i slutminutterne stand.

I videoen øverst kan du se et fyldigt sammendrag af kampen.

Vil du støtte Hele Nordjyllands Hold igen om en uge, kan du købe billetter til næste hjemmekamp mod FC Fredericia søndag 6. august kl. 15.00 på www.billet.aabsport.dk.

Helenius matchvinder mod AC Horsens

29. juli 2023 kl. 15:57 af Rasmus Estrup

Med en scoring i 88. minut af Nicklas Helenius kunne AaB-spillerne og de mange fremmødte fans juble over en meget 1-0-sejr, da AC Horsens lørdag eftermiddag gæstede Aalborg Portland Park i anden runde af NordicBet Ligaen.

På et udsolgt Aalborg Portland Park dominerede AaB fra første fløjt iført de nye rød-hvide klubdragter fra Macron, og efter to minutter fandt et indlæg fra Kasper Jørgensen vej til Allan Sousa, der dog ikke kunne få fart nok i sit hovedstød, som sad lige på målmand Matej Delac.

Sidstnævnte var også på plads med en stor redning efter seks minutter, da Allan Sousa slog et indlæg ind i panden på en fri Nicklas Helenius. Kort efter testede Jakob Ankersen AaB-målmand Josip Posavec med et giftigt langskud, som den kroatiske keeper nåede ned til ved stolperoden.

I opgørets niende minut fik AaB tilkendt et straffespark, da Jean Carlos de Brito nedlagde Oliver Ross i feltet, men Allan Sousas forsøg fra pletten blev reddet af Matej Delac, der sprang til sin egen højre side.

AaB fortsatte med at være spilstyrende, og otte minutter senere førte et glimrende AaB-angreb til en afslutning fra Melker Widell på oplæg af Nicklas Helenius, men AC Horsens-keeperen fik handskerne bag svenskerens forsøg fra kanten af feltet.

Det samme fik Matej Delac igen efter 25 minutter, da endnu et lovende angreb førte til en afslutning midt i feltet af Allan Sousa. Returbolden fra målmanden endte i sidste ende hos Melker Widell, der tog chancen fra distancen, men flugtede kuglen over mål.

Ti minutter før pausefløjtet var en omstilling anført af Melker Widell, Lucas Andersen og Nicklas Helenius lige ved at føre til en stor chance, men gæsterne kom i vejen for den sidste pasning fra AaB-anføreren til klubbens nummer ni, der ellers ville have været alene foran mål.

Efter pausen fortsatte AaB stadig med at kontrollere bolden, men halvlegens første afslutning var et langskud fra Jacob Buus, der tvang Josip Posavec helt ude ved stolpen.

Et kvarter inde i anden halvleg stod Oliver Ross for forarbejdet til et angreb, han selv endte med at afslutte, da han desværre sparkede et indlæg lige forbi mål. Umiddelbart efter blev han og Jakob Ahlmann erstattet med Louka Prip og Andreas Poulsen.

Næste mulighed tilfaldt kort efter Nicklas Helenius, som headede et indlæg lige forbi opstanderen, inden AC Horsens 20 minutter før tid kom til en flad afslutning, som Josip Posavec tog sig af.

Minuttet senere Melker Widell udskiftet med Tim Prica. Den indskiftede angriber flugtede med sin første boldberøring en afslutning lige på Matej Delac, og blot et minut senere var Tim Prica igen i afslutterens rolle, da han denne gang sparkede bolden over mål fra kanten af feltet.

Fra nogenlunde samme position forsøgte Louka Prip sig med en afslutning mod fjerneste målhjørne, men endnu en gang var Matej Delac i vejen med en stærk redning.

Med ca. otte minutter igen fik gæsternes Aron Sigurdarson et par afslutninger blokeret, inden hans tredje forsøg blev grebet af Josip Posavec.

I modsatte ende kom både Allan Sousa og Louka Prip inden for de næste par minutter til et par gode chancer, som Matej Delac reddede, inden Nicklas Helenius i 88. minus steg til vejrs på et indlæg fra Allan Sousa og headede AaB foran med 1-0.

Dermed bragte han Aalborg Portland Park i en euforisk jubel, og jubelen var tæt på at blive endnu større kort efter, da Tim Prica fik en stor chance, han dog sendte over mål.

I tillægstiden blev netop indskiftede Pedro Ferreira udvist, men det ændrede ikke på kampens resultat, som sluttede med 1-0 til AaB.

Sejren betyder, at AaB nu står med seks point efter sæsonens to første kampe.

AaB's næste kamp spilles søndag 6. august kl. 15.00 mod FC Fredericia. Køb billetter til kampen på www.billet.aabsport.dk.

Matchfacts - NordicBet Ligaen, grundspil, 2. spillerunde

AaB-AC Horsens 1-0 (0-0)
88. min 1-0 Nicklas Helenius
Advarsler AaB: Allan Sousa (77), Nicklas Helenius (89)
Udvisning AaB: Pedro Ferreira (90)
Advarsler AC Horsens: Jean Carlos de Brito (10), Albert Ejupi (66), Jakob Ankersen (72), Alagie Saine (79)
8.948 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-3-3): Josip Posavec, Kasper Jørgensen, Lars Kramer, Rasmus Thelander, Jakob Ahlmann (61: Andreas Poulsen), Oliver Ross (61: Louka Prip), Malthe Højholt, Melker Widell (72: Tim Prica), Lucas Andersen (90: Pedro Ferreira), Nicklas Helenius, Allan Sousa.

AC Horsens (4-4-2) Matej Delac, Jacob Buus (58: David Kruse), Malte Kiilerich, Alexander Ludwig, Alagie Saine, Jakob Ankersen (77: Elijah Just), Moses Opondo (77: Frederik Kristensen), Aron Sigurdarson, Jean Carlos de Brito (18: Mikkel Lassen), Frederik Heiselberg (58: Albert Ejupi), Anders K. Jacobsen.

Dommer: Michael Rasmussen

Hiljemark om udsolgt kamp mod AC Horsens

29. juli 2023 kl. 08:12 af Rasmus Estrup

AaB tager i dag i mod AC Horsens i sæsonens første hjemmekamp på et udsolgt Aalborg Portland Park.

Cheftræner Oscar Hiljemark kigge i dette interview fra fredag frem mod dagens duel, og hvad den talstærke opbakning fra AaB-fansene betyder for spillerne på Hele Nordjyllands Hold.

Dagens kamp spilles kl. 14.00, og har du ikke mulighed for at se opgøret på tribunen, kan kampen følges på TV3 Sport og Viaplay.

AaB TV: Seneste møde med AC Horsens

28. juli 2023 kl. 14:31 af Rasmus Estrup

I morgen spiller AaB sæsonens første hjemmekamp på et udsolgt Aalborg Portland Park, hvor Arbejdernes Landsbank, Det Nordjyske Mediehus og Aalborg Portland har inviteret alle AaB-fans gratis til fodbold.

Modstanderen i morgen er AC Horsens, som AaB mødte to gange i foråret. Begge kampe blev vundet med 4-0.

I videoen øverst kan du se de fire AaB-scoringer fra seneste møde med AC Horsens, der blev spillet 7. maj på Aalborg Portland Park. Her var det to mål af Younes Bakiz, en scoring af Iver Fossum og en fuldtræffer af Oliver Ross, der sikrede AaB sejren på 4-0.

Kampstart i morgen er kl. 14.00, og fanzonen åbner allerede kl. 11.30.